Color band

ČEZ PRAG BESEDILA

Zbirka razčlemb neumetnostnih besedil na maturi za slovenski jezik
(Podroben opis)

Redna cena: 13,85 €
Dijaski.net spletna cena: 6,93 €
Prihranek: 6,92 € (50,00%)
Šifra izdelka: #9789612093761
Opis izdelka:

Marija Končina, Mojca Bavdek, Jerca Vogel

Zbirka maturitetnih pol je logično nadaljevanje v letu 2002 končanega projekta Na pragu besedila. S štirimi učbeniškimi kompleti je pokrit pouk slovenskega jezika v gimnazijah, strokovnih in tehničnih šolah, torej v srednjih šolah, kjer se dijaki najpogosteje odločajo za maturo.

Del avtorske skupine je isti kot pri omenjenem projektu, Marija Končina in Mojca Bavdek sta namreč soavtorici vseh štirih učbeniških kompletov in že od začetka nove mature tudi sestavljavki maturitetnih pol, ki jih dijaki vsako leto rešujejo na maturi. Tudi mag. Jerca Vogel sestavlja maturitetne pole pri Republiški maturitetni komisiji. Besedila je strokovno pregledala dr. Martina Križaj Ortar, profesorica slovenščine na pedagoški fakulteti v Ljubljani.

Avtorice so za dijake pripravile 25 testov, enakih maturitetnim polam, tako da se dijaki seznanijo z načinom reševanja maturitetnih vprašanj. Vsaka pola (test) temelji na neumetnostnem besedilu, sledijo naloge za razumevanje, interpretacijo in razčlembo besedila, ki zajemajo tudi vprašanja iz besedotvorja, besedoslovja, skladnje ipd. Vsi odgovori so točkovani, da lahko dijaki ocenijo svoje znanje. Sledijo rešitve in komentarji glede točkovanja različnih odgovorov.

Tehnični podatki:format A4, broširano, 252 strani

S priročnikom Čez prag besedila se boste vsebinsko in metodično temeljito pripravili na maturo iz slovenskega jezika.

Zbirka razčlemb neumetnostnih besedil na maturi za slovenski jezik
Color band
Domača branja Biotehnologija Pravo Tečaj CPP

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov