Color band
Stran: [1] Natisni
Avtor Tema: Katero gimnazijo naj izberem  (Število ogledov: 2371 )
hokey
Novinec
*

Kul meter: 1
Sporočila: 1

« Tema začeta: 15.02.2007 ob 19:54 »

jst bi pa prosu če mi lahko kdo pove katero gimnazijo naj zberm : ginmazijo ljubljana al tehniško gimnazijo. prosm pa vas da pišete samo tisti ki ste se šolali na kateri izmed njiju. napišite kaj je na gimnaziji dobro ( +) in kaj slabo ( - ).

Hvala že vnaprej.
[Nazadnje urejal(a) Hundey, 16.02.2007 ob 09:25] prijavljen
filip
Pruček
*

Spol: Moški
Sporočila: 10

« Sporočilo #1, 19.01.2008 ob 11:17 »

hodim na gimnazijo ljubljana.mislm da ta sola ne slovi ravno kot najtezja, a na zalost sploh ni tako.ce si navajen dobrih ocen se bos natej soli tega kar hitro  odvadil.ocene na tej soli padejo za najmanj dve oceni.a baje naj bi bili na koncu rezultati na maturi toliko boljsi...
prijavljen
beyb
Maturant

Spol: Ženski
Sporočila: 255

« Sporočilo #2, 25.01.2008 ob 21:16 »

Ocene padejo al se pa dvignejo kokr si nardiš..ni pa to od vrste gimnazije odvisn, razlika je sam sredna-gimn pa nč druzga..
prijavljen

*let us enjoy our love as long as we may
miley
Novinec
*

Kul meter: 0
Sporočila: 6

« Sporočilo #3, 08.03.2010 ob 17:47 »

hei
a mi lohk kdo pove kaj o ekonomski ali pa o gimnaziji mb
kr trenutno se pač med tema dvema odločam
kaj v življenju postat? pojma nimam
pač čula sem govorice da je ekonomska gimnazija pač klic v sili sam nwm kaj naj verjamam

help. please
prijavljen
miley
Novinec
*

« Sporočilo #4, 09.03.2010 ob 14:53 »

mi lahko prosim svetujete
1. gimnazija ali ekonomska gimnazija
aja pa v mariboru
če ma kdo kakšne izkušnje, povejte
bo zelo vesela  Grin
prijavljen
ana.aa
Novinec
*

« Sporočilo #5, 09.03.2010 ob 15:24 »

heey tudi mene nekaj zanima od gimnazij , upam da mi boste lahko pomagali ter svetovali.

Mene zanima ali lahko tudi iz ekonomske gimnazije grem dalje na študij npm: farmacije, mogoče zdravsto...  ter nekaj v zvezi z kemijoo ? Ampak potem morem na mautri delati enega od naroslovnih predmetov (fizika,kemija,biologija)  ali pa to no potrebnoo ? ali so še kakšne druge možnostii ?

vem da bi bilo boljše če bi šla na splošno gimnazijo , vendar meni je splošna gimnazija potrata časa saj hodiš tja 4 leta in nimaš nič pri ekonomski gimnaziji pa mam eno osnovo da lahko še naredim en izpit in sem potem ekonomski tehnik.

hvala za vaše odgovore že vnparej !  Grin Wink
prijavljen
Hundey
Moderator
Maturant

Kul meter: 43
Spol: Moški
Sporočila: 637

« Sporočilo #6, 09.03.2010 ob 16:45 »

Najboljše, da si pogledaš vpisne pogoje za željene študijske programe. Podatke najdeš v Razpisu za vpis na visoke šole > klik

Večinoma so za programe pogoj splošna ali poklicna matura s 5. predmetom. So pa izjeme, recimo medicina, kjer je obvezna splošna matura. Ali pa farmacija, kjer je pri splošni maturi določeno v katerem srednješolskem programu se izvaja in kateri je 5. predmet.

So pa pri obeh, splošni gimnaziji in strokovnih gimnazijah/srednjih šolah, prednosti in slabosti. Gimnazija ti ponuja mnogo višji nivo splošnega znanja, ki ti lahko prav pride pri študiju, nimaš pa poklica in specifičnih znanj na nekem področju. Na srednjih šolah je nivo znanja ponavadi nižji kot na gimnazijah, imaš pa na koncu nek poklic in bolj podrobno znanje o nekem področju.
Ta razlika v nivoju znanja se pri študiju lahko pozna recimo pri matematiki. Gimnazija ti da boljšo osnovo, a se da z malce več truda tudi to izničit.

Lepo da že ob vpisu v srednjo šolo razmišljaš o študiju, to marsikdo ne počne. Dobro si je že na začetku postaviti okvirne cilje izobrazbe in nekaj maneverskega prostora za spremembe, če pride do njih.
prijavljen
ana.aa
Novinec
*

« Sporočilo #7, 09.03.2010 ob 20:12 »

Najboljše, da si pogledaš vpisne pogoje za željene študijske programe. Podatke najdeš v Razpisu za vpis na visoke šole > klik

Večinoma so za programe pogoj splošna ali poklicna matura s 5. predmetom. So pa izjeme, recimo medicina, kjer je obvezna splošna matura. Ali pa farmacija, kjer je pri splošni maturi določeno v katerem srednješolskem programu se izvaja in kateri je 5. predmet.

So pa pri obeh, splošni gimnaziji in strokovnih gimnazijah/srednjih šolah, prednosti in slabosti. Gimnazija ti ponuja mnogo višji nivo splošnega znanja, ki ti lahko prav pride pri študiju, nimaš pa poklica in specifičnih znanj na nekem področju. Na srednjih šolah je nivo znanja ponavadi nižji kot na gimnazijah, imaš pa na koncu nek poklic in bolj podrobno znanje o nekem področju.
Ta razlika v nivoju znanja se pri študiju lahko pozna recimo pri matematiki. Gimnazija ti da boljšo osnovo, a se da z malce več truda tudi to izničit.

Lepo da že ob vpisu v srednjo šolo razmišljaš o študiju, to marsikdo ne počne. Dobro si je že na začetku postaviti okvirne cilje izobrazbe in nekaj maneverskega prostora za spremembe, če pride do njih.

najlepša hvala za odgovoor Cheesy
prijavljen
kiki996
Novinec
*

Sporočila: 1

« Sporočilo #8, 03.06.2010 ob 12:59 »

no žujo sm 13 fn iz vrhnike in me zanima katero gimnazijo naj izberem....no zdej sm u 8 classu letos bom biu praudobr lansk let sm biu dobr  Embarrassed  men grejo dobr angleščina,etika in matematka...tko ušeč so mi pa kemija pa likouna pa angla -.-''
to je o men...amm...aja pa učenje....noben se nemara učit to je normalno XD ampak...tkoo mau se mi da učit XD
no zelooooooo velik bi mi pomenil če bi mi pomagal HVALA ŽE VNAPREJ!! =D
prijavljen
Stran: [1] Natisni 
Hitra navigacija:  
Color band
Grščina Filozofija Zgodovina Vpis v srednje šole