Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Prevoz.org
Prevoz.org

Resnična resničnost
Resnična resničnost

Pikslar
Pikslar

Delphi-si
Delphi-si

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Angleščina - razveljavitev slušnega dela
Stran: 1 [2] 3 Natisni
Avtor Tema: Angleščina - razveljavitev slušnega dela  (Število ogledov: 2911 )
nemejebat
Pruček
*

Kul meter: 1
Sporočila: 26

Poslano: 04.06.2008 ob 20:20 Odgovori

jaz se tudi tja pakiram.. pa nimam nobenega občutka..  bo kar bo  Shocked
rosso
Pruček
*

Kul meter: -8
Sporočila: 43

Poslano: 04.06.2008 ob 20:29 Odgovori

ne bojo razveljavl in tut vsem dal use točke al karkoli že...samo znižala se bo gausova krivuja Smiley
nemejebat
Pruček
*

Poslano: 04.06.2008 ob 20:36 Odgovori

zakon!  Grin
Room2012
Maturant

Kul meter: 0
Spol: Moški
Sporočila: 303

Poslano: 04.06.2008 ob 20:58 Odgovori

Zanimivo je samo to, da so vedno dali neko sranje na slušnega: enkrat je v ozadju šumel slap ali vodnjak, drugič je mimo peljal vlak itd.. letos pa so glavnemu govorcu dali selotejp čez usta. razumem, da je razumevanje v resničnem svetu marsikdaj otežkočeno, vendar sam še nisem slišal za britance/američane/avstralce ki hodijo po svetu z zalimanimi usti. ZANIMIVO.

Seveda pa bomo spet tiho in samo kimali kakor nam ta blesava država narekuje.
nemejebat
Pruček
*

Poslano: 04.06.2008 ob 21:02 Odgovori

se popolnoma strinjam stabo.. 
amandawoodward
Drugarček
**

Kul meter: 2
Sporočila: 70

Poslano: 04.06.2008 ob 21:09 Odgovori

Zanimivo je samo to, da so vedno dali neko sranje na slušnega: enkrat je v ozadju šumel slap ali vodnjak, drugič je mimo peljal vlak itd.. letos pa so glavnemu govorcu dali selotejp čez usta. razumem, da je razumevanje v resničnem svetu marsikdaj otežkočeno, vendar sam še nisem slišal za britance/američane/avstralce ki hodijo po svetu z zalimanimi usti. ZANIMIVO.

(skoraj) To sem jaz malo prej rekla. Fora je v tem, da tip ni mel zalimanih ust, ampak polna - mi smo mu našli nadimek, mr. pune lape Grin

Šalo na stran - poznam konkretne primere, ko so se profesorice angleščine znašle v situaciji, ko native-speakerja niso razumele nič, ali pa z velikimi težavami. Kon*****n primer so bili obiskovalci z walesa na moji osnovni šoli pred leti...

Država pa s tem nima nič - odgovoren je RIC.
Room2012
Maturant

Poslano: 04.06.2008 ob 21:10 Odgovori

Pa (kr me matematika tok živcira da bom PO****O) na K**** mi gre da je MATURA TAKA LOTERIJA. Lani je blo skor 500 zlatih maturantov kr je bla "kao" lahka matura, zato nas letos namenoma hočejo za***at. Zaka ne morjo vsako leto dat približno enako ne glede na rezultate... ene generacije so pač boljše ko druge in posledično tudi rezultati nihajo.. JAO EJ. TO JE TAK SFALENO.
Room2012
Maturant

Poslano: 04.06.2008 ob 21:11 Odgovori

(skoraj) To sem jaz malo prej rekla. Fora je v tem, da tip ni mel zalimanih ust, ampak polna - mi smo mu našli nadimek, mr. pune lape Grin

Šalo na stran - poznam konkretne primere, ko so se profesorice angleščine znašle v situaciji, ko native-speakerja niso razumele nič, ali pa z velikimi težavami. Kon*****n primer so bili obiskovalci z walesa na moji osnovni šoli pred leti...

Država pa s tem nima nič - odgovoren je RIC.

Ne, ni imel polnih ust, imel je ZALIMANA usta. To je izjavil naš ravnatelj, ki je član komisije.
nemejebat
Pruček
*

Poslano: 04.06.2008 ob 21:14 Odgovori

ja.. po drugi strani... pa so kriterije znižali za vse.. takda smo vsi na istem..
čuda vglavnem Sad
Room2012
Maturant

Poslano: 04.06.2008 ob 21:18 Odgovori

kriterij nikol ne bo odstopo za več ko za plus minus 3%. js se s tem sploh ne tolažim več..
messiah
Drugarček
**

Spol: Ženski
Sporočila: 53

Poslano: 05.06.2008 ob 08:25 Odgovori

MATURA=LOTERIJA 

hell yeah...  ok.. ne sej zdei kregat... js sm odprla to temo zato, da vidm če se po Sloveniji to govori, ne sam v našem okolišu... peace Cheesy

..too hot to handle.... too cold to hold...
Room2012
Maturant

Poslano: 05.06.2008 ob 11:17 Odgovori

MATURA=LOTERIJA 

hell yeah...  ok.. ne sej zdei kregat... js sm odprla to temo zato, da vidm če se po Sloveniji to govori, ne sam v našem okolišu... peace Cheesy

Saj se ne kregamo Grin
misssunshine
Tretarček

Kul meter: 3
Sporočila: 133

Poslano: 05.06.2008 ob 11:48 Odgovori

jas pa sem razumel :blablablablabla čajna..blabla ..satelajt dišes.. blabla maj madar   
ej stari nisi edini jst sm še mnj k to razumela, pr ns na začetku tut noben ni razumeu...tri sm pustila prazne ostale so pa itak narobe razn uno mother ...jes ena pika Grin  nm se je še radio pokvaru vmes....
Fifika
Tretarček

