Jeziki Naravoslovje Družboslovje Drugo
|
Statistika:
|
|
Št. datotek:
12384
|
|
|
Avtor
|
Tema: Ljubezen - kako, kaj, zakaj? (Število ogledov: 5276 )
|
incognito
Administrator

Kul meter: 14
Spol: 
Sporočila: 190

|
Mene pa zanima, kaj je prvo, kar ti pade pri pripadniku nasprotnega spola v oči, kaj je tista lastnost, ki te naknadno še bolj prepiča, da je "the one" in v končni fazi, kaj ti pravi, da se za vsako ceno splača vztrajati, kljub temu, da zadeve na čase zaškripajo?
Torej, kaj je tisto, kar dela "tvoj soncek" tako nadnaravno super?
|
Think before you think!
|
|
|
ursa
Drugarček

Kul meter: 17
Spol: 
Sporočila: 91

|
kaj pa TI prvo opazis na nasprotnem spolu?
tezko se je skoncentrirat samo na eno stvar:) ne vem ce lahko reces da si najprej opazil njegove/njene oci, ce ga vidis na 5 metrov (vsaj za tiste z ocali - sem med njimi). mislm da se zlo tezko zaljubis v osebo o kateri ne ves nic, razen tistega kar ti povedo tvoji prijatelji, ki na tvojo zeljo vohunijo za to THE osebo!
mislm da moras najprej osebo spoznat malo bolje, sele na to lahko ugotovis ali je to to! tudi ce se ne strinjata v vsem, to se ne pomeni da nista za skupaj, jst mislm da na ta nacin lahko spoznas veliko novih stvari, ki jih prej nisi poznal oz. si jih gledal z drugacnega zornega kota:). predvsem pa je bistvo, da si lahko to kar si in da se ti ni treba pretvarjat.
in kaj dela 'moj sonecek' da je tako super. je zelo pozoren, zabaven in nadvse zanimiva oseba. me podpira mi mojih odlocitvah in me spodbuja, ob njemu lahko pozabim na tezave, zna me spraviti v smeh in vedno znova me preseneti. skratka najboljsi je!
|
|
|
|
|
incognito
Administrator

Spol: 

|
Sem vesel zate, ker očitno si našla pravega.
Se pridružujem tvojemu mnenju, da je zelo težko soditi osebo na prvi pogled, oziroma samo 'od daleč', samo na žalost nas vsakodnevne situacije vse prevečkrat vodijo v tak položaj, da si ustvarjamo (napačno) mnenje o ljudeh, katerih sploh ne poznamo, zgolj po njihovem izgledu in trenutnih dejanjih katerim smo priča. Temu je pač tako.
Lahko se pa zgodi, da za nekoga že ob prvem srečanju opaziš, da ti je (nadpovprečno;)) všeč. In na to sem mislil, kaj je to, kar pritegne, če pritegne, ob prvem konaktu? Mogoče malce preveč kompliciram ...
Vsekakor, mnenja zaželjena
|
Think before you think!
|
|
|
TC
Novinec

Kul meter: 3
Spol: 
Sporočila: 7

|
Ponavad se sam bl t´luštne opaz, no, vsaj pr večini je tko ... Jst najprej opazm (o tem niti nisem preveč razmišljala) kko on komunicira z mano in če se poštekava, pol je vse ql, če pa ne pa ni ... Men so sk8trčki TOOOKKK oh in sploh, sam še take registreram ... V bistvu so mi pa bl, kkšni tihi, ne tok vpadljivi - samotarji všeč. To je možn, d zto, kr ponavad nikol nč ne vem o njih ... Na konc mi je še zmeri najbl važn, d se s to osebo pokaperava; da on m,ene sprejme tako kot sem, d jst njega in d mi pusti vsaj tok svobode, kolkr je pč rabm ... itak pa nikol nism preveč resna, tko, d se mi niti ne da razglablat ... No, najbolš je pa tist dan, če ti kdo kkšno mjhno malenkost naklon in pol cel dan siješ zardi tega ...
A je v redu mnenje?
|
Jst bom pa skoz gledala s pozitive pa ostala pr svoji muzki - ali - nimam kj več za napisat ...
|
|
|
D3U5
Četrtovček

