Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

party-zan.com
party-zan.com

Slo-Mod
Slo-Mod

Prevoz.org
Prevoz.org

Delphi-si
Delphi-si

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Slovenščina 2008
Stran: [1] 2 3 4 Natisni
Avtor Tema: Slovenščina 2008  (Število ogledov: 5681 )
origa
Novinec
*

Kul meter: 0
Sporočila: 2

Poslano: 29.04.2008 ob 15:59 Odgovori

You everyone,
mene sam zanima, kje na neto se nahaja kakšna dobra primerjava dram za letošnjo maturo.. mam doma Kresnice, kjer maš pač ful obnove, ni pa nekih konkretnih argumentov, sploh pa ne kake primerjave.

Piece Wink
origa
Novinec
*

Poslano: 05.05.2008 ob 15:32 Odgovori

dans je na net prišla primerjava v powerpointu, sam bi prosu za link, če je slučajno kdo zasledil!
baker
Novinec
*

Kul meter: 2
Sporočila: 5

Poslano: 05.05.2008 ob 16:47 Odgovori

tud mene bi to zanimal
tyasa8
Novinec
*

Kul meter: 1
Sporočila: 3

Poslano: 05.05.2008 ob 18:24 Odgovori

upam da si to mislil:

www.zrss.si/ppt/SLO_TEMATSKI%20SKLOP%20MATURE%202008%202a.ppt
baker
Novinec
*

Sporočila: 5

Poslano: 05.05.2008 ob 21:20 Odgovori

tnx

a kdo slučajn ve kašn naslov bo jutr?
Bree
Drugarček
**

Spol: Ženski
Sporočila: 65

Poslano: 05.05.2008 ob 23:13 Odgovori

Ja vežda. Se mi zdi da si mal preveč optimističn.  Tongue
Room2012
Maturant

Spol: Moški
Sporočila: 305

Poslano: 06.05.2008 ob 12:25 Odgovori

In kk vam je šlo?
mMm
Novinec
*

Poslano: 06.05.2008 ob 12:58 Odgovori

ma navodilo je blo kar mal težko. Drugač pa je kar šlo... upam da tudi vam Wink
rozinica
Drugarček
**

Sporočila: 74

Poslano: 06.05.2008 ob 13:02 Odgovori

hojla evo pa je sel esej in kako vam je slo?
Seelinchy full si dobr opisala in mi je žal da nisem ze prej prebrala ker bi mi danes zelo prav prišlo. ja sem pa pisala o svobodi khmm cist bed.
miska22
Pruček
*

Sporočila: 21

Poslano: 06.05.2008 ob 13:02 Odgovori

o fak ej..... se mi zdi, da je blo čist preveč nasplošno... sicer sem napisala in odgovorila na vsa vprašanja, samo filing pa ni ravno obetajoč;-( ste pisal interpretacijo ali razpravljalnega?
Bree
Drugarček
**

Poslano: 06.05.2008 ob 14:01 Odgovori

Js sm pisala razpravljalnega, sploh nevem za nobenga k bi pisu intepretativnega, ker se mi pa zdi da je bil res težek. No sej tud ta ni bil lih nevem kak lahek. Najprej sploh nism vedla o kom nej pišem in kaj. No bomo vidli kak je šlo.
miska22
Pruček
*

Poslano: 06.05.2008 ob 15:03 Odgovori

Pr nas se jih je kr neki lotil intepretativnega.... Me je pa tudi dost presenetl, da so Vladimirja čist izljučil.
Tanasi*
Drugarček
**

Kul meter: 3
Sporočila: 53

Poslano: 06.05.2008 ob 15:34 Odgovori

Hey ! ... ja esej , je šel ja Grin Kako je šel, pa še ne vem, sm še mal zmedena Shocked Drgač so se men osebno zdela sama navodila dokaj težka, kr si se mogu kr poglobit in fajn razmišljat.
... me pa zanima katere osebe ste predstavili kot osebe, ki so se odrekle osebni sreči in osebe, ki so jih etično omejevale. Jst sm dala kot osebe,ki so se odrekle osebni sreči pr Fizikih Mobiousa, pr Kralju na B. pa Maksa,omejevala pa sta ju dok. Von Zahnd,pa Kantor.
Eni so pisali čist drgač,pa me zanima kdo ma kako. V vsakem primeru,pa če je utemeljitev dobra,nimajo kej po moje.
Pozdrauček !
Tanasi*
Drugarček
**