Sporočila: 102

Poslano: 05.06.2008 ob 13:32 Odgovori

pomoje so to buče, če ne bi se že spet kej po TV govorilo.
misssunshine
Tretarček

Sporočila: 133

Poslano: 05.06.2008 ob 13:51 Odgovori

sej lahk pokličemo trenja al pa pop tv  Cheesy Cheesy
demos
Drugarček
**

Sporočila: 58

Poslano: 05.06.2008 ob 13:55 Odgovori

hy zaenkrat so to buče...pisu na RIC...odgovor je bil sledeč:

Spoštovani,
o razveljavitvi slušnega dela ne vemo nič. Bo pa Državna komisija tako kot vsako leto obravnavala posamezne vloge prispele na temo slušnega dela.

Lep pozdrav,
Državni izpitni center
messiah
Drugarček
**

Poslano: 05.06.2008 ob 15:49 Odgovori

hehe.. men se ti na RIC prav smilijo... kr vsi jim neki težimo pa pišemo Cheesy Cheesy v končni fazi pa- je kar je... mi lahko upamo samo na najboljše in na opravljeno maturo...

demos
Drugarček
**

Sporočila: 58

Poslano: 05.06.2008 ob 15:52 Odgovori

čak mal smilijo??? a jih ne plačujejo za to da nam pomagajo in nam odgovarjajo na vprašanja... Grin
messiah
Drugarček
**

Poslano: 06.06.2008 ob 10:00 Odgovori

ma ja sam vseen... sej se vidi da jih dobr plačujejo k majo v nulo  zrihtan ta RIC (lani sm šla s kolegico, k je nardila pritožbo) Cheesy Cheesy

evridika
Pruček
*

Sporočila: 37

Poslano: 06.06.2008 ob 12:12 Odgovori

smesno se mi zdi, ker smo v soli naredili vse slusne, kar jih je bilo na maturi do letos, in niti EN SAM ni bil tako slabo razumljiv, kot letošnji, pa nimam anglescine na visjem nivoju pa nism neki oh in sploh dobra v anglescini, ampak se je vse dal priblizno razumet, letošnjega pa niti pod razno...pa se vlak nam je mim sole furu.. a je to fer? da pol sole ni imelo priloznosti slisat, saj mal tistga, kar ste lahko vsi slisal( tut ce niste razumel).. no zame to ni fer, pa kaj nej nrdim, sej sm sama kriva k sm sla na tako gimnazijo bliz zeleznice hehe...cela matura je en drek.. Wink ce mas sreco bos dobr pisu, ce pa ne pa pac znajd se
Miss Molek
Novinec
*

Kul meter: -1
Sporočila: 8

Poslano: 06.06.2008 ob 16:07 Odgovori

Joj, kera panika pa ta slusni  Shocked
pr nas so dve let nazaj nadzorni profi pozabil mobo izklopit pa jim je skoz šumelo in se res ni slišalo neki pa noben ni pol posto šljivil protižbe (jok pol).
...vsak let neki hujga... Grin
ne morm čist lepo sočustvovat, ker sem ena od tistih zlobnih zveri ki so čist vse razumele Cool
hvala bogu da sem šla u anglijo lol 

I'm such a delinquent that I even brake the law of gravity.
_sarcy_
Novinec
*

Sporočila: 4

Poslano: 06.06.2008 ob 18:09 Odgovori

no s tabo se pa ne strinjam. Js se učim angleščino že 12 let, bila sem 1 mesec v avstraliji in vsako leto grem najmanj 3x v anglijo (brat gor študira) skratka, v stiku sem z raznoraznimi dialekti velikokrat na leto, in guess what...rešla sm glih ene 3 na drugem slušnem delu Wink tko da verjem, to nima veze in res je da je blo težko razumet tut za nas "obvladamo", je pa res da je blo tut dost odvisn pač od tega kje si sedeu , kak je biu radio kvalitetn, sam posnetek, "motnje" iz okolice itd.
jenna
Novinec
*

Sporočila: 3

Poslano: 07.06.2008 ob 12:41 Odgovori

joj
matura ne bi bla matura če bi blo vse super lahko
sej priznam da je blo težko ampak jst sm vse rešila tko da nevem no
ta slušni je zmer tok problematičen...
Fifika
Tretarček

Sporočila: 102

Poslano: 07.06.2008 ob 17:53 Odgovori

Jaz sem se pogovarjala s tajnico naše izpitne komisije in ji povedala, kako je bilo na angleščini in kako na nemščini pa je rekla, da je vedno tako, da dajo angleški slušni del polom, ostali jeziki-npr., nemščina, italijanščina so pa kul.

Ker to je res *****no. Na AN bom mela 2. del bolj malo točk, medtem ko npr. pri nemščini ni bilo problemov z razumevanjem pa se NEM učim veliko manj časa kot AN, a sem imela slušni del isti kot tisti, ki se NEM učijo kot 1. jezik. Je definitivno lažje kot pri AN.
ewuska
Novinec
*

Kul meter: -1
Sporočila: 1

Poslano: 07.06.2008 ob 19:38 Odgovori

js sm pr angli prvic razumela skor nic, samo par besed, drugic sm pa vedla kaj morm poslusat in sm izpolnila vse. Kva se tolk prtozujete, ce bi vidl maturo iz kksnga 90, 91. leta, bi usi po vrst pocepal Grin Grin Wink
Stran: 1 [2] 3 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X