Jeziki Naravoslovje Družboslovje Drugo
|
Statistika:
|
|
Št. datotek:
12384
|
|
|
Avtor
|
Tema: upoštevanje želja (Število ogledov: 692 )
|
Lady
Pruček

Kul meter: 2
Spol: 
Sporočila: 45

|
ola nekaj glede vpisov na faks mi ni jasn. nap., da se jaz vpišem na eno fakulteto s prvo željo in ko gredo skos prve želje sem nap. že takoj noter. a me lahko kdo, ki pa na prvi želji nebi bil sprejet pa pride noter na isti faks ki sem se vpisla jaz z drugo željo, izpodrine. pa da ima seveda več točk od mene. kako je s tem? a je prva želja, že res rezerviran stol, če so točke ok? hvala za odg. cao
|
|
|
|
|
ursa
Drugarček

Kul meter: 17
Spol: 
Sporočila: 91

|
oj!
ce ima nekdo na 2. mestu enako zeljo kot jo imas ti na prvem in on ni bil sprejet na faks, ki ga ima na prvem mestu ima pa vec tock kot ti, ima on prednost pred tabo!!
torej ne glede na to na katerem mestu imas doloceno fakulteto je tisti, ki ima vec tock pred tabo! ta vrstni red fakultet je samo kako gres skozi sistem, nimas pa nobene prednosti, ce jo imas ti na visjem mestu kot nekdo drug
upam, da sem ti kaj koristila in da sploh kaj razumes (ker se jst komaj)
papa
|
|
|
|
|
Lady
Pruček

Spol: 

|
seveda si mi pomagala, hvala, nam je psihologinja tak vneto to razlagala pol ji je pa že časa zmanjkalo.sedaj se še praktično nič ne more vedet, če si not al ne... ja js vsem k ste se vpisal želim, da pridete kamor si želite. lp
|
|
|
|
|
|
|
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Spol: 
Sporočila: 147

|
Urša je povedala pravilno. Če maš ti pod 1. željo napisan nek faks, nekdo drug, pa ki ni bil sprejet na prvo željo, ma pa na 2. ali pa na 3. isti faks kot ti, ima pa več točk, ima on pred tabo prednost in je gor tudi sprejet. Ne velja pa to za fakse, ki so zapolnjeni s 1. željo. Torej lani je bilo tako z ekonomijo. Kot 1. željo je dalo ekonomijo ravno toliko ljudi, da so zapolnili praogram in tako so bli sprejeti vsi, ki so imeli ekonomijo na 1. mestu. Vsi ostali, ki pa so imeli ekonomijo na 2. ali pa 3. mestu, pa se niso mogli vpisati na ekonomijo, ne glede na to, če so imeli več točk od tistih, ki so bili sprejeti. Upam da razumete....je kr mal zakompliciran tole.
LP
|
Živi zdravo z naravo
|
|
|
|
|
Lady
Pruček

Spol: 

|
sem gledala za eno fakulteto, k jih sprejmejo 60 pa se jih je vpisal 163 v prvem roku gor.potem pa piše za drugi rok, da ni bilo prostih mest. a ne pomeni potem to, da če ni prostih mest odpadeš iz drugega kroga, verjetno je to druga želja? ali pač narobe sklepam?za tretjega pa tud nimaš možnosti. a se da zgodit, da nikamor nisi sprejet? lp
|
|
|
|
|
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Spol: 
Sporočila: 147

|
Ne vem kaj točno si ti brala, samo če je pisal 2. rok, potem to pomeni drugi rok. Nimajo vse fakultete 2. roka, če v prvem že zapolnijo vsa prosta mesta. Druga želja pa druga prijava ni isto. Drugo prijavo pošlješ, če v prvem krogu nisi bil sprejet nikamor. Na drugo željo potem napišeš fakulteto, ki še nima zapolnjenih vseh prostih mest, tako da si potem lahko gor sprejet. In ja, lahko se zgodi, da nisi nikamor sprejet. To se lahko zgodi, če si oddal prijave za take fakultete, za katere nimaš dovolj točk, nisi pa se hotel vpisati na kakšno x, ki je še imela prosta mesta. Nekateri, če niso bili sprejeti na nobeno od željenih fakultet, potem "pavzirajo" eno leto in naslednje leto še enkrat oddajo prijavo in upajo na najboljše. Nekateri grejo naslednje leto še enkrat na maturo in skušajo izboljšati svoj rezultat...... Tako da....najbolje se je dobro naučit vse za maturo, da dosežeš čim boljši rezultat in potem nimaš težav z vpisom na fakulteto. Se splača.
LP
|
Živi zdravo z naravo
|
|
|
|
|
Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.
Osnovnošolski oddelek
Srednješolski oddelek
Razno
Stiki:
Administracija × klik
Oglaševanje × klik
Strani gostuje
|