pika77
Pruček

Kul meter: 0
Sporočila: 31
|
Ciao!! Nekaj me zanima, če mogoče kdo ve... in sicer..jaz bom delala maturo v dveh delih: spomladanski rok:MAT,SLO,PSIH in jesenski rok: ANG, ITAL. No, sedaj pa me zanima, da v slučaju, če sedaj ne naredim enega predmeta v spomladanskem roku, kdaj lahko to ponavljam? A lahko delam pol v jesenskem? No, saj vem, da so neka nova pravila glede tega in da se ne sme delat oz. ponavljat..ampak obstaja kakšen možen pogoj, da bi mi v slučaju, če sedaj ne naredim enega izpita, odobrili, da ga delam jeseni poleg tistih dveh ostalih? Hvala za vse informacije!!
|
|
|
|
|
gloss
Tretarček

Kul meter: 3
Spol: 
Sporočila: 141

|
u bisteu je letos tku d ce mas od petih predmetou enga negatiunga d gres loh pol septembra popraulat ob drugem roku... ce pa pades dva predmeta, pol pa mors drug let it maturo delt... zdj ti mas pa to mau cudn glede pruga pa druzga roka tku d zate nism za zihr kaku gre...
|
|
|
|
|
ilovemura
Pruček

Spol: 
Sporočila: 15

|
u bisteu je letos tku d ce mas od petih predmetou enga negatiunga d gres loh pol septembra popraulat ob drugem roku... ce pa pades dva predmeta, pol pa mors drug let it maturo delt... zdj ti mas pa to mau cudn glede pruga pa druzga roka tku d zate nism za zihr kaku gre...
Mislim da lahko pades dva predmeta da ti ostalih ni potrebno ponavljati v septemberskem roku. Je tak?
|
I LOVE MURA!!!
|
|
|
gloss
Tretarček

Spol: 

|
ni tku. loh mas sam enga negatiunga d gres na jesenski rok. ce mas dva, pol odpade drug rok. sam ne vem kaku je pol drug let ce mors it delt sam ta dva predmeta al pa celo maturo... ampk raj pozab na to. vrjem u spomladanski rok pa d se bos usega sam cim prej resu...
|
|
|
|
|
|
|
gloss
Tretarček

Spol: 

|
ja, res je mau slaba  sam bols d prej zves k pa prepozn... uglaunm je to letos novo glede mature. ce mene uprass je to tku zatu k ce dels drug let, mors placat maturo in s tem oni pokaserajo vec kesa... druge logike ni tle... se pa neki zgovarjajo d vecina folka k je melo dva predmeta negatiuna d je bla tud ob drugem roku neuspesna...
|
|
|
|
|
tanka
Tretarček

Kul meter: 4
Spol: 
Sporočila: 145
|
ljudje to NI RES!jeseni lahko delaš dva izpita,to sm se pa jst dobr pozanimala.vse kar je novo,da če padeš maturo(torej tri + izpite)greš loh šele dru let delat in nopvo je še to, da če zdej spomlad drugič popravlaš oceno izprejšnih let, lahko tretjič popravlaš šele naslednga.pika, teb priporočam, da pokličeš na ric in osebno vprašaš,pa čimprej, tkole ne boš nč natančmo zvedla,ker po šolah itak nč ne vejo,sploh te za izredno.
|
|
|
|
|
|
|
gloss
Tretarček

Spol: 

|
loh pades sam en izpit d gres loh na jesenski rok, 100%!
|
|
|
|
|
gloss
Tretarček

Spol: 

|
je pa tud novo kokr jst vem d ne mors popraulat rezultata s spomladanskega roka pol ob jesenskem... pa ce mas usj s tri predmeta ocenjeno usj tri al pa vec (en predmet mas loh dve) in peti predmet mas nezadostn useen loh nardis maturo pod pogojem d ta peti predmet nardis z 80% od pac tistga stevila tock k je potrebno met za pozitiuno... uglaunm ce piss anglo npr. 42%, 50% mors met za dve, se ti to oceni kot pozitiun ce mas pac usj tri predmete usj tri...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursa
Drugarček

Kul meter: 17
Spol: 
Sporočila: 91

|
oj!
jst mislm, da je najbols da nardite maturo in potem se vam ni treba ubadati s tem vprasanjem. ce pa hocte nardit maturo je pa najbols da se ucite! moj skromen nasvet
|
|
|
|
|
gloss
Tretarček

Spol: 

|
hvala za nasvet drgac se pa popounoma strinjam s tabo... sj itk d bo zdj ob prvem roku, brez dileme... mislm, odvisn ktere teme bodo pr zgodovini, ostalo pa ni panike... zdj glede ucenja se pa itk u teh par dneh nims kej velik za naucit. pac kar ves, ves.
|
|
|
|
|
tanka
Tretarček

Kul meter: 4
Spol: 
Sporočila: 145
|
ja ne vem, jst sm vidla obvestilo z rica, k piše da loh dva padeš da greš loh na jesence...kok mi gre to na živce teli zakoni vsak dan nov...
|
|
|
|
|
primozstr
Novinec

Sporočila: 3
|
Jst sm poslal mejl na RIC in vprašal glede tega. Dobil sem naslednji odgovor:
Pozdravljeni,
Določila o popravljanju negativnih ocen so zapisana v 41. členu Zakonu o maturi (Ur. l. RS št. 15/03),in se uporabljajo že od spomladanskega roka mature 2003 dalje. Navedeni 41. člen določa, da kandidat, ki je ocenjen z najmanj tremi pozitivnimi ocenami pri splošni maturi, ima pravico do dvakratnefa ponovnega opravljanja negativno ocenjenih predmetov splošne mature v prvih treh zaporednih izpitnih rokih po opravlanju cele splošne mature na isti šoli.
To pomeni, da kandidat, ki bo prvič opravljal prvič maturo v spomladanskem roku 2005, lahko opravlja popravne izpite dvakrat in pri tem izbira med tremi izpitnimi roki (jesenski rok 2005, spomladanski rok 2006, jesenski rok 2006).
Lepo pozdravljeni,
Mateja Erjavec Lovšin
|
|
|
|
|