Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

forzanka
forzanka

mojucitelj.net
mojucitelj.net

Delphi-si
Delphi-si

Prevoz.org
Prevoz.org

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Matematika 2008
Stran: 1 ... 10 11 [12] 13 Natisni
Avtor Tema: Matematika 2008  (Število ogledov: 8017 )
Room2012
Maturant

Kul meter: 0
Spol: Moški
Sporočila: 302

Poslano: 20.06.2008 ob 10:04 Odgovori

upam, da me bo ustni rešil pri končni oceni.  Wink
ensi
Pruček
*

Kul meter: 1
Sporočila: 26

Poslano: 20.06.2008 ob 17:44 Odgovori

ja upajmo da nas reši tale ustni..

je mogoče kdo uprašal kako se ocenjuje pisni del? ali je točka =procent?
reina25
Pruček
*

Kul meter: 2
Sporočila: 13

Poslano: 20.06.2008 ob 18:07 Odgovori

Upam da ni točka  en procent..  upam da če bi dobil 32 točk da bi blo to za 40% in ne za 32%.

Prosim odpište kok procentov dobiš recimo za 32 točk.
Moot
Pruček
*

Sporočila: 15

Poslano: 20.06.2008 ob 18:12 Odgovori

Nisn zihr kak je blo no, ampak se mi zdi da je blo pri maturitetni poli pri matematiki možnih 80 točk, torej je 1 točka = 1 procent. Dodatnih 20% pa je ustni del, ki je iz dvajsetih točk, tako da je tudi tukaj 1 točka = procent. Ne skrbet za matematiko, ponavadi zadostuje nekje med 32-35% za pogojno dvojko pa ste opravli  Wink
xtrick
Novinec
*

Sporočila: 2

Poslano: 20.06.2008 ob 19:34 Odgovori

jap 1 točka je enako enemu procentu pisno...
pri ustnih pa ni 1 točka 1 procent!!! ampak je možnih 12 točk:
in recimo da dobiš 9 točk od 12 = 75%  * 20% (toliko so vredni) = 15%

ful bedno res ker ne morš tok procentov pol dobit. sam to je sam pri matematiki.
isabella
Drugarček
**

Kul meter: -3
Sporočila: 69

Poslano: 27.06.2008 ob 14:16 Odgovori

Sam neki....a letos če maš mato na višjem nivoju lahko pišeš tut 7? ker do zdaj je blo možno samo 6 ali 8.

amandawoodward
Drugarček
**

Sporočila: 70

Poslano: 27.06.2008 ob 14:42 Odgovori

Ocenjevanje predmetov na višjem nivoju je od letos naprej enako kot pri slovenščini. http://www.uradni-list.si/1/content?id=85554, 54. člen.
isabella
Drugarček
**

Poslano: 27.06.2008 ob 14:49 Odgovori

najlepša hvala.
isabella
Drugarček
**

Poslano: 27.06.2008 ob 14:53 Odgovori

sam to je zdej ful bl zaj..... Ful manj jih bo zdej 8 pisal. To je slabš kot prej. To se bo ful poznal pri rezultatih mature.
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 27.06.2008 ob 15:07 Odgovori

Saj s tem namenom so tudi uvedli to. Lani je bilo preveč zlatih maturantov (pravzaprav je trend naraščal verjetno od samega začetka), cilj ministra in ostalih gospodov in gospa na ministrstvu pa je, da se prej ali slej ukine matura in se začnejo izvajati sprejemni izpiti na fakultetah. "Kaj bomo torej naredili? Dokazali bomo, da so rezultati mature z leta v leto slabši..." Prvi korak pri tem je, da postavijo strožje kriterije (kar pa je malo težje glede na to, da so si za določanje le-teh izbrali Gaussovo krivuljo, zato so prvi v vrsti višji nivoji). Letos bo potemtakem manj osmic, šestk, po pričakovanjih sodeč pa bo padel tudi uspeh, število zlatih maturantov, itd...
Jaz sem se zaradi tega pri matematiki namesto na višji, prijavila na osnovni nivo. Koliko sem profitirala, žal še ne vem - mogoče sem bila le ena v vrsti mnogih, ki so stisnili rep med noge.
isabella
Drugarček
**

