Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Slo-Mod
Slo-Mod

forzanka
forzanka

Prevoz.org
Prevoz.org

Resnična resničnost
Resnična resničnost

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Matematika 2008 - ustni
Stran: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Natisni
Avtor Tema: Matematika 2008 - ustni  (Število ogledov: 10745 )
tyasa8
Novinec
*

Kul meter: 1
Sporočila: 3

Poslano: 18.06.2008 ob 10:07 Odgovori

eko par kombinacij od matematike ki so jih mele dans moje sosolke:

1.opiši lastnosti računskih operacij v Q.
2.povejte sinusni izrek.kdaj ga uporabljamo?
3.kdaj je zaporedje aritmetično?zapišite splošni člen za vsoto prvih n členov.kaj je aritmetična sredina dveh št.?

1.navedi pravila za računanje z logaritmi.
2.kdaj sta si 2 trikotnika podobna.naštej nekaj izrekov o podobnosti trikotnika.kako je z obsegom in ploščino trikotnika?
3.povej geometrijsko definicijo krožnice.zapiši enačbo krožnice ki ima središče v točki T(p,q) in polmer r.

1.kaj je zaporedje?kdaj narašča,pada in kdaj je omejeno?
2.definirajte deljivost (a|b) v N in naštejte njene lastnosti.
3.definirajte potenčno funkcijo z naravnim (sodim,lihim) eksponentom. Narišite grafa za eksponenta n=2, 3 in navedite njune osnovne lastnosti.

1.definirajte pojem praštevila in sestavljenega št. ter navedite pravila deljivosti z 2,3,4,5,6,8 in9.
2.v istem koordinatne msistemu narišite nekaj grafov eksponentnih funkcij z različnimi osnovami (0<a<1, a>1).Kaj imajo vsi grafi skupnega in v čem se razlikujejo?
3.kaj je vsota dogodkov in kaj je nasprotni dogodek?kako izračunamo verjetnost nasprotnega dogodka in verjetnost vsote dogodkov?

1.opišite hornerjev algoritem in pojasnite njegovo uporabnost.
2.povejte izreke o skladnosti trikotnikov.
3.kaj je nedoločeni integral funkcije f?kako izračunamo nedoločeni integral vsote oziroma razlike dveh funkcij in nedoločeni integral produkta funkcije s številom?
misssunshine
Tretarček

Kul meter: 3
Spol: Ženski
Sporočila: 133

Poslano: 18.06.2008 ob 11:19 Odgovori

jst tut konc....zdej ma da zažgem vse zvezke pa učbenike za mato Evil....mela sm listk 14- isto kokr pr slovi če bo še angla št 14 pol to more bit neko znamenje Cheesy
no vprašanja:
-zapiši sistem2 linearnih enačb.....pa en primer k si mogu zračunat presečišče dveh premic...čis uizi

-opišite pokončni stožec,formuli za volumen in površino (glih k me je poklicala sm ga brala in si  na roko pisala formulo za volumen in površino pa nism uspela tko da tega sm mau za***ala)

-povejte geo definicijo elipse in zapišite enačbo elipse....pa za narisat je bla elipsa 9x^2+4y^2= 36(nism znala povedat def elipse Embarrassed)

u glaunm najlažji listk kar bi ga lahko zvlekla
Liaaa
Pruček
*

Kul meter: 0
Sporočila: 20

Poslano: 18.06.2008 ob 12:01 Odgovori

19 (višji)

1. Podobnost trikotnikov + obnašanje obsega in ploščine pri podobnih trikotnikih
2. Racionalna funkcija: opis+ asimptoto za zračunat in utemeljit
3. Dokaži pravila za računanje z logaritmi (logx+logy=logxy ; log x/m=mlogx) in za zračunat en logaritem

finitooooooo Grin
abcd008
Pruček
*

Sporočila: 16

Poslano: 18.06.2008 ob 12:17 Odgovori

Hey, jaz sem tudi danes zaključla z mat Grin
imela sem pa listek 10
1. kaj je rešitev enačbe? kdaj sta 2 enačbi ekvivalentni? opišite postopek, ki dano enačbo prevedejo v njej ekvivalentno
2. opredelite pojme v trikotniku: višina, simetrala stranice, simetrala kota, središče včrtanega kota, središče očrtanega kota, težišče in višinska točka
3. kdaj je realna funkcija realne spremenljivke naraščujoča, padajoča, neomejena, omejena.

