Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Delphi-si
Delphi-si

Prevoz.org
Prevoz.org

Resnična resničnost
Resnična resničnost

party-zan.com
party-zan.com

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Poskusna matura
Stran: [1] Natisni
Avtor Tema: Poskusna matura  (Število ogledov: 1167 )
tink
Drugarček
**

Kul meter: 12
Spol: Ženski
Sporočila: 94

Poslano: 16.02.2005 ob 10:31 Odgovori

Dobrojutro vsem Smiley

Ne vem, kako je drugje, ampak na naši šoli jo moramo pisati vsi. To pomeni, da ta teden ni šole, samo ob 15h pridemo za 2 urci Cool

Kakšna se vam je zdela, kako vam je šlo?

Jaz sem vzela matematiko na nižjem in kar dobro rešila ene 9 nalog (s pomočjo skic, zdravega razuma in logike, ker se formul seveda nisem spomnila - I hope that also counts).
Ni se mi zdela pretirano težka, medtem ko naj bi bila višja raven kar nekej in večina ni nič rešila.

Včerej smo pisali še angleščino, meni se višji nivo ni zdel pretirano težek, samo pri unem poslušanju o superdrevesih ene stvari nisem znala odgovorit.

Danes pišemo prvi izbirni predmet (zame psiha Smiley),  mogoče si bom malo pogledala miselne vzorce.

V petek mamo pa frej, ker se slovenščina piše šele 12.3.  Wink

Here comes the sun.. :)
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Sporočila: 147

Poslano: 16.02.2005 ob 19:25 Odgovori

Alo!
Ja, se spomnim, ko smo tudi mi imeli poskusno maturo.....en teden čiste zabave! Wink Nisi rabu delat nalog, se učit kkšno trapasto nemščino ipd. samo tam si se prmalu, pa neki načičkal, pa so bili vsi zadovoljni Cheesy
Skratka.....poskusna matura je men osebno kr dost odprla oči, ker sem ugotovila, da se bom mogla začet počasi učit. (matematiko sem naprimer pisala 20%! Katastrofa!...potem sem se pa vsedla za mizo, pa delala naloge iz zbirke starih matur in sem jo potem pisala na pravi maturi 4! - osnovni nivo, ampak morm rečt, da sm bla razočarana, ker sem pričakovala 5, ker vem da sem znala.....za***al me je ustni del - pač me matarca ni marala...***iga ;
So pa bili rezultati kakšne angleščine, fizike in geografije dokaj realni in so bili potem na pravi maturi dosti podobni (sicer rahlo boljši, ampak vseeno) Fizika je bla pa spet katastrofa. Men se zdi da sm poskusno pisala 53%  
Smse potem tut začela bolj poglablat vanjo, kar mi ša danes zelo koristni na faksu, saj sem  na gimnaziji dobila dost dobre osnove, da zdaj s tem nimam problemov. Tko da na maturi ni bilo panike s fiziko.

Samo se mi pa zdi, da smo mi pisali maturo dopoldan. Kako to da mate vi šele ob 15.? A majo ostali razredi zjutraj pouk al kako? Ker pri nas so imeli razne izlete, tabore in neka predavanja....kr neki skratka....samo pouka pa niso imeli.

LP  Kiss

Živi zdravo z naravo
tink
Drugarček
**

Poslano: 16.02.2005 ob 22:36 Odgovori

Jp, oni majo pouk..
A nimajo izletov pa tega med tapravo maturo?
Čeprav se mi zdi, da je blo pri nas enako, kot ti praviš, hmmm..

Enivej, danes smo pisali psiho pri Vebrci Cool
Kar vse nam je povedala, pa še primere zraven Cheesy
Mi je še kar šlo, glede na to, da se učim samo pred testom. Tiste naloge za obkroževat so my favourite!

Hundey
Moderator

Kul meter: 37
Spol: Moški
Sporočila: 611

Poslano: 17.02.2005 ob 22:11 Odgovori

Ah poskusna matura, je dobro, da je. Vidiš, kako stvari zgledajo, ko gre zares, pa da vidiš kaj boš moral še natrenirat, da ti bo pri tisti pravi šlo.
Pa še vidiš, kakšen je višji nivo pri nekaterih predmetih.  Evil

Kako mi je pa šlo se pa ne spomnim, bilo je že nekaj časa nazaj. Glede na vloženo delo se mi zdi, da je bilo nekaj povprečnega, pričakovanega.  Cool
keiraa
Novinec
*

Kul meter: 1
Sporočila: 9

Poslano: 18.02.2005 ob 16:02 Odgovori

caw folk! sej najbra vidte d sm prvi
tle in sam upam d mi bo ratal kej pogruntat tlele... Smiley

ja, glede tele poskusne mature ne. a to ma vsaka sola drgac al kaj? zanimivo. mi mamo namrec sele marca. mal se mi zdi hecno, k je en napisala od anglescine nek o superdrevesih- a niso mel to lansko lero na tapravi maturi?

kokr vidte sm cist zmedena glede tega  Embarrassed...
razsvetlite me!  Smiley   lp, se se kej oglasm
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Sporočila: 147

