Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Resnična resničnost
Resnična resničnost

party-zan.com
party-zan.com

Pikslar
Pikslar

eDnevnik
eDnevnik

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Matematika 2008 - ustni
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Natisni
Avtor Tema: Matematika 2008 - ustni  (Število ogledov: 10751 )
beyba
Pruček
*

Kul meter: 1
Spol: Ženski
Sporočila: 46

Poslano: 14.06.2008 ob 19:26 Odgovori

a maš še uste? jst sm v tork konc...
Room2012
Maturant

Kul meter: 0
Spol: Moški
Sporočila: 305

Poslano: 14.06.2008 ob 19:29 Odgovori

js pa v soboto.. u sredo mam še mat, u soboto pa slo..
srchyca666
Pruček
*

Kul meter: 2
Sporočila: 26

Poslano: 14.06.2008 ob 19:39 Odgovori

z adicijskimi izreki izpeljite formule za sinus in kosinus trojnega kota
ej a si tuki mislna napisat dvojnega kota? sm vprašam pa hvala ti..SmileySmiley

ne ne je kr trojnega kota..sej to je čist lahko.. je izpeljava v knjigi Odgovori na ustna vprašanja na maturi (belo zelena knjiga) Wink

drgač pa ensi to so vprašanja ki so bila večinoma za višji nivo
abcd008
Pruček
*

Sporočila: 16

Poslano: 14.06.2008 ob 21:08 Odgovori

A mogoče kdo ve kolk vprašanj iz tistih 150 izberejo pol za maturo, ker zdaj sem jih že 42 zbrala katera so se pojavila oz jih je kdo dobil danes na maturi in če kdo ve kolk jih je skupaj naj mi prosim pove, ker se mi že meša zraven tega učenja 
melody
Pruček
*

Kul meter: -2
Sporočila: 17

Poslano: 14.06.2008 ob 23:11 Odgovori

ja dej še nam povej kera so ta vprašanja da bomo še mi vedl  Embarrassed
melody
Pruček
*

Poslano: 14.06.2008 ob 23:13 Odgovori

pa kok je folka dons melo maturo pa noben noče povedat kaj so mel hinavci eni.....
abcd008
Pruček
*

Poslano: 15.06.2008 ob 00:02 Odgovori

1. kaj je univerzalna množica? kaj je komplement množice? kaj je razlika dveh množic?

2. zapiši množico vseh a) sodih celih števil, b) lihih celih števil, c) večkratnikov danega naravnega števila n, d) vseh celih števil, ki dajo pri deljenju z naravnim številom n ostanek r

3. opredelite pojem funkcije, ter njenega definicijskega območja in zaloge vrednosti. kaj je graf funkcije?

4. kdaj je realna funkcija realne spremenljivke naraščujoča, padajoča, omejena, neomejena

5. kdaj ima realna funkcija realne spremenljivke v dani točki lokalni minimum, maksimum, kaj je globalni minimum, maksimum

6. definirajte relaciji urejenosti in deljivosti v N in naštejte njune lastnosti

7. definirajte soda oziroma liha števila in pokažite, da je kvadrant lihega števila liho število

8. opišite lastnosti računskih operacij v množici racionalnih števil

9.definirajte korensko funkcijo. kj je njeno definicijsko območje in kaj zaloga vrednosti?

10. definirajte absolutno vrednost realnega števila in naštejte njene lastnosti

11. definirajte absolutno vrednost kompleksnega števila in naštejte njene lastnosti

12. definirajte pojem kota in pojasnite izraze: krak, vrh, ničelni, pravi, iztegnjeni kot, ostri in topi kot. kako merimo kote?

13.kaj je trikotnik? kdaj so lahko 3 števila dolžine stranic trikotnika? kaj lahko poveste o kotih, ki ležijo tem stranicam nasproti?

14. povejte sinusni izrek. kdaj ga uporabljamo?

15. definirajte pojma: notranji in zunanji kot. dokažite da je vsota notranjih kotov trikotnika 180. kolikšna je vsota zunanjih kotov trikotnika?

16. kdaj sta 2 trikotnika podobna? naštejte nekaj izrekov o podobnosti trikotnikov. kako je z obsegom in ploščino podobnih trikotnikov?

17. navedite kosinusni izrek in pitagorov izrek. kdaj ju uporabljamo?

18. definirajte trapez in enakokraki trapez ter  naštejte njune lastnosti. kaj je srednjica trapeza, kako lahko ploščino izračunamo trapeza?

19. izpeljite formule za ploščino paralelograma, trikotnika, deltoida in trapeza

20. opišite prizmo, navedite formuli za prostornino prizme, in površino pokončne prizme, kakšne tipe prizem poznaš?

21. opišite piramido in stožec

22. lkdaj sta 2 vektorja enaka? kaj je ničelni vektor in kaj nasprotni vektor? kako (grafično) seštevamo in kako odštevamo vektorje?

23. definirajte množenje vektorja s številom in naštejte lastnosti te operacije, kdaj sta vektorja kolinearna? kaj je enotski vektor?

