Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

mojucitelj.net
mojucitelj.net

Slo-Mod
Slo-Mod

Delphi-si
Delphi-si

forzanka
forzanka

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Kemija 2008
Stran: [1] 2 3 ... 5 Natisni
Avtor Tema: Kemija 2008  (Število ogledov: 3506 )
sandra707
Pruček
*

Kul meter: 0
Spol: Ženski
Sporočila: 15

Poslano: 30.05.2008 ob 15:53 Odgovori

amm.... tisti k mate kemijo na maturi lohk kj povete iz kje se učite, iz česa se je sploh fajn učit??? pa ka mi priporočate najbol si pogledat če nimam preveč pojma? Embarrassed

gabi209
Pruček
*

Sporočila: 38

Poslano: 30.05.2008 ob 17:32 Odgovori

jaz sem prebrala oba učbenika in vse stare zvezke (s podčrtovanjem, izpisovanjem). Moram pa še prelistati fluorniflour in anenin. Pa zbirka maturitetnih nalog (ona rumena knjiga) je zelo dobra. Nam je prof. rekla, da če naredimo celo, da smo bo matura 'več kot super'.
Sicer pa maturo iz kemije sestavlja on, ki je napisal fluorniflour in so baje večkrat naloge podobne kot tam. Tak da se ti splača tudi to pogledati. Odvisno koliko časa misliš nameniti še preostale tri dni za kemijo.  Wink
Liaaa
Pruček
*

Sporočila: 20

Poslano: 30.05.2008 ob 22:23 Odgovori

A prou tko zlo se prpravljate na to kemijo?? hja n vem..meni ne ostaja dosti časa kr mam geografijo še prej..pa je tam tok piflarije..

upam da mi je od kemije usaj kej ostalo u glavi od 4ih let Zacuden

we'll see Sad
gabi209
Pruček
*

Poslano: 31.05.2008 ob 09:14 Odgovori

jaz sem se začela kemijo učit v ponedeljek, ker mam naslednji teden res vse na kupu. Sem šla pon, tor pa sredo malo skoz. pa potem še jutri pa v pon ponovim. Delam pa že zdaj fiziko, ker mam naseldnji teden torek kemija, čet fzika, pet nemščina pa sobota matematika na višjem. In nemščine se nebom učila, ker nebo časa, me pa skrbi za mat, kje bom čas našla. Sta mi pa kemija in fizika ''pomembna'' predmeta, ker grem to študirat.  Grin
Room2012
Maturant

Spol: Moški
Sporočila: 303

Poslano: 31.05.2008 ob 09:43 Odgovori

Gaby, greš na medicino slučajno?

Drgače js se učim iz unih dveh učbenikov za gimnazijo (1 in 2), potem Anenin in Fluor ni flour, shematskih pregledov.

Mam pa še te knjige (po priporočilu profesorice):
- Vrtačnik, Šket: NALOGE IZ ORGANSKE KEMIJE ZA SREDNJO ŠOLO
- Bukovec, Glažar: NALOGE IZ SPLOŠNE IN ANORGANSKE KEMIJE ZA SREDNJO ŠOLO
- Čeh: SPLOŠNA IN ANORGANSKA KEMIJA

Pa fajn se učte:)
sandra707
Pruček
*

Spol: Ženski
Sporočila: 15

Poslano: 31.05.2008 ob 10:08 Odgovori

hja prou ne! Smiley  glih sm se zbudila pa pršla iz kavice... zdj pa veselo na delo...

fajn se učte!!! Grin
evridika
Pruček
*

Sporočila: 37

Poslano: 31.05.2008 ob 14:34 Odgovori

ja če rumeno knjigo nrdis je res fajn, zato ker se naloge na 3 leta ponavad ponavljajo,ker od kar so leta 2000 spremenil mature za kemijo,je vse bistevno lazje, naloge so na isti nacin in ni nic novega, drgac pa obstaja knjiga,k ne vem kje se jo dobi, ker mi jo je dala nasa prof. in so nortri vzorci za maturo za kemijo, k jih je naredu eden izmed sestavljvcev mature, prav zard tega ker so spremenil maturo, da se je mel folk iz kje za ucit ta prvi let, oz. da so približno vedel kaj morjo pricakovat.
gabi209
Pruček
*

