Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

mojucitelj.net
mojucitelj.net

party-zan.com
party-zan.com

Pikslar
Pikslar

Kiberpipa
Kiberpipa

Dijaski.net skupnost O življenju, vesolju in sploh vsem Debatni krožek™ emo - v čem je štos?
Stran: [1] 2 Natisni
Avtor Tema: emo - v čem je štos?  (Število ogledov: 1812 )
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Spol: Ženski
Sporočila: 147

Poslano: 21.02.2007 ob 09:31 Odgovori

Zadnje čase vse pogosteje slišim to besedo - emo. Pa mi ni bilo jasno, kaj to pomeni. Zato sem o tem povprašala strica gugla, ki mi je pri tem priskočil na pomoč.
Zadnje čase v Sloveniji vse bolj poplarna in razširjena modna muha mi ni prav nič všeč. Polno najstnikov, ki se smilijo sami sebi, ki se režejo po rokah, nogah, da si "lajšajo" bolečine je zadnje, kar potrebujemo. Poleg tega slišim, da je čedalje več emo wannabe-jev, kar še potrdi moje mišljenje, da je to navadna modna muha. Ampak s temi samomorilskimi nagnjenji delajo več škode sebi in svojim bližnjim, kot koristi. Kaj ni zanimivo, da je večina staršev teh mulcev, premožna in se tako lahko njihovi otroci preseravajo s takimi stvarmi. Še posebej me preseneča starost teh otrok. To so večinoma stari med 12 in 18 let! Kako lahko nekdo pri tej starosti reče, da so izkusili vse tegobe tega sveta, da se ne splača živeti, da ga vse svet zavrača,..... Po mojem tisti pravi emoti ne prenašajo sami sebe, ne pa da jih zavračajo drugi. Mislim.....če se zapiraš v sobo, poslušaš emo glasbo, ki je "temačna", se režeš.....to pomeni, da ti zavračaš sebe in druge in ne obratno. Večina, pa kot sem že povedala, itak samo neki hoče bit, se smilt drugim, se reže in se potem z ranami hvali naokoli.....dvomim, da bi pravi emo to kazal in se s tem hvalil, češ, kok je hud k se reže.

No, to mislim jaz. Me pa zanima, kakšno je mnenje ostalih. Se vam zdi emo stil v redu? Se strinjate z njim oz se z njim poistovetite?

LP  Cool

Živi zdravo z naravo
Triad
Drugarček
**

Kul meter: 5
Spol: Moški
Sporočila: 61

Poslano: 21.02.2007 ob 20:35 Odgovori

Da je to zgolj modna muha sigurno drži. Še noben stil ni za večno ostal v mainstreamu. Men se zdi zelo močna zadeva, ki lahko vzpodbudi veliko mero kreativnosti. Trpljenje nasploh ima takšno kvaliteto. Ne vem al se režejo sam tolk, da majo pač rane al poskušajo nardit samomor? Najbrž je samo pozornost, če pa ne potem to res ni dobro.

Besede, k mi pridejo na misel so: pozornost, kreativnost, nihilizem... Smiley kaj pa vem, če bi bil jst v tem bi poskusu to obdobje karseda najbolj izkoristit za lastni razvoj, mogoče pa komu pomaga, da se najde.

Itak govoriti al je slabo al ne, ni smiselno, ker bo folk pač naredu po svoje pa pika (vsaj jst sm takšen Cheesy ).
*Eva*
Pruček
*

Kul meter: -2
Sporočila: 25

Poslano: 01.03.2007 ob 12:21 Odgovori

Meni se zdijo ljudje, ki se ''podrejajo'' emo stilu čudni...  smilijo se sami sebi in se režejo le zato, da bi se družbi zdeli pogumni. Glede na to, da so to večinoma najstniki, se mi zdi da se večini v življenju ni zgodilo toliko hudega da bi se rezali in bili neprestano pod vplivom mračne glasbe.

