Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Chit Chat Network
Chit Chat Network

forzanka
forzanka

Prevoz.org
Prevoz.org

Resnična resničnost
Resnična resničnost

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Naprej na faks Pedagoška fakulteta v LJ
Stran: 1 [2] 3 Natisni
Avtor Tema: Pedagoška fakulteta v LJ  (Število ogledov: 1846 )
majchi_na
Drugarček
**

Kul meter: 6
Spol: Ženski
Sporočila: 71

Poslano: 19.07.2008 ob 13:46 Odgovori

brina, tudi ti srp? super, počasi se bo tudi pedagogov nabralo na forumu Smiley

počitnice :D
Brina*
Pruček
*

Kul meter: 0
Sporočila: 11

Poslano: 19.07.2008 ob 14:11 Odgovori

ja js tud  Smiley čprou sm misnla d mi nau ratal  Embarrassed
majchi_na
Drugarček
**

Kul meter: 6
Sporočila: 71

Poslano: 19.07.2008 ob 19:49 Odgovori

ni važno kaj si mislila, važno da ti je uspelo Smiley ste že brale kakšno literaturo na to temo?

počitnice :D
Fifika
Tretarček

Kul meter: 3
Sporočila: 102

Poslano: 20.07.2008 ob 00:12 Odgovori

hej, brina Smiley same sošolke se nabirajo; a mislite, da bomo mele kakkega sošolca, hehe.   Tongue
S kje pa si, brina?

majchina, sem že na enem drugem forumu enkrat pisala literaturo, jaz sem brala tole in priporočam:
- Otroci s posebnimi potrebami (integracija in inkluzija)
- Aspergerjev sindrom - Tony Attwood
- Socialna integracija otrok s posebnimi potrebami: Nada Lebarič
- Angelca Žerovnik: Otroci s posebnimi potrebami
- Alenka Vojska Kušar: Naš Ambrož

Če sta pa vidve še kaj pametnega brali, pa kar na dan z besedo Smiley
Brina*
Pruček
*

Poslano: 20.07.2008 ob 07:04 Odgovori

js sm iz ljubljane  Tongue pa vi2? ma osebno še nism prebirala nobene literature  Smiley bo zdei 4 leta dost  Tongue za sošolca pa ne vem...blo bi fajn da bi mel še kšnga fanta ja  Embarrassed Cheesy
Fifika
Tretarček

Poslano: 20.07.2008 ob 13:29 Odgovori

sam je fajn kej prej prebrat, da veš v kaj se podajaš Wink (ker se kar nekaj folka že v 1. letniku premisli, ker ne vedo, kaj defektologija sploh je, na žalost Undecided)

jaz sem iz okolice LJ, majchina pa z obale. brina, na kero gimnazijo si pa hodila?
Anja9
Pruček
*

Kul meter: 2
Sporočila: 25

Poslano: 20.07.2008 ob 15:23 Odgovori

hej

sama se sicer nisem vpisala na pedagoško, ampak na FDV pa me zanima, a mate tuki že vse stanovanja pa cimre? k jst namreč še iščem en prostor zase... sta pa pedagoška pa FDV čist blizu, zato prašam če je kera k ma kej fraj al pa k bo še iskala?  Wink

We do not need much to be happy :P
Brina*
Pruček
*

Poslano: 20.07.2008 ob 15:32 Odgovori

js sm hodila na gim vič  Tongue Smiley ti? ja sei vem da zna bit kr problem, če ugotoviš da ti defektologija ne leži...js sm že zlo hmal vedla, da bi rada delala z ljudmi kukr je recimo kkšno socialno delo  Smiley enkrat v 2. letniku pa me je padegoginja navdušla za defektologijo  Embarrassed sploh pa zdei k sm sprejeta bom seveda pregledala kašno literaturo  Tongue 
Fifika
Tretarček

Poslano: 20.07.2008 ob 15:40 Odgovori

kuuul Wink sej je tak lep tale naš poklic; ni samo navaden poklic, loh bi rekle, da je kr poslanstvo Kiss

jst pa na gim ledina.
Brina*
Pruček
*

Poslano: 20.07.2008 ob 15:42 Odgovori

gim ledina? hmmm mam eno kolegico k je tud tja hudila p mi je rekla d ma sošolko al neki tazga k gre n defektologijo  Smiley meibi poznaš - sanja kranjc?  Embarrassed
Fifika
Tretarček

Poslano: 20.07.2008 ob 16:50 Odgovori

poznam jo, ja, samo ni moja sošolka, vem pa na kero bejbo je mislila, samo una njena sošolka zdej ne gre na defektologijo. iz ledine greva samo 2 Smiley
Brina*
Pruček
*

Poslano: 20.07.2008 ob 17:02 Odgovori

aaa no ql  Smiley z moje šole p se mi zdi da grem sam  js sm  Embarrassed Cool
jas-mina
Pruček
*

Sporočila: 14

Poslano: 21.07.2008 ob 18:35 Odgovori

hejjjjjj!!!
evo, se tretja bodoca sosolka Smiley oz. tak kot se na faxu baje rece- studijska kolegica Wink
skratka... sprejeta s 84.5 tockami Smiley in full presenecena nad nizko omejitvijo, verjetno je to zato, ker jih je letos bilo samo 25 prevec Smiley

Zdaj pa uzivat najdaljse pocitnice, se vidimo oktobra Smiley
jas-mina
Pruček
*

Sporočila: 14

Poslano: 21.07.2008 ob 18:38 Odgovori

ups... oprosti brina, sem zdaj vse prebrala in ugotovila, da sem v bistvu cetrta bodoca sosolka:)
se malo pa nas bo dovolj za svoj forum.

