rony
Pruček

Kul meter: 2
Spol: 
Sporočila: 32

|
Tudi jest imam biologijo na maturi... in bi bila tudi zelo vesela, če bi kdo sporočil teme (od tistih seveda, ki jih boste prej videli..)
Drugače pa me malo skrbi biologija, saj je zelo veliko snovi...
Lp
|
|
|
|
|
bibika
Tretarček

Spol: 
Sporočila: 103

|
tud js se priporočam za teme...
če se bo pa zgodil čudež in bo lih naša foxa objavla teme vam jih pa seveda sporočim...
a kdo mogoč ve kak procent vprašanj iz zbirk za maturo se pol dejansko pojavi na polah (ni treba dobesedno), ker js se nameravam tam vn učit.. pa tud teste mi vedn iz tega pišemo.
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Kul meter: 8
Spol: 
Sporočila: 155

|
To da se boš učila ven z zbirke nalog ti vsekakor ne priporočam. Moj način bo: preberem v učbeniku ene parkrat, prečitam zapiske in potem rešim še naloge v zbirki. Tisto je le za oporo, da bi se vprašanja kar ponavljala ne upam preveč na to, ena bi mogoče lahko bila podobna - enaka ziher ne. Tako da če imaš cilj dobro pisati ( v kar ne dvomim ) se uči tako da ti bo zbirka samo v pomoč.
lp, S
|
|
|
|
|
rony
Pruček

Spol: 
Sporočila: 32

|
Meni je tale zbirka nalog še kar všeč...in mi je zelo v pomoč pri učenju. Upam mogoče tudi na to, da bi se kakšna naloga iz te zbirke pojavila na naši maturi  ..sicer je za to zelo malo možnosti..ampak - upanje umre zadnje 
..drugače pa: Mislim, da je na lanski maturi bilo kar precej nalog iz teh vaj..tako nam je vsaj povedala naša prof.
Lp
|
|
|
|
|
|
|
VaNiLliA
Drugarček

Kul meter: 1
Sporočila: 54

|
Ja ja, se splača.. Ker bodo nekatere naloge enake.. Druge pa le podobne.. Ampak vsako leto je neakih vsaj 30% baje.. In bivši maturantje svetujejo, da se naloge oziroma tisto o čemer sprašuje naloga naučimo napamet.. A je kdo že pisal predmaturitetni preizkus iz bio? Kake teme so pa ble?
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
Mi še ne, mi pišemo 26.3 če bo kdo prej, naj objavi teme, hvala
|
|
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
Bom posredovala, upam da kdo pred nami piše da nam pove .....
|
|
|
|
|
VaNiLliA
Drugarček

Sporočila: 54

|
Biologija je bla meni težka.. Sem jo pravkar odpisala.. So ble kosti (moraš vedet o nadlahtnici in mislim da stegnenici, kostni mozek). Potem je bla celična membrana, presnovni procesi. Kaj je osmoregulacija, nekaj je blo od prehranjevalne verige.. Joi.. MA full vsega je blo.. od genetike so bli recesivni in dominantni aleli pri rastlinah.. Za obkroževanje pa mislim, da je blo pav vse! Torej celotna snov
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
Aha, mi poveš tiste sklope na 2. poli?
- Presnovni procesi so bli eno si rekla - Skelet - Genetika
takih sklopov je 10, tako da bi prosila če vse napišeš, najlepša hvala
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
Je še kdo pisal??? Please če lahko kdo tistih 10 tem napiše, mi jutri pišemo. Hvala
|
|
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
Živjo!
Tudi sama sem prosila za teme pa ni noben niti črhnil. No jaz bom tako dobra in napisala 9 tem poskusne mature.
1. nukleinske kisline 2. celična membrana 3. presnova 4. živali 5. izločala 6. ogrodje 7. prehranjevalni splet 8. obramba rastlin 9. sladkorna bolezen
Lepo se uči in čimbolje opravi
|
|
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
Ni problema sam da bo pomagal
|
|
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
Jst jih morm tut delat, nč nism še nardila, zdele čez vikend akcija. No na dijaškem maš pod Naravoslovje --> Biologija --> poročila, kar nekaj poročil, tko da če si tam pogledat za zgled. Jst se morem tut potrudit, tehle 20 pik bo preklemano potrebnih.
Uživaj!
|
|
|
|
|
|
|
molekulca
Tretarček

Kul meter: 6
Sporočila: 143

|
Imam eno malo wprašanje :Ba je poročil 9 al 10.Mi smo nrdil wsa poročila in mi jih nikukr ne pride 10.Zdj sm pa res že zaskrbljena D)plz help me...
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
10 jih moreš naredit
|
|
|
|
|
molekulca
Tretarček

Kul meter: 6
Sporočila: 143

|
Ojojojoj kam za vraga se je skrila 10ta vaja :NSploh mi ni jasno katera mi manjka? A mamo naslove iste?Ker mi smo delali 1,2,4,5,6,8,15,27 in dif. antibiogram? ?nč več ne vem. :(a je mogoč še una iz genetike in križanja,ki je ni u delovnem zvezku....Hvala wseen
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
Vaje ste delali od 1 - 4 letnika tako da kero koli od teh si zbereš.
|
|
|
|
|
|
|
nasty18
Pruček

Sporočila: 16
|
hei mene pa zanima, če se vam je predmaturitetni zdel težek?
|
|
|
|
|