tyasa8
Novinec

Kul meter: 1
Sporočila: 3
|
slova je sla mimo:D dobila pa sem od Kajuha Slo. pesem in značilnosti književnosti 20 st.(listek 11)
tle je pa se par kombinacij od sosolcev: Combray/Ulikses + Razsvetljenstvo na Slo. (listek 4) O blažen bodi čas pomladnih dni + evropska romantika Božanska komedija + evropski realizem in naturalizem En regišter..+ Slo.dramatika po 2 sv. vojni (listek št.25) Slovo od mladosti + evropska dramatika po 2 sv.vojni Pisma + komedija,vrste komičnosti,liki Psalm/južni otok + povest in roman v slov. realističnem pripovedništvu 19 st. Veliki črni bik/črni deček + razvoj epa (listek 17)
žrebali pa smo s pomočjo neke napravice v kteri so ble kroglice s št.(kt tombola) Confused pa tkoj so se listki vračali..
|
|
|
|
|
luckygirl
Pruček

Kul meter: -4
Sporočila: 40
|
ja prav imaš
|
|
|
|
|
luckygirl
Pruček

Kul meter: -4
Sporočila: 40
|
to je bilo namenjeno gerbi.imela sem na izbiro tudi mrk in stvari.
|
|
|
|
|
meandme
Pruček

Kul meter: 0
Sporočila: 33
|
strahovi ali nora ali revizor
pesniško ustavrjanje srečka kosovela
skratka... tist spisek je kr praviln
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
Sporočila: 303
|
ka lah pod pesniško ustvarjanje kosovela nabijaš
|
|
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
ma ****a matrna pa slovenščina 
|
|
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
Se je skorda najboljš najbol naučit obdobja a ne...
|
|
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
izber si rajš sartre: za zaprtimi vrati..
|
|
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
a je blo fejst tško? si znala?
|
|
|
|
|
Mojcha
Pruček

Kul meter: 2
Sporočila: 47

|
Kk zgleda ta slovka.... preber odlomek, pol pa obnovo poveš al kako?? Pa mal interpretacije?? Jaoo js sm šele dans začela.... katastrofa, mam pa ob 17.00
|
|
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
pa daj spet to o avtorju.. od kdaj naprej mrmo vedet kaj o avtorjih
|
|
|
|
|
Mojcha
Pruček

Sporočila: 47

|
Pa a ni o avtorju sam to da veš kao kdajs e je rodil (kar piše na listu) pa da veš kje se je rodil, pa mogoče sam kako knjigo še al pa pesniško zbirko?? A morš še kej več al kako?
|
|
|
|
|
|
|
Liaaa
Pruček

Sporočila: 20
|
nam je prof. rekla da sploh ni treba podatkov o avtorju..pač če jih več ni nič narobe  pa se ne mislm učit unih letnic in podobno??!!
Menda boljši utis nardiš če nekako povežeš avtorjevo osebnost z njegovimi deli..npr. Kosovel je bil doma na Krasu..zato piše tudi o bedi tamkajšnega življenja; Kafka je imel slab odnos z družino...odtod motiv pri Preobrazbi, kjer govori tudi o sprejemanju družine..mislm d je to smotrno znati..točne letnice in poklici raznih literatov mi nekako niso privlačne
|
|
|
|
|
nikica007
Pruček

Kul meter: 1
Sporočila: 28
|
evo....kooonc s slovo Mela sm komplet št.4, 31.vprašanje...Jurčič:deseti brat pa lirika v Moderni. tko mislm naša foksa nas je ful za***avala,mene je kr sprašvala obnovo na trgu k jo itak ne morš vedt če ne vidš pesmi pa ene je kr sprašvala obnovo Aškerca Mejnik...k tko res ni u katalogu ampk je sam pr obdobjih...tko d ne vem...upam d je vsaj kul ocenjevala
|
|
|
|
|
gabi209
Pruček

Sporočila: 38

|
jaz sem mela št. 21. Pregelj Matkova Tina. 1.GB 2.Razlaga odlomka, umestitev v sobesedilo, zvrstno vrstna določitev, o avtorju. 3.Položaj slovenščine v prvi polovici 19. st, najpomembnejši jezikoslovci tega časa.
avtorja sem nekaj na pol (pa še to ne) zmutila, ostalo sem vedela v nulo dobro vse.
samo še nem
|
|
|
|
|
abcd008
Pruček

Sporočila: 16
|
Konec s slovenščino  listek 17. duma, kaj je komedija, vrste komičnega, liki
|
|
|
|
|
micro
Drugarček

Sporočila: 54
|
Ste se vi ful pripravljali? Ker jst sem šla samo 2x čez... Pa se že tolk utrujena od vsega, da se mi splooohh ne da več.... Ahhh
|
|
|
|
|
Fifika
Tretarček

Kul meter: 3
Sporočila: 102

|
Aja, a mi lahko kdo pove, kaj je ženska balada, ker nimam nikjer napisan
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
ŽENSKA BALADA: Pesem, ki opeva žalostno usodo in tragična življenja deklet in žena. Pogosti so mehki pridevniki, ki opisujejo razočaranje in trpljenje. Slog je mehak in nežen, značilna je tudi liričnost in izpovedovanje čustev. Primer: Lepa Vida.
Jaz mam jutri ob 7.30.. koma čakam, da se rešim.Jutri se ga tk nasekam, da bom amortus
|
|
|
|
|