Jeziki Naravoslovje Družboslovje Drugo
|
Statistika:
|
|
Št. datotek:
12384
|
|
|
Avtor
|
Tema: Psihologija 2008 (Število ogledov: 1208 )
|
nici
Novinec

Kul meter: 0
Sporočila: 9
|
no... jz pa tle odpiram temo o letošnji psihologiji... še nism nikjer zasledila, da bi kej o tem pisal.... pa me mal zanima... kaka se vam je zdela današnja matura?
|
|
|
|
|
Lunica*
Pruček

Kul meter: 1
Sporočila: 44
|
Jaz sem bla pozitivno presenečena....nisem bla preveč optimistična po včerajšnji biologiji....sam mislim da je kr šlo Mela sem ves čas občutek, da bojo letos dali Junga pa obrambne mehanizme, ko jih še nikol ni blo Se mi je kr posrečilo, da sem si to bolj pogledla Kak pa je tebi šlo?
|
|
|
|
|
jas-mina
Pruček

Sporočila: 14
|
hmm...torej psiholgija. Jaz bi rekla, da kr pričakovano. Sploh, če primerjam s slovenščino, ki se mi je letos dost težja zdela od prejšnih let.
Jaz sicer nisem tak taktično skapirala da bi lahko letos Jung bil... tak da čestitam  Prva pola se mi je zdela full fajn, edino pri predzadnjem vprašanju o asertivnosti se mi je malo zataknlo...pol sem vseeno dala, da ji je sestra rekla, da je jezna... itd. Pa nas ma kr večina to-vsaj z naše šole. Me zanima kaj ste dali ostali?
Tud klasični eseji so se mi kr fajn zdeli; pisala sem prva dva. Kaj ste pisali pri primerjavi Junga pa Freuda glede nezavednega. Tam sem jaz bol tak nakladala, da Jung loči individualno nezavedno pa kolektivno nezavedno, pa da poudarja pomen sebstva, Freud pa libida... pa da ma Freud cenzuro... nevem no, tu nekak nisem skapirala, kaj točno bi radi.
Glede strukturiranih esejev, pa se mi je tretji esej zdel kr nekaj- tisto o mladosti. Tak da tistega nisem pisala. Pri prvem me je full zmedlo, ko je pisalo o dveh metodah, jaz sem misla da sta introspekcija pa ekstraspekcija tehniki opazovanja in ne metodi. No, pol sem vseeno o tem pisala. Pa potem še o sociogramu... Pri četrtem eseju c) presoja glede neverbalne govorice- čustev, sem najpomembnejše pozabla napisat- da vpliva kultura(v zahodnih kultarah dečki naj nebi jokali)  To piše z onim manjšim tiskom v učbeniku, pa sem kr preskočla Kaj ste pa ostali tukaj pisali?
|
|
|
|
|
Lunica*
Pruček

|
Ja, je blo pri asertivnosti tist C odgovor, da je bla jezna,da bi ji sestra mogla povedat. Kaj si pa pri zadnji obkrožla? Mene je zmedlo tist, ko je blo napisano da posameznik zagovarja stereotip...jst sm razumela kao da zagovarja žensko, pa sm dala D,čeprav je vrjetno A prav,nevem.
Pri esejih sm jst tut izbrala Junga...sm pisala tko kot ti...da ma Jung individualno pa kolektivno nezavedno, da Freud poudarja otroštvo pa sanje,da sta oba govorila da nezavedno vpliva na obnašanje blabla 
Pri strukturiranih jst tut nism vedla, kaj naj pišem pri 3. nalogi...pa sem jo pol tut sputila. Podobno je raziskoval Piaget, tista metoda je bla ekstraspekcija, druga je pa še introspekcija. Tisto je bla sociometrična tehnika....pol pa sam prednosti pa slabosti unih dveh. Jst sm glede prepoznavanja neverbalnih čustev pisala, da je odvisno od čustvene zrelosti, da znaš čustva prepoznat, od pogostosti pa izkušenj s srečevanjem s čustvenimi izrazi, od okolice v kateri posameznik živi...
Kaj si pa pisala pri 2. strukturirani? Je bil tisti obrambni mehanizem zanikanje? Jst sm tule kr nekaj bluzla Tisto c) vprašanje..joojj kaj vse sm pisala da verjetno ni dosegla čustvene zrelosti, po piagetu da ni dosegla zadnje faze, ko je treba logično razmljišljat pa še nekaj,se ne spomnem. nism točno vedla kaj pisat,pa sm se pol razpisala o vsem, kar se mi je zdelo logično
|
|
|
|
|
Fifika
Tretarček

