Scaramouche
Novinec

Kul meter: 1
Sporočila: 4

|
Mogoče kdo ve na kateri fax je treba it itd... Help me!! :S
|
When i was born i was so surprised i didn't talk for a year and a half...
|
|
|
ursa
Drugarček

Kul meter: 17
Spol: 
Sporočila: 91

|
Jst bi ugibala, da moras iti na visoko policijsko-varnostno šola. Ampak bi res o tem samo ugibala.
najvec o tem bi ti povedala kasna svetovalna delavka na soli.
pa veliko srece pri iskanju poklica
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BabaGump
Pruček

Kul meter: 3
Sporočila: 39
|
medicina
če greš na FPVV..si za***al prihodnost
|
|
|
|
|
Scaramouche
Novinec

|
Zakaj?
|
When i was born i was so surprised i didn't talk for a year and a half...
|
|
|
|
|
|
|
lapatata
Novinec

Kul meter: 0
Sporočila: 2
|
Eden vodilnih forenzikov v slo je dipl. strojnik. Tko da res ni nujno da greš na fpvv. Medicina zna bit fajn, al pa kšna kemija ipd.
|
|
|
|
|
nasty18
Pruček

Sporočila: 16
|
js sm slišla, da moraš it na policijsko varnostne vede, potem je pa kao naprej še specializacija za forenzika.pa baje, da tega ni v sloveniji.tak sm slišla, ne vem pa, če je res...
|
|
|
|
|
coccolina
Novinec

Kul meter: -1
Spol: 

|
Men so rekli da moreš it najprej 4 leta na medicino pol pa maš še posebi za forenzika vrjetno, ne spomnem se več sam vem da moreš na medicino it
|
|
|
|
|
|
|
nasty18
Pruček

Sporočila: 16
|
Men so rekli da moreš it najprej 4 leta na medicino pol pa maš še posebi za forenzika vrjetno, ne spomnem se več sam vem da moreš na medicino it
medicina traja drgač 6 let, ne 4
|
|
|
|
|
molekulca
Tretarček

Kul meter: 6
Sporočila: 143

|
Hm medicina res traja kratkih 6 let :)Za forenzika pa moraš biti strokovnjak biologije,fizike ali kemije. Taki jim pridejo zelo prav.Včasih pa potrebujejo še kakšnega fotografa in kriminalista poleg sebe. Če te zanima več, si to lahko ogledaš na naslovu...
http://www.policija.si/portal/vprasanjaodgovori/zaposlovanje.php
LP
|
|
|
|
|
|
|
Bu-buc
Novinec

Sporočila: 2
|
ammm js vem za forenzika, ki je delo opravljal brez sole (ker vcasih niso zahtevali pac lista na katerem imas dokazano, potrejno katero solo si naredil) in je star mnde 30-40 let in je letos prvi letnik kemije, ker so ga poslali poleg dela da more opravit se to solo, da bo dejansko forenzik :)okej zapleteno u glavnem, mislim da mores it na kemijo
|
|
|
|
|
KittyP
Maturant

Kul meter: 19
Spol: 
Sporočila: 367

|
moj fant je na fakulteti za varnostne vede pa je ena izmed smeri tudi da greš za forenzika...sam oen vem kam moreš it naprej!
|
|
|
|
|
moica
Novinec

Sporočila: 9
|
jst sm se tut zanimala za ta pooklic, pa sm poklicala na inštitut kjer majo forenziki svoje, pa so mi rekl, da morm študirat kemijo al pa biologijo( mogoče bi lahko tut medicino, ne vem), potem se pa še pri njih nekaj ačsa izobražuješ...tk so rekli
|
|
|
|
|
|
|
JeanGallor
Novinec

Kul meter: -1
Sporočila: 8

|
Tukaj vas je kar nekaj, ki si gradite gradove v oblakih. Delo forenzikov je v ZDA ža v osnovi precej drugačno kot pri nas. Na FPVV je možnost izobrazbe za forenzika, s tem, da naziv ni ravno takšen po diplomi. Vseeno pa, če že gledate CSI in razmišljate za lastno glavo, lahko kaj kmalu ugotovite, da je za delo forenzika primeren marsikateri poklic. Od računalničarjev, strojnih tehnikov, psihologov, grafologov, kemikov, biologov, "medicincev", detektivov in tako dalje. Forenzik mora pa tako ali drugače imeti širok spekter znanja.
Drugače pa vam vsem želim, da bi se odločili prav in če je to pot forenzika, policista ali kateregakoli drugega varuha reda in miru vam želim veliko uspehov in naj vas ne zavede denar v nečiste posle.
|
"Dominus regit me et nihil mihi deerit..." Ps.23
|
|
|
TicTac
Pruček

Sporočila: 27
|
Za bit forenzik, ne it na FPVV! Sem bil tam na informativnem in je dekan jasno povedal, da ta faks ne dela forenzikov. Rekel je, da če hočeš to postat, moraš it študirat kemijo na FK.
lp
|
msn at tej041(at)gmail.com
|
|
|