Kul meter: 23
Spol: 
Sporočila: 173

|
Men se zdi zlo vredu 
Sicer sk8ter nisem, pa tut ne morm rect d sodim/zbiram punce glede na to kaj poslusajo, kako se oblacijo ali kaj podobnega. Zaenkrat se ne iscem neke "prave" ljubezni, ampak, ker zlo rad flirtam, mora to defenitivno punca obvladat, ce me hoce prtegnt (izgled niti ni tok pomembn, dokler ni punca totalno zanemarjena al pa neki ) Pod flirt jaz stejem spogledavanje, nasmeh, sexapil itd. Seveda vecinoma sledi first contact (predstavitev, mogoc kak uvodn hec in podobno) Nato, pa zlo verjetno sledi pogovor ob kaksni pijacki, ker me pac marsikaj zanima 
To bi blo glede tistega osnovnega zacetka. Pr dekletih me najbolj pritegne ce je samozavestna, komunikativna in ne prevec "etikirana" (s tem mislim na striktno pripadanje skejterjem, rockerjem, raverjem itd.), kar me ne moti, razen ce mi punca vsiljuje svoje mnenje kot edino pravo.
Kar pa moti in dekleta, mislim da nisem edini ki ga to moti je pa slednje. Greva recimo ven in jo vprasam v kater pub bi rajsi sla in ona odvrne:"ne vem... Kam bi pa ti rad sel?" Res je, da mam rad kontrolo nad odnosom, a ce te vprasam, to pomeni, da bi rad TVOJE mnenje, ne pa "Ne vem". Jao. Tega se mi zdi da je absolutno prevec.
Kar se pa tice ljubezni. heh... Zej me bote verjetn lincal, a jz ne verjamem v ljubezen. Verjamem pa v privlacnost in nagon. Mogoce se nisem "zrel" dovolj da bi tocno vedel kaj je ljubezen A sodec po lastnih izkusnjah, je ljubezen le zelja da si s to ljubeljno osebo in uzivas v druzbi z njim/njo. Pac malo bolj zakomplicirana verzija zivalskega nagona po reprodukciji... Do sedaj se nisem bil tako navezan na punco, da bi ji lahko rekel "ljubim te" te besede imajo zame taksen mocan pomen, da ko jih bom izrekel, jih bom izrekel samo enkrat in samo eni osebi.
Mogoce malo prevec kompliciram... 
Ljudje smo pac morali, kot "najbolj razvita bitja" vse zakomplicirati. Vkljucno z zelo naravnim sexom. Zato smo si izmislili ljubezen, kot izgovor da to (sex) pocnemo z nekim drugim razlogom kot le za ohranitev vrste. Po drugi strani, pa drugace ne bi bilo tok zabaven cel proces, ki vodi do sexa 
P.S. Seveda pa imate pravico do svojega mnenja.
|
[b]Deus has Spoken![/b]
|
|
|
incognito
Administrator

Spol: 

|
TC, super mnenje. 
D3U5, tole tvoje mišljenje je zelo iskreno in zanimivo. Vendar poglej, po eni strani trdiš da ljubezen kot taka ne obstaja, temveč da obstajata le privlačnost in nagon, kar naj bi izhajalo še iz živalskega dela človeka. Po drugi strani, pa meniš da boš izrekel besedi 'Ljubim te' le eni osebi. Gotovo tekom tedna, ko se sprehajaš po Celju in svoji šoli srečaš veliko pripadnic nežnejšega spola, ki zbudijo zanimanje za tvoje oko. Pa denimo, da temu rečeva privlačnost, ker so ti pač ujele pogled. Kako boš potem vedel, katera je tista res prava (izmed te množice deklet, ki jih boš srečeval), kateri povedat da jo ljubiš, če ti bosta izhodišče za to le nagon in privlačnost, ki ju boš čutil do nje?
Se strinjam, da so določene karakterne lastnosti, ki delujejo odbijujoče, ampak pozor! Če je zveza res pristna in iskrena, se da skorajda o vsem pogovorit in uskladit, tako da do takšnih motenj (skorajda) ne prihaja več. Zadeva pa šiba še bolj kot prej. Pomoje ti pove veliko, če bi nekdo bil pripravljen se odpovedat cigaretam, ... , samo zato, da bi bil s teboj? Seveda naj bi zadeva delovala v obe smeri ...
Kakorkoli že, ne obupat nad ljubeznijo, ker ko jo boš enkrat našel, boš ostal brez besed 
Vsekakor se ti pa pridružujem z mnenjem, da ima vsakkdo lahko svoje mnenje
|
|
|
|
« Zadnjič spremenjeno: 17.12.2004 ob 09:58 Avtor: onliner »
|
|
Think before you think!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
incognito
Administrator

Spol: 

|
Zanimivo, da je nežnejši spol bolj redkobeseden do dane tematike, kar bi bilo morda ravno v nasprotju s pričakovanji. Sicer pa nas (=ne-nežnejsi spol) potem ne morete kriviti, da smo tako nemogoči, sramežljivi, neučakani, brez domišljije, otročji in kaj jst vem kaj še, če pa nobena ne zna povedat, kaj si želite.
@bacek && D3U5 Fanta nek zakon pravi, da ko misliš da si dosegel čisto dno, še vedno lahko padeš nižje. Morda pa temu ni tako, pa bi vseeno pogledala na zadevo z malo sončka.
LP
Vaju bodo že ženske sčasoma zrihtale v red ...
|
Think before you think!
|
|
|
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Spol: 
Sporočila: 147

|
No evo. Da bomo še ženske mal prispevale h tej tematiki. Ljubezen e čist ql, če je obojestranska. Če pa ni, je pa lahko eno samo veliko trplenje. Najhuje je, če se tvoj zelo dober prijatelj zaljubi vate, ti pa vanj ne. Kar naenkrat začne siliti vate, te kliče kr tko za brez veze in nima kej povedat, ful rata preveč zaščitniški, posesiven, ljubosumen,..... To spremembo ženske dokaj hitro opazimo. In sprožimo obrambni mehanizem. Tipu se začnemo izogibati, postanemo "nesramne" in jim z jasnimi namigi kažemo, da nas ne zanima kaj več kot prijateljstvo. Ampak model še vedno ne dojame. In kaj se potem zgodi? Nič.....razen tega, da izgubiš dobrega prijatelja, s katerim si se nekoč lahko o vsem pogovarjal, zdaj pa ti gre na živce že če samo slišiš njegovo ime.  Zakaj nekateri tipi zavrnitev in vseh možnih namigov pač ne morete sprejet in it naprej. Sej je na tem svetu velik žensk, in se bo gotovo našla kakšna, ki bi bila primerna zate. You just have to look around!
LP
|
Živi zdravo z naravo
|
|
|
bac3k
Drugarček

Kul meter: 11
Spol: 
Sporočila: 53
|
onliner, Murphy se zdejle obraca v grobu. Jst bi se zaprl v omaro 
Vida, ceprav se do neke mere strinjam s tabo, moram kot predstavnik nasprotnega tabora vseeno zadevo skritizirati.
Kruto. Ne recem, teta Justi bi bila ponosna nate, ampak to je pa vec ali manj vsa slava ki ti gre. Mislim, sej ce bi zadevo samo se malenkost bolj lahkotno dozivljala bi bil tvoj zadnji stavek nekaj podobnega kot "oops, I did it again." - vrjetno bi se dalo dokazati da nizje kot do sem tehnicno sploh ne more iti.
Kompleksnost je tista, ki daje zadevi car, ce ne drugega bi, ce bi vsi poslusali tvoj nasvet, v tem trenutku izginilo tricetrt svetovnih umetniskih mojstrovin, katerim navdih je bila neuslisana ljubezen. Ok, dandanes je taksno mislenje zastarelo, ampak ne, ni ok, ce izbiram med banalnostjo in staromodnostjo, izberem slednje.
Po drugi strani pa, I'm just a freak who am I to say.. 
lp
|
..
|
|
|
incognito
Administrator

