Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Delphi-si
Delphi-si

mojucitelj.net
mojucitelj.net

forzanka
forzanka

Chit Chat Network
Chit Chat Network

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Geografija 2008
Stran: 1 [2] 3 Natisni
Avtor Tema: Geografija 2008  (Število ogledov: 3321 )
Ninka_girl
Novinec
*

Kul meter: 0
Spol: Ženski
Sporočila: 7

Poslano: 03.06.2008 ob 09:20 Odgovori

evridika se strinjam s tabo tole glede rek, sama si še jih pogledla nism, tk da sm pol soro pa savo takoj vedla, pol sm šla pa naprej reševat pa kr tk preblisk najprej da more bit ena neka bistrica sam kera???pa sm kr neki napisala (in je prav Smiley) za kokro sm pa tut dobla preblisk pa na blef napisala, sm pa zas*ala tam pri jv evropi, vsa glavna mesta sm mela prav napisana, pol sm šla pa zamenjat za romunijo in bolgarijo  Sad pr avstraliji se tut strinjam da je biv tist evkalupt in da prihaja do požarov zaradi samovžiga, grafi so bli pa totalna bedarija.pa nam skos prof. gnjavla s takimi podrobnostmi, jih devala v test, sam mi *****ni se jih nikol nismo naučili, evo zej pa mamo   Undecided.upam da bo ostalo ql, pa da si z geo mal povprečje popravim, kr mam vse možnosti (vsaj tuki  Wink)

lp
LosHarold
Pruček
*

Spol: Moški
Sporočila: 31

Poslano: 03.06.2008 ob 12:48 Odgovori

hey...djte prosm mal povedat se resitve ud slovenije...k mene rahlo skrbi(vse kar se spomnete) Smiley hvala
5up3rg1rl
Pruček
*

Sporočila: 10

Poslano: 03.06.2008 ob 13:04 Odgovori

LosHarlod, povej kaj te skrbi, pa razčistmo..
jas-mina
Pruček
*

Sporočila: 14

Poslano: 03.06.2008 ob 13:23 Odgovori

okej, ti bom napisala vse kar se spomnim...sam ni nujno, da je vse prav.

1. sibirski maksimum
2.temp so nizke, vreme je jasno
3. jaz sem obkrožla prvo sliko(nisem ziher), tista črta pa je izobara
4. pol je bil tisti klimogram maribora  Cheesy  subpanonska slovenija
pol sem zbrala alpsko regijo pa pisala razlike, da bi ble temperature nižje, padavin več pa višek jeseni... itd.

pol se ne spomnim vrstnega reda...  je bla pa še burja, ki piha iz severovzhoda(jaz sem napisala samo iz vzhoda...pa še kr upam, da bi vseeno šteli Roll Eyes) piha pozimi, ljudje so se prilagodili ... hmm.. jaz sem napisala, da s posebnim načinon gradnje stavb(obtežena streha...)
pol so ble one reke: sora, kokra, sava, kamniška bistrica (ne vem vrstnega reda)
Sava je tam širša zarad HE medvode pa mavčiče.
ljudje se izseljujejo iz Idrijskega hribovja, zarad neprehodnosti, slabo rodovitne prsti, nižjih temp. ... itd.
razlika med vaškim in mestnim naseljem...tu sem pisala, da se v vaških bolj ukvarjajo s primarnimi dejavnostmi, da je v mestih stopnja izobraženosti višja, bolj onesnaženo... itd.
pol vem da je blo še nekaj o suburbanizaciji...  češ da primestna naselja spreminjajo podobo...

zamejski slovenci: rož, ziljska dolina - AVSTRIJA
beneška slo. kanalska dolina- ITALIJA
Porabje - Madžarska

države kjer nimajo pravic... eni smo dali Avstrija, drugi Hrvaška... smo različno razumeli vprašanje  Sad
Zakaj je zamejskih slovencev vedno manj: asimilacija, vsaka generacija se manj zaveda "slo korenin", prikrajšajo jih za pravice do dvojezičnih napisov, radija...  tu sem trikrat nekaj podobnega napisala...tak da nevem, če bo ok.
drugega se jaz ne spomnim... je pa možno, da sem tud tukaj kaj narobe napisala- povejte.
Je pa dejstvo, da zdaj je kr je...  Undecided 

misssunshine
Tretarček

Kul meter: 3
Sporočila: 133

Poslano: 03.06.2008 ob 13:53 Odgovori

em... kaj pa uno eni vzroki al karkol že za mežiško dolino pa črni revir, ne al je bla velenjska kotlina ne spomnm se točn, pa še una avtocesta, pa a je blo tm pohorje(hribovje) pa še neki aja un triglavski narodni park-zakaj jih zaščitjo al kaj...
no pa še pr avstraliji uno u zadnjih dveh desetletjih kaj nardijo za večjo multikulturnost?Zacuden
pa če se še kdo kej spomn nej napiše
sončyka
Pruček
*

Kul meter: -1
Sporočila: 24

Poslano: 03.06.2008 ob 14:37 Odgovori

Mežiška dolina je onesnažena zardi rudnika svinca; Črni revir zard rudnika črnega premoga. velenjska kotlina je ogrožena, ker se zard rudrastva ugreza.

za večjo multikultrunost v avstraliji je pomoje krivo to, da zdej dovoljo tut Azijcem, d se priseljujejo (prej so mel prepoved) pa d dajejo delovne vize  vsem narodnostim.

