Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Pikslar
Pikslar

Delphi-si
Delphi-si

eDnevnik
eDnevnik

Prevoz.org
Prevoz.org

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Slovenščina 2008
Stran: 1 2 [3] 4 Natisni
Avtor Tema: Slovenščina 2008  (Število ogledov: 5666 )
white_angel
Pruček
*

Kul meter: 1
Sporočila: 34

Poslano: 26.05.2008 ob 12:37 Odgovori

Jah no, meni ni bilo lahko. Neka srednja stvar.

Upam, da nardim, čeprav me bolj skrbi za esej.  Angry
1sun
Novinec
*

Kul meter: 0
Sporočila: 6

Poslano: 26.05.2008 ob 12:49 Odgovori

eh,pri vabilu sm ga mal polomla.
1sun
Novinec
*

Sporočila: 6

Poslano: 26.05.2008 ob 12:52 Odgovori

ja sej esej 50%..to ti ocenijo kk čejo...moja znanka je mela usa leta 5 spise..pa ji je en ocenu 1 en pa 3..tko d j mela na konc 2 ..ful n morš vedt.

kaj če pišš javno vabilo namesto zasebno..kolk ti pol odbijejo?
evridika
Pruček
*

Sporočila: 37

Poslano: 26.05.2008 ob 13:02 Odgovori

ja jz upam, da jih bom mela ene 88 u najslabsem primeru 84 al pa kej tazga, upam sam men je to tok tezko rect, k niti ne vem k se mi zdi da matura full ni relani pokazatelj vsega, se mi zdi da je velik od srece odvisno. ker ce bi gledala kaksna ocene mam pri rednem pa da bodo take na maturi potem me sploh ne bi skrbelo, ampak tko na maturi pa pod vsem pritiskom je cist drgac
Room2012
Maturant

Spol: Moški
Sporočila: 305

Poslano: 26.05.2008 ob 13:29 Odgovori

AnyankA

A ni blo tam Ircev ko si mogo nt v pravilen sklon vstavljat? stavčnočlensko strukturo mam isto.. odvisnika sm dav prilastkov in prislovnodoločilni...dvonaglasnica je enaintrideset in je sklop ja..potem tema je izražena v naslovu, avtor besedila je pa avtor tiste knjige ki je biv naveden na koncu besedila. Narava sm tut dav, da je alegorična poosebitev. Velikanov mora bt z veliko ja, potem une cifre sm tut dav 123 (ne vem v kakem zaporedju)), naslovnik so bralci...

Opažam, da mama podobno ja:)
messiah
Drugarček
**

Kul meter: 2
Spol: Ženski
Sporočila: 53

Poslano: 26.05.2008 ob 14:06 Odgovori

kaka se vam je dans zdela slovnca? bla je nekam čudno lahka... vsaj men... upam da bo tut matematka taka Tongue

..too hot to handle.... too cold to hold...
majchi_na
Drugarček
**

Kul meter: 6
Sporočila: 71

Poslano: 26.05.2008 ob 14:12 Odgovori

odgovarjala sem podobno kot vidva Smiley da in ne sem malo drugače obkrožala, mislim da sm dala takoj prvega ne. tiste številke sem dala 3,2,1 (v tem zaporedju). katero številko ste dali pri pravljici iz sskj? js 3, pojasnitev da je nezaznamovana pa to, da nima zraven kvalifikatorja. se mi zdi da sm zarila tle, ma mogoče pa bojo kaj upoštevali. na splošno ni bilo težko.

počitnice :D
jpetrucci
Novinec
*

Sporočila: 3

Poslano: 26.05.2008 ob 14:20 Odgovori

Zdej o avtorju in naslovniku ne vem lih točn ane, ker avtor tega besedila je tisti, ki je priredil prevod knjige. Točno to besedilo pa tut ni v uni knjigi tko de naslovnik ne more bit bralec knjige ampak bl bralec tistega medija, kjer je blo to besedilo objavljeno.
AnyankA
Novinec
*

