Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

forzanka
forzanka

eDnevnik
eDnevnik

party-zan.com
party-zan.com

Slo-Mod
Slo-Mod

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo Angleščina 2008 - ustni
Stran: 1 2 [3] 4 5 Natisni
Avtor Tema: Angleščina 2008 - ustni  (Število ogledov: 6362 )
Moot
Pruček
*

Kul meter: 0
Sporočila: 15

Poslano: 16.06.2008 ob 13:04 Odgovori

Teme so res različne po po šolah, vendar so vse znotraj sklopa, ki je predpisan s strani rica. So pa tako življenjske teme, da nimaš kej zgrešit pa se enostavno ne more zgodit, da ne bi mogel nič povedat. Poleg zadev od matejchy so na telje strani pod Angleščina->Splošna Mature 4 uporabne dotateke z temami, ki pa sicer vsebujejo jezikovne napaka, ampak so pa fine, da dobiš sliko o čem govorit.

No js sm mel zadevo danes na višjem nivoju, dobil sem pa že na prvem kartončku takšne teme, da mi je ugajal, dobil sm sliko dveh levjih mladičev v naravnem okolju, potem za temo sm dobil Mass Media and the reliabilty of information transfer in odlomek iz The curious incident, in sicer ko Chiristopher obišče Mrs.Alexander in mu tam pouja zadeve za pod zob Tongue

Šlo mi je dober, razn, ko me je vprašala, katera žival je v Sloveniji trenutno številno upadla, pa sm vedu da čebela, sam ne pa zakaj, sej to pomoje ne sme ocenit, pri jeziku pa sm pozabu kak se reče "pesticides" >.<

Zdravo Špela
icegirl
Novinec
*

Sporočila: 8

Poslano: 16.06.2008 ob 15:17 Odgovori

hei. lepo vas prosim, a mi lahko napišete kaj naj povem pri wonders of the modern world??? ( to je tema za poklicno maturo, in pojma nimam kaj naj povem)Če bi lahko že tudi kar v angleščini,če pa ne pa lahko tudi v slovenščini.please
lp
beyb
Maturant

Kul meter: 1
Spol: Ženski
Sporočila: 253

Poslano: 16.06.2008 ob 18:38 Odgovori

Teme so res različne po po šolah, vendar so vse znotraj sklopa, ki je predpisan s strani rica. So pa tako življenjske teme, da nimaš kej zgrešit pa se enostavno ne more zgodit, da ne bi mogel nič povedat. Poleg zadev od matejchy so na telje strani pod Angleščina->Splošna Mature 4 uporabne dotateke z temami, ki pa sicer vsebujejo jezikovne napaka, ampak so pa fine, da dobiš sliko o čem govorit.

No js sm mel zadevo danes na višjem nivoju, dobil sem pa že na prvem kartončku takšne teme, da mi je ugajal, dobil sm sliko dveh levjih mladičev v naravnem okolju, potem za temo sm dobil Mass Media and the reliabilty of information transfer in odlomek iz The curious incident, in sicer ko Chiristopher obišče Mrs.Alexander in mu tam pouja zadeve za pod zob Tongue

Šlo mi je dober, razn, ko me je vprašala, katera žival je v Sloveniji trenutno številno upadla, pa sm vedu da čebela, sam ne pa zakaj, sej to pomoje ne sme ocenit, pri jeziku pa sm pozabu kak se reče "pesticides" >.<

Zdravo Špela

Aam..kaj je to?

*let us enjoy our love as long as we may
Moot
Pruček
*

Sporočila: 15

Poslano: 16.06.2008 ob 20:52 Odgovori

Eno črko sm tamle spustu, ups Embarrassed Šlo je za temo, ki je imela naslov: Mass Media/Information Age/The reliability of information transfer pa sem razlagal zadeve o množičnih občili, o internetu še posebej, o tem da so televizija pa revije pa časopisi bolj zanesljivi, ker pač ne morejo objavit karkoli hočejo, medtem ko internet pa ni tako zanesljiv, ker lahko vsak objavi kar želi. Pa lepo na dolgo in široko :3
rosso
Pruček
*

Kul meter: -8
Sporočila: 43

Poslano: 17.06.2008 ob 10:24 Odgovori

a so pesmi tudi na osnovnem nivoju?
misssunshine
Tretarček

Kul meter: 3
Sporočila: 133

Poslano: 17.06.2008 ob 11:57 Odgovori

mi mamo tri pesmi na osnovnem...pa dons so mel ena slika kao fotografi pa krneki...seven ages of men pa christopher (ne vem o čem)
pa še eno vprašanje je blo k je melo dve slikce sam ne vem kaj je blo gor
beyb
Maturant

Sporočila: 253

Poslano: 17.06.2008 ob 12:43 Odgovori

Na osnovnem ni pesmi.

*let us enjoy our love as long as we may
Room2012
Maturant

Spol: Moški
Sporočila: 303

Poslano: 17.06.2008 ob 12:53 Odgovori

Tako je, na osnovnem ni pesmi. Pa tudi na višjem je pesem samo na 5 listkih od 35.
misssunshine
Tretarček

Poslano: 17.06.2008 ob 12:59 Odgovori

ja mi mamo tri pesmi če je dons sošolka na osnovnem dobila pesem smo pa določl tele :seven ages of men, daffodils pa un neki k se ustav ob gozdu pa občuduje pokrajino....
Room2012
Maturant

Poslano: 17.06.2008 ob 13:02 Odgovori

seven ages? prvič slišim..
misssunshine
Tretarček

Poslano: 17.06.2008 ob 13:03 Odgovori

ne sprašuj...ena pesem od shakespeara krneki
Room2012
Maturant

Poslano: 17.06.2008 ob 13:05 Odgovori

ja mi na višjem smo meli:
sonnet 130: shakespeare
stopping by the woods:frost
fire and ice:frost
daffodils:wordsworth
how happy is the little stone:emily dickinson
Saskicaa_
Novinec
*

Sporočila: 2

Poslano: 17.06.2008 ob 16:05 Odgovori

Ima kdo mogoce za vsako temo kaksno kratko besedilo, da dobimo osnovo o cem pri vsaki temi govorit?  :3

jes ti lahk neki pošlem, sam nam je profesorca določla teme, tak da ne vem če maš iste kot mi. neki jih pa mam shranjenih pa ti lahk pošlem, sam e-mail naslov mi daj.

a lahk še men prosim tole pošlješ Wink  Grin hvala že vnaprej  Cool

moj mail: joza_ga_boza@email.si

še lahko meni kdo pošlje? Embarrassed
saskica89@hotmail.com
izzie
Pruček
*

Sporočila: 18

Poslano: 17.06.2008 ob 18:04 Odgovori

listek 11 (višji nivo):
1. vpr slikice: letalo, avto, bus, vlak pa ladja; govorit je blo treba traffic pa to .. pa kaj so razlike pa podobnosti
2. vpr music
3. vpr christoper, tam proti koncu knjige, ko se z mami odpeljeta iz londona
rosso
Pruček
*

Kul meter: -8
Sporočila: 43

Poslano: 17.06.2008 ob 18:08 Odgovori

kaj so pa pol poduprašanja pr knjigi? a ma kdo kako obnovo al pa karkoli (opise oseb) od knjig?
Kokaa
Pruček
*

Sporočila: 20

Poslano: 17.06.2008 ob 21:31 Odgovori

ei a se dajo kje na netu dobit vse te teme (pč napisano mal neki o njih) poleg na dijaškem? aj vud aprišijejt  Kiss
izzie
Pruček
*

Poslano: 17.06.2008 ob 21:34 Odgovori

kaj so pa pol poduprašanja pr knjigi? a ma kdo kako obnovo al pa karkoli (opise oseb) od knjig?

umm odvisno, kateri odlomek dobiš.. jaz sem npr mela, da me je spraševala, če se je mama prav odločila, da je sina zapustila, pa kak bi jaz nardila.. pa pol da kak on dojema svet.. zakaj je mr. shears biu jezen nanj.. glede na odlomek ti še postavljajo vprašanja..
Fifika
Tretarček

Sporočila: 102

Poslano: 17.06.2008 ob 21:36 Odgovori

A na osnovnem so pesmi zdej al ne, kaj pa knjigi? Undecided Čist sm zmedena...
izzie
Pruček
*

Poslano: 17.06.2008 ob 21:37 Odgovori

na osnovnem sta knjigi (look back in anger pa curious incident), na višjem pa še pet pesmi
misssunshine
Tretarček

Poslano: 17.06.2008 ob 21:57 Odgovori

sori če sm koga zmedla s temi pesmicami ampak zgleda da je samo pr ns tko ....kaj češ zmešana prfoxa
Kokaa
Pruček
*

Sporočila: 20

Poslano: 17.06.2008 ob 22:06 Odgovori

oo bogi vii... :|_prfoksi pač majo svoje fore, enim je pč fain
micro
Drugarček
**

Kul meter: 2
Sporočila: 54

Poslano: 18.06.2008 ob 10:39 Odgovori

No, jst sem tud opravila za danes. Če komu koristi:
listek 24, višji nivo:
1. Opisat je blo treba sliko, na kateri so bli ljudlje v trgovini - shopping v glavnem...
2. Zagovarjat oz. negirat statement: Women should stay at home and take care of the family.
3. Odlomek iz Look Back in Anger, ko Jimmy opisuje, kako si želi da bi mama od Alison zgnila, ko jo bodo pokopal (lol).
That's it, velik sreče želim vsem!!!
Smiley
Fifika
Tretarček

Sporočila: 102

Poslano: 18.06.2008 ob 12:52 Odgovori

Kakšne so pa razlike med slikami, vprašanji in tko med OR in VR?

Aja, glede pesmic, pri nas mormo tud OR vse znat Roll Eyes Sej ni tok panika, sam vseeno.
micro
Drugarček
**

Kul meter: 2
Sporočila: 54

Poslano: 18.06.2008 ob 13:31 Odgovori

Pomojem sploh ni razlike med OR in VR, no pri nas na OR ni blo pesmic.
1sun
Novinec
*

Sporočila: 6

Poslano: 18.06.2008 ob 16:21 Odgovori

kaj če menjaš listek, kaj vpliva na oceno?
Stran: 1 2 [3] 4 5 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X