Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Pikslar
Pikslar

mojucitelj.net
mojucitelj.net

party-zan.com
party-zan.com

Kiberpipa
Kiberpipa

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Biologija 2008
Stran: 1 2 3 [4] Natisni
Avtor Tema: Biologija 2008  (Število ogledov: 4783 )
Room2012
Maturant

Kul meter: 0
Spol: Moški
Sporočila: 303

Poslano: 31.05.2008 ob 14:11 Odgovori

od poročil sm dubla 19/20, kar tut ni slabo lih. ti pa 20...še bolš.

hehe, ja glede unih encimskih rekacij js mislm d sm pol prou nrdila, k sm šla na konc še neki poprvlat. zavedl je uno hitr, k ti je povedal d encimi delujejo ob istem času pri različnih pogojih. men je biu težji un graf pr pedzadnji nalogi, k nism čis štekala, kaj točn hočjo. kdo ve kaj je blo prou pr tej nalogi?

drgači pa room2010...kam si se vpisu? Cheesy

Mislim da je pr ta zadnji nalogi prav biv graf c, ker je kazal na nastajanje dveh ločenih vrst. Tut naša profesorca je mislim da rekla da je ta biv prav.

Vpiso sm se na medicino v Maribor. Pa ti?
amandawoodward
Drugarček
**

Kul meter: 2
Sporočila: 70

Poslano: 31.05.2008 ob 14:43 Odgovori

Pri predzadnji nalogi je bil prav graf, ki je postajal v sredini čedalje bolj vbočen, pri nalogi z encimi v organizmu z nestalno telesno temperaturo pa tisti široki Smiley (pa v tem primeru ti je naloga res povedala vse, ker je pisalo, da encimi delujejo naenkrat, torej si izločil graf s tremi posameznimi krivuljami, zaradi nestalne tel. temp. pa onega ozkega, itd)
Lunica*
Pruček
*

Kul meter: 1
Sporočila: 44

Poslano: 31.05.2008 ob 15:17 Odgovori

Sam nekaj me zanima....pri biologiji na maturi...če je del odgovora pravilen,del pa nepravilen....a se pravilni zaradi tega izniči?
Room2012
Maturant

Poslano: 31.05.2008 ob 15:20 Odgovori

Pri predzadnji nalogi je bil prav graf, ki je postajal v sredini čedalje bolj vbočen, pri nalogi z encimi v organizmu z nestalno telesno temperaturo pa tisti široki Smiley (pa v tem primeru ti je naloga res povedala vse, ker je pisalo, da encimi delujejo naenkrat, torej si izločil graf s tremi posameznimi krivuljami, zaradi nestalne tel. temp. pa onega ozkega, itd)

Točno tak sem jaz dal ja Smiley
srchyca666
Pruček
*

Sporočila: 26

Poslano: 01.06.2008 ob 11:10 Odgovori

a je še kdo za izpitno polo 1 na ocenjevalnem obrazcu pozabu napisat črke za praviln odgovor??? pri nas jih je ful samo krogce počrnil, ker nas ni nuben opozoru da je treba še črke napisat, sami pa tut nismo bli tok pr seb da bi prebrali navodila   Embarrassed a mislite da bo to kej narobe??
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 01.06.2008 ob 11:31 Odgovori

a je še kdo za izpitno polo 1 na ocenjevalnem obrazcu pozabu napisat črke za praviln odgovor??? pri nas jih je ful samo krogce počrnil, ker nas ni nuben opozoru da je treba še črke napisat, sami pa tut nismo bli tok pr seb da bi prebrali navodila   Embarrassed a mislite da bo to kej narobe??

Morali bi povedat na šoli - v tem primeru se da uredit, pa ni nič narobe potem.
Če niste povedali... mislim, da tudi ne bo nič narobe (stroj preglejuje krogce), me pa ni za lovit za besedo Smiley Navodila so nenazadnje tam zato, da jih preberemo Wink
srchyca666
Pruček
*

Poslano: 01.06.2008 ob 11:47 Odgovori

ja sej vem  Embarrassed sam ponavad so nam vse lepo povedal, pa tut recimo pri drugih predmetih je treba sam počrnit krogce..no sej, sami smo si krivi..
čeprav se men tut zdi da je vseeno glede na to da računalnik krogce gleda..sej mislm da ne zna še 1000 različnih pisav razbirat Smiley

no upejmo da bo šlo skozi Smiley
Room2012
Maturant

Poslano: 01.06.2008 ob 11:48 Odgovori

srchyca666
pojdi do tajnika mature, saj mora o tem obvestiti Ric. pri nas je bila ista situacija, pa so vsi tisti, ki niso napisali črk, oditi do tajnika mature, ki je na Ric poslav pismo s šiframi tistih, ki niso napisali črk. Menda ti samih krogcev ne upoštevajo!
srchyca666
Pruček
*

Poslano: 01.06.2008 ob 11:54 Odgovori

o joj  Shocked no hvala, bom šla ! Hvala Smiley
sončyka
Pruček
*

Kul meter: -1
Sporočila: 24

Poslano: 01.06.2008 ob 15:08 Odgovori

room2012...js grem tut na mediciino (dentalno), ampk v lj Cheesy

glede krogcev pa mislm d morte res do tajnika mat. komisije!!!!
bibika
Tretarček

Spol: Ženski
Sporočila: 103

Poslano: 06.06.2008 ob 23:09 Odgovori

Pa to je fora, ko je bla lani prelahka matura, pa so bli preveč dobri rezultati in pol morjo neki letos.........

Pa dj kaka je pa bla lani biologija... proti letos se sploh ne more primerjat.

čist tok za info... lani bio ni bla težka glede vprašanj...najtežji so bli odgovori...to pa zato kr so pametnjakoviči iz RIC-a tok pametni d so nas profesorji učili eno..odgovori so bli pa drgačni....
sm mela dost pritožb na 2.polo....pa sm dobla nazaj take utemeljitve da so se vsi biologi smejal kaki prof.biologije so to sestavljal oz. popravljal...

matura je loterija...pa ne z vprašanji...ampak s tistimi ki popravljajo...

upam pa da narediš Wink
bibika
Tretarček

Spol: Ženski
Sporočila: 103

Poslano: 06.06.2008 ob 23:13 Odgovori

Sam nekaj me zanima....pri biologiji na maturi...če je del odgovora pravilen,del pa nepravilen....a se pravilni zaradi tega izniči?

meni lani niso upoštevali...ali vse ali pa nič...
Room2012
Maturant

Poslano: 27.06.2008 ob 09:38 Odgovori

Sam za informacijo: letos se je prvič zgodilo, da na drugi poli ni nihče v državi imel 40 točk. Vir: moja profesorica biologije, ki je bila eden izmed popravljalcev mature iz biologije.
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 27.06.2008 ob 12:03 Odgovori

Je pa zato imel 39 - what's the difference? Smiley
To je drugo, kot na primer pri nemščini, kjer sem slišala, da je bilo povprečje na prvi poli (? - slovnica) okoli 20 točk - kriterij se bo tam znižal zaradi gaussa...
Room2012
Maturant

Poslano: 28.06.2008 ob 15:28 Odgovori

Um pač vprašal sem jo, če smo res toliko slabši kot prej, pa je rekla, da postavljamo rekorde v negativnem smislu. what's the difference? mogoče to, da je VEDNO imel nekdo 40 točk, letos pač ne. iz tega se da sklepati tudi, da je povprečje malo slabše.
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 28.06.2008 ob 16:17 Odgovori

Jaz dvomim, da je povprečje slabše... pri biologiji ni šlo nikomur nič v nos (s čimer mislim, da se noben ni pretirano pritoževal nad zahtevnostjo), to da pa letos pri eni izmed pol nimamo 40 točk, je pa lahko čisto slučajno. Saj ne da bi imela kaj proti, v tem primeru bi imeli nižji kriterij. Smiley
Room2012
Maturant

Poslano: 28.06.2008 ob 16:23 Odgovori

Noben se ni pritožval nad težavnostjo? Malo preberi komentarje prejšnjih strani  Cheesy Cheesy Cheesy

Pa vem da je profesorica rekla, da so bli nekateri izmed odgovorov obupno smešni (celo tako, da so vsi popravljalci crkovali od smeha). Bojda naj bi na vprašanje: Katera bolezen se razvije, če beta celice v langerhansovih otočkih ne delujejo pravilno, samo 10% maturantov prav odgovorilo (sladkorna bolezen). Odgovori so pa bili: LANGERHANSOVA BOLEZEN, GROZNO,...

Umreš Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 28.06.2008 ob 16:37 Odgovori

Rekla sem PRETIRANO pritoževal nad težavnostjo... saj itak se pričakuje, da se bodo vsi delali uboge, pa to, vsako leto je tako, potem so pa rezultati taki kot so... ni pa prišlo do nekega javkanja kot npr. pri angleščini, da se bo vse razveljavilo, itd...  Smiley

Bojda naj bi na vprašanje: Katera bolezen se razvije, če beta celice v langerhansovih otočkih ne delujejo pravilno, samo 10% maturantov prav odgovorilo (sladkorna bolezen). Odgovori so pa bili: LANGERHANSOVA BOLEZEN, GROZNO,...

hjaoo, ljudje Razočarana sem (Svašta p**** rodi, bi se temu reklo Grin )
Room2012
Maturant

Poslano: 28.06.2008 ob 16:39 Odgovori

Sam res JAO!  Cheesy Cheesy Cheesy

OMG Langerhansova bolezen ja...  Shocked
izzie
Pruček
*

Kul meter: 1
Sporočila: 18

Poslano: 11.07.2008 ob 14:47 Odgovori

to bi se pričakovalo od koga, ko ni mel biologije na maturi, al pa učbenika odprl, hehe ..
Stran: 1 2 3 [4] Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X