Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Delphi-si
Delphi-si

Resnična resničnost
Resnična resničnost

Prevoz.org
Prevoz.org

party-zan.com
party-zan.com

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Poklicna matura in 5. predmet
Stran: [1] Natisni
Avtor Tema: Poklicna matura in 5. predmet  (Število ogledov: 1451 )
beyb
Maturant

Kul meter: 1
Spol: Ženski
Sporočila: 253

Poslano: 03.01.2008 ob 20:19 Odgovori

Vsem ki zaključujete osnovno šolo bi predlagal, da se vpišejo v poklicne srednje šole. Po končani SŠ imate še vedno množnost za vpis na fax, hkrati pa že imate poklic, ki vas rešuje ob morebitnem neuspehu na univerzi.
Poleg tega so v Sloveniji zelo iskani ljudje s končano srednjo polkicno šolo.
srečno

Ja na ene par faxih ne pa na useh...Tisti ki že zdej vejo, da niti pod razno ne bodo šli delat po sredni( recimo js sm vedla Wink ) je bz,da hodjo na srednjo...škoda 4 let. Wink

[Tema nastala iz teme Nimam pojma kam naprej...]
« Zadnjič spremenjeno: 18.01.2008 ob 10:03 Avtor: Hundey »

*let us enjoy our love as long as we may
Room2012
Maturant

Kul meter: 0
Spol: Moški
Sporočila: 305

Poslano: 04.01.2008 ob 18:55 Odgovori

Če ti kaj dela preglavice pač več časa posvetiš tistemu predmetu..

sredšol
Pruček
*

Kul meter: 3
Sporočila: 18

Poslano: 07.01.2008 ob 08:59 Odgovori

poleg poklicne mature narediš še 5. predmet in si na istem kot tisti s splošno maturo. Imaš možnosti za vpis na vse faxe
beyb
Maturant

Poslano: 07.01.2008 ob 22:42 Odgovori

Amlce težje ne naredit sam tist 5. predmet kot da ga v šoli celo leto delaš in greš potem na maturo...verjamem, da je še posebej luštno za tiste, ki se po srednji odločijo, da grejo na en fax kjer rabiš npr biologijo sami pa zaradi tega ker so bili na srednji tega predmeta sploh imeli niso nikol..zabavno, a. Wink

sredšol
Pruček
*

Kul meter: 3
Sporočila: 18

Poslano: 15.01.2008 ob 16:59 Odgovori

Druga možnost je, da greš na enoletni maturitetni tečaj in greš delat splošno maturo
luna19
Tretarček

Kul meter: 2
Sporočila: 148

Poslano: 16.01.2008 ob 19:00 Odgovori

sredšol ni res da, če nardiš 5 predmet poleg poklicne mature, da greš lah na biloker fax še zmer maš omejeno
Hundey
Moderator

Kul meter: 37
Sporočila: 611

Poslano: 16.01.2008 ob 20:05 Odgovori

In kakšne so omejitve?
(razen omejitve pri nekaterih faksih, da moraš za vpis imeti določene predmete na maturi)
luna19
Tretarček

Poslano: 16.01.2008 ob 22:47 Odgovori

na filo fax, fdv ... geš lah sam s splošno maturo s poklicno nemorš kje je omejitv
Hundey
Moderator

Poslano: 17.01.2008 ob 16:26 Odgovori

Hm, od kje ti informacija, da se na fdv ne moreš vpisat s poklicno maturo? V razpisu za leto 2007 za vpis na FDV, katerikoli program, v pogojih piše, da je potrebno imeti končano ali štiriletno srednjo šolo pred 1995 ali poklicno maturo ali splošno maturo.
Seveda pa moraš imeti za vpis na UNI programe narejen še 5. predmet pri poklicni maturi, za VS je dovolj poklicna matura s 4. predmeti.

Torej, na kateri uni program se lahko vpišeš samo s splošno maturo? Pa kak link še, kjer to jasno piše.
beyb
Maturant

Poslano: 17.01.2008 ob 20:04 Odgovori

Druga možnost je, da greš na enoletni maturitetni tečaj in greš delat splošno maturo

Ja še vedno je v enem letu mal težko tko natančno predelat vso snov za bio, če že gimnazijcem primankuje časa pa jo imajo 4 leta...je pač predmet kjer je največ snovi.

luna19
Tretarček

Poslano: 17.01.2008 ob 23:56 Odgovori

Hm, od kje ti informacija, da se na fdv ne moreš vpisat s poklicno maturo? V razpisu za leto 2007 za vpis na FDV, katerikoli program, v pogojih piše, da je potrebno imeti končano ali štiriletno srednjo šolo pred 1995 ali poklicno maturo ali splošno maturo.
Seveda pa moraš imeti za vpis na UNI programe narejen še 5. predmet pri poklicni maturi, za VS je dovolj poklicna matura s 4. predmeti.

Torej, na kateri uni program se lahko vpišeš samo s splošno maturo? Pa kak link še, kjer to jasno piše.

blo je objavln na strani sredne šole na keri sm bla  sam zdj ni več k sm gledala. pisal je na kere faxe greš lah s poklicno maturo pa za uni je pisal še ker 5 predmt rabš
luna19
Tretarček

Poslano: 18.01.2008 ob 00:13 Odgovori

na kle maš sam to je velal za o6/07

Možnosti vpisa z opravljeno
poklicno maturo

* fax.doc (46 KB - Število prenosov: 109 .)
Hundey
Moderator

Poslano: 18.01.2008 ob 09:58 Odgovori

Hm, kot vidim v temle fax.doc piše, kako je s petim predmetom pri poklicni maturi za vpis na določene fakultete. Nekatere pač zahtevajo, da imaš nek predmet pri maturi opravljen. Torej moraš ta predmet vzeti kot 5. predmet pri poklicni maturi.

Recimo:
AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST   
- slikarstvo dodatno umet. zgo., zgo.,psi., soc., filoz., lik. teorija

Da se lahko vpišeš, mora biti 5. predmet eden od zgoraj naštetih.
Fanč
Novinec
*

Sporočila: 1

Poslano: 26.02.2008 ob 13:09 Odgovori

Lep pozdrav vsem!
Letos sem se odločila da grem popravljat oceno iz enega od predmetov na poklicni maturi zato da bi imela višje število točk za vpis na faks. Na žalost to ni bilo mogoče ker je minilo preveč časa odkar sem prvič opravljala poklicno maturo, baje da imaš čas popravljat posamezne predmete do dve leti po tem ko si jo prvič opravljal, v mojem primeru pa so minila štiri leta.
Na moji bivši srednji šoli so mi dali informacijo, da če grem delat na eno gimnazijo še peti predmet se mi bo pol štelo kot da imam splošno maturo. Mene zdaj zanima če je to res in če mi opravljanje petega predmeta dejansko kaj pomaga pri zvišanju točk za vpis na izbrani faks?
Vnaprej hvala za odgovor.
Maxwell
Pruček
*

Sporočila: 10

Poslano: 05.03.2008 ob 17:58 Odgovori

Skoda, ker se na fdv ne da priti s petim predmetom. Maturitetnega tecaja se mi pac ne da delat. Politologija torej odpade 
Hundey
Moderator

Poslano: 06.03.2008 ob 10:22 Odgovori

Maxwell: od kje ti te informacije???

Kot sem že zgoraj napisal, v razpisu za leto 2008 pri FDV nikjer ne piše, da moraš imeti splošno maturo. Omenja se le zaključni izpit in matura, matura vredna 60%, uspeh v 3. in 4. letniku 40%. Torej nobenih dodatnih zahtev za specifičen predmet ali predmet nekega področja. Torej je 5. predmet lahko karkoli.

Prosim, da nehate samo govorit, da je nekaj tako, ampak trditve tudi argumentirajte.
Maxwell
Pruček
*

Sporočila: 10

Poslano: 06.03.2008 ob 20:10 Odgovori

Lani so mi s FDV-ja odgovorili, da je potrebno opraviti marutitetni tecaj.
Stran: [1] Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Se strinjate z novim zakonom o pirotehniki in s prepovedjo petard?
Da
Delno
Ne
Ga ne poznam
Me ne zanima

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X