Pa splača se zamenjat listek, jaz sem imela najprej listek 18, pa sem imela neke vektorje, pa ortonomirano bazo, pa kar nekaj Grin
trtl
Drugarček
**

Spol: Moški
Sporočila: 51

Poslano: 18.06.2008 ob 12:22 Odgovori

jst tut dns opravu!
mel pa res pomoje najlažja uprašanja.
1. najprej trikotnik ki mu narišeš višino in koliko podobnih trikotnikov nastane
2. sm meu 2 kvadratni enačbi in sm mogu ničle dobit in 2 sta ble kompleksni
3. sm meu pa 3 geometrijske vrste, za zračunat d in za zračunat končno geometrijsko vrsto če je možna

res na izi!
bl lahko nism mogu dobit

lp ..trtl
Mojcha
Pruček
*

Kul meter: 2
Sporočila: 47

Poslano: 18.06.2008 ob 13:24 Odgovori

No zdle sm govorila s sošolko ka so kej pr nas meli.... pa ja... mislim, da je dans drug  komplet vprašanj....  Undecided

standardni odklon (čeprav nam je reku prof. da edino tega ne bo)
stožnice
kvadratna enačba
največji skupni delitelj in večkratnik

To je vse kar vem.  Roll Eyes
micro
Drugarček
**

Sporočila: 54

Poslano: 18.06.2008 ob 14:06 Odgovori

Tisti ki ste že opravili, a so vam profesorji kej pomagali? Mislim, ste mogli sam vi govort al so vam kej namignili???
Jst mam jutri in me ttoollkkk skrbi  Sad. Če ne dobim enih 15% sem zihr padla matematko...
trtl
Drugarček
**

Poslano: 18.06.2008 ob 14:13 Odgovori

ma ful pomagajo.
tko poduprašanja pa jst nism znau ene formule pa mi je povedla pa pole naprej de vid če znaš postopek in sploh ni treba neki use točno definicije. pr nas tko na izi neki zblujiš pa te že ona poprav de je kao točno povedano,
mislm res lahko ... pa še fajn profesorce sm meu u komisiji  Wink
abcd008
Pruček
*

Sporočila: 16

Poslano: 18.06.2008 ob 15:03 Odgovori

Profesorji res ful pomagajo, tisto kar poveš narobe se mi zdi da kar preslišijo malo, tak da ni takšne panike kot izgleda na prvi pogled  Wink Smiley
micro
Drugarček
**

Poslano: 18.06.2008 ob 15:04 Odgovori

Jutri mate da vsssiiii tuki gor držite pesti zame  Smiley. Pa seveda za vse ki mamo jutr še to sranje.
majchi_na
Drugarček
**

Kul meter: 6
Sporočila: 71

Poslano: 18.06.2008 ob 15:10 Odgovori

OR, listek 24

1. Opišite pravokotni koordinatni sistem v ravnini in izpeljite formulo za računanje razdalje med dvema točkama+ primer za zračunat razdaljo

2. Definirajte konjugirano kompleksno št. z in naštejte lastnosti konjugiranja+ primer

3. Nekaj v zvezi s poli pri racionalni funkciji, kaj se dogaja s funkcijo ob njih in za zračunat pole na primeru

ni blo težko, prof. je eni pred mano še kar pomagala...ni tako grozno kot sem mislila da bo, je pa res da sm dobila lahek listek Smiley

počitnice :D
Kokaa
Pruček
*

Poslano: 18.06.2008 ob 15:24 Odgovori

kai ste zdej ugotovili? a so vprašanja na različnih šolah po listkih ista al se razlikujejo? jst tui mam u3 pa mi je vse skupi krneki Angry
izzie
Pruček
*

Sporočila: 18

Poslano: 18.06.2008 ob 15:32 Odgovori

listek 35 (OR)

1. Definirajte linearno funkcijo. Kaj je njen graf? Kako je graf odvisen od smernega koeficienta? Kakšna sta grafa dveh linearnih funkcij z enakima smernima koeficientoma?
Naloga: 3 grafe narisat v istem koordinatnem

2. Opišite piramido. Navedite formuli za površino in prostornino pokončne piramide.
Naloga: skicirat pravilno štiristrano piramido, izračunat površino in prostornino. a=6cm, v=4cm

3. Navedite pravila za računanje odvoda vsote, produkta in kvocienta funkcij ter izpeljite formulo za odvod produkta funkcije s številom.
Naloga: mislim, da x^4*lnx + 4tgx + 3

Znala vse, razen izpeljat formulo za odvod produkta funkcije s št. na drugi način (tisti z limitami).
Kokaa
Pruček
*

