Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Resnična resničnost
Resnična resničnost

Slo-Mod
Slo-Mod

forzanka
forzanka

Chit Chat Network
Chit Chat Network

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Naprej na faks Pedagoška fakulteta v LJ
Stran: 1 2 [3] Natisni
Avtor Tema: Pedagoška fakulteta v LJ  (Število ogledov: 1844 )
primorka
Pruček
*

Kul meter: 3
Sporočila: 26

Poslano: 06.08.2008 ob 21:08 Odgovori

Ojla...
1)vem katerega g.psihologa misliš,ker je samo 1 ki rihta to prostovoljstvo na zgnl....sošolkam in meni se nam je čisto zameril....iz surdo-logo nas je bilo 5 prostovoljk in ko bi mogle začet svoje delo si je vedno nekaj zmislu al da otrok ne more al da ni učilnice al da se starši ne strinjajo...tako da na koncu nismo nič delale razen 1 sošolka ene parkrat (mislim da 2x v celem letu) je šla delat kot prostovoljka...
2) neverbalno komunikacijo sem skupaj s 3 sošolkami začela oktobra v 2.letniku na zavodu za gluhe pri ga.Ljubici Podboršek in vse smo napisale, da smo surdo-logo ter da delamo kot prostovoljke (čeprav nismo delale ker so bile vedno težave s psihologom) in smo plačale manj...koliko je bilo za plačat sem pozabila-plačale smo le knjigo oz. fotokopije...(1.stopnja je knjiga,2.stopnja so fotokopije,ker knjiga ni še izšla,oktobra začnem 3.stopnjo in mislim da so tudi fotokopije)
3)testiranje govorice/branja...testiranje poteka tako, da si doma poiščeš eno krajšo zgodbico ali pa si jo izmisliš in jo pred komisijo poveš (pri nas sta komisijo sestavljala dr.Košir in še ena ženska,se ne spomnem katera)...nato se malo z njimi malo pogovarjaš kaj počneš v prostem času, zakaj bi to rada študirala itd. in na koncu ti dajo nalogo da nekaj pokažeš s pantomimo.Lahko ti povem,da za naglas te nima kaj skrbet ker to niso gledali,jaz imam tudi govorno napako in sem težko naglušna/gluha, pa vseeno so me sprejeli.
Če te še karkoli zanima, samo prašaj....
lp

Fifika
Tretarček

Sporočila: 102

Poslano: 07.08.2008 ob 18:23 Odgovori

1. Kaj res? Ker ta psiholog je bil do mene zelo prijazen, ne vem, mogoče zato, ker je njegova hči moja kolegica, kaj pa vem, vseeno se bom prijavila, pol bomo pa oktobra vidli, če me bodo sploh hoteli Undecided to je res brezveze, da neki kao rabijo pomoč, potem pa nič; halo, kje je potem poanta??

2. Aha, hvala; potem bom prostovoljka vsaj zaradi tega tečaja Cheesy kdaj pa so te tečaji, še to me zanima, v večernih urah? ker nisem čisto iz lj in se furam domov, tako da mi je potem malo težje. kolikokrat pa potekajo?

in hvala, zelo prijazno od tebe, da tkole kej poveš Smiley
Fifika
Tretarček

Sporočila: 102

Poslano: 07.08.2008 ob 18:27 Odgovori

aja, še to, če se kaj spomniš iz svojega vpisa. moramo že na vpisu povedati na predavanja katerega jezika bomo hodili? ker jaz še vedno ne vem, ali nem ali ang...
primorka
Pruček
*

Poslano: 07.08.2008 ob 18:38 Odgovori

glede znakovnega jezika na zgnl je pri nas bilo tako, da nas je bilo preveč in smo ena skupina imeli ob 16.00, ena pa ob 18.00 tečaj (glede ure smo se na začetku zmenili z Ljubico kdaj bi imeli, da je vsem ustrezalo)...upam, da ti ure ne bodo delale prevelikih težav...mi smo imeli v 1.letniku celo štud.leto angleščino 1x tedensko do 18.00, v 1.semestru pa seminarske vaje teorije vzgoje 1x tedensko do 19.45,v 2.letniku pa smo bile najdlje do 19.00 na faksu ko smo imele predavanja patologije glasu in govora...glede urnika je na pedagoški res prava katastrofa...
za tuj jezik nam ni bilo potrebno povedati na vpisu kateri jezik bomo izbrali,temveč ko so bila 1.predavanja smo šli vsi skupaj na predavanja (angleščino in nemščino predava ista predavateljica) in tam smo povedali kaj bomo izbrali...pri nas se jih je zelo malo odločilo za nemščino, zato so imeli nemščino skupaj s socialnimi pedagogi se mi zdi...
teejc
Novinec
*

Kul meter: 0
Sporočila: 1

Poslano: 09.08.2008 ob 11:55 Odgovori

heei.  Smiley

nekateri ste se pa že našli widm Wink
mene pa zanima če je kdo tu iz smeri kemija-biologija?  Undecided
Brina*
Pruček
*

