Jeziki Naravoslovje Družboslovje Drugo
|
Statistika:
|
|
Št. datotek:
12384
|
|
|
Avtor
|
Tema: Poklicna matura in 5. predmet (Število ogledov: 1451 )
|
|
|
Room2012
Maturant

Kul meter: 0
Spol: 
Sporočila: 305
|
Če ti kaj dela preglavice pač več časa posvetiš tistemu predmetu..
|
|
|
|
|
sredšol
Pruček

Kul meter: 3
Sporočila: 18
|
poleg poklicne mature narediš še 5. predmet in si na istem kot tisti s splošno maturo. Imaš možnosti za vpis na vse faxe
|
|
|
|
|
|
|
sredšol
Pruček

Kul meter: 3
Sporočila: 18
|
Druga možnost je, da greš na enoletni maturitetni tečaj in greš delat splošno maturo
|
|
|
|
|
luna19
Tretarček

Kul meter: 2
Spol: 
Sporočila: 148

|
sredšol ni res da, če nardiš 5 predmet poleg poklicne mature, da greš lah na biloker fax še zmer maš omejeno
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Kul meter: 37
Spol: 
Sporočila: 611

|
In kakšne so omejitve? (razen omejitve pri nekaterih faksih, da moraš za vpis imeti določene predmete na maturi)
|
|
|
|
|
luna19
Tretarček

Spol: 

|
na filo fax, fdv ... geš lah sam s splošno maturo s poklicno nemorš kje je omejitv
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Spol: 

|
Hm, od kje ti informacija, da se na fdv ne moreš vpisat s poklicno maturo? V razpisu za leto 2007 za vpis na FDV, katerikoli program, v pogojih piše, da je potrebno imeti končano ali štiriletno srednjo šolo pred 1995 ali poklicno maturo ali splošno maturo. Seveda pa moraš imeti za vpis na UNI programe narejen še 5. predmet pri poklicni maturi, za VS je dovolj poklicna matura s 4. predmeti.
Torej, na kateri uni program se lahko vpišeš samo s splošno maturo? Pa kak link še, kjer to jasno piše.
|
|
|
|
|
|
|
luna19
Tretarček

Spol: 

|
Hm, od kje ti informacija, da se na fdv ne moreš vpisat s poklicno maturo? V razpisu za leto 2007 za vpis na FDV, katerikoli program, v pogojih piše, da je potrebno imeti končano ali štiriletno srednjo šolo pred 1995 ali poklicno maturo ali splošno maturo. Seveda pa moraš imeti za vpis na UNI programe narejen še 5. predmet pri poklicni maturi, za VS je dovolj poklicna matura s 4. predmeti. Torej, na kateri uni program se lahko vpišeš samo s splošno maturo? Pa kak link še, kjer to jasno piše. blo je objavln na strani sredne šole na keri sm bla sam zdj ni več k sm gledala. pisal je na kere faxe greš lah s poklicno maturo pa za uni je pisal še ker 5 predmt rabš
|
|
|
|
|
luna19
Tretarček

Spol: 

|
na kle maš sam to je velal za o6/07
Možnosti vpisa z opravljeno poklicno maturo
|
fax.doc (46 KB - Število prenosov: 109 .)
|
|
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Spol: 

|
Hm, kot vidim v temle fax.doc piše, kako je s petim predmetom pri poklicni maturi za vpis na določene fakultete. Nekatere pač zahtevajo, da imaš nek predmet pri maturi opravljen. Torej moraš ta predmet vzeti kot 5. predmet pri poklicni maturi.
Recimo: AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST - slikarstvo dodatno umet. zgo., zgo.,psi., soc., filoz., lik. teorija
Da se lahko vpišeš, mora biti 5. predmet eden od zgoraj naštetih.
|
|
|
|
|
Fanč
Novinec

Sporočila: 1

|
Lep pozdrav vsem! Letos sem se odločila da grem popravljat oceno iz enega od predmetov na poklicni maturi zato da bi imela višje število točk za vpis na faks. Na žalost to ni bilo mogoče ker je minilo preveč časa odkar sem prvič opravljala poklicno maturo, baje da imaš čas popravljat posamezne predmete do dve leti po tem ko si jo prvič opravljal, v mojem primeru pa so minila štiri leta. Na moji bivši srednji šoli so mi dali informacijo, da če grem delat na eno gimnazijo še peti predmet se mi bo pol štelo kot da imam splošno maturo. Mene zdaj zanima če je to res in če mi opravljanje petega predmeta dejansko kaj pomaga pri zvišanju točk za vpis na izbrani faks? Vnaprej hvala za odgovor.
|
|
|
|
|
Maxwell
Pruček

Spol: 
Sporočila: 10

|
Skoda, ker se na fdv ne da priti s petim predmetom. Maturitetnega tecaja se mi pac ne da delat. Politologija torej odpade
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Spol: 

|
Maxwell: od kje ti te informacije???
Kot sem že zgoraj napisal, v razpisu za leto 2008 pri FDV nikjer ne piše, da moraš imeti splošno maturo. Omenja se le zaključni izpit in matura, matura vredna 60%, uspeh v 3. in 4. letniku 40%. Torej nobenih dodatnih zahtev za specifičen predmet ali predmet nekega področja. Torej je 5. predmet lahko karkoli.
Prosim, da nehate samo govorit, da je nekaj tako, ampak trditve tudi argumentirajte.
|
|
|
|
|
Maxwell
Pruček

Spol: 
Sporočila: 10

|
Lani so mi s FDV-ja odgovorili, da je potrebno opraviti marutitetni tecaj.
|
|
|
|
|
|
|
Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.
Osnovnošolski oddelek
Srednješolski oddelek
Razno
Stiki:
Administracija × klik
Oglaševanje × klik
Strani gostuje
|