Spol: 

|
@bacek Vprašanje, zakaj tako pogosto razviješ neko misel, potem pa jo v pripisu diskreditiraš? Vsak ima svoje nazore in poglede, tako da različnost mišljenja je čisto sprejemljivo/dobrodošlo/pozdravljeno/super/...
@Weeda Sem želel svoj prejšnji post oblikovati malce provokativno, vendar definitivno nisem pričakoval tako burnega odziva. Še zate eno vprašanje, si mu eksplicitno dobesebdno literalno povedala v obraz: "Poba, meni je žal, samo midva nista za skupaj."? Namreč takšni in drugačni namigi se kaj hitro lahko spremenijo v očeh druge osebe, še posebno če ta druga oseba ne gleda nate skozi popolnoma objektivne očke. Potem pa vsi takšni namigi dosežejo ravno nasproten učinek.
Sicer pa, nikoli ne reči nikoli 
Lepe praznike, r
|
|
|
|
« Zadnjič spremenjeno: 26.12.2004 ob 14:33 Avtor: onliner »
|
|
Think before you think!
|
|
|
ursa
Drugarček

Spol: 

|
weeda je napisala: Zakaj nekateri tipi zavrnitev in vseh možnih namigov pač ne morete sprejet in it naprej. Sej je na tem svetu velik žensk, in se bo gotovo našla kakšna, ki bi bila primerna zate. You just have to look around!
jst pa mislm da niso samo tipi taki, in da smo mogoce zenske se mal bom ustrajne in tezimo tipom. in ne razumemo ko je ne! se mi zdi da smo zenske bolj obsedene s osebki nasprotnega spola, kot tipi z zenskami. sej lahko da se motim, tako da me popravite. to je pac moja predstava in pa seveda tudi malo izkusnje.
ceprav je pa res da smo zenske bolj zadrzane kar se tice izpovedi in tipe le na dalec opazujemo. razen ce se ne domislimo kaksne bedne fore kot: sosolka te cisto "ponesreci" porine v obozevanega osebka in med njima preskocijo iskrice, potem pa zivita srecno do konca svojih dni....
seveda upam da se motim in ste tipi, tisti ki ste grozni in ne vem kaj se vse....
lepo novo leto, s komerkoli ga boste preziveli!
|
|
|
|
|
weeda
Moderator

Spol: 

