diina
Novinec

Kul meter: 0
Sporočila: 8
|
o čem je pol šla tista naloga k je jst nism napisala....če se spomneš... thanks
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
Sporočila: 303
|
Kvadrirat si mogo, da si se korena rešo, pole pa si zračuno vn kvadratno enačbo.
|
|
|
|
|
diina
Novinec

|
sploh se ne spomnem ....mah bo že....komi čakam 14. julij.. .enjoy
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
js tut koma čakam da že enkrat zvem pa čao mare kr se preveč vleče ta matura.. obup.. sam upam da bojo še ustni na easy..
tak da 21. mam zadnega ustnega pole se ga pa tk nažgem, da nem za sebe vedo. resda.
|
|
|
|
|
diina
Novinec

|
zdj se spomnem korenske juhej.....sm že misla d sm jo spustila... .....jst mam zadnga ustnga šele 24.jun in to mto.,,,jst bi jo rajš mela prej....pol pa morje ja
|
|
|
|
|
|
|
diina
Novinec

|
na poskusno za mto dajo zmeri test iz jesenskega roka
tko da poskusna mata 2008 = jesenski rok mature 2007 
|
|
|
|
|
|
|
1sun
Novinec

Sporočila: 6
|
tud js sm dobla q=2.
|
|
|
|
|
|
|
maturantka08
Novinec

Sporočila: 4
|
men je prišlo (0,-1) sam ne vrjamem da je prov
jap, jaz mam tut tak je prav ja.
|
|
|
|
|
maturantka08
Novinec

Sporočila: 4
|
pri polinomu sm dobila take rešitve kot hlado. presečišče z y je (0,-1). za ničlo pri tangensu sm dobila da je pi/4+k*pi. je treba napisat tudi -pi/4+k*pi? na to sm pozabla  ne, ni prav -pi/4+k*pi. ker potem enačna ne pride 0 ampak -2
|
|
|
|
|
beyba
Pruček

Kul meter: 1
Spol: 
Sporočila: 46

|
mene sam zanima če zna kdo tole nalogo rešet:
čez 12 let bom trikrat starejši kot pred 64 leti. koliko sem star danes?
|
|
|
|
|
amandawoodward
Drugarček

Kul meter: 2
Sporočila: 70

|
Erm... "Rodil se bom čez petdeset let." (žal med izborom smeškov ne najdem nobenega z dovolj sarkastičnim pogledom)
Z nalogo je nekaj narobe.
|
|
|
|
|
beyba
Pruček

Spol: 

|
ne res naloga je:
NEKDO REČE: ČEZ 12 LET BOM STAR TRIKRAT TOLIKO, KOT SEM BIL PRED 64 LETI. KOLIKO JE STAR DANES?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beyba
Pruček

Spol: 

|
jst sm to nalogo rešvala eno uro... rezultat naj bi pršu 102 in nikakor nism mogla zračunat...
|
|
|
|
|
amandawoodward
Drugarček

Kul meter: 2
Sporočila: 70

|
Jaz sem množila napačno stran enačbe s 3, pa ne vem zakaj. 102+12=(102-64) krat 3
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
pa le ni tko nerešljivo
|
|
|
|
|
beyba
Pruček

Spol: 

|
tnx
|
|
|
|
|
ensi
Pruček

Sporočila: 26
|
mene zanima kako ste vi delal enačbo... a ste ko ste deval na kvadrat, dal prvega in drugega na kvadrat, ali ste pisal kot da je prvi + drugi na kvadra (a+b) na kvadrat?? ker gledam zelo podobno nalogo iz bivše mature in je potek napisan da naj bi dal dal prvega plus drugega na kvadrat? kok ste dobil diskriminanto?
|
|
|
|
|
|
|
beyba
Pruček

Spol: 

|
mam še 5 nalog če jih kdo zna rešet....
1.Koliko trave smo morali nakositi, da smo dobili 88,8 kg sena, če izgubi trava na teži 76% ?
2.12 kg težak kos zlitine bakra in svinca vsebuje 45% bakra. Koliko čistega svinca mu moramo dodati, da bi nov kos zlitine vseboval le 40% bakra.
3.Na šolski proslavi je bilo zbranih 168 ljudi, in sicer 11 krat toliko učencev kot učiteljev. Koliko je bilo učiteljev?
4.Na volitvah je kandidat, ki je zmagal, dobil 50 glasov več kot nasprotnik. Koliko glasov je dobil vsak, če je volilo 4376 volivcev?
5.Odrezali smo 2/3 vrvi in še 7 metrov. Dolžina preostalega dela je za 1m manjša od četrtine prvotne dolžine. Kako dolga je bila vrv?
tnx
|
|
|
|
|