Shithead
Drugarček

Kul meter: 1
Sporočila: 71
|
Jaz bi pa res prosil, če mi lahko kdo pove rešitev iz predmaturitetne pole, in sicer za naloge:
- 9. naloga - 17. naloga - 18. naloga - 19. naloga - 20. naloga - 21. naloga
Hvala tistemu, ki si bo vzel čas. Rad bi samo preveril, če sem rešil prav. LP
|
|
|
|
|
|
|
Shithead
Drugarček

|
Glede 19. naloge: Navodilo je, da je potrebno izpisat napačno bes. zvezo iz 3. ali 5. odstavka.
V tretjem odstavku so primeri: - Kamniška Bistrica - Kamniško sedlo, Kokrško sedlo
Kaj od tega je pa narobe napisano? Men se zdi, da je vse prav.
|
|
|
|
|
mishkaaa
Tretarček

Kul meter: 6
Sporočila: 144

|
sej timpiše al u 3. odstavku ALI 5. odstavku...in u 3. je use prav., u 5. pa maš naorbe napisan Šmarna Gora....Prou je pa Šmarna gora (gora z malo začetnico). To pa zati, ker je to nenaselbinsko območje.
Upam, d ti je kej pomagalo 
Pa usem velik sreče jutr:)
|
|
|
|
|
Shithead
Drugarček

|
Aha super. Hvala za pomoč.
Zdej še pa neki. Mogoče sumite, kaj bi lahko prišlo v poštev pri pisnem sestavku. V katalogu so tele opcije: predstavitev osebe, kraja, naprave, postopka; uradno vabilo, zahvalo, opravi~ilo, pro{njo, prijavo, prito`bo, potrdilo, zapisnik, pooblastilo, izjavo; javno pismo, vabilo; ~asopisno in radijsko obvestilo, poro~ilo/novico; `ivljenjepis, oceno.
In ali res lahko grafično mal oblikuješ napisano.. npr. pri kakšnem vabilu. A je obvezno vse pisat s pisanimi črkami? Namreč opažam, da je pri tej nalogi možnih kar 30 točk, zato si je vredno zadevo podrobneje pogledati.
|
|
|
|
|
simke
Pruček

Kul meter: 0
Sporočila: 17
|
a ma mogoče kdo kej napisan kako se piše povabilo pritožbo prošnjo,.........al pa če je kje na netu?
|
|
|
|
|
Minianya
Drugarček

Kul meter: 2
Sporočila: 57
|
HMMM MEN NEKI ZDJ SOŠOLC POŠILJA V MAPO ZA IZMENJAVANJE, SAM NI NEVEM KAI....NAJBOLS JE V KNJIGI SLOVENSKI JEZIK NA MATURI, K JE VERJETNO NIMAS ANE??PA NEVEM KAKO BI IZ UNE MAPE NAPREJ POSLALA....
|
|
|
|
|
|
|
Minianya
Drugarček

|
sem rpobala pa ne gre, nevem kako to! a mohgoče kdo ve kje bi lahko vidla izpitni katalog iz mature za slo: :*nj mi da link ce ve prosim
|
|
|
|
|
mishkaaa
Tretarček

Kul meter: 6
Sporočila: 144

|
na strani od RIC-a maš use kataloge za use predmete
|
|
|
|
|
Minianya
Drugarček

|
sj vem, da jih mam tm sam na strani jih na zalost ne najdm:D zgleda da sm mau tupa:Dhehe
|
|
|
|
|
|
|
pattys
Drugarček

Kul meter: -1
Sporočila: 76
|
Jooooj sele zdej sm resla polo letosnje poskusne mature in je lahka za po****it, kaj si lahko pricakujem jutri?! Tud anglescina pravijo je bla lazja marca, zdej je bla tejza.. Glede pisnega sestavka_ nekaj malega lahko dobiste tud tukaj na dijaski.net - slovenscina - splosna matura - b.vrste.. Check it! Neki je ze, boljs kot nic.
|
|
|
|
|
|
|
pattys
Drugarček

|
Uhh jst sm jih 23 do zdej (ok, malo tudi povrsno) pa se vse giblje tm okol 50% !!! Upam da bo jutri boljs............... Kolko % je bilo pa lani za 2? Sej nevem al sm ze vprasala al ne.........
|
|
|
|
|
|
|
Shithead
Drugarček

|
Naj vas neki prašam. Npr. da je pri zadnji nalogi treba napisat pritožbo v 120 besedah. A se štejejo te besedo od "Spoštovani" naprej al vse skupaj z naslovom, datumom in temi štosi?
|
|
|
|
|
|
|
pattys
Drugarček

|
Mislim da se steje tudi tisto.. spostovani vsekakor! nevem pa kako je z datumi.. Ima se kdo kaksen zadnji zadnji nasvet alpa kako fintico za delit??
|
|
|
|
|
|
|
Shithead
Drugarček

|
Jah nic, nasveti.. kaj pa vem. U easy ane pa brez panike. Velik srece
|
|
|
|
|
Rafaelo
Drugarček

Kul meter: 3
Spol: 
Sporočila: 68

|
Mogoče kdo ve kako se zapisuje v? kaj je kdaj sploh navaden u brez polkrožca? ali je to enako ? hvala
|
|
|
|
|
|
|
Rafaelo
Drugarček

Spol: 

|
hmm...zakaj pa je potem v rešitvah iz starih matur kar nekajkrat brez polkrožca??? Jaz sem tudi najprej mislila da je vedno polkrožec...
|
|
|
|
|
Rafaelo
Drugarček

Spol: 

|
Glej primer: pri besedi vzeli, je v rešitvah napisan navaden u pri besedi vzhodnik pa je napisan u s polkrožcem.
Kaj pa je prav?
|
|
|
|
|