Jeziki Naravoslovje Družboslovje Drugo
|
Statistika:
|
|
Št. datotek:
12384
|
|
|
Avtor
|
Tema: Poskusna matura (Število ogledov: 1164 )
|
tink
Drugarček

Kul meter: 12
Spol: 
Sporočila: 94

|
Dobrojutro vsem 
Ne vem, kako je drugje, ampak na naši šoli jo moramo pisati vsi. To pomeni, da ta teden ni šole, samo ob 15h pridemo za 2 urci 
Kakšna se vam je zdela, kako vam je šlo?
Jaz sem vzela matematiko na nižjem in kar dobro rešila ene 9 nalog (s pomočjo skic, zdravega razuma in logike, ker se formul seveda nisem spomnila - I hope that also counts). Ni se mi zdela pretirano težka, medtem ko naj bi bila višja raven kar nekej in večina ni nič rešila.
Včerej smo pisali še angleščino, meni se višji nivo ni zdel pretirano težek, samo pri unem poslušanju o superdrevesih ene stvari nisem znala odgovorit.
Danes pišemo prvi izbirni predmet (zame psiha ), mogoče si bom malo pogledala miselne vzorce.
V petek mamo pa frej, ker se slovenščina piše šele 12.3.
|
Here comes the sun.. :)
|
|
|
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Spol: 
Sporočila: 147

|
Alo! Ja, se spomnim, ko smo tudi mi imeli poskusno maturo.....en teden čiste zabave! Nisi rabu delat nalog, se učit kkšno trapasto nemščino ipd. samo tam si se prmalu, pa neki načičkal, pa so bili vsi zadovoljni  Skratka.....poskusna matura je men osebno kr dost odprla oči, ker sem ugotovila, da se bom mogla začet počasi učit. (matematiko sem naprimer pisala 20%! Katastrofa!...potem sem se pa vsedla za mizo, pa delala naloge iz zbirke starih matur in sem jo potem pisala na pravi maturi 4! - osnovni nivo, ampak morm rečt, da sm bla razočarana, ker sem pričakovala 5, ker vem da sem znala.....za***al me je ustni del - pač me matarca ni marala...***iga ; So pa bili rezultati kakšne angleščine, fizike in geografije dokaj realni in so bili potem na pravi maturi dosti podobni (sicer rahlo boljši, ampak vseeno) Fizika je bla pa spet katastrofa. Men se zdi da sm poskusno pisala 53%  Smse potem tut začela bolj poglablat vanjo, kar mi ša danes zelo koristni na faksu, saj sem na gimnaziji dobila dost dobre osnove, da zdaj s tem nimam problemov. Tko da na maturi ni bilo panike s fiziko.
Samo se mi pa zdi, da smo mi pisali maturo dopoldan. Kako to da mate vi šele ob 15.? A majo ostali razredi zjutraj pouk al kako? Ker pri nas so imeli razne izlete, tabore in neka predavanja....kr neki skratka....samo pouka pa niso imeli.
LP
|
Živi zdravo z naravo
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Kul meter: 37
Spol: 
Sporočila: 611

|
Ah poskusna matura, je dobro, da je. Vidiš, kako stvari zgledajo, ko gre zares, pa da vidiš kaj boš moral še natrenirat, da ti bo pri tisti pravi šlo. Pa še vidiš, kakšen je višji nivo pri nekaterih predmetih. 
Kako mi je pa šlo se pa ne spomnim, bilo je že nekaj časa nazaj. Glede na vloženo delo se mi zdi, da je bilo nekaj povprečnega, pričakovanega.
|
|
|
|
|
keiraa
Novinec