Kul meter: 3
Sporočila: 102

|
Hej 
Men je šlo tudi dobro, čeprov 5 pomoje ne bom pisala. Najbrž bo 4.
Pri vprašanjih sem dala tudi jst, da je jezna pri asertivnem vedenju, pri stereotipih je pa baje D pravilni odg., tako da upam, da res 
Se pa bojim ocenjevanja esejskih vprašanj 2. dela, ker so baje ful perfekcionisti pri popravljanju.
|
|
|
|
|
Fifika
Tretarček

|
Aja, pa ja, tisti obrambni m. je bil zanikanje ali negacija.
Jaz pri Freudu in Jungu tudi nisem vedela, kaj hočejo, sploh ni blo dobr konkretizirano in sem mal nakladala.
Meni se je pa glih slovenščina letos zdela ful lahka
|
|
|
|
|
Lunica*
Pruček

|
Oo,če je pa D prav, pol pa še boljše So res ful strogi? Jojj, pa sej ne moreš vedet, kaj točno hočejo od tebe da napišeš...upam, da ne bojo zlo zahtevni...sam če je odgovor smiseln, tko ne morjo nevem kolk komplicirat...
|
|
|
|
|
nici
Novinec

|
Jaz sem bla pozitivno presenečena....nisem bla preveč optimistična po včerajšnji biologiji....sam mislim da je kr šlo  Mela sem ves čas občutek, da bojo letos dali Junga pa obrambne mehanizme, ko jih še nikol ni blo  Se mi je kr posrečilo, da sem si to bolj pogledla  Kak pa je tebi šlo? no super ... hja men pa tko no... tm pri 1. poli se mi je pogost zgodil, da sta mi bla 2 odgovora možna, pa sm nekak oklevala kaj bi zbrala... bomo vidl... kar se tiče pa 2. in 3. pole mi je pa tud kr nekak šlo no.... bi lahko blo še težje
|
|
|
|
|
nici
Novinec

|
sm pa podobno kot ve tud jz spustla tist o mladostništvu in 3. esej... se mi zdi, da se večina sploh ni učila socializacije in so potem zbiral naloge, kjer je ni blo... drugač pa glede na to, da vsi pravjo kk je letos slaba generacija, upam da se bo kej znižal pocent za 4... ker bi res rabla pa nwm kk bo kej...
|
|
|
|
|
Fifika
Tretarček

|
Ponavadi je za 4 ene 77%, se ne spreminja kaj dosti. Da smo pa slaba generacija... Ne vem no, ne upam de tolažit s tem, to rečejo vsako leto, na žalost
|
|
|
|
|
Lunica*
Pruček

|
Ful je odvisno tut od sreče...če jo maš pa dobiš polo z vprašanji,ki ti ležijo,pol jo boš dobr rešu...sej pri nas so še kr jamrali glede psihologije, ni bla vsem všeč, tko da ni vse zgubleno...mogoč smo pa res tko slabi, da bojo nižji kriteriji kot druga leta...upam
|
|
|
|
|
Fifika
Tretarček

|
Ja, jst tudi.
Jah, itak je ful subjektivno. Sploh v 2. delu. Bomo videl rezultate
|
|
|
|
|
beyb
Maturant

Spol: 
Sporočila: 253

|
Ja tlele pr psihologiji so baje ful škrti s petkami. Ker, če ne napišeš točno tist kar oni hočejo, potem že odbijajo točke. Krneki. Js sm pa vzela mladostništvo, ker mi je bila pa tista prva krneki.  Drugače pa meni prva pola ni bila nevem kako lahka v primerjavi s prejšnjimi leti, kjer sem imela večino vse prav kar sem rešila. Pri tisti zadnji, kjer je d prov sem pa js obkrožila d, potem sem pa prečrtala pa dala b, stupid me. Pa že pr bio včeri sm isto neki tko zasrala, grr. Mah bomo vidl, js sploh nočem razmišljat o tem za nazaj, kar sem že odpisala, ker sem samo slabe volje, če kaj odkrijem da je narobe. Kar je, se itak ne da več popravit.
|
*let us enjoy our love as long as we may
|
|
|
jas-mina
Pruček

|
ja, mislim da smo res slaba generacija... že če se spomnim omejitev, ko smo se vpisovali v srednjo šolo... so ble kr precej nižje od generacij pred nami(vsaj v mb).
Pa slišala sem da je bla biologija včeraj full težka.
Drugače sem pa skoraj ziher da je zadnji odgovor bil D,jih je pri nam tud kr nekaj dalo A, sam tisto je bil predsodek. Zanima me še, kaj ste napisali pri vrednotenju psihoanalitičnih teorij, kot doprinos? mislim pozitivne stvari? Jaz sem pisala o Eriksonu ki je zajel faze razvoja skozi vso življenje pa da je Freud full doprinesel s proučevanjem sanj pa k razvoju psihoterapije pa psihopatologije...pol pa me je zmanjkalo. Mislim, da bi mogla še nekaj o dobrem opisovanju pisat, pa nisem točno vedla opisovanje česa...tak da pol tega nisem napisala. Pa če je še kdo pisal o pomnenju oz. vrstah spomina; na kak način prikličemo informacije iz spomina? jaz sem pisala o asociacijah... pa nevem če je lih to, to...
|
|
|
|
|
|
|
jas-mina
Pruček

