Jeziki Naravoslovje Družboslovje Drugo
|
Statistika:
|
|
Št. datotek:
12384
|
|
|
Avtor
|
Tema: Gimnazija - kako in kaj (Število ogledov: 3100 )
|
danijelca
Pruček

Kul meter: -6
Spol: 
Sporočila: 28

|
Končujem 9.razred in sem se vpisala na gimnazijo. Včasih me je malo strah, da tega ne bom zmogla. A mi lahko kdo napiše kaj več o gimnaziji (ali je zelo težko, načini učenja...)? Hvala vsem ki boste karkoli prispevali in mi pomagali.
|
|
|
|
« Zadnjič spremenjeno: 23.05.2007 ob 11:59 Avtor: Hundey »
|
|
|
|
|
jaya
Novinec

Kul meter: 2
Sporočila: 9

|
am...tžko lih ni. je pa definitivno mau razlike, kar se tiče prfoxov in načina pouka. sam zj je to spet različn od gimnazije do gimnazije. na začetku je en takšn šok (usaj pr men je biu), k kr naenkat 1xprebrana snov tik pred testom ne zadostuje več za višje ocene. se pač s tem sprjaznš in se počas navadš na to, da se morš tut kdaj pa kdaj začet učit kšna 2 al pa 3 dni prej. zj nm so že od vsega začetka non-stop ponavlal, da je najboš če se sprot učiš, mi pa v 4ih letih to nkol ni znesl. ampk se da zvozt tut sam s kampanjskim učenjem (vsa 4 leta sm bla pravdobra). glede pouka sm pa že prej napisala, da je odvisn od vsake šole pa od prfoxov. pr večini predmetih ni več narekovanja, k smo ga bli vsi vajeni iz OŠ, sam si morš tut kdaj narest izpiske iz knjige ipd. drgač je pa sploh to obdobje zlo fajn in če maš še d best sošolce je sploh supr, tko da ti kr brez panike
|
|
|
|
|
danijelca
Pruček

Spol: 

|
No zdej sm že malo potolažena. Sej upam da bodo sošolci čimboljši in da bodo šla 4 leta hitro mimo. Pa upam da se moj uspeh ne bo dosti pokvaril.
Hvala za pomoč!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
pheenka
Četrtovček

Kul meter: 4
Sporočila: 194

|
jz sm se učila lihtok kt v oš (al pa še mn), pa mi je čist znesl... no, res pa d sm bla prej super odlična in oh in sploh priznanj, pol pa najprej pdb, nato 2x db, zdej bo treba pa še neki zvišat, da bo spet db
|
|
|
|
|
danijelca
Pruček

Spol: 

|
Saj zdaj me n i več tolk strah ker približno vem s kom bom v razredu pa še frendice so mi posodle zvezke ki jih več ne potrebujejo.
|
|
|
|
« Zadnjič spremenjeno: 23.05.2006 ob 13:40 Avtor: danijelca »
|
|
|
|
|
*Claudia*
Novinec

Kul meter: -2
Spol: 

|
Ola!  No, jaz sem tudi 9.razred osnovne in se bom vpisala na gimnazijo, mene mislm, ne vem ali bom imela dovolj pik pa tega, vsa leta sem odlična, od 190 pa če bo vse po sreči izgubim toliko pik da pristanem na 180....zdej upam da bom sprejeta...me pa zanima, pač ljudje govorijo kok je težko, pa me strašijo, a je do osebe drgač, pač jst se usedem več k en dan pred zvezk, pač če je kontrolna v torek, ser bom učila v soboto za vikend, kako je na gimnaziji, kako, mislm, a je res da ti nekje ne more ratvt, ...mislm sej vem da sm čudna, sam k vsi pravjo kaj bo...zavedam se da bo drgač, ker na naši šoli eni učitli nč ne znajo razllgat,...pa plonkamo pa to, na gimnaziji bo drgač...sam kakšne so to spremembe, jst sm pa še občutljiva hehe če ni 5 al pa 4 sm čist hin, pač se sekiram...torej konc nakladanja...Kako in kej občutmo spremembe, kje se najbolj vidjo...  Upam, da boste kej odgovoril...
|
|
|
|
|
|
|
*Claudia*
Novinec

