Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Prevoz.org
Prevoz.org

party-zan.com
party-zan.com

Chit Chat Network
Chit Chat Network

Delphi-si
Delphi-si

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Pritožba in vpogled v maturitetne pole
Stran: 1 [2] 3 4 ... 8 Natisni
Avtor Tema: Pritožba in vpogled v maturitetne pole  (Število ogledov: 16235 )
Ja
Drugarček
**

Kul meter: 0
Sporočila: 68

Poslano: 17.07.2007 ob 10:02 Odgovori

Aha se pravi ima tale pritožba le smisel. Čakaš najprej 60 dni in šele nato izveš če je pritožba odobrena in takrat šele vidiš če imaš zadostno število točk...in  Cheesy
bibika
Tretarček

Kul meter: 2
Spol: Ženski
Sporočila: 103

Poslano: 17.07.2007 ob 10:05 Odgovori

Wacko... kaj mogoče veš kako se napiše prošnja in če jo moram za vsak predmet napisati posebej... mela sm namreč "srečo" kar pri 3 predmetih 2 po 1% in enega za 2% do višje :S
nInAzWeRiNa
Drugarček
**

Poslano: 17.07.2007 ob 10:28 Odgovori

prosim pomagajte kako točno moram napisat zahtevek za vpogled predmeta na ric??
« Zadnjič spremenjeno: 17.07.2007 ob 11:58 Avtor: Hundey »
Dayna5
Drugarček
**

Kul meter: -1
Sporočila: 59

Poslano: 17.07.2007 ob 11:13 Odgovori

a lahko zahtevaš več vpogledov (za več predmetov) al samo za enega?
willow
Pruček
*

Sporočila: 33

Poslano: 17.07.2007 ob 11:20 Odgovori

Kaj pa tisto k piše da gre lahko s tabo za vsak predmet po en spremljevalec? Kdo je to mišljen? Mamica pa očka najbrž ne  Cheesy
koliko procentov je blo potrebnih pri psihi za 3?
TicTac
Pruček
*

Sporočila: 27

Poslano: 17.07.2007 ob 11:25 Odgovori

Najbolje je za "spremljevalca" vse nekoga ki se na predmet spozna in bo znal najti napake.
Profesor, inštruktor, kakšen študent, odvetnik Grin

msn at tej041(at)gmail.com
willow
Pruček
*

Poslano: 17.07.2007 ob 11:29 Odgovori

A to prošnjo za vpogled moraš po pošti poslat al majo kak mail pa lahko tako?
TicTac
Pruček
*

Poslano: 17.07.2007 ob 12:00 Odgovori

Po pošti najkasneje do ju3 priporočeno.

Yst sem poslal danes priporočeno s povratnico, da zvem če so jo zares dobili.
Stane pa 1,58€.

Lp

willow
Pruček
*

Poslano: 17.07.2007 ob 12:04 Odgovori

Kako si pa napisal?  Sad
Tist obrazec na njihovi strani meni noče odpret kwr kao rabm kodo...  Angry
TicTac
Pruček
*

Poslano: 17.07.2007 ob 12:04 Odgovori

a lahko zahtevaš več vpogledov (za več predmetov) al samo za enega?

Lahko za več predmetov.

V prošnji navedeš v katere bi rada vpogledala.

lp

TicTac
Pruček
*

Poslano: 17.07.2007 ob 12:15 Odgovori

tuki je primer. Samo podatke spremeniš:

Janez Maturant
Gimnazijska ulica 11 A
5000 Nova Gorica
Telefon: (05) 33-33-333
E-Mail: janez.maturant@gmail.com

Državni izpitni center
Ob železnici 16
1000 Ljubljana
Telefon: (01) 548-46-00
Telefaks: (01) 548-46-01

Nova Gorica, 20.7.200X

Zadeva: prošnja za vpogled v izpitno dokumentacijo

Podpisani Janez Maturant, rojen 01.01.1980 v Šempetru pri Gorici, (EMŠO:0101980505XXX) sem v šolskem letu 200X/200X – spomladanski rok (A) opravljal splošno maturo. Splošno maturo sem opravljal na Šolskem centru Nova Gorica – gimnazija, Delpinova 9, šifra šole: 400509.

Vljudno prosim Državno komisijo za splošno maturo – DKSM, da mi na osnovi 50. člena Zakona o maturi omogoči vpogled v izpitno dokumentacijo.

Na gimnaziji v Novi Gorici sem v ponedeljek, dne 17.7.200X prejel obvestilo o uspehu in maturitetno spričevalo. Pri primerjavi točkovnih ocen z mejnimi vrednostmi spomladanskega roka splošne mature sem pri posameznih predmetih splošne mature ugotovil, da mi pri predmetih skupnega dela mature manjkajo do 3% za višjo oceno, pri predmetih izbirnega dela mature pa samo 1,5%.