|
hmmm... mislim da je pisalo opiši proces pomnenja in priklic informacij iz dolgoročnega spomina. Upam, da se pri tistem priklicu res ni blo potrebno na veliko razpisat... ja, tisto o priklicu naučenega znanja mam... kaj pa vem, se mi zdi da je dosti odvisno od tega na kakega ocenjevalca naletiš- pa čeprav sta dva.
-Lunica --- mislim da bi pri 2. strukturiranem eseju o obrambnih mehanizmih pri c) mogli več stvari upoštevat. sama sem pisala o tem, da je tista ga. Nina dala prednost samoaktualizacijski potrebi(po tem, da je kljub starosti sposobna planinarit) pri tem pa je zapostavila (po maslowu) osnovne fiziološke potrebe po zdravju in potrebo po varnosti. Pol sem pa še nekaj o vrednotah. mislim, da bi tu res mogli več stvari upoštevat...
drugače pa ja beyb maš prav, zdaj res nima več smisla nekaj o tem, ker je kar je... samo te to, da zveš, da maš kaj prav vseeno nekak pomiri... Se spravljam k geografiji..pa še kr o psihologiji razmišlam. Se bo treba osredotočit na geo 
|
|
|
|
|
|
|
*masa*
Novinec

Kul meter: -1
Sporočila: 7
|
jst sm pa dala tam pri Nini obrambni mehanizem POTLAČEVANJE. Ker je pač potlačila to izkušnjo z zdravnikom in jo ni upoštevala, ter je pač še naprej hodila v gore. Čeprav pri nas smo dali nekateri potlačevanje drugi pa zanikanje. Bomo vidl kaj bo:) Upam da ne bo prestrog kriterij.
|
|
|
|
|
jas-mina
Pruček

|
ja, pomoje bi ti lahko šteli kot prav. ker je zanikanje ponavadi nadaljevanje potlačevanja... tak, da... nevem ne, če bi jaz ocenjevala bi ti dala točke samo kaj, ko ... mah, saj bo.
|
|
|
|
|
*masa*
Novinec

Kul meter: -1
Sporočila: 7
|
ma ja bomo videli....upam, da bodo šteli ane:) drugače sm pa jst tudi dala tam pri zadnji za obkrožat odg. D ... sm je blo men tko vse nekaj dvomljivo. Pa sj je biu tam en odgovor nižji absolutni prag. mi smo meli eni nižji eni pa višji?
|
|
|
|
|
Lunica*
Pruček

|
Jst sm dala da je višji diferencialni prag, ker ma tisti glasbenik velik posluh,nevem...glede esejev pa struktiriranih nalog je pa res večina odvisna od tega, kaj ti ocenjevalec šteje za prav. Masa, mislim da bi ti mogli štet tut potlačitev za prav...sej pravim, čist odvisno od ocenjevalca, sicer se pa lahko pol tut pritožiš če se ti zdi da ti niso objektivno ocenjevali
|
|
|
|
|
Fifika
Tretarček

|
Un prag je baje nižji.
Glede C pri ge. Nini sm pa jst vključila tudi navade, pač delujejo motivacijsko in se upirajo spremembam - torej njeni redni pohodi v gore. Pa še ene par stvari, ampak se zdle ne spomnim.
Ne bom se sploh več obremenjevala, bomo vidli rezultate. Z manj kot 4 ne bom zadovoljna
|
|
|
|
|
micro
Drugarček

Kul meter: 2
Sporočila: 54
|
Kaj ste pa obkrožli na 1. poli pri vprašanju o tistih učnih sitilih? Jst sem bla za kombiniranega, sam nevem če je blo prov. Si nisem tega nič pogledala... Lazy me.
|
|
|
|
|
Lunica*
Pruček

|
Mislim da je bil gibalni...kombinirani po moje ne more bit, ker ni blo v tistem opisu vključenga opisa za slušni tip, vidni pa tut ne, ker je blo neki potovanje omenjeno...Kako ti je pa drugač šlo? Eseji pa to?
|
|
|
|
|
micro
Drugarček

Kul meter: 2
Sporočila: 54
|
Aha... Ja sej, verjetno maš prov. Drugače mam pa kr dober občutek glede 2. in 3. pole, sem pričakovala težje. Upam da bodo tu končni rezultati ok
|
|
|
|
|
|
|
Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.
Osnovnošolski oddelek
Srednješolski oddelek
Razno
Stiki:
Administracija × klik
Oglaševanje × klik
Strani gostuje
|