Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

mojucitelj.net
mojucitelj.net

Pikslar
Pikslar

Kiberpipa
Kiberpipa

Slo-Mod
Slo-Mod

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Kemija 2008
Stran: 1 [2] 3 4 5 Natisni
Avtor Tema: Kemija 2008  (Število ogledov: 3507 )
evridika
Pruček
*

Kul meter: 0
Sporočila: 37

Poslano: 02.06.2008 ob 13:54 Odgovori

jz se tut tok zivciram in nc ne spim, in sm prepricana da sm preglupa da bi prsla na medicino, ceprov sm bla skoz odlicna, ampak se sama sebe prepricujm da mi ne bo ratal in pol sm cist zmatrana od vsega pa usi mi gredo na zivce. in pol mi dvignejo eni sosolci pritisk k se spolh nc ne ucijo in pol pisejo 4...kr use preplonkajo...ja sej vem bad za njih...
isabella
Drugarček
**

Kul meter: -3
Sporočila: 69

Poslano: 02.06.2008 ob 14:12 Odgovori

Če si bla skoz odlična boš zihr gor pršla, ker boš mela že iz uspeha dost točk. Kar se tiče pa tistih k se ne učijo pa s plonkanjem 4 pišejo pa tko.....Svaka čast tistmu k se znajde. V lajfu se je treba tut znajt. Ti si lahko še tko inovativen, pameten in uspešen, pa če se ne znajdeš ti to nč ne pomaga. Tko pač je dons...
Room2012
Maturant

Spol: Moški
Sporočila: 303

Poslano: 02.06.2008 ob 14:14 Odgovori

evridika js sm isto..skos sm biv komot odličn, sedaj pa PANIKA (z velikimi črkami). Res tok se mi ne da več, medicina me FUL VESELI, ampak se včasih vprašam kaj mi je treba tega (m)učenja...OBUP.
amandawoodward
Drugarček
**

Kul meter: 2
Sporočila: 70

Poslano: 02.06.2008 ob 14:26 Odgovori

Jaz sem sama sebi čudna - tisoč problemov, prijavljena na medicino, vsi ljudje okoli mene so na nek način živčni in pod stresom - jaz totalno mirna Cool Škoda živcev Wink
Ljudje - ne sekirajte se... verjamem, da boste poskusili še enkrat, če vam slučajno spodleti, pa ne pridete na faks, na katerega bi radi... vsaj jaz vem, da bo tako z mano. Sploh pa morate v takih primerih verjeti v sebe; mislim, da vama (evridika, Room2012) je učni uspeh več kot dobro izhodišče.
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 14:27 Odgovori

amandawoodward, ti tudi greš na medicino? V MB ali LJ?
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 02.06.2008 ob 14:27 Odgovori

Maribor, če bo vse po sreči (1. želja).
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 14:30 Odgovori

O zakon, boma pa sošolca (če bo vse po sreči a ne)Smiley.

Saj bo, omejitev bo itaq nizka kajneda:)
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 02.06.2008 ob 14:34 Odgovori

Waa, še en bodoči sošolec Grin Vsaj upam, no...
Upam trditi, da bo omejitev nižja kot prejšnja leta, glede na manjše število vpisanih... ne vem pa, koliko nižja... Upamo na najboljše Smiley
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 14:35 Odgovori

iz kod pa si?

ja po mojem tudi ja, pa tut letošnja generacija je bojda slabša kot lanska.. jaz pričakujem tam okolo 83 točk maximalno.
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 02.06.2008 ob 14:48 Odgovori

Na to, da naj bi bili slaba generacija se ne zanašam, čeprav sem to slišala že večkrat... Bi pa bilo 83 pik ful lepo videti... sicer pa okolica Lendave.
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 14:52 Odgovori

Superca, me veseli:) Jaz sem pa iz gimnazije Ravne na Koroškem Wink
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 02.06.2008 ob 15:01 Odgovori

Daleč, daleč Smiley Lahko vsaj skupaj čakava na en datum po 14. juliju, ko dobimo obvestila o sprejemu Smiley

Nazaj h kemiji! Grin
gabi209
Pruček
*

Sporočila: 38

Poslano: 02.06.2008 ob 17:16 Odgovori

meni se pa za medicino uspeh ne zdi toliko ključen saj prinaša 'le' 20% skupnih točk. Torej to, da si bil 4 leta odličen še ne pomeni, da boš prišel na medicino. Čeprav je res,da če si bil odličen, si moral trdo delati vsa štiri leta, se sproti učiti itd. (je pa odvisno od šole, koliko te je do tega pripravila).
Kemija prinaša 15% točk, torej se je super potruditi, da jo pišeš pet. In poleg vsega se meni kemija zdi najbolj na izi predmet na maturi. Pa najbolj pomembno, ne paničariti, vzeti koliko toliko na 'izi' vse skupaj. Pa dobro se naspati.  Wink saj bo šlo!

aja pa eno vprašanje, ki me malo bega.    V šoli smo delali ravnotežne reakcije. In smo pri močnih kislinah in bazah vedno pisali enosmerno reakcijo (ker je tudi 'ravnotežje' pomaknjeno močno v smeri produktov). primer smo dali pri žveplovi (VI) kislini, ki poteče v dveh stopnjah, najprej do HSO4 (minus) in dalje SO4 (2minus) s tem, da je druga reakcija ravnotežna. V fluorniflour pa sta ravnotežni obe.  Shocked Oz so vse reakcije protolize ravnotežne. In prav je??
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 17:33 Odgovori

Obe sta ravnotežni po mojem.. drgač to sploh ne bi bla protoliza saj protoliza spada med ravnotežne reakcije...
evridika
Pruček
*

Poslano: 02.06.2008 ob 17:49 Odgovori

hm... ne samo šibke kisline majo ravnotežne reakcije in pa hidrogeni(oz več protične kisline)... jz mam no vprasanje zakaj ima železo v osnovnem stanji 4 zunanje elektrone?
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 18:14 Odgovori

Pa tega ti ni treba vedet Cheesy
evridika
Pruček
*

Poslano: 02.06.2008 ob 18:42 Odgovori

ubistvu ja ker je blo pred neki leti v maturi!!!
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 18:49 Odgovori

Kdaj? Leta 2000 so spremenili maturo iz kemije in marsikaj vzeli iz kataloga..

Drgač pa tvoje vprašanje je isto kot pa če bi vprašal zakaj ima Klor sedem valenčnih elektronov.. SAM BOG VE.  Grin Cheesy
amandawoodward
Drugarček
**

Poslano: 02.06.2008 ob 19:11 Odgovori

jz mam no vprasanje zakaj ima železo v osnovnem stanji 4 zunanje elektrone?

Železo nima štirih zunanjih elektronov... kje to piše? Železo ima 26 elektronov, od katerih je zunanjih v vsakem primeru 6, na zadnji lupini.
(Ma pa kvečjemu štiri elektrone, ki se razporedijo vsak v svojo orbitalo, kar je ena fora z razlago "takšno stanje je energijsko bolj ugodno"... Neko pravilo je, lahko grem iskat, če misliš na to. Elektroni se potem razporedijo v orbitale po principu: [Ar] 4s2 3dx2 3dy1 3dz1 3du1 3dv1)
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 19:15 Odgovori

A mi lahko nekdo prosim razloži od česa je odvisno kako oksidacijsko število bo imel prehodni element v neki spojini?
evridika
Pruček
*

Poslano: 02.06.2008 ob 19:17 Odgovori

wtf tega se nikol nism vidla, ja blo je leta 2000 mislm v pripravah k so zamenal mature pol je pa en sestavljalc izdaj poskusne mature, da so se lahko tkratni maturanti prpravlal. sam tega pa res nikol nismvidla sam zakaj  bi bli 4, kvecjm jih ma 6 v zadnji lupini, ne razumem
evridika
Pruček
*

Poslano: 02.06.2008 ob 19:18 Odgovori

ne vem odvisno tist k se ti zdi bl logicno tko si jz zapomnm....al pa zihr neki večkrat vids, pol ti pa mozgancki iz enga predala to vn potegnejo...
evridika
Pruček
*

Poslano: 02.06.2008 ob 19:20 Odgovori

aja drgac pa itak ves kera oksidacijska stevila lahko vse imajo... potem pa pac upas da zadens hehe...ok sej ni smesn, sam jz tega ne znam razlozit
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 19:21 Odgovori

Hja js tut nism vedo da pod 3d gredo u-ji pa v-ji.. sploh pa teh bojda ni treba pisat, tak ko pa ni treba pisat 3px, 3py, 3pz ampak je dovolj če napišeš samo 3p..

Železo:
1s2, 2s2, 2p6, 3s2, 3p6, 4s2, 3d6..

ja res je, železo ima šest zunanjih elektronov in ne 4, to pa zaradi tega ker je to stanje energetsko bolj ugodno.. kaj drujga verjetno res ni treba povedat...
Room2012
Maturant

Poslano: 02.06.2008 ob 19:22 Odgovori

aja drgac pa itak ves kera oksidacijska stevila lahko vse imajo... potem pa pac upas da zadens hehe...ok sej ni smesn, sam jz tega ne znam razlozit

ja sej vem  Cheesy mn to tut sploh ni logično, marsikaj v kemiji ni niti malo logično.. nvm kk naj preberem a bo mev en prehodni element +2, +3, +1 al celo +7 Shocked

WTF..
Stran: 1 [2] 3 4 5 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X