Poslano: 27.06.2008 ob 15:49 Odgovori

Se popolnoma strinjam s tabo. Veliko manj bo zlatih maturantov in posledično  bo matura slabša. No bomo vidl pri omejitvah kako se bo to poznalo....
Room2012
Maturant

Poslano: 28.06.2008 ob 15:31 Odgovori

Čudno.. nam je ravnatelj (ki je tudi del republiške komisije RIC-a) rekel, da se bo s tem, ko so možne 7, zmanjšalo število tistih, ki bodo diamantni maturanti (torej 34 točk na maturi), število zlatih maturantov pa naj bi se povečalo, saj bo za 5 potrebnih manj točk. Na primer, pri mat in pri ang bi naj bilo okoli 81% za 7, ter ene 90% za 8. 8 bo težje doseči, 7 pa je še vedno več kot 6 (kot je bilo prej). Tudi moja logika mi pravi, da je ta način mogoče nam bolj prijazen. Bilo je zelo nepravično, da je nekdo imel 85% in je imel 5, tisti z 86% pa je imel 8.
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 28.06.2008 ob 16:14 Odgovori

Ampak zakaj bi se kriterij za 5+2 tako znižal? Če se petka razdeli na dva dela, je potem ena polovica od malo pod 90% (ponavadi je kriterij za pet tako ali tako okoli 85%), druga pa malo nad 90%. Od kod naenkrat 81%? Ker je (lani) slovenščina imela tako?
Room2012
Maturant

Poslano: 28.06.2008 ob 16:16 Odgovori

Ja za 7 se bo znižalo ja, saj pa je logično, da ne more biti razmik med 6 in 8 tako velik. Za 8 se bo seveda dvignilo.

Slovenščina se pa itaq giblje okoli 81% vsako leto.. Ne vem zakaj je to tako, pač saj če pomisliš, je čisto logično. Intervali za ocene bodo malo manjši.
isabella
Drugarček
**

Poslano: 28.06.2008 ob 16:18 Odgovori

To ravno ne mormo rečt. Mislm, da meja za 5 se ne bo kej dost spreminjala in vrjem...ne bo 81% dovolj za 7. To sm prepričana. Ker 7 naj bi bla še vedno 5. Pa tut ne vem zakaj bi s tem sistemom hotl , da je še več zlatih maturantov, ker jih je že tko preveč.
Če je res tko kot si reku pol ne bo nobena omejitev manjša kot lani ampak bo kvečjemu povsod še večja, ker bo s tem sistemom zgleda več zlatih maturantov. Tko da pol ne bo nobena omejitev padla. Na medicini bo pol 90 in več če je tko. Ne vem no...men je čist nelogično, da bi hotl povečat število zlatih maturantov.
Room2012
Maturant

Poslano: 28.06.2008 ob 16:20 Odgovori

A sm kda reko, da je meni to logično? MI NI, celotna matura mi ni logična.

Sploh pa zakaj pa taj pri slovenščini ni tok višji kriterij? Ne vem, jaz zaupam presoji 10 profesorjev, ki so isto stvar rekli. Na koncu pa bo mogoče res za 7 kriterij 90%, pa za 6 od 58-89 (kar je spt totalno bolano). Se ne sekiram še zdaj.
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 28.06.2008 ob 16:30 Odgovori

Slovenščina se pa itaq giblje okoli 81% vsako leto.. Ne vem zakaj je to tako, pač saj če pomisliš, je čisto logično. Intervali za ocene bodo malo manjši.

Pa misliš, da je kriterij nastavljen tako, da so intervali za ocene manjši, ali pa je kriterij takšen, ker odraža naše (žal, slabo) znanje slovenščine?

Kaj je narobe s kriterijem (prirejen lanski od angleščine VN, z dodanimi mejami za zgornjo polovico ocene IMO): 50%, 62%, (npr. 68%), 74%, (80%), 85%, (91%)?
Pa ne pravim, da bo tako, ampak... meni se zdi bolj verjeten kot to, da se petka zniža do 80%, štirka do 70%...
Room2012
Maturant

Poslano: 28.06.2008 ob 16:36 Odgovori

Jaz sam za sebe ne bi rekel, da slabo znam slovenščino. Mislim, da tudi ti dobro znaš materni jezik. Upoštevati se mora oboje, preveliki intervali ne morejo biti, ker potem je že smešno.

