Color band
Stran: [1] Natisni
Avtor Tema: Srednja zdravstvena šola Celje  (Število ogledov: 2671 )
banditt
Pruček
*

Kul meter: 0
Spol: Moški
Sporočila: 13

« Tema začeta: 28.02.2005 ob 16:50 »

Kaksen uspeh moram imeti za zdravstveno in na kero solo bi spolh sou naprej ce imam dobri uspeh
[Nazadnje urejal(a) Hundee, 23.05.2007 ob 11:54] prijavljen

Born To Be Wild!!!
Hundey
Moderator
Maturant

Kul meter: 44
Sporočila: 642

« Sporočilo #1, 28.02.2005 ob 18:17 »

Hm, nisi povedal katero zdravstveno, pa tudi na katero šolo hodiš sedaj.

Najbolje je, da si izbereš šolo, ki te zanima, saj boš le tako rad hodil v šolo in imel seveda več možnosti šolo tudi končati.
prijavljen
Lady
Pruček
*

Kul meter: 2
Spol: Ženski
Sporočila: 45

« Sporočilo #2, 28.02.2005 ob 19:52 »

Ne it na zdravstveno sam zarad tega, ker pač boš imel službo itd, kasneje ti mora biti zarad tega žal...pojd tja, če maš res željo in te to delo zanima. srednjo zdravstveno to mislim, če imaš dober uspeh si lahko sprejet, pa pri ekstercih se še seveda potrud.
lp
prijavljen
banditt
Pruček
*

« Sporočilo #3, 28.02.2005 ob 20:22 »

Ja hodim v 8 razred devetletke na tto solo bi rad šol Srednja zdravstvena šola Celje Ipavčeva 10, 3000 Celje pa 4 lete pa me zanima če se to da z dobrim uspehom it ta to šolo pa na 4 lete Zacuden
prijavljen

Born To Be Wild!!!
banditt
Pruček
*

« Sporočilo #4, 01.03.2005 ob 15:35 »

Prosim odgovorte !!!!!! Zacuden
prijavljen

Born To Be Wild!!!
Hundey
Moderator
Maturant

Kul meter: 44
Sporočila: 642

« Sporočilo #5, 01.03.2005 ob 16:11 »

Kot je vem, je pomembno, če ima šola omejitev, torej neko število točk, ki jih moraš imeti, da se lahko vpišeš. To zveš šele takrat ko zberejo vse potrebne prijave in vidijo, če je ljudi preve. Lahko pa da letos ta šola ne bo imela omejitve in bojo sprejeli vsakega, ki bo oddal vlogo za vpis na to šolo.

Najbolje, da si pogledaš v starih razpisih, kako je bilo z omejitvijo na tej šoli v preteklih letih in kakšna je bila ta omejitev, če je sploh bila. Če je omejitev bila, si torej zračunaš koliko točk bi moral dobiti iz ocen in ekstercev. Ne poznam pa sedanjega sistema devetletke, ker sem končal oš še v času osemletke. Možno, da je zelo podobno.

Mogoče pa bi bilo najbolje, da bi se na vaši šoli pogovoril z recimo socialno delavko ali kakšno drugo osebo na šoli, ki ti bo znala svetovati in povedati mnogo stvari o nadaljnem šolanju, uspehu in vsem tem. Lahko vprašaš razredničarko, pa ti bo ona povedala na koga se obrni.
[Nazadnje urejal(a) Hundey, 01.03.2005 ob 16:11] prijavljen
banditt
Pruček
*

« Sporočilo #6, 01.03.2005 ob 16:15 »

Hvala za odgovor Hundey a mi slučajno lahko daš link od starih zapiskov in mi poves ce ima ta sola 5+2 in 4 ali samo 4

Lp Smiley
prijavljen

Born To Be Wild!!!
banditt
Pruček
*

« Sporočilo #7, 01.03.2005 ob 16:16 »

V prejšnjem vprašanju sem se zmotil misli sem 3+2 Hvala
Lp Smiley
prijavljen

Born To Be Wild!!!
banditt
Pruček
*

« Sporočilo #8, 01.03.2005 ob 18:10 »

Ja lejte danes sem se pozanimu za še nekaj informacij in zvedel sem :da mas iz srednje zdravstvene maser fiziotarapevt in urgenca in po koncani soli ce imas ti uspehe 5 ali 2 no to je odlično ali zadostno imaš priznano šolo to sem prebral zanima me pa če je to res...No vprasu bi pa še ce po koncani 4 letni šoli lako greš naprej študirat in kakšen uspeh moraš imeti za to da greš naprej aja pa to se ko greš naprej študj ka greš študirat mislim kere poti maš

Lp
prijavljen

Born To Be Wild!!!
D3U5
Četrtovček

Kul meter: 23
Sporočila: 173

« Sporočilo #9, 02.03.2005 ob 06:47 »

Glede na to da sem iz Celja sem se malo pozanimal. Torej:

Srednja zdravstvena v Celju je 4-letna šola in tudi z dobrim uspehom boš po vsej verjetnosti sprejet, ker bo omejitev nizka ali pa je sploh ne bo. Vendar ti polagam na srce, da resno razmisli, če je to prava stvar zate, ker če sanjaš o poklicu zdravnika ali kaj podobnega, lahko pričakuješ prekleto težak študij, kar pa za moje pojme dober uspeh v osnovni šoli, ni. Ne pravim, da ne boš izdelal (sošolka je bila zadostna v osnovni šoli in je zdaj v 3. letniku gimnazije tudi zadostna), ampak moraš biti pripravljen delati.
prijavljen

Deus has Spoken!
banditt
Pruček
*

« Sporočilo #10, 02.03.2005 ob 08:39 »

Hvala za ta odgovor! Ja slišal sem pa to da brez gimnazije ne moraš biti zdravnik,kiturg,drematolo itd.Je to res ali ni. In potem naprej ko greš kaj naj grem študirat da ne bo prezežko oziroma težko je res vse sam naj lažje od tega.

Lp
prijavljen

Born To Be Wild!!!
weeda
Tretarček

Kul meter: 20
Sporočila: 147

« Sporočilo #11, 02.03.2005 ob 21:46 »

Jah če greš ti na sredno zdravstveno šolo, imaš na koncu 4. letnika zaključni izpit. Ta pa ti omogoča, da se potem naprej vpišeš samo na visokošolski in NE na univerzitetni program. Je pa možnost, da po zaključeni srednji šoli vržeš stran še eno leto in narediš maturitetni izpit, s katerim potem greš lahko naprej na fakulteto. Torej, kot jaz vem, ima medicina samo univerzitetni program zato je za to, da si sprejet gor, obvezna matura. Torej.....zdravnik ne moreš biti, če si napredil srednjo šolo, ne pa tudi maturitetnega izpita. Rataš lahko samo medicinski tehnik če se ne motim, oz se lahko vpišeš na katerkoli program, ki ne zahteva mature.
Tko da se splača razmislt, kam se boš vpisal. Meni osebno ni žal, da sm se vpisala na splošno gimnazijo, ker sem dobila širok spekter predznanja in sem potem imela na voljo vse vrste študija. Je pa tudi tehnična gimnazija zelo dobra in ponuja dobro predznanje. Samo učit se je treba in ne zabušavat! Pa četudi to počnejo vsi tvoji sošolci!

Skratka...kamorkoli se boš odločil, da boš šel, se bo treba učit, če hočeš kaj postati in ne potem celo življenje čistit sekretov. Se mi zdi po tvojem zanimanju, da to ni tvoj sanjski poklic.

LP Grin
prijavljen

Živi zdravo z naravo
banditt
Pruček
*

« Sporočilo #12, 03.03.2005 ob 08:28 »

Aha tako je to hvala ti za taksen odgovor če pa se še kje kaj pozanimate pa mi prosim napisite.Hvala za enkrat!