Kul meter: -2
Spol: 

|
Ojla ..::somebody::.. !!! Am, ne vem katera gimnazija je to...torej nekaj ti povem poznam prjatla ki je s pd. uspehom prišel na želimle...želimle je zelo težka gimnazija, če jo poznaš to veš...no ampak na gimnazazija mu ne dela težav, ker se trudi pa uči, pač ne žurira tko kkr velik folka njegovih staroosti ampak končni rezultat bo bolši kakor njihov...jst ti predlagam pojdi na gimnazijo, oziroma sej si mela dans že vpise če se ne motim, mi smo jih mel...in smo se dans upisal...drugače se še malo pozanimaj, če bi bila jaz na tbvojem mestu BI šla na gimanzijo... ..veliko sreče!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
..::somebody::..
Pruček

Kul meter: -3
Spol: 
Sporočila: 12

|
Ojla ..::somebody::.. !!! Am, ne vem katera gimnazija je to...torej nekaj ti povem poznam prjatla ki je s pd. uspehom prišel na želimle...želimle je zelo težka gimnazija, če jo poznaš to veš...no ampak na gimnazazija mu ne dela težav, ker se trudi pa uči, pač ne žurira tko kkr velik folka njegovih staroosti ampak končni rezultat bo bolši kakor njihov...jst ti predlagam pojdi na gimnazijo, oziroma sej si mela dans že vpise če se ne motim, mi smo jih mel...in smo se dans upisal...drugače se še malo pozanimaj, če bi bila jaz na tbvojem mestu BI šla na gimanzijo... ..veliko sreče!!!!!!!!!  kAJ?S pd uspehom je prišel na želimle? Ja Želimle je težka gimnazija..sicer pa je verjetno bilo tok malo vpisa da so ga sprejel..?Drgač pa jst grem na ŠCRM(šolski center rudolfa maistra) če gdo pozna, ki pa itak še do zdej ni imel omejitev..samo je pa vprašanje,..če se jih bo preveč prjavl(oni majo tok mest kt stolov v razredu) vrjetn nebom s pd sprejeta ..ampak hvala ti claudia..d si me pokonca s tem tvojim frendom spravla..hvala ti! ..sej bom šla na gimnazijo..SPROT SE BO TREBA UČIT..aja..pa če maš mto 3 te spustijo?Čeprov sm bla pr pouku( d sm mal vidla) na ŠCRM-ju pa so lih teste nazaj dobl za mto..je ena šut pisala, pa je rekla d je mela v OŠ vedno mto 2
|
[b]Kar želiš storiti danes, ne odlašaj na jutri, marveč reci, da si naredil že včeraj![/b]
|
|
|
danijelca
Pruček

Spol: 

|
Ojla!!!!!! Bi se lahko kdo zdej javil pa povedal kako mu gre v gimnaziji? ?
|
|
|
|
|
|
|
red_rain
Drugarček

Kul meter: 1
Sporočila: 58

|
Gimnazije se med seboj seveda razlikujejo, kar pa se tiče mojih izkušenj lahko rečem tole:
sama sem na začetku vsakega letnika govorila, da bom delala sproti ampak ti nekako ne znese(delno je kriva količina snovi, še bolj pa lenoba ; zato sem vsa štiri leta v gimnaziji pridno prakticirala kampanjsko učenje in vseeno prišla skozi dokaj solidno (4 leta pdb uspeh), razen seveda pri matematiki, kjer 2 dni pred testom pač ne zaleže, vsaj ne, po mojih izkušnjah, v 3. in 4. letniku, ko se srečaš z popolnoma novo, osnovni šoli neznano snovjo. No, sama lahko rečem, da imam v najgršem spominu, kar se tiče količine učenja, matematiko, slovenščino (ogromno književnosti!) in zgodovino (velikoo snovi + naši zgo testi so bili morilski, zato je bila kol. časa za dudlanje zgo tam nekje na nivoju slovenščine).
Mislim pa, da če si bolj ali manj delovna, če se zanimaš za snov (pa tudi če samo navidezno ), če ne (preveč) špricaš in si ustvariš nek pozitiven odnos s profesorji, ne bi smelo bit nekih velikih težav v gimnaziji. Razlike z OŠ so, ker moraš v gim znati snov bolj poglobljeno- tukaj mi na pamet prideta predvsem slovenščina (slovnica) in matematika, ko nekaj narejeno "na pol" ne pride več v poštev za pozitivno oceno.
Sicer pa je najbolje, da gim sama doživiš in ugotoviš, pri katerih predmetih je potrebno več učenja, pri katerih manj. Ni tak bav bav kot pravijo, je pa res, da sama že od začetka nisem jemala predmetov "na easy". Če se potrudiš so temu primerne tudi ocene.
Najhujši del pa je itak matura (za katero bi se mogla učit ampak žal ne morem iz svoje kože )
pa srečno!
|
|
|
|
|
(s)Aint
Novinec