Spol: Ženski
Sporočila: 11

Poslano: 13.08.2008 ob 08:25 Odgovori

žiujo  Smiley js mam p eno uprašanje v zvezi s praktikumi na smeri srp  Roll Eyes ful bi bla hvaležna ve kera kei o tem  Embarrassed

pa upam d nam spet preveč blond izpadla  Grin
primorka
Pruček
*

Poslano: 14.08.2008 ob 02:03 Odgovori

Glede praktikumov je tko...so 4 različni:[b]1.glasba[/b] (igranje na flavto),[b]2.razvedrilne in športne igre [/b](tu so predavanja in telovadba z gibalno oviranimi na Soči), [b]3. neverbalna komunikacija[/b] in [b]4. izražanje z gibom[/b].
Glasba je pogoj za it v 3.letnik dp-fibo,vendar smo pri nas šle tudi surdo-logo delat glasbo,saj smo zvedele šele oktobra v 2.letniku kere smo sprejete na surdo-logo,izpit iz glasbe pa je bil že junija v 1.letniku.Namreč zelo težko je če si v 2.letniku in želiš takrat opravljat vaje iz glasbe,saj moraš usklajevat urnik s 1.letnikom,ker glasba je v 1.letniku...
Neverbalna komunikacija pa je pogoj za surdo-logo za it v 4.letnik.
Izbirnih predmetov oz.praktikumov moraš opraviti najmanj 2, vendar če želiš lahko tudi več (zelo se splača it na razvedrilne in športne igre saj predavatelj daje same 10 vsem ;
lp
Brina*
Pruček
*

Spol: Ženski
Sporočila: 11

Poslano: 14.08.2008 ob 08:18 Odgovori

primorka,

hvala za vse tvoje odgovore  Embarrassed ti si tko fajn, da si vzamš tok časa in odgovarjaš na naša vprašanja  Kiss drgač pa si mi zdej bolj približala te praktikume Smiley... mau me je zmedla tista opomba pri praktikumih, da morjo študentje, ki bodo nadeljevali dp-fibo v 1. letniku, nujno vzeti glasbeno vzgojo  in pol mi ni blo lih jasn kaj se zgodi v primeru, da ti ne rata na surdo-logo pridt... Wink drgač pa mene bl vlečejo tele razvedrilne igre  Embarrassed nism ravno glasbenica  Embarrassed a drgač se je težko naučit to flauto igrt?  Undecided pa če bi recmo opravljala oba praktikuma - a bi blo to mau preveč zahtevno al ni tok grozn use skp  Embarrassed no ja, že unaprei hvala pa prosti, ker te tok zasipam z uprašanji  Grin
primorka
Pruček
*

Poslano: 14.08.2008 ob 12:41 Odgovori

Glej čist po pravici ti povem, jst sm tut bolj športnica in me glasba ni glih neki vlekla-sam sm šla jo delat,kr nism vedla a bom sprejeta na surdo-logo al ne...
RiŠi(razvedrilne in športne igre) so pri nas (ker nas je bilo 68) potekale tako da so nas razdelil v 4 skupine, 2 skupine sta 1.semester hodili na predavanja in 2 na vaje (izmenično vsak teden ena skupina),v 2.semestru pa smo se zamenjali.Na predavanja nas je mogoče hodilo 5,kr ni blo nč pametnega,pa še izpit je sestavljen tko da so vprašanja npr. s čim se ti ukvarjaš,koliko krat tedensko se posvečaš športu,kako so se ti zdele vaje...ni nč konkretnega...Na vajah na Soči pa smo bili razdeljeni še na manjše skupince in vsaka skupina je mogla ko je imela vaje pripravit en del ure(uvod,jedro,zaključek).Pri vajah smo izpolnjevali tudi učne priprave,katere smo na koncu pred izpitom oddali.
Glasba pa je potekala v 5 skupinah se mi zdi,učili smo se otroške pesmice,na koncu smo jih mogle znat okoli 30,na izpitu (po 5 nas je pisalo) smo najprej imeli pisni del,nato pa smo mogle potegnit listek in tiste pesmice,ki so bile napisane na listku smo mogle zaigrat...vendar nič skrbet,pri nas smo imeli zelo malo glasbenic,vse ostale nismo mele pojma,pa smo se naučile počasi...kako pa je igrat na flavto ne vem,ker jaz zvoka pri flavti nisem odbro slišala in potem mi je prof. dala zvončke...
naj povem da skoraj vse v letniku smo vzele oba praktikuma v 1.letniku (RiŠi in glasbo), večina pa jih je pol v 2.letniku vzela še neverbalno(tudi dp-fibo) ker jih zanima znakovni jezik.neverbalna na fakulteti pa se mi zdi da poteka tako da imaš ene 3ure predavanj ostalo pa se učiš znakovnega jezika (ne vem točno kako poteka ker to opravljam na zgnl).Izražanje z gibom pa mislim da ni nobena vzela.
Barbbb
Novinec
*

Sporočila: 2

Poslano: 29.08.2008 ob 13:58 Odgovori

Živjo Smiley

sem še ena tuki, ki gre študirat specialno pedagogiko Smiley

Mam pa eno vprašanje: kakšno povprečje moraš imeti, da se lahko v 2.letniku vpišeš na surdo-logo??

Uživajte & se vidimo okobra Smiley

primorka
Pruček
*

Poslano: 29.08.2008 ob 14:32 Odgovori

glede povprečja je tko da moreš imet najmanj 8,vendar je tudi odvisno kakšno je zanimanje v letniku za surdo-logo...pri nas nas je želelo 23-24 it surdo-logo,tako da je bila pol selekcija.v moji generaciji nas 33 študira surdo-logo (20 rednih,3 vzporedne in 10 izrednih).
Barbbb
Novinec
*

Sporočila: 2

Poslano: 30.08.2008 ob 19:02 Odgovori

Primorka hvala, hvala, hvala.
sama želim priti na surdo-logo & me je to vprašanje že dlje časa mučilo.

Obilo uspehov pri nadaljnem študiju & lp,
B.

Stran: 1 2 [3] Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X