...ali pač ne...
Triad
Drugarček
**

Poslano: 01.03.2007 ob 18:38 Odgovori

No to, kolk se je komu hudga zgodilo je ful relativno. V veliki večini pa je to pač hype, k mu folk podleže. Ampak se pa ne morem spomnit nobene "sub kulture" o kateri bi se vsaj v času, ko je aktualna, govoril dobro...
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Sporočila: 147

Poslano: 03.03.2007 ob 11:20 Odgovori

Ampak se pa ne morem spomnit nobene "sub kulture" o kateri bi se vsaj v času, ko je aktualna, govoril dobro...
Se spomneš kakšne, o kateri govorijo dobro zdaj, ko ni aktualna? Jaz se namreč ne spomnem nobene take. Žal.

Živi zdravo z naravo
Chiara
Pruček
*

Kul meter: 2
Sporočila: 36

Poslano: 03.03.2007 ob 16:43 Odgovori

men se pa zdi da je fora lih u tem da folk itq ne ve več kaj bi sam s sabo...usega majo trikat preveč, ne vejo kaj bi se še spomnl in evo ti emote...sej kr se tiče unih wanabe varjant, mi je dost usen, stili so se vedno posnemal in pač če je enmu taka frizura ušeč al pa cunje al pa whatever, naj jih nos .... sam mišlenje samo se mi pa zdi dost mim... učas so mladost povezval s pojmi kokr recmo "ful of energy", naspidirano, inovativno, polno idej....mlad človek je biu nekdo k ve kaj hoče, k zna živet, zna pokazat svoje ambicije in k je neki od njega... in to so bli mladi k so rastl gor u neprimerno težjih razmerah kokr jih mamo pa mi dons k nm je use na pladnu prinešeno... pa se zato niso šli u en kot smilt sami seb..
        na drugi strani je pa res tut to, da je dons fuul mladih, k živijo u obupnih razmerah kr se družine tiče, ker družina dejansko ni več vrednota "naprednega" sveta. in to se najbrž tut pozna, no....pa tut odnosi se zmer bl posplošujejo na računalnik, smse in nasploh use drugo sam na živ stik se pozabla....ljudje smo pa še vedno bitja živih odnosov...in u tem pogledu j mal bl logičn da se folk zapira vase in to...
    sam še vedno pa to ni lih način za reševanje težav z osebnostjo - pa nej te težave izvirajo iz kjerkol že...

I aM WallKiNg oN SuNsHinE.....;)
Triad
Drugarček
**

Poslano: 06.03.2007 ob 09:58 Odgovori

Ja današnje vrednote so res zapostavljene. Men itak tko deluje, kot da bo počas večina razvitega sveta potonila v dekadenco.

Ampak nobena subkultura ni kriva za posledice, ki jih pušča za seboj. Če gre folk v ekstreme potem je pripadnost enmu stilu zgolj potuha oz. sredstvo, da se identificirajo z nečim. Za ekstremne situacije so ponavadi krive osebnostne motnje, stiske...
Chiara
Pruček
*

Kul meter: 2
Sporočila: 36

Poslano: 10.03.2007 ob 15:14 Odgovori

Ampak nobena subkultura ni kriva za posledice, ki jih pušča za seboj.

ja sam subkultura brez privrženceu oziroma "udeleženceu" ni več gibanje oziroma neki živga ampak samo še teorija...teorija brez ljudi k bi jo uresničval pa itq ne more pustit posledic...torej šele člani nardijo subkulturo za to, kar u resnic je... takrat pa že loh govorimo o posledicah k jih subkultura pušča za sabo...al mislš d ne?