S tistim kriterijem je narobe to, da je razpon med 6 in 8 spet prevelik (17%). Nam so v šoli obrazložili, da so uvedli 7 pri ostalih predmetov zaradi tega, ker so se ljudje zelo pritoževali zaradi velikih intervalov. IMO, ni fer, da ima nekdo z 70% enako oceno kot tisti z 85%.

Sicer pa moramo tako ali tako počakati, pa bomo videli kako bo. Lahko samo rečem, da če bodo res dvignili kriterije do neba, potem bodo omejitve veliko nižje, saj (resnici na ljubo) letošnja generacija ni najbolj blesteča.
isabella
Drugarček
**

Poslano: 28.06.2008 ob 16:42 Odgovori

[Kaj je narobe s kriterijem (prirejen lanski od angleščine VN, z dodanimi mejami za zgornjo polovico ocene IMO): 50%, 62%, (npr. 68%), 74%, (80%), 85%, (91%)?
Pa ne pravim, da bo tako, ampak... meni se zdi bolj verjeten kot to, da se petka zniža do 80%, štirka do 70%...

Se popolnoma strinjam. Meje za ocene se ne bodo kej dost spreminjale. Sploh pa ne bo 80% že za 7 dovolj.
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 28.06.2008 ob 16:44 Odgovori

Jaz sam za sebe ne bi rekel, da slabo znam slovenščino. Mislim, da tudi ti dobro znaš materni jezik. Upoštevati se mora oboje, preveliki intervali ne morejo biti, ker potem je že smešno.

Drži, je pa tudi res, da ima ogromno dijakov velike težave s pisanjem eseja (tudi tisti "boljši", ki jim učenje ne povzroča težav - imela priložnost videti pri marsikaterem sošolcu)... ki nenazadnje prinese 50% skupne ocene pri predmetu.
Room2012
Maturant

Poslano: 28.06.2008 ob 16:45 Odgovori

[Kaj je narobe s kriterijem (prirejen lanski od angleščine VN, z dodanimi mejami za zgornjo polovico ocene IMO): 50%, 62%, (npr. 68%), 74%, (80%), 85%, (91%)?

Se popolnoma strinjam. Meje za ocene se ne bodo kej dost spreminjale. Sploh pa ne bo 80% že za 7 dovolj.

Kok ste pa eni vase prepričani.
Room2012
Maturant

Poslano: 28.06.2008 ob 16:45 Odgovori

Drži, je pa tudi res, da ima ogromno dijakov velike težave s pisanjem eseja (tudi tisti "boljši", ki jim učenje ne povzroča težav - imela priložnost videti pri marsikaterem sošolcu)... ki nenazadnje prinese 50% skupne ocene pri predmetu.

To je tudi res. Povrhu pa je esej zelo nepredvidljiva zadeva.
isabella
Drugarček
**

Poslano: 28.06.2008 ob 16:46 Odgovori

Upoštevati se mora oboje, preveliki intervali ne morejo biti, ker potem je že smešno.

Upoštevajo se samo rezultati na maturi in se zraven ne gleda na to kako velik interval je. Če so pač rezultati slabši to pomen , da je gausova krivulja pač bol levo pomaknjena, kar posledično pomeni manj dobrih ocen.
isabella
Drugarček
**

Poslano: 28.06.2008 ob 16:50 Odgovori

Pa btw....ne gre se tuki sploh za prepričanost vase. Nism ena takih. In vrjem...najbrž mi je šla matura velik manj blesteče kot tebi. Jst sm napisala kar jst mislm da bo.
Room2012
Maturant

Poslano: 28.06.2008 ob 16:51 Odgovori

Pa btw....ne gre se tuki sploh za prepričanost vase. Nism ena takih. In vrjem...najbrž mi je šla matura velik manj blesteče kot tebi. Jst sm napisala kar jst mislm da bo.

U ne. tut jaz nimam najboljšega občutka.. pravim samo, da ne moreš vedet kaj bo, če nisi član RIC-a.
Stran: 1 ... 10 11 [12] 13 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Belo ali črno?
Belo
Črno

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje