Jeziki Naravoslovje Družboslovje Drugo
|
Statistika:
|
|
Št. datotek:
12384
|
|
|
Avtor
|
Tema: Pavziranje s statusom dijaka/študenta (Število ogledov: 308 )
|
hudicka
Novinec

Kul meter: 0
Sporočila: 2
|
Pozdravljeni. Koncala sem srednjo solo in bi sedaj pavzirala, vendar bi rada vseeno imela status dijaka/studenta. Razmisljala da bi se prijavila ponovno na srednjo oz na kaksno visjo solo, kjer je se prostih mest.Zanima me kaj je bolse? In ko sm sprejeta pac naj ne hodim na predavanja in to al rabim povedat da zelim samo status ? Nevem kako to poteka zato me zanima ce ima kdo kasne iskusnje oz ce ve kako to gre. Hvala ze vnaprej za odgovore.
|
|
|
|
« Zadnjič spremenjeno: 13.08.2008 ob 14:44 Avtor: Hundey »
|
|
|
|
|
amandawoodward
Drugarček

Kul meter: 2
Sporočila: 70

|
Če imaš status, se temu ne reče pavziranje. Če pavziraš, nimaš statusa, lahko si pa kvečjemu prijavljena kot nezaposlena oseba in prejemaš socialno podporo.
Kakor koli že - v tvojem primeru bi jaz vse skupaj ZELO dobro premislila. Namreč: v življenju imaš pravico do DVEH REDNIH vpisov. Povedano z drugimi besedami: lahko se zdaj vpišeš na faks, na katerega ne želiš hoditi (tvoj prvi vpis), potem se pa naslednje leto, recimo, prepišeš na drug faks, kar se šteje kot tvoj drugi vpis. V tem primeru zgubiš pravico do ponavljanja letnika, ker si se že dvakrat vpisala, in moraš v primeru, da gre kaj narobe, pavzirati in biti eno leto brez statusa ali se vpisati izredno (to pomeni, da plačaš šolnino), če ta možnost na tvojem faksu obstaja. Torej: če veš, da se na nek faks vpisuješ "kar tak", za status, se mi zdi to zelo nepremišljena poteza, ker s tem izgubiš en vpis.
Če se odločiš, da se vseeno vpišeš na faks, in ne nameravaš narediti letnika, ni treba nikomur rečti ničesar... ne hodiš na predavanja, vaje, ne opravljaš kolokvijev in izpitov.
Če si opravila maturo in izdelala 4. letnik, se - kolikor vem - ne moreš več prijaviti na srednjo šolo. Glede tega nisem sigurna, vredno se je pozanimati.
|
|
|
|
|
hudicka
Novinec

Sporočila: 2
|
Hvala ti za odgovor. Bom resno prmeislila.
|
|
|
|
|
Oli
Pruček

Sporočila: 11

|
Lahko se npr. vpišeš na poklicni tečaj in s tem pridobiš status dijaka ker pomen da pol usaj prek študenca lahko delaš.
Druga možnost je pa tud da se vpišeš na višjo šolo in s tem ne boš izgubila nič, status boš imela, poleg tega pa ne boš imela izgublenga leta in boš to lahko še izkoristila. Če slučajno nism dobr razložila: mi imamo višje, visokošolske in univerzitetne programe. Za visokošolske in univerzitetne programe veljajo enako pravila, medtem ko je višja šola ločena od teh dveh. Sepravi da če se vpišeš na višjo šolo,imaš status študenta, hkrati pa ne zapraviš tistega bonusa.
|
|
|
|
|
|
|
Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.
Osnovnošolski oddelek
Srednješolski oddelek
Razno
Stiki:
Administracija × klik
Oglaševanje × klik
Strani gostuje
|