Poslano: 26.05.2008 ob 14:33 Odgovori

Room2012 - baje da je avtor neznan, kr je blo besedilo prirejeno (!) po tisti knjigi.
majchi_na - ja, js sm tud dala 3. pomen za pravljico, potem sm pa zraven napisala obrazložitev, da gre za izmišljenega zgodovinskega junaka (ne vem, če bi bojo štel to).
aja pa, kak ste pa tvorl samostalnika? js sm napisala velikan in velikanka -velik človek, visok in močnejše postave.
pa primer za velik- z dvema različnima naglasoma: Za kosilo sem pojedla zelo veliko./Herman Veliki je znana zgodovinska oseba. A je blo treba v napisanem stavku tud označit naglasa za široki pa ozki e?
no, drugega se pa ne spomnim več. hvala vsem

zdj pa veselo na delo k psihologiji in kemiji...

pa velik motivacije za naprej vsem skupi.... Wink
Room2012
Maturant

Poslano: 26.05.2008 ob 14:45 Odgovori

ja sam v osnovi je avtor besedila avtor knjige, a ne? lol...

pač ja za velikana in velikanko sm dav isto, raba besede pa je nezaznamovana (ker nima kvalifikatorja).

js pa h kemiji in biologiji:)
rozinica
Drugarček
**

Sporočila: 74

Poslano: 26.05.2008 ob 14:48 Odgovori

ja res je bla ja, mislm d bo mata tud, sem pa skor zihr d bo jesenski rok zato zelo težji.

[rozinica: b (bold/krepko) ni namenjen poudarjanju celih odgovorov, ampak le pomembnih delov. Tvojih odgovorov ti ni potrebno dodatno poudarjat, raje kaj več napiši.  Wink - Hundey]
« Zadnjič spremenjeno: 26.05.2008 ob 22:01 Avtor: Hundey »
gabi209
Pruček
*

Sporočila: 38

Poslano: 26.05.2008 ob 15:13 Odgovori

pri nas je večina sošolcev dala kot avtorja besedila tista angleška/ameriška pisatelja in za naslovnika bralce/javnost. (to je kasneje potrdila tudi profesorica).
Pri DA/NE imam jaz 3xNE zapovrstjo, ostalo vse da. Strukturo stavkov imam isto, odvisnika sem dala pa prilastkov in načinovni.
Zanima me pri počrtovanju stavčnih delov pri predmetu, katero je bil prilastek?? (če se kdo spomni)
pravljica je nezaznamovana zaradi kvalifikatorja. Besedilo ne bi moglo biti v političnoanalitični oddaji. Široki e: več; ozki e:centimetri, petintrideset pa še nekaj(ni ziher), polglasnik pa je steber.(rodilnik ednine = stebra)
dvonaglasnica je petintrideset in je sklop. številke imam tudi od 1-3, a ne vem v kakšnem vrstnem redu. Tema je izražena v naslovu. dopustni odvisnik je s čeprav. Pri obkroževanju sem dala, da je avtor želel seznaniti z Velikim .... in da je želel predstaviti eno izmed največjih naravnih znamenitosti.
besedilo je poljudnoznanstveno zaradi jezika, subjektivnosti, namenjeno širši javnosti.
veliki: prva poved je bila kao Pitagora je velik matematik, druga pa Janez je velik 180 centimetrov.
od, do sta predloga. Poved: Trgovina je odprta od 8.oo do 19.oo.
Narava je alegorična poosebitev. prebivalci: Ircev, Severnoameričani, Evropejcev.
velik-> velikanka in velikan.

zdaj sem pa že predolga.  Smiley

sicer pa, ko pridejo rezultati, bo vse jasno...
Room2012
Maturant

Poslano: 26.05.2008 ob 15:14 Odgovori

gabi, vse imama isto!
isabella
Drugarček
**

Kul meter: -3
Sporočila: 69

Poslano: 26.05.2008 ob 15:41 Odgovori

ja jz upam, da jih bom mela ene 88 u najslabsem primeru 84 al pa kej tazga, upam sam men je to tok tezko rect, k niti ne vem k se mi zdi da matura full ni relani pokazatelj vsega, se mi zdi da je velik od srece odvisno. ker ce bi gledala kaksna ocene mam pri rednem pa da bodo take na maturi potem me sploh ne bi skrbelo, ampak tko na maturi pa pod vsem pritiskom je cist drgac

