evridika
Pruček

Kul meter: 0
Sporočila: 37
|
jz se tut tok zivciram in nc ne spim, in sm prepricana da sm preglupa da bi prsla na medicino, ceprov sm bla skoz odlicna, ampak se sama sebe prepricujm da mi ne bo ratal in pol sm cist zmatrana od vsega pa usi mi gredo na zivce. in pol mi dvignejo eni sosolci pritisk k se spolh nc ne ucijo in pol pisejo 4...kr use preplonkajo...ja sej vem bad za njih...
|
|
|
|
|
isabella
Drugarček

Kul meter: -3
Sporočila: 69
|
Če si bla skoz odlična boš zihr gor pršla, ker boš mela že iz uspeha dost točk. Kar se tiče pa tistih k se ne učijo pa s plonkanjem 4 pišejo pa tko.....Svaka čast tistmu k se znajde. V lajfu se je treba tut znajt. Ti si lahko še tko inovativen, pameten in uspešen, pa če se ne znajdeš ti to nč ne pomaga. Tko pač je dons...
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
Sporočila: 303
|
evridika js sm isto..skos sm biv komot odličn, sedaj pa PANIKA (z velikimi črkami). Res tok se mi ne da več, medicina me FUL VESELI, ampak se včasih vprašam kaj mi je treba tega (m)učenja...OBUP.
|
|
|
|
|
amandawoodward
Drugarček

Kul meter: 2
Sporočila: 70

|
Jaz sem sama sebi čudna - tisoč problemov, prijavljena na medicino, vsi ljudje okoli mene so na nek način živčni in pod stresom - jaz totalno mirna Škoda živcev Ljudje - ne sekirajte se... verjamem, da boste poskusili še enkrat, če vam slučajno spodleti, pa ne pridete na faks, na katerega bi radi... vsaj jaz vem, da bo tako z mano. Sploh pa morate v takih primerih verjeti v sebe; mislim, da vama (evridika, Room2012) je učni uspeh več kot dobro izhodišče.
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
amandawoodward, ti tudi greš na medicino? V MB ali LJ?
|
|
|
|
|
amandawoodward
Drugarček

|
Maribor, če bo vse po sreči (1. želja).
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
O zakon, boma pa sošolca (če bo vse po sreči a ne) .
Saj bo, omejitev bo itaq nizka kajneda:)
|
|
|
|
|
amandawoodward
Drugarček

|
Waa, še en bodoči sošolec Vsaj upam, no... Upam trditi, da bo omejitev nižja kot prejšnja leta, glede na manjše število vpisanih... ne vem pa, koliko nižja... Upamo na najboljše
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
iz kod pa si?
ja po mojem tudi ja, pa tut letošnja generacija je bojda slabša kot lanska.. jaz pričakujem tam okolo 83 točk maximalno.
|
|
|
|
|
amandawoodward
Drugarček

|
Na to, da naj bi bili slaba generacija se ne zanašam, čeprav sem to slišala že večkrat... Bi pa bilo 83 pik ful lepo videti... sicer pa okolica Lendave.
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
Superca, me veseli:) Jaz sem pa iz gimnazije Ravne na Koroškem
|
|
|
|
|
amandawoodward
Drugarček

|
Daleč, daleč Lahko vsaj skupaj čakava na en datum po 14. juliju, ko dobimo obvestila o sprejemu 
Nazaj h kemiji!
|
|
|
|
|
gabi209
Pruček

Sporočila: 38

|
meni se pa za medicino uspeh ne zdi toliko ključen saj prinaša 'le' 20% skupnih točk. Torej to, da si bil 4 leta odličen še ne pomeni, da boš prišel na medicino. Čeprav je res,da če si bil odličen, si moral trdo delati vsa štiri leta, se sproti učiti itd. (je pa odvisno od šole, koliko te je do tega pripravila). Kemija prinaša 15% točk, torej se je super potruditi, da jo pišeš pet. In poleg vsega se meni kemija zdi najbolj na izi predmet na maturi. Pa najbolj pomembno, ne paničariti, vzeti koliko toliko na 'izi' vse skupaj. Pa dobro se naspati. saj bo šlo!
aja pa eno vprašanje, ki me malo bega. V šoli smo delali ravnotežne reakcije. In smo pri močnih kislinah in bazah vedno pisali enosmerno reakcijo (ker je tudi 'ravnotežje' pomaknjeno močno v smeri produktov). primer smo dali pri žveplovi (VI) kislini, ki poteče v dveh stopnjah, najprej do HSO4 (minus) in dalje SO4 (2minus) s tem, da je druga reakcija ravnotežna. V fluorniflour pa sta ravnotežni obe. Oz so vse reakcije protolize ravnotežne. In prav je??
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
Obe sta ravnotežni po mojem.. drgač to sploh ne bi bla protoliza saj protoliza spada med ravnotežne reakcije...
|
|
|
|
|
evridika
Pruček

|
hm... ne samo šibke kisline majo ravnotežne reakcije in pa hidrogeni(oz več protične kisline)... jz mam no vprasanje zakaj ima železo v osnovnem stanji 4 zunanje elektrone?
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
Pa tega ti ni treba vedet
|
|
|
|
|
evridika
Pruček

|
ubistvu ja ker je blo pred neki leti v maturi!!!
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
Kdaj? Leta 2000 so spremenili maturo iz kemije in marsikaj vzeli iz kataloga..
Drgač pa tvoje vprašanje je isto kot pa če bi vprašal zakaj ima Klor sedem valenčnih elektronov.. SAM BOG VE.
|
|
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
A mi lahko nekdo prosim razloži od česa je odvisno kako oksidacijsko število bo imel prehodni element v neki spojini?
|
|
|
|
|
evridika
Pruček

|
wtf tega se nikol nism vidla, ja blo je leta 2000 mislm v pripravah k so zamenal mature pol je pa en sestavljalc izdaj poskusne mature, da so se lahko tkratni maturanti prpravlal. sam tega pa res nikol nismvidla sam zakaj bi bli 4, kvecjm jih ma 6 v zadnji lupini, ne razumem
|
|
|
|
|
evridika
Pruček

|
ne vem odvisno tist k se ti zdi bl logicno tko si jz zapomnm....al pa zihr neki večkrat vids, pol ti pa mozgancki iz enga predala to vn potegnejo...
|
|
|
|
|
evridika
Pruček

|
aja drgac pa itak ves kera oksidacijska stevila lahko vse imajo... potem pa pac upas da zadens hehe...ok sej ni smesn, sam jz tega ne znam razlozit
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
Hja js tut nism vedo da pod 3d gredo u-ji pa v-ji.. sploh pa teh bojda ni treba pisat, tak ko pa ni treba pisat 3px, 3py, 3pz ampak je dovolj če napišeš samo 3p..
Železo: 1s2, 2s2, 2p6, 3s2, 3p6, 4s2, 3d6..
ja res je, železo ima šest zunanjih elektronov in ne 4, to pa zaradi tega ker je to stanje energetsko bolj ugodno.. kaj drujga verjetno res ni treba povedat...
|
|
|
|
|
|
|