Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Delphi-si
Delphi-si

party-zan.com
party-zan.com

Resnična resničnost
Resnična resničnost

Prevoz.org
Prevoz.org

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Matura in vse kar pride z njo upoštevanje želja
Stran: [1] Natisni
Avtor Tema: upoštevanje želja  (Število ogledov: 691 )
Lady
Pruček
*

Kul meter: 2
Spol: Ženski
Sporočila: 45

Poslano: 02.04.2005 ob 19:05 Odgovori

ola
nekaj glede vpisov na faks mi ni jasn. nap., da se jaz vpišem na eno fakulteto s prvo željo in ko gredo skos prve želje sem nap. že takoj noter. a me lahko kdo, ki pa na prvi želji nebi bil sprejet pa pride noter na isti faks ki sem se vpisla jaz z drugo željo, izpodrine. pa da ima seveda več točk od mene. kako je s tem?
a je prva želja, že res rezerviran stol, če so točke ok?
hvala za odg.
cao  Cool
ursa
Drugarček
**

Kul meter: 17
Sporočila: 91

Poslano: 02.04.2005 ob 19:22 Odgovori

oj!

ce ima nekdo na 2. mestu enako zeljo kot jo imas ti na prvem in on ni bil sprejet na faks, ki ga ima na prvem mestu ima pa vec tock kot ti, ima on prednost pred tabo!!

torej ne glede na to na katerem mestu imas doloceno fakulteto je tisti, ki ima vec tock pred tabo! ta vrstni red fakultet je samo kako gres skozi sistem, nimas pa nobene prednosti, ce jo imas ti na visjem mestu kot nekdo drug Smiley

upam, da sem ti kaj koristila in da sploh kaj razumes Embarrassed (ker se jst komaj)

papa
Lady
Pruček
*

Poslano: 02.04.2005 ob 19:51 Odgovori

seveda si mi pomagala, hvala, nam je psihologinja tak vneto to razlagala pol ji je pa že časa zmanjkalo.sedaj se še praktično nič ne more vedet, če si not al ne...
ja js vsem k ste se vpisal želim, da pridete kamor si želite.
lp
kure
Drugarček
**

Kul meter: 5
Spol: Moški
Sporočila: 59

Poslano: 02.04.2005 ob 20:29 Odgovori

Jah ursa a si prepricana, da je tko? Jst nism cist sure! A ne vela to samo za dvopredmetni studij?

lp

Kure

P.S.: Mislm jst se ne spomn vec tolk dobr, pa tud se mi nikol ni blo treba s tem ubadat, sam vseen se mi zdi to sumljiv. Ker ce tko pol pogledas. Vsi uni, k majo velik tock pa ne pridejo na program pridejo na druzga, potem bi bla omejitve mal vecje a ne bi blo tko?

Pride kmal:)
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Sporočila: 147

Poslano: 02.04.2005 ob 21:39 Odgovori

Urša je povedala pravilno. Če maš ti pod 1. željo napisan nek faks, nekdo drug, pa ki ni bil sprejet na prvo željo, ma pa na 2. ali pa na 3. isti faks kot ti, ima pa več točk, ima on pred tabo prednost in je gor tudi sprejet. Ne velja pa to za fakse, ki so zapolnjeni s 1. željo. Torej lani je bilo tako z ekonomijo. Kot 1. željo je dalo ekonomijo ravno toliko ljudi, da so zapolnili praogram in tako so bli sprejeti vsi, ki so imeli ekonomijo na 1. mestu. Vsi ostali, ki pa so imeli ekonomijo na 2. ali pa 3. mestu, pa se niso mogli vpisati na ekonomijo, ne glede na to, če so imeli več točk od tistih, ki so bili sprejeti.
Upam da razumete....je kr mal zakompliciran tole.

LP Grin

Živi zdravo z naravo
incognito
Administrator

Kul meter: 14
Spol: Moški
Sporočila: 190

Poslano: 03.04.2005 ob 15:13 Odgovori

Sistem vpisa na faks favoritizira tiste dijake, ki imajo boljše ocene, kar je navsezadnje smiselno. Če bi vpeljali podobnega tudi za vpis na SŠ, bi bilo morda kaj manj zapletov...

Vsekakor pa se splača potruditi  Cool

Think before you think!
Lady
Pruček
*

Poslano: 03.04.2005 ob 19:25 Odgovori

sem gledala za eno fakulteto, k jih sprejmejo 60 pa se jih je vpisal 163 v prvem roku gor.potem pa piše za drugi rok, da ni bilo prostih mest. a ne pomeni potem to, da če ni prostih mest odpadeš iz drugega kroga, verjetno je to druga želja? ali pač narobe sklepam?za tretjega pa tud nimaš možnosti. a se da zgodit, da nikamor nisi sprejet?
lp
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Sporočila: 147

Poslano: 03.04.2005 ob 21:11 Odgovori

Ne vem kaj točno si ti brala, samo če je pisal 2. rok, potem to pomeni drugi rok. Nimajo vse fakultete 2. roka, če v prvem že zapolnijo vsa prosta mesta. Druga želja pa druga prijava ni isto. Drugo prijavo pošlješ, če v prvem krogu nisi bil sprejet nikamor. Na drugo željo potem napišeš fakulteto, ki še nima zapolnjenih vseh prostih mest, tako da si potem lahko gor sprejet. In ja, lahko se zgodi, da nisi nikamor sprejet. To se lahko zgodi, če si oddal prijave za take fakultete, za katere nimaš dovolj točk, nisi pa se hotel vpisati na kakšno x, ki je še imela prosta mesta. Nekateri, če niso bili sprejeti na nobeno od željenih fakultet, potem "pavzirajo" eno leto in naslednje leto še enkrat oddajo prijavo in upajo na najboljše. Nekateri grejo naslednje leto še enkrat na maturo in skušajo izboljšati svoj rezultat......
Tako da....najbolje se je dobro naučit vse za maturo, da dosežeš čim boljši rezultat in potem nimaš težav z vpisom na fakulteto. Se splača.

LP Grin

Živi zdravo z naravo
Stran: [1] Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X