Poslano: 31.05.2008 ob 14:44 Odgovori

ne, ne grem na medicino.  Smiley sicer sem sprva nameravala, pa sem si zadnji moment premislila. Gram pa na kemijsko tehnologijo. ful kemije pa ful fizike pa ful matematike. pa drugega 'nič'.
(tudi jaz mam doma tiste knjige naloge iz splošne in anorganske kemije pa O2 ali nekaj, samo se mi ne zdijo uporabne).
amandawoodward
Drugarček
**

Kul meter: 2
Sporočila: 70

Poslano: 31.05.2008 ob 14:49 Odgovori

Naloge iz splošne in anorganske kemije in Naloge iz organske kemije priporočam tistim, ki izpopolnjujete znanje, iščete izzive ali pa imate preveč časa, ker večinoma zahtevajo poglobljeno znanje. Ne priporočam za tiste, ki bi radi preleteli snov in jo ponavljali na enostavnejših primerih - za to sta Fluor ni flour in Anenin. Wink
Room2012
Maturant

Poslano: 31.05.2008 ob 17:57 Odgovori

Naloge iz splošne in anorganske kemije in Naloge iz organske kemije priporočam tistim, ki izpopolnjujete znanje, iščete izzive ali pa imate preveč časa, ker večinoma zahtevajo poglobljeno znanje. Ne priporočam za tiste, ki bi radi preleteli snov in jo ponavljali na enostavnejših primerih - za to sta Fluor ni flour in Anenin. Wink

Zanimivo kr sm lih opazo, da so vsi naši letošnji testi pri kemiji bili ravno iz tistih dveh knjig, ki zahtevata poglobljeno znanje. LOL.
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 31.05.2008 ob 18:13 Odgovori

Zanimivo kr sm lih opazo, da so vsi naši letošnji testi pri kemiji bili ravno iz tistih dveh knjig, ki zahtevata poglobljeno znanje. LOL.

Naši tudi Grin Mamo očitno kemijo na "višjem" nivoju, hehe.
Room2012
Maturant

Poslano: 31.05.2008 ob 18:26 Odgovori

Ko bi vsaj, mn se glih zdi, da bo polomija v torek Shocked
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 31.05.2008 ob 18:32 Odgovori

Jaz upam, da ne bomo pisali nečesa, kar bo dokazalo princip "poskusna matura je (pre)lahka, redni rok je težek".

Sicer me zaenkrat ne skrbi, zdi se mi, da sem/smo dobro pripravljeni + mamo še dva dneva za učenje.
Room2012
Maturant

Poslano: 31.05.2008 ob 18:35 Odgovori

Ja sej po drugi strani sem se pa tut že velik pripravljal pa še 2 dni imam da še znanje spilim. Upajmo da bo no.. Me je tut panika sekala zaradi biologije, pa mi je potem šlo fajn od rok.

Liaaa
Pruček
*

Sporočila: 20

Poslano: 31.05.2008 ob 18:45 Odgovori

Kej pa se vam zdi..je pri nalogah bolj povdarek na organski al anorganski??

se mi zdi da smo letos tko podrobno jemal to organsko..in sploh nism v nobenih polah zasledila take stvari..upam da nas letos ne presenetjo Undecided

drgač pa anenin in fluor zakon Grin
Room2012
Maturant

Poslano: 31.05.2008 ob 18:46 Odgovori

Pa več je anorganske in splošne.. js samo upam da ne bo kakih nekih čudnih reakcij za pisat
evridika
Pruček
*

Poslano: 01.06.2008 ob 11:12 Odgovori

kaksne cudne reakcije? use so dost normalne ce poznas teorijo. ene 10 jih je pri pregledu periodnega sistema, k jih ne mors vedt, ampak se jih mors napiflat, tko da ne vem mislm da cudnih glih ne more bit...ali pac Shocked
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 01.06.2008 ob 11:27 Odgovori

kaksne cudne reakcije? use so dost normalne ce poznas teorijo. ene 10 jih je pri pregledu periodnega sistema, k jih ne mors vedt, ampak se jih mors napiflat, tko da ne vem mislm da cudnih glih ne more bit...ali pac Shocked