Poslano: 06.05.2008 ob 15:39 Odgovori

Hey ! Pr nas smo skoraj vsi pisali razpravljalni esej.Men osebno so se zdela sama navodila dokaj težka, kr si se mogu kr poglobit in fajn razmišljat.
... me pa zanima katere osebe ste predstavili kot osebe, ki so se odrekle osebni sreči in osebe, ki so jih etično omejevale. Jst sm npr. dala kot osebe,ki so se odrekle osebni sreči pr Fizikih Mobiousa, pr Kralju na B. pa Maksa,omejevala pa sta ju dok. Von Zahnd,pa Kantor.
Eni so pisali drgače,pa me zanima kdo ma kako. V vsakem primeru,pa če je utemeljitev prava,nimajo kej po moje.
Pozdrauček ! 

miska22
Pruček
*

Poslano: 06.05.2008 ob 15:46 Odgovori

jaz sem tudi opisala maksa in möbiusa ter kantorja in von zahnd. drugače sem mi je pa esej zdel dokaj težak, da o interpretativnem sploh ne govorim. Pri nas so se nekateri odločili celo za interpretacijo kralja.
se mi pa zdi, da mi vse skupaj ni najboljš ratal;-(
Room2012
Maturant

Poslano: 06.05.2008 ob 15:59 Odgovori

Tanasi, sam sem dal isto kot it. Ne vidim kako bi se dalo drugače napisat, vendar če znaš nekaj utemeljit, potem ti morajo šteti kot prav.

Drgač pa se mi zdi da so navodila bla kr ok.
Tanasi*
Drugarček
**

Poslano: 06.05.2008 ob 16:15 Odgovori

amm...kuk pa ocenjevalci dajejo na estetiko,razn tega da mora bit čitljiv izdelek (če ste kej seznanjeni s tem)  Roll Eyes Kr mam kr ene štir vrstice u ibr prečrtane, khm Shocked pa me mal panika grabi,da ne bo to spadalo kam pod "nečitljivo" ocenjeno z 0 točkami.
miska22
Pruček
*

Poslano: 06.05.2008 ob 17:21 Odgovori

to se ne šteje nikamor... sicer možno je, da nardiš mal slabga vtisa, ni pa nikjer to videt;-) saj jaz sem tudi packala in popravljala....
zdaj sva s fantom debatirala o tem drugem uprašanju.... kdo je etično omejeval.... in zdaj me že resno skrbi, da sem stvar konkretno zafrknila!!! moti me beseda etično, saj po mojem mnenju kantor nikakor ni bil etičen! kaj vi mislite o tem?
Room2012
Maturant

Poslano: 06.05.2008 ob 17:33 Odgovori

miska22... vprašanje je bilo: kdo je omejeval ETIČNO delovanje.. tak da je pole pomen tut malo drgačn:)
Bree
Drugarček
**

Poslano: 06.05.2008 ob 17:59 Odgovori

Tanasi tud js sm dala tko kot ti: maksa in mobiusa, ter kantorja in von zahndovo.
Sm pa nekje drugje brala, da so dali tudi kantorja in župnika, ker naj bi župnik kantorju preprečeval, da bi priznal umor. To se mi niti ne zdi slaba ideja.

In katero sporočilo je za vas srhljivejše? Smiley
Tanasi*
Drugarček
**

Poslano: 06.05.2008 ob 18:22 Odgovori

Jst sm dala Kralja na Betajnovi,kr se mi zdi bolj krivičen konec.Sj je pr Fizikih tud,ampak tle je obtožen človek,ki ne ne kriv ne dolžan.Pa sam umor se je zgodil zarad čist druzga razloga kt pr Fizikih in se mi zdi pr Kralju umor veliko bolj srhljiv kot pa tisti trije umori pr Fizikih.Nevem jst sm v tej smeri razmišljala... Grin
Room2012
Maturant

Poslano: 06.05.2008 ob 18:24 Odgovori

Js sm pa dav Fizike.. to pa predvsem zato, ker pokažejo, da je moč znanosti neizmerna, ter da svet hitro drvi v pogubo... Sploh pa je (vsaj zame) prikrita in "hinavska" manipulacija, s strani doktorice, zelo nevarna:)
Tanasi*
Drugarček
**

Poslano: 06.05.2008 ob 18:29 Odgovori

Sj si dobr napisu,maš čist prou.Ja sj če neki utemeljiš,podaš dobre argumente,se mora upoštevat,naj bi se no Tongue
Room2012
Maturant

Poslano: 06.05.2008 ob 18:32 Odgovori

Seveda, tk al tk je bla čist subjektivna presoja:)
Bree
Drugarček
**

Poslano: 06.05.2008 ob 18:37 Odgovori

Js sm tud dala Fizike kot razlog sm pa navedla kao to manipulacijo z ljudmi in da nikoli ne veš kdo bo s tabo manipuliral in komu sploh lahko zaupaš, da te ne bo izdal.
Mnja malo bolj poetično. Cool Wink
Stran: [1] 2 3 4 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Se strinjate z novim zakonom o pirotehniki in s prepovedjo petard?
Da
Delno
Ne
Ga ne poznam
Me ne zanima

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X