24. definirajte linearno funkcijo, kaj je njen graf, kako je  graf odvisen od smernega koeficienta, kakšna sta grafa linearnih funkcij z enakim koeficientom?

25. kako računamo kot med premicama v danem koordinatnem sistemu v ravnini? kdaj sta premici vzporedni in kdaj pravokotni?

26. zapišite sistem 2 linearnih enačb z dvema neznankama, koliko rešitev ima? razložite njegov geometrijski pomen.

27.kaj je kvadratna funkcija? kaj je njeno definicijsko območje, naštejte 3 najpogostejše oblike enačbe kvadratne funkcije in opišite pomen posameznih parametrov

28. zapišite splošno enačbo kvadratne funkcije, opišite pomen vodilnega koeficienta, prostega člena in diskriminante kvadratne funkcije.

29. definirajte potenčno funkcijo z naravnim sodim, lihim eksponentom, narišite graf za eksponent n=2, 3 in navedite njune osnovne lastnosti

30. povejte osnovni izrek o deljenju poilinomov, opišite deljenje z linearnim polinomom

31. kaj je ničla polinoma (enostavna, večlratna), povejte osnovni izrek algebre, koliko ničel ima polinom n-te stopnje, kako lahko zapišemo polinom, če poznamo vse njegove ničle?

32. kako poiščemo cele in racionalne ničle polinoma s celim koeficientom?

33. razložite postopek risanja grafa polinoma. kako vodilni koeficient on prosti člen vplivata na potek grafa polinioma? kako se graf obnaša v okolici ničel?

34. definirajte racionalno funkcijo, kaj je ničla in kaj pol racionalne funkcije? kako se obnaša graf racionalne funkcije daleč od izhodišča? kako se graf racionalne funkcije obnaša v bližini pola?

35. povejte geometrijsko definicijo krožnice. zapišite enačbo krožnice, ki ima središčle v točki t (p,q) in pomer r

36. povejte geometrijsko definicijo elipse in zapišite enačbo elipšse v središčni legi, opišite pomen polosi

37. definirajte eksponentno funkcijo, narišite njen graf in opišite njene lastnosti

38. naštejte pravila za računanje z logaritmi

39. z adicijskimi izreki izpeljite formule za sinus in kosiinus in tanges dvojnega kota

40. kaj je zaporedje? kdaj narašča, pada, kdaj je omejeno?

41. zapišite in razložite osnovne pojme in obrazce obrestno-obrestnega računa

42. kaj so permutacije brez ponavljanja in koliko jih je? povejte binomski izrek, kaj lahko razberemo it pascualovega trikotnika? koliko podmnožic ima množica z n elementi?

43. na primeru opišite osnovne pojme verjetnostnega računa: poskus, dogodek in verjetnost dogodka

44. kaj je odvod funjcije f v dani točki in kakšen je njegov geometrijski pomen?

45. navedite pravila za računanje odvoda vsote, produkta in kvocienta funkcij, ter izpeljite formulo za odvod produkta funkcije s številom

46. kaj je stacionarna točka? kako s prvim odvodom ugotovimo ali je v stacionarni točki ekstrem?

tako to je zaenkrat vse kar vem, če pa še kaj zvem pa sporočim  Smiley
melody
Pruček
*

Poslano: 15.06.2008 ob 00:06 Odgovori

o super tenx  Wink
sončyka
Pruček
*

Kul meter: -1
Sporočila: 24

Poslano: 15.06.2008 ob 00:07 Odgovori

mene sam neki zanima. pač ta uprašanja. al je dejansko 30 listkov al 30 vpr k so možni? hwala Tongue se bom utt js potrudla d dobim od folka vpr Cheesy
abcd008
Pruček
*

Poslano: 15.06.2008 ob 00:12 Odgovori

ja mislim da je tak, da je 30 listkov in na vsakem od teh listkov so 3 vprašanja, tak da vprašanj je v bistvu 90  ker sem že jaz do zdaj nabrala 46 vprašanj, tak da na žalost jih več Embarrassed
sončyka
Pruček
*

Poslano: 15.06.2008 ob 00:26 Odgovori

Aha. Super. Sad

No še zmer jih je manj kot sicer.  Cheesy

Ju3 dobite moja. čaučy
srchyca666
Pruček
*

Poslano: 15.06.2008 ob 17:55 Odgovori

no sej vem da to uprašanje ne spada sem, samo se mi zdi brezveze odpirat novo temo.. in sicer: mogoče kdo ve, ali lahko en predmet mature izboljšujem že v jesenskem roku in se potem prijavim v 2.rok al moram čakat do spomladi?  Undecided
sončyka
Pruček
*

Poslano: 15.06.2008 ob 18:21 Odgovori

ej...folk...a pa ste vi ziher, ziher da je res like 90 vpr Cheesy ker dejasnko sm js spršvala folk in so dubl list s cifro 36 recimo, kar pomen da ni blo 30 listkov na kerih bi bla 3 vpr. tko d mene zanima kok so te info zanesljive?Zacuden? a ti kej veš abcd008 ? čaučy
sončyka
Pruček
*

Poslano: 15.06.2008 ob 18:44 Odgovori

hojla
 evo vpr

1. kaj je trikotnik
a) a=1cm b=2cm c=4cm
b) a=2cm b=3cm besta kot= 100 stopinj

ali taksen trikotnik obstaja?