Vpogled bi želel opraviti za naslednje predmete splošne mature:

•   slovenščina (SLO)
•   matematika – višja raven zahtevnosti (MAT+)
•   angleščina – osnovna raven zahtevnosti (ANG)
•   italijanščina – višja raven zahtevnosti (ITA+) in
•   zgodovina (ZGO)

V upanju, da boste prošnji ugodili, Vas lepo pozdravljam in želim veliko uspehov.

Janez Maturant

------------------------------------------------

Povzeto po strani Šolskega centra Nova Gorica.

LP

bibika
Tretarček

Kul meter: 2
Sporočila: 103

Poslano: 17.07.2007 ob 12:17 Odgovori

kok pa zveš oz. kje kakšna je šifra šole?Zacuden
TicTac
Pruček
*

Poslano: 17.07.2007 ob 12:23 Odgovori

Mailaj tajnika vaše šole:)

Sicer pa se mi zdi da ta podatek ni esencialen.Smiley in ga lahko komot izpustiš.

Ja
Drugarček
**

Poslano: 17.07.2007 ob 12:37 Odgovori

Spoštovani!

Pri treh predmetih mi je do višje ocene zmanjkal samo 1 odstotek in sedaj ne vem ali bom imel zadostno število točk za vpis na fakulteto. Rad bi se pritožil, a ne vem kako bi to vplivalo na vpis. Omejitve vpisa bodo znane v parih dneh in v primeru, da vložim prošnjo za pritožbo, a imam tudi brez odobrene pritožbe zadostno število točk za vpis na fakulteto- kakšen je potem postopek? Ali si RIC in fakulteta izmenjujeta podatke in sem sprejet takoj, kljub temu da sem vložil prošnjo za pritožbo (in se ta prekliče)?
Skratka zanima me kaj lahko izgubim s tem če se hočem pritožiti?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!

LP

Odgovor RIC-a:

Spoštovani,
postopki vpogleda in ugovora tečejo neodvisno od vpisnih postopkov. Le v primeru, da se po ugovoru spremeni ocena in s tem posletično število točk za vpis, se podatke ponovno pošilja na VPIS. Rok za oddajo vloge za vpogled je samo do 19. 7. 2007.

Lep pozdrav,

Polona Papler,
Ric
teja_
Pruček
*

Kul meter: 1
Sporočila: 10

Poslano: 17.07.2007 ob 14:45 Odgovori

Vpogled v izpitno dokumentacijo
Kandidat lahko v treh dneh po objavi rezultatov s priporočeno vlogo zahteva, da mu Ric omogoči brezplačni vpogled v izpitno dokumentacijo pri enem ali več predmetih. Vloge ni potrebno pošiljati za vsak predmet posebej, le jasno naj bo navedeno, pri katerih predmetih kandidat želi vpogled.

Najpozneje v 10 dneh od prejema vloge za vpogled v izpitno dokumentacijo Ric kandidata obvesti o datumu in uri vpogleda. Z overjenim pisnim pooblastilom lahko vpogled namesto kandidata izjemoma opravi tudi kdo drug.

Vpogleda se lahko poleg kandidata udeleži tudi po en spremljevalec za vsak predmet, ki pa ne sme biti član DPK SM ali zunanji ocenjevalec pri tem predmetu splošne mature. Pregled izpitne dokumentacije za en predmet traja praviloma 1 uro. Na vpogledu dobi kandidat informacije o možnosti ugovora, navodila za pripravo ugovora na oceno in kopijo zapisnika o opravljenem vpogledu.

Ugovor
Najpozneje naslednji dan po opravljenem vpogledu lahko kandidat vloži:
•  ugovor na način izračuna izpitne ocene, pri katerem se preveri, ali so bili vsi seštevki točk pravilno izračunani, ali so vsi podatki pravilno preneseni v računalniško bazo podatkov, ali so bile upoštevane morebitne prilagoditve ocenjevanja in ali je kandidat glede na doseženo število točk in potrjene meje med ocenami dobil ustrezno oceno. V postopku se ne pregledujejo izpitne pole in se ne preverja pravilnost ocenjevanja;
•  ugovor na oceno, če kandidat meni, da ni bil ocenjen v skladu z veljavnimi navodili za ocenjevanje in točkovnikom. V tem postopku DK SM zaprosi za strokovno mnenje izvedenca, ki pregleda vse izpitne pole kandidata in poda mnenje o pravilnosti ocenjevanja oz. svojo oceno izpitnega izdelka kandidata.