I aM WallKiNg oN SuNsHinE.....;)
Triad
Drugarček
**

Poslano: 14.03.2007 ob 23:39 Odgovori

No če zavrtim pogled v smer tvojih misli, potem se strinjam... Smiley
*Eva*
Pruček
*

Poslano: 24.03.2007 ob 00:27 Odgovori

uf, ste se pa poglobili Smiley     
po nekaj dnevnem razmisleku sem ugotovila, da imam o emo-tih le to mnenje: ahahahahahahahahahahahhahahah.. nej se porežejo, vsaj manj jih bo  Grin Cool

...ali pač ne...
ondan
Pruček
*

Kul meter: 1
Sporočila: 16

Poslano: 23.05.2007 ob 21:34 Odgovori

ni vredno zgublat besed o takih "receh" Evil
*tinć.
Novinec
*

Kul meter: 0
Sporočila: 3

Poslano: 08.06.2007 ob 19:45 Odgovori

pa kay te maTe fsi toLk proTi emo sTiLu? misLim..yas sem emo pa že ceLi mesec čiTam kak ni wreyi pa kak ono pa ono...maLo se zamisLite kak ye Ludim ko to čiTayo pa so emo...=/..pomoye yim ni preweč fayn...=X Angry
dejwidk
Pruček
*

Sporočila: 14

Poslano: 08.06.2007 ob 19:47 Odgovori

heeh .... no comment  Tongue

Pobeda ili Smrt !!!
*tinć.
Novinec
*

Poslano: 08.06.2007 ob 20:06 Odgovori

fayn...ni lepo biT bres besed...omg ne..kere bedne Angry
dejwidk
Pruček
*

Sporočila: 14

Poslano: 08.06.2007 ob 20:10 Odgovori

poznam dost emo folka in lahko povem da so to največji depresivci. glih zadnč se šetam po centru in slišm mudela (emo) k zabije:"a si gremo vso kri iz roke vn spustit" mislm ej jst sm crknu od smeha Cheesy

Pobeda ili Smrt !!!
*tinć.
Novinec
*

Poslano: 08.06.2007 ob 20:18 Odgovori

ja pa sej je čisT njihow probLem..nea zay raite fse tu prešinfat okoLi..če wam ni wšeč wam ni..lahk zadržite svoje mnenje za sebe...
*Eva*
Pruček
*

Poslano: 10.06.2007 ob 18:19 Odgovori

ne da bi se hotla kregat ampak a ni forum namenjen pogovoru? sestavni del pogovora so pa mnenja? izražam svoje mnenje... sorčy srčy

...ali pač ne...
ms_nians
Novinec
*

Sporočila: 8

Poslano: 29.06.2007 ob 23:03 Odgovori

uu ta tema mi je ušeč.torej mnenja, vprašanja, stališča....

hmm.torej u čem je štos..le kdo bi vedel

me je pa od vedn zanimal, kako t.i. "emo najstiniki" v rezanju svoje telesa, to doživijo kot rešitev in lajšanje svojih težav, bolečin in razočaranja nad svetom..

amm, se sam men zdi, al ponavad če se urežeš, al pa kakor kol poškuduješ, to prinese dodatno telesno bolečino, ki si jo sam zadaš na lastnem telesu...
torej bi jih lahko razumeli kot najstnike, ki v bistvu nimajo težav z okoljem, ampak samim sabo, bodisiga iz različnih razlogov, ki so včasih lahko tudi utemeljeni???
loli.us
Pruček
*

Kul meter: -4
Sporočila: 13

Poslano: 23.09.2007 ob 11:59 Odgovori

Itak je večina folka samo wanna be-jev. sm prepričana da se od vseh teh reže eden na 50. čpez 3 leta bojo emoti že pozableni.

upam 

LoLi
EX_vegovc
Pruček
*

Kul meter: 3
Sporočila: 17

Poslano: 23.09.2007 ob 21:14 Odgovori

Danes sem z tezkim srcem in z trdo pestjo poslusal enega emota, ki mi je eno uro govoril kako bi si on rezal zile, skakal iz stolpnice, z glavo nazigal v steno.......
Mam pa vprasanje za emote.  Pa kaj je zvemi *****e ene, lajf ni namenjen da bi cutili bolecino in povrh se v tem uzivali ( WTF ), najdite si raj primeren razmislek in premisljujte kaj bi mi napisali kot komentar na moj post. No vprasanje se pa glasi: Zakaj si rezete zile itd ( emote mislm ), ali ste res tako zagrenjeni in psihicno uniceni, ali je to le vas uzitek ??
filip
Pruček
*