2. splosna kvadratna enacba. kje enacba 2x2+3x+1 seka ordinatno os? ali seka abcisno? diskriminanta

3. funkcija odvod f(x)=x2, g(x)=xr -x na r, blil je se h amm drugo se pa ne spomnem pri 1 je blo se neki z vezi koti

drugo
razlozi sinusni izrek
logaritm si mogu izracunat
razlozi konstanto

to je to srecnoo

hej...am ka je pa to mišln v zevzi s konstanto?
abcd008
Pruček
*

Poslano: 15.06.2008 ob 20:59 Odgovori

Ej ne vem več nič se mi zdi, ker zdaj sem že zvedla, da je v bistvu na maturi najmanj 30 listkov, ker jih mora bit 5 več kot je dijakov, tak da je najboljše da se vseh 150 vprašanj naučiš pa je to to, ker se zna na koncu zgodit, da ravno ti naletiš na nekaj kar pojma nimaš in si še na koncu ob 20 % , vem pa da se mi res več ne da učit Sad
matka
Novinec
*

Sporočila: 9

Poslano: 15.06.2008 ob 21:53 Odgovori

mislm da so kr vsa vprašanja...na žalost..... izkušnje 

"Do not worry about your difficulties in Mathematics. I can assure you mine are still greater."A.E.
matka
Novinec
*

Sporočila: 9

Poslano: 15.06.2008 ob 22:03 Odgovori

lahko izboljšuješ že jeseni pod pogojem da imaš vse predmete pozitivno; v primeru da kakšen predmet padeš , moraš najprej popraviti, potem  pa lahko izboljšuješ, lp

"Do not worry about your difficulties in Mathematics. I can assure you mine are still greater."A.E.
misssunshine
Tretarček

Kul meter: 3
Sporočila: 133

Poslano: 15.06.2008 ob 22:16 Odgovori

jst mam mato šele u sredo pa me je že tok strah pa še nč ne znam šele u tork se bom začela učit  pa še slovo mam najprej u tork in ne vem kva je hujš al slova al mata  Shocked Sad Undecided
itak pr nobenmu ne bom dobila več k 10% sploh se mi ne splača it Undecided
srchyca666
Pruček
*

Poslano: 16.06.2008 ob 11:24 Odgovori

jooj misssunshine ne skrbi! js sm se mto isto učila zadnji dan, nism sploh vsega skoz pršla, sem mislla da ne znam NIČ in da bom komaj 3 točke dobila, na koncu je blo pa tko enostavno pa še ful pomagajo da sem dobila 10 točk od 12-ih. sej veš: zaupaj vase in v svoje sposobnosti  Cheesy Tongue srečno!
misssunshine
Tretarček

Kul meter: 3
Sporočila: 133

Poslano: 16.06.2008 ob 12:14 Odgovori

ja upam da bojo res pomagal pa še profesorca je za***ana in glede na to da sm vsa 4 leta mela komi 2 mato upam da ne bo totaln polom Embarrassed
rosso
Pruček
*

Kul meter: -8
Sporočila: 43

Poslano: 16.06.2008 ob 12:18 Odgovori

mato manj kot 12/20 ne morš dobit tut če nimaš pojma ker ti prfoxa pomaga
evridika
Pruček
*

Sporočila: 37

Poslano: 16.06.2008 ob 13:18 Odgovori

višji nivo listek 33
1. izračunaj stranico in ploščino pravilnega n.kotnika včrtanega krogu s polmerom r
2. aritmetična in gemoetrijska sredina, kdaj sta enaki izracunaj geo. in art. za števili 2 in 8
3. kvadratna enačba in vpliv koeficientov. kakšen je graf če je diskirimnanta pozitivna vodilni koeficient pa negativen
haha ful lahko
Room2012
Maturant

Poslano: 16.06.2008 ob 13:41 Odgovori

a lahko pri matematiki po svoje poveš? torej ni treba tak strokovno, ampak s svojimi besedami?
Room2012
Maturant

Poslano: 16.06.2008 ob 13:43 Odgovori

jooj misssunshine ne skrbi! js sm se mto isto učila zadnji dan, nism sploh vsega skoz pršla, sem mislla da ne znam NIČ in da bom komaj 3 točke dobila, na koncu je blo pa tko enostavno pa še ful pomagajo da sem dobila 10 točk od 12-ih. sej veš: zaupaj vase in v svoje sposobnosti  Cheesy Tongue srečno!

10/12?

Misliš od 20?
Mojcha
Pruček
*

Sporočila: 47

Poslano: 16.06.2008 ob 18:02 Odgovori

KK pa vete kolk ste dobili na ustnem, če to se ne izve?Zacuden To je izpitna tajnost, ki se izve edino, če greš v pogled izpitne pole!!  Zacuden
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Se strinjate z novim zakonom o pirotehniki in s prepovedjo petard?
Da
Delno
Ne
Ga ne poznam
Me ne zanima

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X