|
Kruto. Ne recem, teta Justi bi bila ponosna nate, ampak to je pa vec ali manj vsa slava ki ti gre. Mislim, sej ce bi zadevo samo se malenkost bolj lahkotno dozivljala bi bil tvoj zadnji stavek nekaj podobnega kot "oops, I did it again." - vrjetno bi se dalo dokazati da nizje kot do sem tehnicno sploh ne more iti.
Kaj nej bi pa to pomenil? Sori sam ne štekam, kaj si hotu s tem povedat.
Kompleksnost je tista, ki daje zadevi car, ce ne drugega bi, ce bi vsi poslusali tvoj nasvet, v tem trenutku izginilo tricetrt vetovnih umetniskih mojstrovin, katerim navdih je bila neuslisana ljubezen. Ok, dandanes je taksno mislenje zastarelo, ampak ne, ni ok, ce izbiram med banalnostjo in staromodnostjo, izberem slednje.
V redu, se strinjam da večina umetnosti izhaja iz tega. Sej tut jz če sm kdaj bol potrta sem velik bol ustvarjalna. Ampak treba se je zavedat da pač "iz te moke ne bo kruha" in da so nekje tudi meje. Če te nek osebek zavrače nehaj siliti vanj, ker je potem težko za oba in ne samo za tistega, čigar ljubezen ni uslišana.
Sem želel svoj prejšnji post oblikovati malce provokativno, vendar definitivno nisem pričakoval tako burnega odziva.
No ja....a se ti je zdel odziv buren? Man se ni zdel tok zlo Je pa res, da je bil že skrajni čas, da tut jz kej napišem na tole temico. Morm priznat, da sm se kr mal polenila 
Še zate eno vprašanje, si mu eksplicitno dobesebdno literalno povedala v obraz: "Poba, meni je žal, samo midva nista za skupaj."? Namreč takšni in drugačni namigi se kaj hitro lahko spremenijo v očeh druge osebe, še posebno če ta druga oseba ne gleda nate skozi popolnoma objektivne očke. Potem pa vsi takšni namigi dosežejo ravno nasproten učinek.
Morm priznat, da mu tega v faco nism rekla. Je res, da sem človek, ki pove vse naravnost v obraz in brez olepševanj, ampak pri tej temi je pa tko no.....nism tok direktna. Ful nočem prizadet ljudi. Kaj jz vem. Sam če te kr na lepem začne ženska ignorirat, pač morš vedt da je neki narobe. Pa tut če bo ona rekla da ni nič, to pač ponavadi v večini primerov ni res  Priznam....zmeda 
jst pa mislm da niso samo tipi taki, in da smo mogoce zenske se mal bom ustrajne in tezimo tipom. in ne razumemo ko je ne! se mi zdi da smo zenske bolj obsedene s osebki nasprotnega spola, kot tipi z zenskami. sej lahko da se motim, tako da me popravite. to je pac moja predstava in pa seveda tudi malo izkusnje.
Veš, glede tega se strinjam. Večina žensk je ful bol vztrajna in si s tem ponavadi samo daljšajo muke. Ne rečem, da kateri ne uspe....ravno nasprotno. Ampak večina ostane razočarana. Jz osebno sem tak tip človeka, da če vidm da ne bo nič, enostavno neham težit. Tko da mi vsaj ostane še tisti kanček ponosa, ki bi ga drugače izgubila.
Veliko ljubezni in sončka v novem letu!
LP
|
Živi zdravo z naravo
|
|
|
D3U5
Četrtovček

Kul meter: 23
Spol: 
Sporočila: 173

|
Mnya. Ta presneta ljubezen. Weeda je napisala:Morm priznat, da mu tega v faco nism rekla. Je res, da sem človek, ki pove vse naravnost v obraz in brez olepševanj, ampak pri tej temi je pa tko no.....nism tok direktna. Ful nočem prizadet ljudi. Kaj jz vem. To je ful tezko, a je ZLO ucinkovit. Jz sem recimo hodu z eno zlo prijetno punco, ki se je po treh tednih ful navezala name, jz sm pa take vrste clovek, ki ima rad izziv in tudi za pravo ljubezen potrebujem, kar mi le malokatera lahko da, ampak vseeno. Poskusila sva se z dvema zmenkoma, in kljub temu, da se mi je zenska zelo zaupala in mi je skos pravila kk me ima rada in podobno, jaz pac nisem cutil tega do nje. Zato sem ji to tudi povedal. Naravnost v obraz. Sej mi je blo ful zal, a se zdi vsaj mal bolj dostojanstveno kot pa en sms al pa klic po telefonu. Sej je kr vredu prenesla... Vem da sem jo prizadel, a preprosto ne vidim smisla da bi vztrajal, ce nic ne cutim do nje. To bi blo pa zgolj izkoriscanje. Taksne vrste clovek pa pac nisem.
Ursa je napisala: jst pa mislm da niso samo tipi taki, in da smo mogoce zenske se mal bom ustrajne in tezimo tipom. in ne razumemo ko je ne! se mi zdi da smo zenske bolj obsedene s osebki nasprotnega spola, kot tipi z zenskami. sej lahko da se motim, tako da me popravite. to je pac moja predstava in pa seveda tudi malo izkusnje. Tu se pa tudi jaz strinjam. Zenske ste ze po naravi veliko bolj custvene in ko se "zaljubite" se tezko "odljubite" (saj veste kaj mislim). Ampak morate razumeti, da je tudi nam, moskim, zloooo tezko taksna situacija. Recimo, da podam kon*****n primer: Ena zenska se je "zaljubila" vame, ampak jaz ji teh custev nisem zmozen vracati in tudi ne zelim kaj vec kot le prijateljstvo. To sem ji tudi povedal (gre za drug primer kot tisti zgoraj), ampak zenska se kar vztraja, celo po skoraj letu dni! Meni je FUL hudo, a kaj naj naredim? Ji dam priloznost, da se se bolj zaljubi in jo potem prizadenem? A-A. Ful mi je bad, a ne morem narediti cisto nic! Tak da zenske, dajte lepo prosim... Ce vam moski ni zmozen vracati custev, ki jih gojite do njega, se skusajte zadrzati in ga pustite namiru. Tudi njemu je hudo! (ceprav tega morda ne kaze)
ah... Kak je to zakomplicirano 
|
[b]Deus has Spoken![/b]
|
|
|
bac3k
Drugarček