Poslano: 18.02.2005 ob 17:57 Odgovori

Ja tko je no.
Slovenščino načeloma pišejo vse šole v sloveniji NA ISTI! dan in ob isti uri, tko da ne more prit do kkšnega "preliva informacij" med dijaski iz različnih šol. Verjetno zaradi tega, da imajo res vsi enake pogoje, enako maturo in da pišejo ob enakih razmerah. Večinoma profesorji tudi oceno iz slovenščine na poskusni maturi potem vpišejo v redovalnico, kot pač eno oceno iz testa. Torej esej iz slovenščine je EDINI predmet, ki je na poskusni maturi obvezen!
Potem je pa od vsake šole posebej odvisno, kdaj bo dala poskusno maturo iz ostalih predmetov in iz katerih premetov. Na moji bivši gimnaziji (gim. Bežigrad) je bilo pač tako, da smo imeli maturo iz vseh predmetov, pisali smo pa ponavadi maturo iz jesenskega roka iz prejšnjega šlskega leta! Tko da tukej je res odvisno od tega, kako se šola odloči, da bo pri njih potekala poskusna matura.
Je pa esej iz slovenščine EDINI, ki je čisto na novo sestavljen samo za poskusno maturo!

LP Grin

Živi zdravo z naravo
tink
Drugarček
**

Poslano: 18.02.2005 ob 18:11 Odgovori

No fajno Smiley

Ja, pri nas je bila stara jesenska matura. Pri psihi pa je bila mešanica iz obeh lanskih rokov.

Torej - včeraj dojča na nižjem nivoju otročje lahka. Rešila tisto nalogo, ko imaš 80 min časa, v ene 15ih Smiley
Veliko lažja od angleščine, posebej pri poslušanju so govorili skoraj po zlogih Smiley

Tko da kul, čeprav me je pa res najbolj strah slove, ker si nikoli nisem kupila knjig za slovnico, pa tudi domača branja so bila bolj na pol. Letos sem se lotila slovnice in ugotovila, da sem v OŠ bolj obvladala.. No ja, pa še nekej novih pravil je  

keiraa
Novinec
*

Kul meter: 1
Sporočila: 9

Poslano: 18.02.2005 ob 19:42 Odgovori

ful hvala za obrazlozitev ne  Wink
mislm, maturo mam letos pa takih osnovnih stvari sploh nevem...  
a da ni tko tezka dojca pravs? dobra si, js se jo neb nikdar upala vzet!ok, pac nismo vsi tok za jezike  Wink

ce te kej potolaz, za slovo tut js se nevem kok bo... k mamo eno tako prfokso d glih d bomo mrde koncal vse skp. d sm pa js senkat bl obvladala v OS sm pa tut ze pogruntala ja... Smiley    sam nimam kej narest zdej, tko d sam upam d bo vse ok pol k bo slo zares.
       ajt
BabaGump
Pruček
*

Kul meter: 3
Sporočila: 39

Poslano: 20.02.2005 ob 19:40 Odgovori

Letos je baje 12. marca. Pa baje samo Slovenščina?
Ali so predmaturitetni  preizkusi pri vseh predmetih(osebno bi rad sprobal matematiko še na višjem nivoju, čeprav pridem na moj faks tudi s 40 pikami)...
tink
Drugarček
**

Poslano: 20.02.2005 ob 19:58 Odgovori

Ja, vsi so kot na pravi maturi, samo esejev pri tujih jezikih se ne piše (mi bomo to kar med poukom).
Pa ustnega dela seveda ni Wink

Mi smo dobili prijavnice za poskusno maturo, najbrž jih boste vi tudi..

Sicer pa kar sprobaj matematko na višjem nivoju - 1. pola je enaka tudi za nižji nivo, na višjem nivoju je samo še ena dodatna pola.

tink
Drugarček
**

Poslano: 18.03.2005 ob 21:06 Odgovori

Hm, ste že pisali ostale predmete?

Kako pa je šla slova?

Jaz sem pisala interpretativni esej, samo nekako nimam pametnega zaključka, pri slovnici pa me je presenetilo, da ni bilo nič tistih načinov tvorjenja besedila (al kaj že) pa tvorjenja besed (šment, pa samo to sem se naučila  ;

Sicer pa moji rezultati:
- psiha 66% (računam bolj na mojo seminarsko )
- dojča 95% na osnovnem nivoju (brez eseja)
- mata 82% od tistega, kar nej bi na osn. nivoju znala do zdej (zadnje naloge ni štela)
- angla 79% na višjem nivoju brez eseja

Sem kar zadovoljna, šlo brez učenja precej dobro, samo ustni del pri slovi zna biti šment..  
(pa še zgodlo sem danes dobila 3, da najbrž ne bom odlična, ampak to pomeni, da lahko pri drugih predmetih dobim zdej slabe ocene in se mi na uspehu ne bo 0 poznalo hehe Smiley)

Stran: [1] Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Se strinjate z novim zakonom o pirotehniki in s prepovedjo petard?
Da
Delno
Ne
Ga ne poznam
Me ne zanima

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X