Jeziki Naravoslovje Družboslovje Drugo
|
Statistika:
|
|
Št. datotek:
12384
|
|
|
Avtor
|
Tema: izbirni predmeti za maturo (Število ogledov: 743 )
|
|
|
klofni_se
Novinec

Kul meter: 1
Sporočila: 6
|
Ravno uživam v mojih najdaljših počitnicah in se veselim prostega septembra. to je en bonus, ki si ga maturanti mislim da zaslužimo...drgač pa izbirni.... ja, je res fajn, če si izbereš tiste, ki ti ležijo. Če greš medicino študirat, mislim, da je kr fajn pa tudi nekako samo po sebi umevno, da greš na kemijo pa biologijo. k če te to ne zanima, tudi medicina ne bo prava izbira...ne vem no, pač moje mnenje.
srečno
|
|
|
|
|
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Spol: 
Sporočila: 147

|
Ni nujno da pa zdaj vzameš dva naravoslovna predmeta. Ti so velikokrat znani po tem, da so težji od nekaterid družboslovnih. Jaz sem imela fiziko, čeprav ni bila moj najljubši predmet, mi je pa še vedno bilo bolje logično razmišljati in pravilno uporabiti tistih nekaj enačb (ki se jih kar nabere ) kot pa da bi se nogla naučit celotno biologijo za štiri leta nazaj. To bi bilo zame rahlo preveč O kemiji pa pravim tole: če imaš dobrega prfoksa in če ti stvar sede, zakaj pa ne Jz sem imela zelo slabo znanje o kemiji na koncu drugega letnika in sploh nisem razmišljala o tem, da bi jo vzela za maturo. Pri družboslovnih predmetih pa se mi zdi, da so vsi predmeti dost na izi, mal je piflarije, ampak se da vseeno narediti z manj muke kot katerega izmed naravoslovnih predmetov. Jaz sem imela geografijo. Če ti je stvar všeč, kar je meni definitivno bila, se ti ni težko naučiti celotno snov gimnazije. Je pa res, da smo mi geografijo veliko ponavljali in nam je v vsakem testu dala tudi kakšno vprašanje iz snovi, ki smo jo recimo predelali v prvem letniku. Pa tudi logično je bilo treba razmišljati. Nikoli pa ne bi vzela zgodovine za maturo , ker si enostavno ne morem zapomniti vseh letnic, vseh imen ljudi, ki so kdaj naredil kakšno stvar,....itd. Je pa baje psihologija dokaj v redu stvar, naj ti pa drugi povejo kaj več o njej.
Upam da sem ti bila vsaj malo v pomoč.
LP
|
Živi zdravo z naravo
|
|
|
|
|
|
|
tjasko
Pruček

Kul meter: 0
Spol: 
Sporočila: 12
|
jst sm mela soco na maturi. tam maš seminarsko za narest. je vredna 25%.pol pišeš dva eseja(4 so podani),in izbereš 2 sklopa strukturiranih vprašanj(tud so 4 podana). vsako leto je ena tema določena. tista sigurno nekje pride. lahko se tud v obeh pojavi. letos je to blo delo in prosti čas. kar vredu tema. lp
|
|
|
|
|
bibika
Tretarček

Kul meter: 2
Spol: 
Sporočila: 103

|
js poglablam biologijo in geografijo... je res da je pri biologiji snov 4.letnika dokaj težka saj obravnavamo genetiko... ampak to je pa tud najtežje... če ti je pa predmet všeč se ga pa z veseljem učiš in tud to ti dost doprinese k oceni
|
|
|
|
|
|
|
Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.
Osnovnošolski oddelek
Srednješolski oddelek
Razno
Stiki:
Administracija × klik
Oglaševanje × klik
Strani gostuje
|