Skratka, cestitke vsem!
Brina*
Pruček
*

Poslano: 22.07.2008 ob 09:19 Odgovori

he he  Smiley je že uredu  Embarrassed čestitke tud teb  Smiley
Ninka_girl
Novinec
*

Sporočila: 7

Poslano: 22.07.2008 ob 13:11 Odgovori

hei hei sošolke  Wink
No js sm oa očitno peta tule Wink upam da se fajn zaštekamo, pa tk se bomo vidle že 12. na vpisu, sam vrjetno ne bomo vedle katera je katera, sicer smo pa vsi družabna bitja tk da ne bo problema.

N.
Fifika
Tretarček

Poslano: 30.07.2008 ob 12:19 Odgovori

super, se nas že kar nabira, ane Grin Cheesy

po eni str. komaj čakam, da se vidimo, ampak izkoristimo še te počitnice do zadnje sekunde, ane. jaz sem ravno z dopusta, tiste, ki pa še greste, pa vam želim veliko uživancije. jaz bom bolj tako-tako tukaj gor, ker imam že večino zasedeno, otroške kolonije, tabori, delavnice. cel šiht Cheesy

se vidimo na vpisu Wink
Fifika
Tretarček

Poslano: 30.07.2008 ob 12:24 Odgovori

aja, punce, lahko pridete kej na http://www.pedagogi.org/forum/index.php

to je forum pedagoške fakultete; mene najdete pod vzdevkom Princeska
primorka
Pruček
*

Sporočila: 26

Poslano: 05.08.2008 ob 13:09 Odgovori

čestitke vsem ki ste sprejete/sprejeti na srp:)))) jaz sem sedaj končala 2.letnik surdo-logo in lahko rečem, da ni mi žal, da sem se odločila za ta študij:)
Brina*
Pruček
*

Poslano: 05.08.2008 ob 15:55 Odgovori

uu js p teb kr mau zavidam da si ta smer  Embarrassed sej je še vedno tko da je razpisana vsake 4 leta?
primorka
Pruček
*

Poslano: 05.08.2008 ob 16:07 Odgovori

surdo-logo je, kot mi je rekla sošolka, razpisana tudi letos (zato so vas sprejeli 60). torej drugo leto se boste "ločile" in nekatere nadaljevale smer dp-fibo, nekatere surdo-logo.
Fifika
Tretarček

Poslano: 05.08.2008 ob 23:00 Odgovori

Brina Cheesy sej mi smo ta generacija s 60 mesti, ki bomo mele tudi surdo logo Grin

Primorka, kako je kaj na surdo-logo smeri? Je težko imeti več kot 8 povprečje? Kaj pa glede zaposlitve, pravijo, da je baje širša možnost z dp-fibo... Se učite tudi znakovnega jezika?

Drugače pa oktobra začnem pomagat na Zavodu za gluhe in naglušne, da spoznam še mal surdo smer, da vidim, kako in kaj, me zelo mika Kiss
primorka
Pruček
*

