Simpa
Četrtovček

Kul meter: 8
Spol: 
Sporočila: 155

|
Tko no, nisem se nič učila, pa tut nismo vse snovi še vzeli ( ekologija in evolucija ), treba se bo učit to vsekakor, pol pa mislim da bo šlo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LittleGirl
Pruček

Kul meter: 1
Sporočila: 28
|
Jaz sem dobila vseh 20 za poročila.
Ampak me je zelo strah, ker je res ful dosti snovi jaz pa se še nisem niti prav zraven vsedla.
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
Ja dosti je, samo sej bo šlo. Jaz sem tudi 20 dobila.
|
|
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
glej to je 20% pole pa usaka 40% (skupaj 80), vseh točk je skupaj 100 torej 100%. Zdaj ti recimo maš 19 točk pa dobiš na unih polah skupaj 60 točk je to 79 in je 79%. Jaz mislim da je tako 
ja jaz pa jutri začnem s polno paro
|
|
|
|
|
|
|
mishkaaa
Tretarček

Kul meter: 6
Sporočila: 144

|
še mal pa bo biologija tle  na živalih ni tok poudarka a ne?
|
|
|
|
|
molekulca
Tretarček

Sporočila: 143

|
Jst sploh ne vem kje nej se lotim zadev Vsaj laboratorijske mam 19/20 Na živalih pomoje res ne bo tok. A se vi kej učite iz une knjige za lab. vaje? K rešujem to zbirko maturitetnih nalog pa je kr velik primerov. Po kerih knjigah se učite?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishkaaa
Tretarček

|
js se skor sam iz učenikov učim pa iz unih zbirk...vem da so živali najbl lahke...sam jih je pa tut precej
|
|
|
|
|
Rafaelo
Drugarček

Kul meter: 3
Spol: 
Sporočila: 68

|
Jaz se bom večino učila iz starih zbirk, ker se vprašanja tako in tako ponavljajo... pa upam, da ne bo kaj preveč novosti letos
|
|
|
|
|
muchika
Pruček

Kul meter: 1
Sporočila: 13
|
a ma kdo slučajn kšne dobre zapiske?
|
|
|
|
|
molekulca
Tretarček

|
Hm ne wem...jst mam sam knjige, ker so zapiski ful pomankljivi. Tko da kr po knjigah, tista celica pa rastline pa človek.Čist preweč je wsega 
ampak bo že
|
|
|
|
|
~mishka~
Novinec

Kul meter: 0
Sporočila: 4
|
a mislte da bo dost ekologije al pa evolucije? mene to mal matra k smo bl na hitr sli skos ze na zacetku sol. leta
|
|
|
|
|
mishkaaa
Tretarček

|
ekologije se zna zgodit d je kr dost...saj do zdej je kr blo...evolucija pa ne glih...tu sta ponavad vprašanje al ap dve...nč več...js se evolucije ne bom neki ful učila...sm čez vpr. u zbirkah bom šla in to je to
|
|
|
|
|
molekulca
Tretarček

|
Kere knjige pa mate? Jst mam Celico,funkcionalno anat. s fiziologijo,Raznolikost živih bitij, Ekologijo in Genetiko. To se bom naučila, pol je pa zadeva končana. Pomoje mi še kej manka Kje so pa une bakterije? D)kok je tega nenormalno velik....
|
|
|
|
|
mishkaaa
Tretarček

|
js mam isto te...pa še kakšno tko zravn...sm niso neki dobre...am...bakterije pa to pa ne vem kje je...tut js nism nikjer zasledila...sam to mam itq zapiske...drgač pa če use to naštudiraš k si rekla d maš knjige boš zlo dobr napisala maturo verjemi
|
|
|
|
|
spelly8
Novinec

Sporočila: 1
|
a mi lahko poveste če so tiste teme k ste jih napisal teme ki bodo dejansko na maturi v petek? al zakaj so?
|
|
|
|
|
Rafaelo
Drugarček

Kul meter: 3
Spol: 
Sporočila: 68

|
vi se mislite vsi učit primerjalno anatomijo al kakorkoli je že naslov knjige? mi tega v šoli sploh nismo delali, pa tudiv straih maturah se ni tak pogosto pojavljalo, pa se jaz sploh nisem mislila učit tega
|
|
|
|
|
|
|
miha_20
Novinec

Sporočila: 4
|
Glejte, tkole je. Jest sm opravljal maturo že lansko leto, pa po pravic povedan se mi je biologija zdela kr ... smešno lahka. Samo edini problem je v tem da se je nism niti učil in sem zato pisal le 3. Ker preproso nism zadovoljen z rezultatom in bi rad še na kakšen bolj pametn faks pršov, jo grem letos pisat še enkrat. In naj vas mal potolažm, kaj morate znat. Preberite vse knjige (to ste jih najbrž že pr pouku al pa na pripravah), preglejte si kakšne predmaturitetne pole ali pa prejšne mature. Potem si pa NUJNO prelistajte knjiho Fiziologija rastlin in živali (tista ki ima eno orhidejo na platnici), ker je 60% snovi iz te knjige, 20% iz genetike in 15% iz splošnega znanja, za ostalih 5% pa pomoje de najboljš de preštudirate vse leksikone 
Pa še en manjši nasvet, V četrtek se odpravite v naravo, na morje, v pivnico (če vam je do take relaksacije) in se ZRELAKSIRAJTE, pa potem pejte hitr že ob kakšnih 22.00 spat, tko de se boste res spočiti zbudil.
Drugače, pa nam želim čim več sreče, pa ne se sekirat, ker v najslabšem primeru boste še vedno lahko pometali ceste 
LP, pa srečno
|
|
|
|
|
Simpa
Četrtovček

Spol: 

|
Moje mnjenje je da tako smešno lahek ni noben predmet, ker potem bi vsi pisali 5. Potrebno se je učiti in naučiti vse, je pa res da če si bolj podkovan na enem področju si rajši izbereš tisti sklop drugega pa pustiš ( strukturirana vprašanja ). Da bi bila anatomija s fiziologijo tako pomembna, za kar 60 % testa tudi mislim da ne drži. Najbolj pomembna je celica, tisto si dobro poglejte, no vsaj jaz si bom. Kar se tiče ekologije, evolucije in genetike, ponavadi je po en sklop od vsake, ostalo pa človek, celica pa kakšne rastline/živali. Celico pa je potrebno predihati pomoje ne samo 1x, še posebaj delitev celice, ki se zdaj že par let pojavlja na polah.
Prijetno učenje naprej!
|
|
|
|
|