flash
Drugarček

Kul meter: 5
Spol: 
Sporočila: 89

|
aja ne, CaCO3 mislim da sem dal k prvi kategoriji (nisem bil ziher kam naj dam), ostalo pa mam isto
|
|
|
|
|
maja89
Pruček

Sporočila: 43
|
tut jz nism bla zihr, pol sm dala pa nkamr, d sta pršla dva odgovora k vsakmu vprašanju...sej vrjetn je tvoje bl prov! kaj ste dal pa ostali?
|
|
|
|
|
flash
Drugarček

Spol: 

|
kaj si pa dala pri onih 2 nalogah v 2. poli, ko je blo treba črko obkrožit ? kaj je značilno za CO2 in N2, pa kaj nastane pri bromiranju metil benzena 
|
|
|
|
|
maja89
Pruček

|
pr bromiranju metilbenzena sm dala d nastane zmes 2 in 4 bromometilbenzena.
pr CO2 pa N2 pa da sta obe molekuli nepolarni, da ma CO2 4,N2 pa dve vezi, pa da mata oba tut nevezne elektronske pare.mava enak?
|
|
|
|
|
Rafaelo
Drugarček

Kul meter: 3
Spol: 
Sporočila: 68

|
Mislim d tut če je strukturna velikrat tut drugo upoštevajo. (UPAM! k js sm tut racionalno naredla). Poimenovan mam isto. Geometrijske izomerije zihr ni. 3x ista, 2x funkcionalna pa 1x položajna. Kriteriji bojo pa zihr tk k usak let:( Aja, ka kdo ve, če je full narobe, če sm pr 2-amino-3-hidroksi propanojski kislini dala še 1 umes (1-propanojska)?  ups  pardon....itak ni blo geometrijske...zmotla sem se ko sem pisala
|
|
|
|
|
|
|
_StReLLa_
Maturant

Kul meter: 17
Spol: 
Sporočila: 225

|
Ja js tut. Sam neki še Pr redoks reakcijah za obkrožvat ... Ka je blo prov? D pridobivamo elementarn aluminij?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maja89
Pruček

|
ja js sm dala uno z aluminijem, čeprov sm več al mn ugibala, k nism bla zihr z unimi emosmernimi pa izmeničnimi tokovi...važn d sm zadela
|
|
|
|
|
|
|
_StReLLa_
Maturant

Spol: 

|
Js mam tut enak pr CO2 pa N2. Drgač pa smo mi mel full debate za tt Al, k noben ni vedu ka je prov ... =)) sm pa trofla, jeej  Wanna - men tut ni blo jasn ... upam d bo več možnosti.
|
|
|
|
|
Rafaelo
Drugarček

Spol: 
Sporočila: 68

|
napisat ni potrebno, ampak narobe pa ni, al ne?
|
|
|
|
|
_StReLLa_
Maturant

Spol: 

|
UPAM!
|
|
|
|
|
Bakljava
Pruček

Kul meter: 0
Sporočila: 26
|
KNO3 IN Na2SO4 sem dala, da topimo v vodi, C818 in I2 v nepolarnih topilih, Au?Ag in CaCO3 pa nič od tega. 
|
|
|
|
|
maja89
Pruček

|
js tut, upam da je prov!
|
|
|
|
|
|
|
maja89
Pruček

|
mislm d je biu A, NaNO3 al neki tazga
|
|
|
|
|
maja89
Pruček

|
kaj je blo pa tm pr glukozi prov...jz sm dala da reagira s Tollensovim reagentom,k ma CHO skupino not
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
flash
Drugarček

Spol: 

|
ful dvomim da je pomembno na kolk mest zaokrožiš, glavno da je prav
|
|
|
|
|
nelchy
Tretarček

Spol: 
Sporočila: 111

|
ja js tudi mislm ni važno....usaj upm no:)
|
|
|
|
|
flash
Drugarček

Spol: 

|
bi blo ful noro, če bi pike odbijali zarad tega, saj nič ni pisalo na kolk je treba zaokrožit
|
|
|
|
|