Pa to boš mela ful točk....Zihr boš sprejeta.ne se psihirat. Jst jih bom najbrž mela okol 84.Kar bo najbrž premalo, če ste se sami taki na medicino vpisal....upam da se je še kdo k ma mal manj točk:)
sandra707
Pruček
*

Sporočila: 15

Poslano: 26.05.2008 ob 15:53 Odgovori

helow...  full je lepo slišat da vam j vsem šlo kr dobr... Smiley sm velesa za vas... Grin
..sam me je bla pa predmaturitetna slovka velik lažja..., nevm no... upam d bojo dobri rezultati!!!!

evridika
Pruček
*

Sporočila: 37

Poslano: 26.05.2008 ob 16:00 Odgovori

ubistvu pomoje se nismo sam taki vpisval, k jih poznam kr ene par k do konca niso vedl a bodo mel popravca al ne, pa so se vpisal na medicino, mau smesn no... pa eni se itak vpisejo tko ce jim slucjan po kaksnem cudezu rata, tko da se ne sekirat.....
isabella
Drugarček
**

Kul meter: -3
Sporočila: 69

Poslano: 26.05.2008 ob 16:06 Odgovori

Smiley pol pa upam, da bom mela srečo, pa da se jeseni vidve na medicini:) si mi ful upanja dala, ko si mi to povedala....hvala:)
gabi209
Pruček
*

Sporočila: 38

Poslano: 26.05.2008 ob 18:00 Odgovori

ja, še nekaj me zanima (poleg pilastka pri predmetu - pdčrtovanje stavčnih členov).  Grin Kera beseda je ostala tam med tistimi zmerno, enakomerno...??
zaj sem res v dvomih, da sem to 'zgrešila'
Room2012
Maturant

Poslano: 26.05.2008 ob 18:09 Odgovori

Kere besede so že ble na voljo.. kr sm mavo pozabo kere so sploh ble na voljo..
majchi_na
Drugarček
**

Kul meter: 6
Sporočila: 71

Poslano: 26.05.2008 ob 18:14 Odgovori

vse so bile povezane z neko mero...mislim da je bilo zmerno, prekomerno, somerno, nesorazmerno in enakomerno. ostala mi je zmerno.

počitnice :D
Room2012
Maturant

Poslano: 26.05.2008 ob 18:31 Odgovori

uf ko se ne spomnem..

vem da sm somerno 100% dal, pa vem tudi, da sem 100% dal enakomerno.. mislim, da mi je ostalo zmerno ja... čeprav nisem prepričan.
jpetrucci
Novinec
*

Poslano: 26.05.2008 ob 18:40 Odgovori

zmerno ostane. enakomerno je z enakim taktom, somerno pa 2 enaka dela.
Seelinchy
Pruček
*

Sporočila: 10

Poslano: 26.05.2008 ob 20:35 Odgovori

Meni ni bla Bog ve kak lahka .. pa sm jo mela 4 letnike skoz 5 Cheesy.

Drgač pa je res, da se mi ni lublo učit in glede na količino vloženga učenja, je šlo super Cheesy.
beyb
Maturant

Sporočila: 253

Poslano: 26.05.2008 ob 21:49 Odgovori

o njem --> pozaimljanje
To je pa vse kar se še spomnim, drugo ste že vse povedali. Wink

*let us enjoy our love as long as we may
Ninka_girl
Novinec
*

Sporočila: 7

Poslano: 26.05.2008 ob 22:42 Odgovori

ravno sem prebirala vaše pogovore, in morem povedat da sm zlo vesela in pomirjena, tut samam sem očitno kar dobro reševala  Smiley

majchi_na tam pod ono temo ti ne morem odpisat, mi napiše da je zaklenjena :s tk da kr tule povem če velja  Wink
sem iz zreč (če bi mogoč vedla kje je to) če ne pa še boš izvedela ko bova sošolki, vsaj upam  Grin
Stran: 1 2 [3] 4 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Se strinjate z novim zakonom o pirotehniki in s prepovedjo petard?
Da
Delno
Ne
Ga ne poznam
Me ne zanima

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X