Kul meter: 1
Sporočila: 10

Poslano: 19.01.2008 ob 13:05 Odgovori

heeh .... no comment  Tongue
Matoh
Novinec
*

Sporočila: 4

Poslano: 03.06.2008 ob 19:58 Odgovori

Imam sošolko, ki je bila pred letom dni čisto običajna - nič emo. Sedaj pa je to postala. Nič se ne reže, vendar pa je rekla, da si bo dala delati v spodnji levi kot spodnje ustnice narediti piercing. Kaj je z njo narobe? To dela le zato, ker je ena njena prijateljica kvazi emo. A je to modna muha ali ne? A mi lahko kdo pove odgovor?

http://cluuzville.myminicity.com/
*FunnY GirL*
Pruček
*

Kul meter: -3
Sporočila: 24

Poslano: 09.06.2008 ob 19:12 Odgovori

Nekoč Hipiji danes Emo.. Wink

Yeah BitcH, that's me!
Don't HaTe!!!*
ArV
Novinec
*

Sporočila: 6

Poslano: 10.06.2008 ob 19:41 Odgovori

No zdej bom pa še jst dodala svoje mnenje.  Cool

Torej. Jst ne razumem, kaj folk vidi na tej emo subkulturi. Men so šli emoti včasih na živce, zdej se jim pa sam še smejim kr vs čs govorijo, kako so drugačni in kako jih noben ne razume, ubistvu pa v centru Ljubljane vidim 10 emotov v 5 minutah. Drugačni? Yeah right, ogromno jih je. Cheesy

Zdi se mi, da so emoti večinoma dolgočasni najstniki, ki bi bili brez emo frizure in piercingov totalno neopazni, ampak potrebujejo pozornost in se potem čez noč spremenijo v totalno zdepresirane osebke samo zato, da bi jih kdo opazil.  Mislim, da ljudje, ki so v življenju dejansko imeli probleme, delujejo bistveno bolj zrelo. Če je človek depresiven, tega ne bo šel razglašat celemu svetu. In zato si včasih mislim: Po***ani emoti, a vam je zdravnik postavu diagnozo, da ste depresivni? A mate res probleme? Nimate. No pol pa ne serite.
Res ne razumem, zakaj si ti emoti tako močno želijo biti depresivni. Če bi res bili depresivni, bi videli, da to ni "kul" (kot oni mislijo). No saj bodo videli, ko bodo kdaj v življenju res imeli kakšne težave.
Poleg tega več kot polovica emotov ni pismenih, ne znajo upravljati s tipko caps lock (Seiiii VeSteE Kaiii MishlmM?) itd. itd. itd. In potem se spravljajo nad popolnoma normalen folk in težijo, zakaj imajo vsi toliko proti emotom. Uh, le zakaj?

Skratka, da povzamem tole svoje pritoževanje.
1. Emoti niso depresivni in mislim, da depresija definitivno ni nekaj, iz česar bi se lahko na tak način "zafrkavali".
2. Dobili bomo celo generacijo ljudi, ki bodo škilili (zaradi prelestnih emo pričesk).
3. Emoti niso "drugačni" (niti izvirnega kota za fotografiranje si ne znajo izmisliti - mogoče bi lahko v fotografskih studiih ponujali poseben način slikanja, imenovan "standardni emo posnetek"?). Emoti so mainstream. In pika. Zato naj ne težijo s tem, da so drugačni in da jih zato nihče ne mara.
4. Aaah, saj vendar samo iščejo pozornost.  Roll Eyes
5. Naj vsem skupaj naredijo uslugo in enkrat krepko zarežejo v tiste svoje slavne žile.  Evil
*FunnY GirL*
Pruček
*

Kul meter: -3
Sporočila: 24

Poslano: 10.06.2008 ob 20:39 Odgovori

5. Naj vsem skupaj naredijo uslugo in enkrat krepko zarežejo v tiste svoje slavne žile.  Evil

se ti ne zdi, da je ta izjava čist preveč kruta.. Undecided

Yeah BitcH, that's me!
Don't HaTe!!!*
Stran: [1] 2 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X