Jeziki Naravoslovje Družboslovje Drugo
|
Statistika:
|
|
Št. datotek:
12384
|
|
|
Avtor
|
Tema: Želje, ideje ter predlogi za dijaški forum (Število ogledov: 4008 )
|
|
|
selver
Novinec

Kul meter: 0
Sporočila: 4
|
ja jest pogrešam eno temo čvek
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Kul meter: 37
Spol: 
Sporočila: 611

|
Vsak uporabnik lahko odpre novo temo v vseh oddelkih. Če jo želiš, jo lahko tudi ti.
Še prej si pa preberi pravila, si jih očitno preskočil. http://www.dijaski.net/?stran=pravila
|
|
|
|
|
tarja
Pruček

Kul meter: 1
Spol: 
Sporočila: 23

|
Sistem je beden, navadni uporabniki nemoremo urejati lastnih postov, tako pride do double postov in vse skupaj izpade bed. Za 'čvek' in podobne spamarske teme priporocam novo izbo, zato, da ostanejo 'kvalitetne' teme bolj pregledne. Za pomoc in instrukcije bi bilo tudi preglednejse ce bi obstajali 2 razlicni izbi (pomoc, instrukcije ipd. - Človeška dobrobit ali kaj podobnega; prigode, matura, kam naprej pa - Šolanje npr). Ustvarili bi lahko tudi izbo Ustvarjalnosti, kjer bi uporabniki lahko postavili na ogled svoje izdelke (pa naj bodo to pesmi, slike, igre, spletne strani..). Vec kot ocitno potrebujete se nekaj doslednih moderatorjev, ki bodo 'odpravljali' napake, ki nastanejo zaradi sistema samega foruma. Veliko manj tezav bi bilo s kaksnim phpbb forumom ali kaj podobnega pa tudi design je zelo reven.
|
i'm not short, i'm small boned.
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Spol: 

|
Alo. Super je, da vsaj nekdo kaj napiše, da kakšen predlog in malo pokomentira situacijo. Takšnih komentarjev, kot je tvoj, je zelo malo. . Odgovoril ti bom pa kar po alinejah, kot si napisala.
Trenutno je urejanje lastnih postov uporabnikom onemogočeno, ker forum tega ne omogoča tako, kot si mi želimo. Da je urejanje časovno omejeno. Bo pa tudi to na voljo v bližnji prihodnosti. Kot bo le čas dopuščal.
Forum se mi zdi na dokaj dobrem nivoju. Je pa tako, da je kvaliteta foruma odvisna od sodelujočih, kako pišejo in kaj pišejo. V to niti ne želimo posegati, razen ko gre za kršenje pravil. Za pomoč in za inštukcije že obstajata dve temi, "potrebujem pomoč pri..." in "inštrukcije". Lahko še malo pojasniš kaj si imela v mislih?
Nov oddelek "Ustvarjalnost" je dober predlog. Bomo premislili.
Verjetno si mnenja, da potrebujemo več moderatorjev zaradi uporabnika "gnoj", ki si je pač zaželel malo nasmetiti forum. Nad forumom žal ne moremo bedeti ves čas, tako da nekatere neprimerne zadeve na obdelavo počakajo malo več časa, nekatere manj. So pa vse zadeve obdelane dokaj hitro. Glede na sam obisk foruma in aktivnost, se mi ne zdi, da bi trenutno potrebovali več moderatorjev. Moderatorskih posegov je zelo zelo malo, vsaj kakšnih večjih in bolj opaznih. Je pa seveda večje število moderatorjev vedno dobrodošlo.
Še glede phpbb-ja. Dvomim, da bi bilo z njim manj težav, saj je forum zelo razširjen in pogosto tarča raznoraznih napadov. Smo se raje odločili za, vsaj za nas, boljo alternativo. V več pogledih. Nas še ni razočarala.
Dizajn je pa tak kot je. Nekaterim je všeč, nekaterim je vseeno, nekateri ga ne marajo. Pri vsakem dizajnu je tako. Je res, da je bolj enostaven, ampak je tak z razlogom, da je stran pregledna in prijazna do uporabnikov.
Konkretnih predlogov za kakršnekoli spremembe smo pa vedno veseli.
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Spol: 

|
Še o vicih in smešnih stvareh. Ne želimo si prevelikega foruma, zato smo, ko smo naredili forum, dobro premislili o oddelkih, da jih ni preveč ter da zajemajo čimveč.
|
|
|
|
|
tarja
Pruček