V obeh primerih o ugovoru odloči DK SM najpozneje v 60 dneh po prejemu vloge. Odločitev DK SM je dokončna.
nInAzWeRiNa
Drugarček
**

Poslano: 17.07.2007 ob 14:51 Odgovori

koga pa nej vzamem sabo k nobenga geografa ne poznam a se kdo javi Smiley
teja_
Pruček
*

Kul meter: 1
Sporočila: 10

Poslano: 17.07.2007 ob 14:52 Odgovori

Več info o vpogledih, ugovorih in plačilu: klik!

Kako napisati ugovor na oceno? klik!
« Zadnjič spremenjeno: 17.07.2007 ob 16:08 Avtor: Hundey »
Dayna5
Drugarček
**

Poslano: 17.07.2007 ob 15:12 Odgovori

pr geo mi manjkajo 3% do 4, pr ang 1%, pr slo 1% in pr zgo 5% ...  Angry

jst pa res nimam sreče 

kaj mi predlagate - kje bi se dal dobit procente? če bi se dalo, bi kr pri dveh predmetih probala, kr fuuul rabim točke ...

a ma kdo kakšne izkušnje s pritožbami - se da dobit kak procent več al ne?
TicTac
Pruček
*

Poslano: 17.07.2007 ob 15:28 Odgovori

Da se dobit, samo dobro interpretiraj tvoj ugovor. Napiši zakaj meniš da bi ti morali tam in tam šteti točko več itd.

...samo to je kasneje po v pogledu.

----------------

koga pa nej vzamem sabo k nobenga geografa ne poznam a se kdo javi Smiley

Geo, ni tok komplicirana po mojem mnjenju. Jaz bi na tvojem mestu nesel s sabo učbenik al pa kak leksikon, in se kasneje tui skliceval na to.

Lp

playboymiss
Pruček
*

Sporočila: 35

Poslano: 17.07.2007 ob 19:47 Odgovori

Mene pa nekaj zanima. Kaj mislite a se splača, če sem dala prošnjo za vpogled, ker mi manjkajo trije procenti za poz oceno pri sociologiji?? me zelo skrbi, pa ne vem kaj naj si mislim Sad
TicTac
Pruček
*

Poslano: 17.07.2007 ob 20:54 Odgovori

Splača se.

Če se ne motim pri soci pišeš neke vrste esej. Kasneje ko se pritžiš pa v obrazložitvi opišeš kako naj bi se razlagalo kaj si ti napisala (češ da naj bisi oni tvoje delo napačno interpretitrali in zato napačno ocenili).

Lp

Dayna5
Drugarček
**

Poslano: 17.07.2007 ob 21:02 Odgovori

Splača se.

Če se ne motim pri soci pišeš neke vrste esej. Kasneje ko se pritžiš pa v obrazložitvi opišeš kako naj bi se razlagalo kaj si ti napisala (češ da naj bisi oni tvoje delo napačno interpretitrali in zato napačno ocenili).

Lp

a mislite, da bi se za slovko pa angleščino esej tud dalo razlagat, kak sem mislna pa tko .. kr mi pr slovki in pr ang manjka sam en procent ...?

res ne vem, kaj naj nardim - ne morem se odločit ali naj zahtevam vpogled ali ne?
kekkec
Pruček
*

Spol: Moški
Sporočila: 15

Poslano: 17.07.2007 ob 21:22 Odgovori

Fantje in dekleta pri meni se je pa pojavil problem s tem da mi manjkata 2% za pozitivno oceno. Zdj me pa zanima, ce se jaz prijavim za vpogled, v maturitetno polo, kaksna je moznost da dejansko najdem 2 pike?
ima kdo kaksne izkusnje s tem?
Ja
Drugarček
**

Poslano: 17.07.2007 ob 21:38 Odgovori

@Dayna5: vpogled se splača v vsakem primeru saj nimaš ničesar ampak prav ničesar za izgubiti.

@kekkec: danes je v Dnevniku pisalo da je odobrena vsaka četrta pritožba oz. da je bilo tako lansko leto...
moraš pa računati da se niso pritožili le tisti, ki jim manka 1 ali 2% ampak so se včeraj na naši šoli našli tudi taki talenti, ki jim manjka 5+%..tako da taki krepko zbijajo povprečje, saj mislim da večini ne odobrijo pritožbe.
baje se v polah najde polno najrazličnejših napak še posebej pa se po mojem mnenju da dobiti pike pri esejih, ki so najbolj subjektivno ocenjeni
playboymiss
Pruček
*

Sporočila: 35

Poslano: 17.07.2007 ob 21:42 Odgovori

men so pa povedli, da majo vlk več možnosti tisti, ki si poz oceno zvišujejo, kot tisti, ki neg hočjo spravit na poz. Tk da ne vm več kk pa kaj... upajmo pa na najboljše.

lp
Stran: 1 [2] 3 4 ... 8 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X