Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Kiberpipa
Kiberpipa

Resnična resničnost
Resnična resničnost

Prevoz.org
Prevoz.org

Slo-Mod
Slo-Mod

Dijaski.net skupnost O življenju, vesolju in sploh vsem Debatni krožek™ Borilne veščine!
Stran: [1] Natisni
Avtor Tema: Borilne veščine!  (Število ogledov: 1838 )
fute
Novinec
*

Kul meter: 0
Sporočila: 3

Poslano: 14.01.2006 ob 19:12 Odgovori

... a se kej ukvarjate s športom? Jest se z borilstvom in sicer s savatom (francoki boks)....pa me zanima če kej poznate tale šport  

plp

sunny
Pruček
*

Kul meter: 4
Spol: Ženski
Sporočila: 17

Poslano: 18.01.2006 ob 17:58 Odgovori

ne poznam tega športa, poznam pa kirga drugega kot naprimer judo, saj sem ga tudi trenirala!

no, in povej kaj o tem športu, malo ga opiši da si bom lahko predstavljala??? Wink

sunyyy
fute
Novinec
*

Poslano: 19.01.2006 ob 01:22 Odgovori

no super da je vsaj ena k se zanima mal za borilne veščine.... ja savate oz. francoski boks je mal različen od juda saj je to udarjalni šport, kjer so dovoljene brce z nogami po celem telesu in ročna tehnika od pasu navzgor, ki je ista kot pri angleškem boksu. Naši treningi so zelo zanimivi in pestri, francoski boks trenirajo tako fantje kot punce. Za razliko od drugih udarjalnih borilnih veščin je tukaj ena posebnost, nožne tehnike izvajaš obut, kar udarce in način borbe malce spremeni. Zaradi obutve se lahko bistveno hitreje giblješ, zato je francoski boks znan predvsem po gibanju v vse smeri in učinkovitem izmikanju. Zelo močno orožje fb so nizki nožni udarci in rušenja.
Drugače pa tekmujemo v obeh verzijah (1. na dotik 2.močnejša verzija ) veliko jih pa trenira tudi rekreativno.

Je pa savate širši pojem - dejansko se deli na 4 dele 1.Franc.boks 2. Canne (mečevanje) 3.Savate aerobika 4. Savate defence
Prav savate defence pa uporablja tudi nekaj judo elemetnov, tako da mal sorodnosti je.  Wink

Lahko prideš pogledati na naše terninge v šiški, za bežigradom in na poljanah.. več informacij na www.savate.si, v januarju je vadba brezplačna.
sunny
Pruček
*

Kul meter: 4
Sporočila: 17

Poslano: 19.01.2006 ob 16:27 Odgovori

hvala za obrazloživev tega športa, zdej si ga bom  bol predstavljala

bay Smiley

sunyyy
taekwondoist
Novinec
*

Sporočila: 1

Poslano: 23.01.2006 ob 02:13 Odgovori

Sam sem že prej vedel kaj je savate sam pa treneram taekwondo in judo, okusil pa sem še nekaj bvorilnih športoc Wink

Lp
fute
Novinec
*

Poslano: 03.02.2006 ob 21:28 Odgovori

...tudi jaz sem že okusil kar nekaj borilnih športov, predvsem udarjalnih. Prej sem treniral kickboxing pa boks, tekmoval sem tudi z taekwadoisti... samo imajo preveč okrneno tehniko in borijo se samo linijsko... no pol sem pa spoznal francoski boks (lahko mu rečem tudi obuti K1) in stvar mi je dala misliti, ko sem imel borbo z enim tujcem, će nekaj časa nazaj..... cisto drugi pristop, mnogo bolj uporaben.... predvsem low kicki so se v borbi  izkazali kot zelo uporabni....
black_mamba
Novinec
*

Kul meter: 1
Sporočila: 4

Poslano: 05.02.2006 ob 16:55 Odgovori

Po eni stravi vam kr zavidam.
Jaz se že celo življenje trudim, da bi trenirala kakše borilne veščine pa ne morem zaradi različnih vzrokov.

Uživajte še naprej v vaših športih  Wink
Samoraj
Novinec
*

Spol: Moški

Poslano: 27.03.2006 ob 21:55 Odgovori

kake teknike borilnih veščin pa se uporabljajo ker si neke še omenjo judo vmes?pa borba na tleh je dovoljena?

jaz sem treniro K1 pa me tak malo zanima o tem.

ni nam lahko!!
premalopameten
Pruček
*

Kul meter: -1
Sporočila: 22

Poslano: 05.04.2006 ob 13:22 Odgovori

jest sem nekaj mesecev treniral judo pol je pa predrago postalo
Red rose
Novinec
*

Kul meter: 2
Sporočila: 6

Poslano: 08.04.2006 ob 23:25 Odgovori

jst treniram karate že kr dolg... drgač so pa borilne veščine kr ql...Wink za kitajski box sm pa že slišala, sam ne vem točn kako poteka...

