fute
Novinec

Kul meter: 0
Sporočila: 3

|
... a se kej ukvarjate s športom? Jest se z borilstvom in sicer s savatom (francoki boks)....pa me zanima če kej poznate tale šport 
plp
|
|
|
|
|
|
|
fute
Novinec

|
no super da je vsaj ena k se zanima mal za borilne veščine.... ja savate oz. francoski boks je mal različen od juda saj je to udarjalni šport, kjer so dovoljene brce z nogami po celem telesu in ročna tehnika od pasu navzgor, ki je ista kot pri angleškem boksu. Naši treningi so zelo zanimivi in pestri, francoski boks trenirajo tako fantje kot punce. Za razliko od drugih udarjalnih borilnih veščin je tukaj ena posebnost, nožne tehnike izvajaš obut, kar udarce in način borbe malce spremeni. Zaradi obutve se lahko bistveno hitreje giblješ, zato je francoski boks znan predvsem po gibanju v vse smeri in učinkovitem izmikanju. Zelo močno orožje fb so nizki nožni udarci in rušenja. Drugače pa tekmujemo v obeh verzijah (1. na dotik 2.močnejša verzija ) veliko jih pa trenira tudi rekreativno.
Je pa savate širši pojem - dejansko se deli na 4 dele 1.Franc.boks 2. Canne (mečevanje) 3.Savate aerobika 4. Savate defence Prav savate defence pa uporablja tudi nekaj judo elemetnov, tako da mal sorodnosti je. 
Lahko prideš pogledati na naše terninge v šiški, za bežigradom in na poljanah.. več informacij na www.savate.si, v januarju je vadba brezplačna.
|
|
|
|
|
|
|
taekwondoist
Novinec

Sporočila: 1
|
Sam sem že prej vedel kaj je savate sam pa treneram taekwondo in judo, okusil pa sem še nekaj bvorilnih športoc 
Lp
|
|
|
|
|
fute
Novinec

|
...tudi jaz sem že okusil kar nekaj borilnih športov, predvsem udarjalnih. Prej sem treniral kickboxing pa boks, tekmoval sem tudi z taekwadoisti... samo imajo preveč okrneno tehniko in borijo se samo linijsko... no pol sem pa spoznal francoski boks (lahko mu rečem tudi obuti K1) in stvar mi je dala misliti, ko sem imel borbo z enim tujcem, će nekaj časa nazaj..... cisto drugi pristop, mnogo bolj uporaben.... predvsem low kicki so se v borbi izkazali kot zelo uporabni....
|
|
|
|
|
black_mamba
Novinec

Kul meter: 1
Spol: 
Sporočila: 4

|
Po eni stravi vam kr zavidam. Jaz se že celo življenje trudim, da bi trenirala kakše borilne veščine pa ne morem zaradi različnih vzrokov.
Uživajte še naprej v vaših športih
|
|
|
|
|
|
|
premalopameten
Pruček

Kul meter: -1
Spol: 
Sporočila: 22

|
jest sem nekaj mesecev treniral judo pol je pa predrago postalo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mravlja
Tretarček

Kul meter: 7
Spol: 
Sporočila: 123
|
Dobrodošla med druščino kick- boksarjev.
Lp
|
|
|
|
|
|
|
premalopameten
Pruček

Spol: 
Sporočila: 22

|
kašni borci....
|
|
|
|
|
|
|
odstekana
Novinec

Spol: 
Sporočila: 4

|
no super da je vsaj ena k se zanima mal za borilne veščine.... ja savate oz. francoski boks je mal različen od juda saj je to udarjalni šport, kjer so dovoljene brce z nogami po celem telesu in ročna tehnika od pasu navzgor, ki je ista kot pri angleškem boksu. Naši treningi so zelo zanimivi in pestri, francoski boks trenirajo tako fantje kot punce. Za razliko od drugih udarjalnih borilnih veščin je tukaj ena posebnost, nožne tehnike izvajaš obut, kar udarce in način borbe malce spremeni. Zaradi obutve se lahko bistveno hitreje giblješ, zato je francoski boks znan predvsem po gibanju v vse smeri in učinkovitem izmikanju. Zelo močno orožje fb so nizki nožni udarci in rušenja. Drugače pa tekmujemo v obeh verzijah (1. na dotik 2.močnejša verzija ) veliko jih pa trenira tudi rekreativno. Je pa savate širši pojem - dejansko se deli na 4 dele 1.Franc.boks 2. Canne (mečevanje) 3.Savate aerobika 4. Savate defence Prav savate defence pa uporablja tudi nekaj judo elemetnov, tako da mal sorodnosti je.  Lahko prideš pogledati na naše terninge v šiški, za bežigradom in na poljanah.. več informacij na www.savate.si, v januarju je vadba brezplačna.
uuu men je pa tole zanimivooo =) =) js sn trenirala karate... blo zakon.. zej sn šla pa v lj a ne... pa se nekak kr nisn šla pozanimat za kej druga, pa tak sn hotla trenirat neki mal bol na hard
|
|
|
|
|
gobec
Novinec

|
Če bi kdo rad kej treniral naj gre muay thai
|
|
|
|
|
jančula
Novinec

Spol: 
Sporočila: 9

|
kaj pa je sploh ta muay thai??  Prvič slišim!!! 
|
|
|
|
|
gobec
Novinec

|
mal si poglej http://www.tajskiboks.com/
"Tajski boks je najbolj grob borilni šport, ki je še v mejah normale in ima pred seboj še športno perspektivo, to se kaže v tudi v morebitni uvrstitvi med olimpijske športe. Razlika med profesionalno in amatersko različico je v opremi, pri drugi so tekmovalci zavarovani od nog do glave, podobno kot boksarji uporabljajo čelado in ščitnik za zobe, s ščitnikom je zavarovan tudi zgornji del telesa, potem pa so tu še suspenzer, podkolenski ščitniki in ščitniki za komolce. V tajskem boksu gre za udarce v polno, saj so tako kot v boksu zaželeni knockouti, uporablja pa se več kot sto kombiniranih tehnik. Merila pri sojenju so tudi precej blažja, tekmovalce pa varujejo pred poškodbami,"
al pa mal google uporab, a ne 
|
|
|
|
|
majchy_ka
Novinec

Sporočila: 1

|
oooo Jst tudi treniram savate kick box... kje pa treniraš???
|
|
|
|
|