Kul meter: 1
Spol: 
Sporočila: 9

|
caw folk! sej najbra vidte d sm prvi tle in sam upam d mi bo ratal kej pogruntat tlele... 
ja, glede tele poskusne mature ne. a to ma vsaka sola drgac al kaj? zanimivo. mi mamo namrec sele marca. mal se mi zdi hecno, k je en napisala od anglescine nek o superdrevesih- a niso mel to lansko lero na tapravi maturi?
kokr vidte sm cist zmedena glede tega ... razsvetlite me! lp, se se kej oglasm
|
|
|
|
|
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Spol: 
Sporočila: 147

|
Ja tko je no. Slovenščino načeloma pišejo vse šole v sloveniji NA ISTI! dan in ob isti uri, tko da ne more prit do kkšnega "preliva informacij" med dijaski iz različnih šol. Verjetno zaradi tega, da imajo res vsi enake pogoje, enako maturo in da pišejo ob enakih razmerah. Večinoma profesorji tudi oceno iz slovenščine na poskusni maturi potem vpišejo v redovalnico, kot pač eno oceno iz testa. Torej esej iz slovenščine je EDINI predmet, ki je na poskusni maturi obvezen! Potem je pa od vsake šole posebej odvisno, kdaj bo dala poskusno maturo iz ostalih predmetov in iz katerih premetov. Na moji bivši gimnaziji (gim. Bežigrad) je bilo pač tako, da smo imeli maturo iz vseh predmetov, pisali smo pa ponavadi maturo iz jesenskega roka iz prejšnjega šlskega leta! Tko da tukej je res odvisno od tega, kako se šola odloči, da bo pri njih potekala poskusna matura. Je pa esej iz slovenščine EDINI, ki je čisto na novo sestavljen samo za poskusno maturo!
LP
|
Živi zdravo z naravo
|
|
|
|
|
keiraa
Novinec

Kul meter: 1
Spol: 
Sporočila: 9

|
ful hvala za obrazlozitev ne mislm, maturo mam letos pa takih osnovnih stvari sploh nevem... a da ni tko tezka dojca pravs? dobra si, js se jo neb nikdar upala vzet!ok, pac nismo vsi tok za jezike 
ce te kej potolaz, za slovo tut js se nevem kok bo... k mamo eno tako prfokso d glih d bomo mrde koncal vse skp. d sm pa js senkat bl obvladala v OS sm pa tut ze pogruntala ja... sam nimam kej narest zdej, tko d sam upam d bo vse ok pol k bo slo zares. ajt
|
|
|
|
|
BabaGump
Pruček

Kul meter: 3
Sporočila: 39
|
Letos je baje 12. marca. Pa baje samo Slovenščina? Ali so predmaturitetni preizkusi pri vseh predmetih(osebno bi rad sprobal matematiko še na višjem nivoju, čeprav pridem na moj faks tudi s 40 pikami)...
|
|
|
|
|
|
|
tink
Drugarček

Kul meter: 12
Spol: 
Sporočila: 94

|
Hm, ste že pisali ostale predmete?
Kako pa je šla slova?
Jaz sem pisala interpretativni esej, samo nekako nimam pametnega zaključka, pri slovnici pa me je presenetilo, da ni bilo nič tistih načinov tvorjenja besedila (al kaj že) pa tvorjenja besed (šment, pa samo to sem se naučila ;
Sicer pa moji rezultati: - psiha 66% (računam bolj na mojo seminarsko ) - dojča 95% na osnovnem nivoju (brez eseja) - mata 82% od tistega, kar nej bi na osn. nivoju znala do zdej (zadnje naloge ni štela) - angla 79% na višjem nivoju brez eseja
Sem kar zadovoljna, šlo brez učenja precej dobro, samo ustni del pri slovi zna biti šment.. (pa še zgodlo sem danes dobila 3, da najbrž ne bom odlična, ampak to pomeni, da lahko pri drugih predmetih dobim zdej slabe ocene in se mi na uspehu ne bo 0 poznalo hehe )
|
Here comes the sun.. :)
|
|
|
|
|
Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.
Osnovnošolski oddelek
Srednješolski oddelek
Razno
Stiki:
Administracija × klik
Oglaševanje × klik
Strani gostuje
|