Odpri Zbirko maturitetnih nalog na strani 22, listaj do 27 Wink
Se najde kaj zanimivega, kar bi marsikomu predstavljalo potencialen dvom, pozabiš lahko na primer kakšen produkt ali pa ne veš agregatnega stanja, itd... Seveda še vedno ostane opcija, da se piflaš vse, kar se pa meni ne zdi najbolj pametno.
evridika
Pruček
*

Poslano: 01.06.2008 ob 14:08 Odgovori

no kaj se pa teb zdi pol pametn? da zgublas tocke, ker si prevec fina da bi se piflala?lej dolocene stvari pac tko so, sicer pa s piflanjem ni nic narobe, dolocene zakone pac ne razumemo usi se jih pa zato napiflamo, kar se mi zdi velik bol kt pa da use skp pustis , pa recs da ne gre....ce jih pa razumes pol pa super zate... jz pac ne razumem zakaj bo koncentrirana HNO3 kislina z Cu dala  milijon produktov...ne bom pa zard tega zgublala pike, ker nism tok neumna, da si ne bi uzela pet minut, pa se tisto naucila
evridika
Pruček
*

Poslano: 01.06.2008 ob 14:16 Odgovori

ampak je pa res da piflanje na dolgi rok nima učinka...sam kaj čmo.itak je pol sole piflarija...ostala polovica je pa dejansko zanimiva
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 01.06.2008 ob 14:39 Odgovori

no kaj se pa teb zdi pol pametn? da zgublas tocke, ker si prevec fina da bi se piflala?

Ne razumem čemu napadanje... jaz mam svoje načine učenja, nikoli se ne bom piflala nepotrebnih stvari na pamet... Nisem pa rekla, da prepovedujem to tebi ali vsem ostalim. Meni pač to ne paše, ker si ne bom zapomnila na dolgi rok teh stvari. Moje osebno mnenje.

lej dolocene stvari pac tko so, sicer pa s piflanjem ni nic narobe, dolocene zakone pac ne razumemo usi se jih pa zato napiflamo, kar se mi zdi velik bol kt pa da use skp pustis , pa recs da ne gre....ce jih pa razumes pol pa super zate... jz pac ne razumem zakaj bo koncentrirana HNO3 kislina z Cu dala  milijon produktov...ne bom pa zard tega zgublala pike, ker nism tok neumna, da si ne bi uzela pet minut, pa se tisto naucila

Nič se ne zgodi "zato ker tak pač je" - za vse vedno obstaja dovolj dober razlog in razlaga, je pa res, da je ful odvisno, koliko je pač posameznik dovzeten za to (koliko logike bo našel v razlagi). Pet minut se mogoče zdi kot dobra naložba časa, samo je tolko bolj bad, če čez tri dni pridem k maturi, pa več ne vem, kaj sem takrat brala o neki reakciji.

Aja, pa malo za šalo, malo zares: koncentrirana dušikova (V) kislina v reakciji z bakrom ne bo nikoli dala milijon produktov, ampak samo tri: bakrov nitrat, vodo in dušikov dioksid. Grin
evridika
Pruček
*

Poslano: 01.06.2008 ob 14:51 Odgovori

haha ja sej vem to je blo tko bl.. ne sej nism misnla napadat sam oprosti, prevec sem zivce zard vsega tega in pol me vse sprav ob zivce..
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 01.06.2008 ob 15:02 Odgovori

Saj razumem... lahko te potolažim s tem, da mamo še cel dan in pol, kar lahko lepo izkoristiš - jutri nameravam jaz preletet celo organsko kemijo Grin Nič še ni izgubljeno Smiley
Room2012
Maturant

Poslano: 01.06.2008 ob 22:07 Odgovori

Hja mn se zdi da nč ne znam. Tk da js sm tut obupno živčn pa frustriran kr se mi zdi da bom hin od učenja.. bom šov z logiko pisat.. edino tak mislim da boš šlo...
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 11:43 Odgovori

Kemiki fajn se dans učte, pa pište kaj tole da skup predebatiramo Wink
Stran: [1] 2 3 ... 5 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X