Nina:)
tjasula
Novinec
*

Poslano: 10.04.2006 ob 18:32 Odgovori

Citat od: fute
... a se kej ukvarjate s športom? Jest se z borilstvom in sicer s savatom (francoki boks)....pa me zanima če kej poznate tale šport  

plp

Js treneram kick boks ozeroma francoski boks! Kje pa treneraš? Pa a so ti ušeč tko borilne veščine nasplošno?  Cool
fsm

Lepe pozdravčke
mravlja
Tretarček

Kul meter: 7
Sporočila: 123

Poslano: 11.04.2006 ob 17:15 Odgovori

Dobrodošla med druščino kick- boksarjev.

Lp
loli.us
Pruček
*

Kul meter: -4
Sporočila: 13

Poslano: 09.06.2006 ob 21:37 Odgovori

Js pa karate treneram  Smiley že 9 let pa pol  Smiley

LoLi
premalopameten
Pruček
*

Sporočila: 22

Poslano: 10.07.2006 ob 13:48 Odgovori

kašni borci....
maVriica
Novinec
*

Poslano: 25.10.2006 ob 22:00 Odgovori

js pa judo  Smiley pa mi je ful zakon drgač so mi pa nasplošno borilne veščine ful kul Roll Eyes

just B =)
odstekana
Novinec
*

Poslano: 11.11.2006 ob 19:38 Odgovori

no super da je vsaj ena k se zanima mal za borilne veščine.... ja savate oz. francoski boks je mal različen od juda saj je to udarjalni šport, kjer so dovoljene brce z nogami po celem telesu in ročna tehnika od pasu navzgor, ki je ista kot pri angleškem boksu. Naši treningi so zelo zanimivi in pestri, francoski boks trenirajo tako fantje kot punce. Za razliko od drugih udarjalnih borilnih veščin je tukaj ena posebnost, nožne tehnike izvajaš obut, kar udarce in način borbe malce spremeni. Zaradi obutve se lahko bistveno hitreje giblješ, zato je francoski boks znan predvsem po gibanju v vse smeri in učinkovitem izmikanju. Zelo močno orožje fb so nizki nožni udarci in rušenja.
Drugače pa tekmujemo v obeh verzijah (1. na dotik 2.močnejša verzija ) veliko jih pa trenira tudi rekreativno.

Je pa savate širši pojem - dejansko se deli na 4 dele 1.Franc.boks 2. Canne (mečevanje) 3.Savate aerobika 4. Savate defence
Prav savate defence pa uporablja tudi nekaj judo elemetnov, tako da mal sorodnosti je.  Wink

Lahko prideš pogledati na naše terninge v šiški, za bežigradom in na poljanah.. več informacij na www.savate.si, v januarju je vadba brezplačna.

uuu men je pa tole zanimivooo =) =) js sn trenirala karate...  Grin Smiley blo zakon.. zej sn šla pa v lj a ne... pa se nekak kr nisn šla pozanimat za kej druga, pa tak sn hotla trenirat neki mal bol na hard  Smiley Wink Tongue Evil
gobec
Novinec
*

Poslano: 15.01.2007 ob 12:29 Odgovori

Če bi kdo rad kej treniral naj gre muay thai
jančula
Novinec
*

Sporočila: 9

Poslano: 15.01.2007 ob 21:52 Odgovori

kaj pa je sploh ta muay thai?? Shocked
Prvič slišim!!! Huh Undecided
Smiley Cool
gobec
Novinec
*

Poslano: 16.01.2007 ob 00:20 Odgovori

mal si poglej http://www.tajskiboks.com/

"Tajski boks je najbolj grob borilni šport, ki je še v mejah normale in ima pred seboj še športno perspektivo, to se kaže v tudi v morebitni uvrstitvi med olimpijske športe. Razlika med profesionalno in amatersko različico je v opremi, pri drugi so tekmovalci zavarovani od nog do glave, podobno kot boksarji uporabljajo čelado in ščitnik za zobe, s ščitnikom je zavarovan tudi zgornji del telesa, potem pa so tu še suspenzer, podkolenski ščitniki in ščitniki za komolce. V tajskem boksu gre za udarce v polno, saj so tako kot v boksu zaželeni knockouti, uporablja pa se več kot sto kombiniranih tehnik. Merila pri sojenju so tudi precej blažja, tekmovalce pa varujejo pred poškodbami,"

al pa mal google uporab, a ne Roll Eyes

majchy_ka
Novinec
*

Poslano: 04.03.2007 ob 18:52 Odgovori

oooo Grin  Jst tudi treniram savate kick box... Smiley kje pa treniraš???
Stran: [1] Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X