Poslano: 18.06.2008 ob 15:37 Odgovori

neki mi povejte, ali lahko imaš kalkulator zraven? hvala
trtl
Drugarček
**

Poslano: 18.06.2008 ob 15:48 Odgovori

ja lahko...
ti se usedeš ti da neki minut časa de se prpraviš, pole ji pa pokažeš kaj si nardu in te praša...

usaj pr nas je blo tko Smiley
izzie
Pruček
*

Sporočila: 18

Poslano: 18.06.2008 ob 15:48 Odgovori

pri nas so meli vse tam, ampak si lahko meu svojega tut .. če ti lažje delat s tistim ..
Kokaa
Pruček
*

Poslano: 18.06.2008 ob 16:26 Odgovori

no supr Wink
Room2012
Maturant

Sporočila: 305

Poslano: 18.06.2008 ob 16:41 Odgovori

Lah maš svoj kalkulator, drgač ga majo pa tam tut.
wildy
Pruček
*

Sporočila: 17

Poslano: 18.06.2008 ob 17:56 Odgovori

Hej,

Ker vidim,da še ene vedno skrbi kako je s temi listki. Jaz sem pisala na ric in mi je gdč. Ricovka odg,da pošljejo na vse šole enak komplet vprašanj,to pomeni,da imamo enaka vprašanja na vseh šolah! Wink

Pol pa mi je še ena prof. razložla, da je letos prvič tako,da pošlje ric samo en koplet,ki pa vsebuje 35listkov. Torej,to pomeni 35listkov krat 3vprašanja= ? Grin

Mislim pa da se je kr lepo število vprašanj že tu napisalo tak da hvala Wink

beyb
Maturant

Sporočila: 253

Poslano: 18.06.2008 ob 21:23 Odgovori

Noben še ni imel verjetnosti.. Smiley zanimivo..pa pascalovga trikotnika tut ne ane? Upam, da ne ker to pa res ne štekam pa če se na glavo postavim. Cheesy Druga če imam pa jaz v petek in mi je že tok fuj ta matematka...sa m upam še na dober listek, drugače ne bo ql. Jutri mam "samo" še odvode in integrale za predelt pa bom celo čez knjigo. Roll Eyes

*let us enjoy our love as long as we may
Kokaa
Pruček
*

Poslano: 18.06.2008 ob 22:07 Odgovori

dršte pesti u3  Tongue
majchi_na
Drugarček
**

Kul meter: 6
Sporočila: 71

Poslano: 19.06.2008 ob 11:49 Odgovori

wildy, si jo vprašala samo za matematiko al tudi za slovenščino in angleščino? ki za slo krožita dva seznama in kljub temu da je par ljudi dobilo iliado/odisejo teh del ni na nobenem od seznamov

počitnice :D
wildy
Pruček
*

Sporočila: 17

Poslano: 19.06.2008 ob 14:33 Odgovori

jaz sem vprašala samo za matematiko.
gabi209
Pruček
*

Sporočila: 38

Poslano: 19.06.2008 ob 15:05 Odgovori

evo opravila danes mat (in slo)

moja kombinacija (višji nivo):
1. preslikave in transformacije funkcij, definicijsko območje, zaloga vrednosti, kaj je graf funkcije.
f(x)=koren(x-2) določi definicijsko in zalogo vrednosti.
2. kako izračunamo racionalne in cele ničle polinoma v množici celih števil. Utemeljite odgovor. dan polinom, zračunaj ničle polinoma.
3. Definirajte pogojno verjetnost. Kdaj sta dva dogodka neodvisna. Kaj je produk dveh neodvisnih dogodkov.
3modre in 2 rdeči kroglici. Potegnemo dve.
a) verjetnost da je potegnemo rdečo, če prvo žogico vrnemo
b) verjetnost da je rdeča, če ne vrnemo.

Vedela čisto vse, edino nekaj sem se zmotila pri zalogi vrednosti prve funkcije, pa me je prof. malo popravila. In sem potem prav povedala. točk pa ne vem.

samo da je konec, še nem jutri pa finito!  Cool
micro
Drugarček
**

Poslano: 19.06.2008 ob 15:25 Odgovori

Evo, tudi jaz frej! Dobila sem listek 25, vprašanja ste pa že tolkrat napisali sem da nima več veze če jih tudi jaz  Cheesy.
Šlo je kar fajn, držim pesti za vse ki še mate, pa ne se preveč bat ker je čist u izi!!!!!!!!! 
Stran: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Se strinjate z novim zakonom o pirotehniki in s prepovedjo petard?
Da
Delno
Ne
Ga ne poznam
Me ne zanima

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X