Kul meter: 11
Spol: 
Sporočila: 53
|
Vprašanje, zakaj tako pogosto razviješ neko misel, potem pa jo v pripisu diskreditiraš? Vsak ima svoje nazore in poglede, tako da različnost mišljenja je čisto sprejemljivo/dobrodošlo/pozdravljeno/super/...
Ja, bo ze drzalo.. s tistim na koncu sem samo hotel povedati, da se zavedam vrjetnosti o obstoju cloveka s podobnim mnenjem, ki je zanemarljivo majhna. (deklice, ima katera podoben pogled na zadevo? )
Vida, kot je povzel D3U5, komplicirano.. od tega da je belo vcasih crno, napol ne-zavrnjeni obozevalci zenske trofeje in ne skoraj vedno ja, razen ko je ne in takrat je usodna napaka. Uf.
|
..
|
|
|
weeda
Moderator

Spol: 

|
Vida, kot je povzel D3U5, komplicirano.. od tega da je belo vcasih crno, napol ne-zavrnjeni obozevalci zenske trofeje in ne skoraj vedno ja, razen ko je ne in takrat je usodna napaka. Uf.  Sam kok jez nikol ne razumem teh zakompliciranih, nelogičnih postov. Res.....mogoče kje manka kkšno ločilo al pa kej, ker tle pa res ne razumem, kaj si hotu povedat.
Drgač pa...ja, ženske smo zakomplicirane, sam so pa tut moškii po svoje, tko da....logično da pride do razhajanj in drugačnih mnenj. Sam taki pač smo, kaj hočemo.
LP
|
Živi zdravo z naravo
|
|
|
|
|
|
|
ursa
Drugarček

Spol: 

|
Jest pa iščem fanta....
nikoli nisem razumela, kako lahko 'na silo' isecjo ljudje fante oz. punce. 
sej lahko si to narobe predstavljam. samo ce nekoga isces potem te osebe se nimas rad in nisi zaljubljen vanjo. custev pa ne moremo prelisiciti in tudi sebe ne moremo prepricati, da bi se kar zaljubili v neko osebo, ki si jo izberemo. 
zaljubimo se, ko to najmanj pricakujemo in mislim, da se to ne zgodi v trenutku, ampak raste pocasi ob stikih s to osebo 
tako, da tudi ne verjamem, da je clovek lahko zaljubljen v osebo, ki jo recimo samo opazuje oz. se pac ne poznata. lahko ti je simpaticna na videz. nic pa ne ves o njenih lastnostih.
v osebo se lahko resnicno zaljubis, ko jo zares tudi spoznas 
ampak seveda to je samo moje mnenje in bom vesela, ce bo kdo povedal se svoje....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.
Osnovnošolski oddelek
Srednješolski oddelek
Razno
Stiki:
Administracija × klik
Oglaševanje × klik
Strani gostuje
|