Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Pikslar
Pikslar

eDnevnik
eDnevnik

forzanka
forzanka

mojucitelj.net
mojucitelj.net

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Na katero srednjo šolo? Nimam pojma kam naprej.....
Stran: [1] Natisni
Avtor Tema: Nimam pojma kam naprej.....  (Število ogledov: 2782 )
keischa
Novinec
*

Kul meter: 1
Spol: Ženski
Sporočila: 6

Poslano: 16.01.2007 ob 14:10 Odgovori

Čao! No js sm ena povprečna 14 letnca, k ne ve kam it naprej u srednjo šolo al pa gimnazijo mogoče Cool...em ja res je velik problem kam it.. v šoli sm bol prav dobra k odlična Grin... no da vam povem kaj  me zanima: novinarstvo, komunikologija,slovenščina,angleščina...to mi nekak bolj sede k pa ostale "stroke"...ne maram matematike in fizike, tud kemija mi ni glih včeč! a mi lohk kdo pove kšno šolo k bi mi bla vsaj mal pisana na kožo..sej vem da ni srednje šole brez naravoslovnih predmetov, ampak vsaj, da ne bi bilo tolk poudarka na njih.. hvala papa Tongue Smiley Smiley

* iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kok lepuuuuuu.jpg (4.85 KB - Število prenosov: 228 .)
« Zadnjič spremenjeno: 23.05.2007 ob 11:46 Avtor: Hundee »
Hundey
Moderator

Kul meter: 36
Spol: Moški
Sporočila: 605

Poslano: 16.01.2007 ob 20:18 Odgovori

Glede na to, da te zanimajo stvari, katere bolje spoznaš na faksu, bi bilo še najbolje, da greš na gimnazijo. Lahko pa tudi na kakšno poklicno šolo, opraviš poklicno maturo in se lahko vpišeš naprej na fakulteto.

Pa če boš šla na gimnazijo, boš imela še 4 leta možnost razmišljati o tem, kaj si želiš početi v življenju.  Smiley
keischa
Novinec
*

Poslano: 16.01.2007 ob 21:16 Odgovori

Aha...oki sam kero gimnazijo pa????ej js nimam pojma.....baaad......i hate myself:D ..ok sej bo..sam mal mi je bad glede matematke k mi res dela probleme ze v osnovni-dost velke no=) če ma še kdo kej za povedat nej prosm kr napiše mnenje, pa tud če je še tok butasto! Tongue Smiley čao Smiley
Hundey
Moderator

Poslano: 17.01.2007 ob 08:19 Odgovori

Na gimnazijo, ki ti je naljbližja. Torej odvisno s kje si.
keischa
Novinec
*

Poslano: 17.01.2007 ob 17:04 Odgovori

ok sm blizu lj..sam problem je kjera šola?? kaj mi kej prporočate??kera gim al sš??? papa Smiley
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Sporočila: 147

Poslano: 27.01.2007 ob 09:48 Odgovori

Priporočam, da greš na informativne dveve ki so v začetku februarja. Še prej pa si poglej katere šole sploh so v ljubljani in kakšna je omejitev za vpis. Namreč ne vem, kako je s tvojim učnim uspehom po predmetih, ampak če si bolj prav dobra, potem morda kakšna šubičeva? ledina? Ampak povsod boš imela matematiko! Ne si delat utvar in se čimprej loti izpopolnjevanja svojega znanja. Najameš kakšnega dobrega inštruktorja in se ne lotevaš matematike z odporom. Isto je bilo pri moji frendici. Je skos tulila da je matematka kr neki, da ona ni za to. U bistvu je pa bil razlog njena lenoba in odpor do matematike. Je imela prfokso, ki ji je celotno stvar zagnojila. Žal so tudi taki. Potem sva se pa skupej usedle in sem ji pomagala. A ni čudn, da je potem pa ta matematika kar šla? Zanimivo kajne. Samo odpor v glavi je potrebno odpravit.
Kar se tiče šolanja naprej, pa velja opozorilo, da po končani gimnaziji nimaš poklica! Torej moraš skoraj obvezno naprej na fakulteto, kar pomeni še dodatne 4 leta, če si priden, da prideš do poklica! Po končani srednji šoli pa že imaš "poklic" tehnika stroke. Kar pomeni, da načeloma lažje najdeš službo takoj po srednji šoli kot po gimnaziji. Greš pa seevda lahko tudi naprej na faks.

LP  Grin

Živi zdravo z naravo
žabica
Novinec
*

Kul meter: -1
Sporočila: 3

Poslano: 07.02.2007 ob 16:12 Odgovori

zdravo...
mene muči isti problem samo da ne kam se naj vpišem naprej na fax??ne vem zato ker imam bolj malo možnosti, ker imam bolj malo točk.. Sad
kam se pa vi kej mislite vpisati??konačno pa imam ekonomsko šolo??!!!
žabica
Novinec
*

Kul meter: -1
Sporočila: 3

Poslano: 13.02.2007 ob 21:46 Odgovori

a ne gre naprej v šolo??
**sLadka maLa**
Novinec
*

Kul meter: 0
Sporočila: 2

Poslano: 25.12.2007 ob 15:15 Odgovori

ćauuu...eem...js p tud nimm pojma kam bi šla naprei Undecided :-\mau razmišlam med šubo in poljane..kva vi mislte Grin
beyb
Maturant

Sporočila: 253

Poslano: 31.12.2007 ob 20:30 Odgovori

Šuba. Wink

*let us enjoy our love as long as we may
**sLadka maLa**
Novinec
*

Sporočila: 2

Poslano: 02.01.2008 ob 18:47 Odgovori

a na šubi so kj preveč zahteuni? pa kok rabš točk d pridš na šubo?k js nimm kj preveč dobrih p ne kj preveč slabih ocen Wink Roll Eyes Roll Eyes
sredšol
Pruček
*

Kul meter: 3
Sporočila: 18

Poslano: 03.01.2008 ob 13:29 Odgovori

Vsem ki zaključujete osnovno šolo bi predlagal, da se vpišejo v poklicne srednje šole. Po končani SŠ imate še vedno množnost za vpis na fax, hkrati pa že imate poklic, ki vas rešuje ob morebitnem neuspehu na univerzi.
Poleg tega so v Sloveniji zelo iskani ljudje s končano srednjo polkicno šolo.
srečno
beyb
Maturant

Sporočila: 253

Poslano: 03.01.2008 ob 20:18 Odgovori

Na Šubi je tko k na vseh gimnazijah..če ti je vseen za uspeh lahko tut brez učenja prideš skos, če ti je pa kej o uspeha se pa pač mal potrudš. Glede točk...aveš da se ne spomnm kolk je blo pr ns je že 4 leta nazaj, sigurn je zdej kej drugač. Drugač sm mela pa js itk preveč točk za ke tko da nism nikol sploh gledala kok je bla omejitev. Smiley Je bla pa bl nizka tist let...glede na ostala leta pač.

*let us enjoy our love as long as we may
Hundey
Moderator

Poslano: 18.01.2008 ob 10:05 Odgovori

Šli smo malo offtopic, zato sem debato o poklicni maturi premaknil v novo temo, klik
*spominčica*
Novinec
*

Sporočila: 8

Poslano: 11.02.2008 ob 19:07 Odgovori

Oiiiii.....jest pa že dobr let spremlam tole stran pa vidn da nekateri bolš pomagate kot pa psihologinja u šol! Tongue 
Aja pa jest bi se tud priporočila če bi mi ker hotu pomagat??  Roll Eyes

Sn 14-letnica z gorenjske pa newem kam naprej ker sn že pousod spršavala zdej se mi pa mal mudi sn pršla pa sam.....
jest bi rada bla po poklicu DEFEKTOLOGINJA pa newem kaj se mi bl splača da grem na sred. vzg. pa de grem pol še na maturitetni tečaj (nujno rabm splošno maturo) al na gimnazijo? Do zdej sn bla vsa leta odlična sam se bojim da mi bodo v gim. ocene ful padle in ne bom sprejeta na pedagoški faks an!! če pa grem na sred. vzg. bi lahko mela bolše ocene ampak bi eno leto porabila za maturitetni tečaj!!

Upam da se bo kermu dam brat in mi bo pomagau že u naprej fuuul HWALA!!!  Wink

*FSM*AJDE*
Room2012
Maturant

Sporočila: 303

Poslano: 02.03.2008 ob 15:09 Odgovori

Js ti svetujem, da greš na gimnazijo. Maturitetni je bol tak, ponavadi tisti slabše pišejo maturo. Za defektologijo pa mislim da tut ne rabiš lih bit odlična.
Hundey
Moderator

Poslano: 02.03.2008 ob 22:12 Odgovori

Za vpis na pedagoško fakulteto je ok tudi poklicna matura, ki jo delaš na srednji vzgojiteljski. Narediš še peti predmet in končana takšna matura je enako vredna kot splošna.

Je pa res, da ti da mogoče gimnazija malo več splošnega znanja, medtem ko ti vzgojiteljska da več strokovnega znanja. Odvisno kateri ti bo na faksu prišel bolj prav. Kakšna je željena količina znanja na pedagoški fakulteti žal ne vem. Recimo na naravoslovnih faksih ti zelo prav pride gimnazija, matematika, fizika in podobne stvari.
Je pa prednost srednje vzgojiteljske, da imaš po končani srednji šoli že poklic, po gimnaziji ga nimaš. Torej če ti na faksu ne gre imaš še vedno neko rezervo.
Samo če si trdno odločena, da boš naredila faks, bo gimnazija dobra odločitev.

Vsekakor pa še malo razmisli in pridobi še kakšne informacije (tudi o srednjih šolah in gimnazijah). Da ti ne bo kasneje žal.
Stran: [1] Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X