Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Prevoz.org
Prevoz.org

mojucitelj.net
mojucitelj.net

eDnevnik
eDnevnik

Resnična resničnost
Resnična resničnost

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Menuet za kitaro ter Komu zvoni
Stran: [1] Natisni
Avtor Tema: Menuet za kitaro ter Komu zvoni  (Število ogledov: 2803 )
incognito
Administrator

Kul meter: 14
Spol: Moški
Sporočila: 190

Poslano: 21.01.2005 ob 18:04 Odgovori

Torej letošnji maturantje, kako se vam dopadata izbrani knjigi? Sta ti všeč ali pa si na strani tistih, ki bi jih radi prepovedali ...

Če pa jih še niste prebrali ... čas teče in matura bo tu še preden se boste dobro obrnili okrog in rekli  jamas ....

Think before you think!
ursa
Drugarček
**

Kul meter: 17
Spol: Ženski
Sporočila: 91

Poslano: 21.01.2005 ob 19:48 Odgovori

mogoce za pomoc, vsekakor pa ne namesto prebiranja knjigm.

gledaliscka igra Komu zvoni menuet za kitaro Wink: http://www.sentjakobsko-gledalisce.si/

za kaksno novo idejo ter drugacen pogled na celotno zgodbo in dogajanje. vendar se ne prevec zanasat na podrobnosti. ker kolikor sem jst seznanjena s gledaliskimi igrami, niso nikoli dobesedno pa knjigi, tako da bodite pazljive na razlike.

pa veliko srece na maturi! Smiley
Claire
Novinec
*

Kul meter: 0
Sporočila: 4

Poslano: 23.01.2005 ob 12:26 Odgovori

Menuet za kitaro...hmm...men osebno ni lih zanimiva knjiga, prej obratno... Angry Komu zvoni je baje mal boljša, sam je pa še nisem začela brat, tko da...  Roll Eyes

Glede odrske uprizoritve; gremo s šolo gledat, pa bomo vidli, kako zgleda vse skup.

Lp

Everyone has a right to be stupid; some people just abuse the privilege.
tink
Drugarček
**

Kul meter: 12
Sporočila: 94

Poslano: 23.01.2005 ob 22:06 Odgovori

Menuet me sprva ni navdušil - debela knjiga o vojni, ki jo pripoveduje domišljav egocentrik..
Ob drugem branju ni tako slaba, čeprav mi še zmeram ni všeč, v galvem pa zaradi Berka oz. njegovega odnosa do žensk.
Stavim, da bi tud Sonjo naskočil, če ne bi bla oba svinjska... Ker smo seveda vse ženske take, da mamo rade svinjske, razpadajoče, ušive, smrdljive egocentrične narcisoidne partizane!!! Jest v tem ne vidim nikakršnega boja za nadaljevanje sebe v novem bitju itd.  Čudno, da kljub svoji razgledanosti ni slišal za kakšne bolezni, ki jih poznamo že od srednjega veka.. Angry

Samo razmišljanje se mi ne zdi povsod slabo, samo Berk mi gre totalno na živce, ker se ima za tako dobrega,v resnici pa je samo razvajen meščanček, ki misli, da je totalno pomemben.  Sej si lahko individualist, samo tud na drugačne načine.

Komu zvoni pa še nisem začela.. Moram takoalitako še Gatsbyja prej... Lahko bi nam dali bolj zabavne knjige npr. Douglas Adams - Štoparski vodnik po galaksiji in njegova nadaljevanja Smiley

Here comes the sun.. :)
incognito
Administrator

Kul meter: 14
Spol: Moški
Sporočila: 190

Poslano: 24.01.2005 ob 19:28 Odgovori

Pa vam profesorji dost pomagajo pri razumevevanju celotne zadeve in vas usmerjajo 'v pravo _maturitetno_ razmišljanje' ali je to čisto stvar osebne interpretacije dela ?

Namreč kar se tiče eseja na maturi se sliši in pozna veliko zgodbic , da ne omenjamo ocenjevanja  

Think before you think!
keiraa
Novinec
*

Kul meter: 1
Sporočila: 9

Poslano: 18.02.2005 ob 16:28 Odgovori

ow, ja vem d je ta tema ze mal stara, pa vseen...  Smiley
k je blo lih govora o tej gledaliski predstavi. kok se vam je zdela? sej men ni blo tko nevem kok slabo - si mal predstavlam ce ze ne druzga. ceprou mam ene par sosolcev k so to komentiral sam: nek so vpil, pa tema je bla, pa z lucjo so v obraz svetli  Smiley

sm to sicer ze v eni drugi rubriki vprasla pa vseen: a torej poskusne mature ne pisemo po vseh solah isto? a se prav da tut poskusnega eseja ne bomo na isti dan pisali?? to skor ne morem verjet no. se ze kej fino prpravlate?
mi smo glih dobr predelal tega menueta...

ocenjevanje je pa kriza ja... mamo eno tako za slovo, d bomo zdej pisal esej od menueta, pa nam ga bo ocenla, pol bo ocenla in vpisala pa se ocene od menueta s poskusne mature... tko d bomo mel 2 ocene sam od tega eseja...  zanimiv glavnm  Grin

folk, ucte se, zdej gre zares, pa lepo se mejte
Stran: [1] Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Se strinjate z novim zakonom o pirotehniki in s prepovedjo petard?
Da
Delno
Ne
Ga ne poznam
Me ne zanima

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X