Lp Tongue
prijavljen

Born To Be Wild!!!
banditt
Pruček
*

« Sporočilo #13, 05.03.2005 ob 21:07 »

A če imam dober uspeh v osnovni šoli a mam kj možnosti za računalniško šolo no uziro a veste slučajn kakse bodo oz so omejitve no ce loh odgovorte
Lp
prijavljen

Born To Be Wild!!!
D3U5
Četrtovček

Kul meter: 23
Sporočila: 173

« Sporočilo #14, 05.03.2005 ob 21:49 »

Glede omejitev pa je najbolj, če si vzameš kdaj po pouku čas in se odpraviš do socialne delavke. One ti bo vse lepo razložila in kar je najpomembnejše, imela bo točne podatke. Če se ti pa ne ljubi, pa poglej malo po internetu, kjer boš sigurno našel kakšne zastarele (ali pa morda tudi sveže) podatke. Meni se ne ljubi  Embarrassed
prijavljen

Deus has Spoken!
banditt
Pruček
*

« Sporočilo #15, 06.03.2005 ob 09:22 »

Aha vredu ampak jaz nic nism nasu na netu tk da bi te prosu ce mi lahko das samo link prosim!!!

Lp
prijavljen

Born To Be Wild!!!
Lady
Pruček
*

Kul meter: 2
Sporočila: 45

« Sporočilo #16, 06.03.2005 ob 19:49 »

v tretjem letniku se boš srečal tud s prakso, tedaj boš zares videl kaj ta poklic sploh je....imeti moraš tudi dober želodec, če krvi ali še kaj podobega ne preneseš, boš samo trpel.edini izhod je potem, da se prepišeš....
torej tukaj gre za velik poudarek za delo z ljudmi, nudiš jim pomoč naredil boš nešteto neg...kasneje boš morda bolj zagotovo vedel kaj te res zelo veseli.torej v tem poklicu moraš biti s srcem in z dušo in ko boš to delo opravljal boš vesel, da si nekomu saj malo olajšal delo oz. pomagal....
lp
prijavljen
banditt
Pruček
*

« Sporočilo #17, 07.03.2005 ob 08:36 »

Ja to vem da je tam veliko krvi it tega... Saj zato se še nism odločil na katero solo zdravstvena ali racunalniska zato se zbiram informacije za racunalnisko solo ce imate kakse podatke v o,mejitvah prosim napiste Tongue
prijavljen

Born To Be Wild!!!
ursa
Drugarček
**

Kul meter: 17
Sporočila: 91

« Sporočilo #18, 07.03.2005 ob 18:05 »

http://www.mszs.si/slo/aktualno/novica.asp?ID=2262

tuki imas omejitve za vse srednje sole v lanskem letu. Smiley

pa se droben nasvet: glede vpisa ti lahko najvec pove, pedagoginja oz. svetovalna sluzba, ki jo imate GOTOVO na vasi soli. tako da ti priporocam, da se za se kaksne informacije glede vpisa obrnes nanjo.
 pa velik srece pri vpisu

LP Smiley
prijavljen
Skank14
Novinec
*

Sporočila: 1

« Sporočilo #19, 24.04.2005 ob 13:18 »

ja čepin prav sem mel za kirurga lahk greš po opravljeni maturi
  Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley
prijavljen

Smoke ganja.

Marihuana legalize it
pristovnik
Novinec
*

Sporočila: 2

« Sporočilo #20, 25.07.2010 ob 19:14 »

js sm se letos vpiso na zdravstveno v celju in sm bil sprejet! Smiley Grin tk da sm ful vesel in bomo vidl kak bo Smiley
prijavljen
pristovnik
Novinec
*

Sporočila: 2

« Sporočilo #21, 13.08.2010 ob 22:06 »

js sm se letos vpiso na zdravstveno v celju in sm bil sprejet! Smiley Grin tk da sm ful vesel in bomo vidl kak bo Smiley
am... pik je blo vsaj letos potrebnih 132 da si prišel noter tk za info. Smiley
prijavljen
Stran: [1] Natisni 
Hitra navigacija:  
Color band
Madžarščina Gospodarsko poslovanje Meje za ocene na splošni maturi Vpis v višje šole