Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

mojucitelj.net
mojucitelj.net

Slo-Mod
Slo-Mod

Prevoz.org
Prevoz.org

Resnična resničnost
Resnična resničnost

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo izbirni predmeti za maturo
Stran: [1] Natisni
Avtor Tema: izbirni predmeti za maturo  (Število ogledov: 743 )
bambina
Pruček
*

Kul meter: 0
Spol: Ženski
Sporočila: 38

Poslano: 24.08.2006 ob 20:43 Odgovori

ojla!
hja, saj vem, da so še počitnice, ampak te se že(žal ali pa tudi ne) počasi iztekajo.
zanima me nekaj v zvezi z maturo.
sedaj grem v trtji letnik, in kot vsi veste, se moramo odločiti o dveh izbirnih predmetih za maturo. jaz pojma nimam katera dva bi izbrala. rada bi se vpisala na medicino. vem da potrebujem en naravoslovni predmet. odločam se med kemijo in biologijo, ker fizika in jaz sva 1:1000 000 000 000 000. . .
mi lahko poveste kako je z biologijo na maturi? pa obupano rabim predloge za še en predmet!!!
hvala vam za pomoč pa uživajte še zadnje trenutke počitnic!

lp

edino sanje so kraj, kjer se lahko vse zgodi. . .in naša domišlija, seveda. . .
klofni_se
Novinec
*

Kul meter: 1
Sporočila: 6

Poslano: 24.08.2006 ob 22:52 Odgovori

Ravno uživam v mojih najdaljših počitnicah in se veselim prostega septembra. to je en bonus, ki si ga maturanti mislim da zaslužimo...drgač pa izbirni.... ja, je res fajn, če si izbereš tiste, ki ti ležijo. Če greš medicino študirat, mislim, da je kr fajn pa tudi nekako samo po sebi umevno, da greš na kemijo pa biologijo. k če te to ne zanima, tudi medicina ne bo prava izbira...ne vem no, pač moje mnenje.

srečno
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Sporočila: 147

Poslano: 27.08.2006 ob 10:03 Odgovori

Ni nujno da pa zdaj vzameš dva naravoslovna predmeta. Ti so velikokrat znani po tem, da so težji od nekaterid družboslovnih. Jaz sem imela fiziko, čeprav ni bila moj najljubši predmet, mi je pa še vedno bilo bolje logično razmišljati in pravilno uporabiti tistih nekaj enačb (ki se jih kar nabere Embarrassed) kot pa da bi se nogla naučit celotno biologijo za štiri leta nazaj. To bi bilo zame rahlo preveč  Wink O kemiji pa pravim tole: če imaš dobrega prfoksa in če ti stvar sede, zakaj pa ne  Grin Jz sem imela zelo slabo znanje o kemiji na koncu drugega letnika in sploh nisem razmišljala o tem, da bi jo vzela za maturo.
Pri družboslovnih predmetih pa se mi zdi, da so vsi predmeti dost na izi, mal je piflarije, ampak se da vseeno narediti z manj muke kot katerega izmed naravoslovnih predmetov. Jaz sem imela geografijo. Če ti je stvar všeč, kar je meni definitivno bila, se ti ni težko naučiti celotno snov gimnazije. Je pa res, da smo mi geografijo veliko ponavljali in nam je v vsakem testu dala tudi kakšno vprašanje iz snovi, ki smo jo recimo predelali v prvem letniku. Pa tudi logično je bilo treba razmišljati.
Nikoli pa ne bi vzela zgodovine za maturo , ker si enostavno ne morem zapomniti vseh letnic, vseh imen ljudi, ki so kdaj naredil kakšno stvar,....itd. Je pa baje psihologija dokaj v redu stvar, naj ti pa drugi povejo kaj več o njej.

Upam da sem ti bila vsaj malo v pomoč.

LP  Grin

Živi zdravo z naravo
sara17
Pruček
*

Kul meter: -1
Sporočila: 24

Poslano: 27.08.2006 ob 14:44 Odgovori

js sm letos poglabljala biologijo in ti jo odsvetujem.v 2.letniku si mela psihologijo in si ahka vidla kok debel učbenik je biu...no zj si pa zamisl da jih za maturo iz biologijo morš znat 8 takih.mislim da je boljša izbira kemija če ti pa seveda leži,ker biologija je sama piflarija.

Sara
bambina
Pruček
*

Sporočila: 38

Poslano: 27.08.2006 ob 16:58 Odgovori

hvala vam za pomoč! vem, da je biologija sama piflarija. . .
Sad ampak, so potem težke pole? ni nič smiselnega?
saj zgo ne bom vzela za izbirni predmet. . .  je ne maram preveč oziroma ona ne mara preveč mene. . .
kako pa zgleda soc na maturi pa psi? odločam se da bi vzela katerega od teh dveh predmetov plus kem. . .  

še enkrat hvala za vašo pomoč!!!

pa lep preostanek počitnic za bruce pa še lep mesec september!!!

lp

edino sanje so kraj, kjer se lahko vse zgodi. . .in naša domišlija, seveda. . .
tjasko
Pruček
*

Sporočila: 12

Poslano: 28.08.2006 ob 17:43 Odgovori

jst sm mela soco na maturi. tam maš seminarsko za narest. je vredna 25%.pol pišeš dva eseja(4 so podani),in izbereš 2 sklopa strukturiranih vprašanj(tud so 4 podana). vsako leto je ena tema določena. tista sigurno nekje pride. lahko se tud v obeh pojavi. letos je to blo delo in prosti čas. kar vredu tema.
lp
bibika
Tretarček

Kul meter: 2
Sporočila: 103

Poslano: 13.01.2007 ob 18:26 Odgovori

js poglablam biologijo in geografijo... je res da je pri biologiji snov 4.letnika dokaj težka saj obravnavamo genetiko... ampak to je pa tud najtežje... če ti je pa predmet všeč se ga pa z veseljem učiš in tud to ti dost doprinese k oceni
Stran: [1] Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Se strinjate z novim zakonom o pirotehniki in s prepovedjo petard?
Da
Delno
Ne
Ga ne poznam
Me ne zanima

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X