5up3rg1rl
Pruček
*

Poslano: 03.06.2008 ob 15:10 Odgovori

hm..js sm pa dubla en preblisk glede multikulturnosti..kaj če so hotl multikulturnost v kmetijstvu? Zacuden Zacuden upam da ne..
tam pa ni velenjska kotlina, ampak idrijsko hribovje, k je zarad reliefa in neugodnih razmer domografsko ogroženo območje.
white_angel
Pruček
*

Kul meter: 1
Sporočila: 34

Poslano: 03.06.2008 ob 17:14 Odgovori

A ste slišali za zaplet pri maturi iz geo???
misssunshine
Tretarček

Poslano: 03.06.2008 ob 17:27 Odgovori

nop...kaj pa je blo?
white_angel
Pruček
*

Poslano: 03.06.2008 ob 18:07 Odgovori

Sm slišala pravit, da nekateri dijaki niso dobili popolnih pol in da mature ne bodo razveljavili, ampak pri treh nalogah dali vsem dijakom max št. točk.
koki123
Pruček
*

Sporočila: 15

Poslano: 03.06.2008 ob 19:10 Odgovori

jaz sem tudi slisala to!!!! baje da bomo dobli pri treh nalogah vse tocke ja...
koki123
Pruček
*

Poslano: 03.06.2008 ob 19:22 Odgovori

8tock bomo dobli vsi.... nevem pa, katere priloge so jim manjkale..iz 2.pole so ble...
5up3rg1rl
Pruček
*

Poslano: 03.06.2008 ob 19:25 Odgovori

kere naloge?
white_angel
Pruček
*

Poslano: 03.06.2008 ob 19:33 Odgovori

tista, ki je blo za napisat neki o savi pri zbiljah, pa od zamejcev..še ena je..tisto kar je bilo zadnje na prilogah. se spomnete mogoče kaj?
misssunshine
Tretarček

Poslano: 03.06.2008 ob 19:49 Odgovori

a kej za jugovzhodno evropo ...upam da so to une naloge k jih nism znala k 8 pik bi mi čist prov pršlo  Grin
twety
Novinec
*

Sporočila: 4

Poslano: 03.06.2008 ob 19:49 Odgovori

mi lahko kdo pove kako je razvstil tiste slikce k so ble čist na začetku pri obči...tko je zgledal čist logično kam paše kira sam pol smo pa govoril jih je pa ful različno dal...nekater so dal slikco z morjem dol na jug afrike ker naj bi puščica kazala čist na obalo pri norveški pa bolj v notranjost in so zato tam dal slikco z jezerčkom..hmm..kako ste pa vi kej dal to? Smiley
misssunshine
Tretarček

Poslano: 03.06.2008 ob 19:50 Odgovori

aja iz druge pole so ble naloge...še bolš k tm sm se pa res pošteno zaj... Grin
misssunshine
Tretarček

Poslano: 03.06.2008 ob 19:53 Odgovori

ja tista slika s klifom je zagotovo jug afrike k ma razčlenjeno obalo, una puščava tut afrika, tretja je bla fjord in je norveška pa ta zadna z unim zelenjem pa andi...vsaj upam d je tko
Liaaa
Pruček
*

Sporočila: 20

Poslano: 03.06.2008 ob 20:00 Odgovori

Ja misssunshine..tut js sm tko Cool
koki123
Pruček
*

Poslano: 03.06.2008 ob 20:02 Odgovori

ja niso mogli resit tiste naloge, ki si mogel napisati razlog zakaj je sava v tistem delu širša, pa tiste naloge ko si mogel napisati tip naselja... za eno pa nevem :S na 24ur.com si lahko pogledate
misssunshine
Tretarček

Poslano: 03.06.2008 ob 20:12 Odgovori

sam niso nč rekl a dobijo pike sam uni k so mel nepopolne priloge al vsi k smo pisal Sad upam da bojo vsem dal
twety
Novinec
*

Sporočila: 4

Poslano: 03.06.2008 ob 21:27 Odgovori

ja baje da če bojo dal vse pike za tiste tri naloge bojo dal vsem da bo pravično  Grin upam no Smiley
koki123
Pruček
*

Poslano: 03.06.2008 ob 23:12 Odgovori

ja tak je ja, vsi bomo dobili... kr nebi blo pravicno ce bi dobli samo oni - saj pa ni ziher da bi oni tiste naloge znali  Embarrassed Embarrassed
jas-mina
Pruček
*

Sporočila: 14

Poslano: 04.06.2008 ob 10:31 Odgovori

jaz sem pa slišala, da bi se naj tistim dijakom, kjer so manjkale priloge razveljavle tiste naloge pri katerih niso meli prilog in da se to nas ostalih, s popolnimi polami, ne tiče...
tak da bi ble spremembe samo pri tistih, ki niso dobli prilog, pri ostalih bi blo pa vse enako.
To se men ne zdi fer do njih, ker so ble te naloge s slikami lahke.nevem no...

LosHarold
Pruček
*

Spol: Moški
Sporočila: 31

Poslano: 04.06.2008 ob 12:30 Odgovori

jz upam da bomo usi dobil gor pike, ker če bojo samo tisti k so mel nepopolne pole bojo avtomatično višal povprečje (gauss) ker če bi jih mel vrjetn neb lih use use prov rešl :S
Stran: 1 [2] 3 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X