Poslano: 05.08.2008 ob 23:42 Odgovori

No pa bom opisala surdo-logo smer....naj povem da povprečje več kot 8 ni težko imeti le če delaš sproti,saj surdo-logo je vsekakor bolj zahtevna od dp-fibo (npr. ne moreš primerjat predmet kjer izdeluješ lutke s predmetom kjer se učiš patologijo glasu in govora...). na surfo-logo je več medicinskih predmetov,veliko več je prakse in s tem tudi veliko več delanja različnih študentskih map.
Morda bo za nekatere predstavljal problem tuj jezik, namreč v 3. in 4. letniku predavajo nekateri predavatelji iz Zagreba (predavanja logopedije).
V 2.letniku smo surdo-logo imeli  2x tedensko hospitacije v vrtcu in oš do 5.razreda na zgn LJ kjer smo opazovale otroke/učence in sodelovale...nato pa še 14 dni prakse...v tem času smo izvedle tudi 1 nastop v paru v vrtcu,1 nastop v paru v osnovni šoli in 1 samostojni nastop v vrtcu.Poleg tega smo imele tudi 1x hospitacije pri otorinolaringologinji in kliničnih logopedinjah, da smo spoznale njihovo delo.
V okviru drugih skupnih predmetov pa mogle biti 2x prisotne pri telovadbi na oš janeza levca in 1x v atlantisu s temi otroci(ošpp-duševno moteni otroci), obiskali smo tudi Zavod za usposabljanje invalidne mladine Kamnik.
Zelo zanimivi pa so tudi razni kongresi,letos nas je 10študentk skupaj s prof. obiskalo fakulteto v Beogradu,kjer se je odvijal 1.mednarodni kongres študentov surdopedagogike,2 pa sta obiskali tudi fakulteto v Tuzli.
Znakovni jezik oz. neverbalna komunikacija se začne v 2.letniku v 2.semestru,vendar moram povedati da na fakulteti poteka učenje neverbalne k. zelo počasi in priporočam, da začnete (tiste ki imate namen it surdo-logo) ta tečaj že v 1.letniku na zavodu za gluhe...saj hospitacije na zavodu začneš že začetek 2.letnika in potem se zgodi da ne veš kako se sporazumevat z otrokom ker on ne govori, ti pa ne znaš kretat...problemi pa posledično nastajajo tudi pri nastopih,posebej pri nastopu v oš(slovenski jezik),ker ne veš kako gluhe naučiti/jim razložiti neko snov,saj ne znaš kretat...
naj omenim da na praksi v oš so nas velikokrat pustile same z učenci,ker so bile učiteljice bolane in ni jih imel kdo nadomestit...potem pa smo se mogle študentke same znajt-z učenci smo se igrali različne igrice,bili z njimi pri telovadbi,meditirali v Zebrini sobi,brali zgodbice...in nekako smo se mogle sporazumevat z njimi,kar pa ni bilo vedno lahko..
Zaposlitev za logopede oz.surdopedagoge mislim da je zelo velika, zaposlite se lahko na kateremkoli zavodu v Sloveniji (CKSG,ZGNL,ZSG MB) in če vam povem, so nam na praksi rekli da je pomanjkanje takšno da bi nas kar vseh 20 sprejeli v Lj...na zavodu pa lahko delaš kot:vzgojitelj v vrtcu,učitelj v oš, učitelj v sš (v Lj), individualno kot surdopedagog ali logoped v svojem kabinetu, lahko si mobilni logoped/surdopedagog-obiskuješ učence/dijake ki so integrirani na rednih oš/srednjih šolah,lahko se zaposliš v zdravstvenih domovih kot logoped,lahko se zaposliš na Soči kot logoped (tudi po nesrečah je veliko ljudi ni niso več zmožni govoriti in jih je treba počasi privajati na nadomestno komunikacijo) in na vseh zavodih kjer so gibalno ovirani ali kakšni duševno moteni ali kakšni drugi (npr.ZUIM Kamnik...),tako da za zaposlitev ti ni treba skrbet.
Brina*
Pruček
*

Poslano: 06.08.2008 ob 09:05 Odgovori

heh  Smiley zdej sm cela blond tle izpadla  Embarrassed pač mau me je zmedl dejstvo, da nej bi bla ta smer razpisana vsaka 4 leta  Undecided ampak tok bolš zame d ni  Grin drgač pa je bil tole zlo izčrpn opis...je tko fajn zvedt še od koga, ki dejansko študira to smer...že odkar vem za srp me bolj zanima surdo-logo smer, čeprou me mal skrbi neverbalna komunikacija...  Undecided
Fifika
Tretarček

Poslano: 06.08.2008 ob 19:58 Odgovori

brina, smo ti vsaj polepšali dan Wink sej ni apnike, če nisi vedla, res so naredili tokrat izjemo in je razpisana po 2h letih.

primorka, hvala, samo to pomeni, da se bom mogla spet grebst za ocene, mi je bilo tega že v 4. zadosti Cheesy jaooo meni
si šla ti na tečaj kretanja že v 1. letniku? ker jaz poznam g. psihologa s tega zavoda, oz. bolj nejgovo hči, z njim sem se menila tudi za prostovoljno delo v zavodu, ki ga bom mela od oktobra dalje. misliš, da potem kar nejga kontaktiram spet tudi za tečaj? izvaja pa ga najbrž ga. ljubica, kajne? pa mogoče veš, baje je za prostovoljce tudi cenejši, kajne?

joooj, koliko vprašanj. sorry, ko sem te tako okupirala, samo je res težko najt študenta surdo logo smeri. mam nekaj poznanih punc s SRPa, a vse dp-fibo.

si pa tako lepo napisala, da sem jaz zdej skoraj zihr, da grem surdo-logo Kiss še nekaj. baje te testirajo (tvojo govorico in branje) preden greš na surdo-logo. sem slišala, da načeloma ni problema, če nimaš naglasa in ne govoriš kakega narečja (sama sem iz okolice LJ, sem pa delala neke tečaje retorike tudi; to kaj pomaga?)

Hvala, če si boš vzela čas in odgovorila še na tole tečnarjenje Cheesy
Stran: 1 [2] 3 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X