Spol: 

|
Za pomoč in za inštukcije že obstajata dve temi, "potrebujem pomoč pri..." in "inštrukcije". Lahko še malo pojasniš kaj si imela v mislih?
Vidim da uporabljate malo drugačne izraze kot sem jih jaz vajena  Predlagala sem, da bi 'oddelek' Šola in njene temne sile razdelili na 2 oddelka - 1. za ucenje, instrkucije, pomoc ipd.; 2. pa za pogovore so samem šolanju itd.
Še o vicih in smešnih stvareh. Ne želimo si prevelikega foruma, zato smo, ko smo naredili forum, dobro premislili o oddelkih, da jih ni preveč ter da zajemajo čimveč.
Z uvedbo novih oddelkov se ne bi povecala 'velikost' ampak kvecjem preglednost, kar je po mojem mnenju dobro
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Spol: 

|
Katere oddelke pa bi uvedla?
|
|
|
|
|
tarja
Pruček

Spol: 

|
hmmm..recimo: 1.Človeška dobrobit (sem bi spadale teme o pomoči in inštrukcijah ipd.) 2.Šolanje (kako in kam naprej, matura, različni srednješolski programi, problemi v šoli..) 3.Vsakdanjik (o življenju, ljubezni, medebojnih odnosih) 4.Zabava (glasba, vici, žur ipd.) 5.Ustvarjalnost (izdelki uporabnikov) 6.In tako dalje pa bi pustila 
to so samo ideje mene, navadnega smrtnika, ki ima prevec casa
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Spol: 

|
Torej štirje oddelki namesto sedanjih desetih? Meni se ne zdi to ravno pregledno.
Sedaj je recimo matura in nadeljevanje šolanja lepo razdeljeno, pa sama šola ima svoj oddelek. Če bi bilo pa vse skupaj zmešano, bi bilo pa res nepregledno in bi nastal velik kaos.
Pa oddelke foruma smo dobro preštudirali, ni nastalo čez noč, ampak v mesecih razmišljanja in letih izkušenj. 
Edino možno bi bilo, da se odpre nov oddelek, da se dva združita, del enega odcepi v drugega, manjše stvari. Globalne spremembe pa niso več možne. Vsaj ne na enostaven način.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Spol: 

|
Ok.
|
|
|
|
|
|
|
Primozin
Novinec

Kul meter: 0
Sporočila: 2
|
Pozdravljeni!
Oglašam se iz Društva Center za pomoč mladim, kjer vodimo in izvajamo različne projekte za mlade; od Treningov socialnih veščin, treningov asertivnosti, mladinskih delavnic po šolah, mednarodnih izmenjav. Zanima me, če bi bilo možno imeti pri vas rubriko ''Mladinske organizacije in projekti za mlade'', kjer bi objavljali linke za zanimive in ustvarjalne projekte za mlade.
Mladinske organizacije se včasih soočamo s težavami, ki se tičejo pridobivanja udeležencev, včasih prav zaradi visokih stroškov oglaševanja. Upam, da nisem preveč predrzen, če podam link enega izmed naših projektov, ki se bo prav kmalu zgodil v Ljubljani.
http://www.cpm-drustvo.si/?id=13,76
Vesel bi bil vašega odgovora in želim vam še naprej lep dan!
Primož Društvo CPM Kersnikova 4 1000 Ljubljana http://www.cpm-drustvo.si
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Spol: 

|
Verjetno bo to do septembra realizirano. Trenutno je čas izpitov, poleti bo pa več časa.
|
|
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Spol: 

|
Urejanje lastnih postov nekaj časa po objavi bo, kot sem že napisal zgoraj, najverjetneje do septembra urejeno. Takrat se bo tudi gumb pojavil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.
Osnovnošolski oddelek
Srednješolski oddelek
Razno
Stiki:
Administracija × klik
Oglaševanje × klik
Strani gostuje
|