Kul meter: 0
Spol: 
Sporočila: 1

|
hmm... gimnazija.... it u gimnazijo s pd uspehom ni kr tk, jah prideš še že na gimnazijo, sam na gimnazijah je način dela drugačn pa tut snov se jemlje blazn hitr, jst sm sicer z GCC(gimnazija celje center) ampak ni tak bed.... če si naravoslovn tip človeka nebi smeu met kakih problemv.... sicer mene mal matematika ***e ampak druge stvari pa lepo laufajo.... problem je tut u tem da se eni piflajo snov na pamet, glih tega pa ne smeš, ko ti prof mal ubrne uprašanje pa večina kr pogrne.... jah če greš u gimnazijo moreš vedet sam eno stvar oziroma znat moreš eno stvar - UČIT SE!!! jst se pač ne učim res nič kolker si zapomnem pr urah, zato mi pa tut matematika ni glih najbolj..... smo pa mel tekmovanje iz matematike pa sem več ko pol šole stegno, pr ucenah sm pa bolj zadi........ hmm ja pa ne smeš, tko ko jst naprimer, ko se ga tu pa tam mal napijemo s kolegi....... celjski park je sinonim za pitje ampak našo celjsko gimnazijo je treba pokapirat ko smo tak sami metalci pa rockerji pa pankerji gor....... hehe no zdej sm zabluzoo, jah sej ni tak bav bav sam vseen je pa dobr da znaš delat, se usedet pa poskušat neki zastopit... verjem da dobr wem kak je ko "zaguši" heh noja sicer pa itq da narediš, nč bat sam ne ga po parku srat heh čau**
|
by: (s)Aint "ASS"
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
Sporočila: 303
|
Jaz ti pač lahko to povem.
Menim, da je v gimnaziji kar težko biti vsa štiri leta odličen. Ni problem furat z dobrim uspehom, ampak za odličen oz. prav dober uspeh moraš kar veliko znati. Pomembno je predvsem to, da snov razumeš in ne da snov znaš na pamet.
Zaključujem 4. letnik in do sedaj sem bil vseskozi odličen. Še nekaj nasvetov pri posameznih predmetih:
SLOVENŠČINA: jo absolutno sovražim ker je snovi OGROMNO. Snovi je res toliko, da moraš imeti kar dober spomin (predvsem za maturo).
MATEMATIKA: če si vsaj malo logičen tip človeka potem ne bi smelo biti problemov..
ANGLEŠČINA: največji problemi so po mojem mnenju prav pri angleščini. Meni osebno ni težka ampak nekateri moji sošolci imajo grozne probleme. Baje je prav pri angleščini pomembna osnova iz osnovne šole.
Tako da želim ti veliko sreče in znanja! Potrudi se in verjemi, da se vse da!
|
|
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
beyb, se popolnoma strinjam (če ne upoštevam 4. letnika). Osebno mi je 4. letnik daleč najtežji in res se učim več kot sem se prej..
Je pa odvisno od gimnazije do gimnazije..
|
|
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
Jo kok vam je fajn da se vam umirja 
Jaz mam naslednji test 18.1, nato pa prava grmada (bio, kem, fil, zgo, slo, ang, mat,...). Tak da zdaj mam še en teden malo bol skuliranega tempa nato pa s polno paro naprej...
|
|
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
Hehe ja saj prej smo se tak sekirali če smo se morali naučiti 20 strani za en test, zdaj pa je že 60 strani tok malo..
Kaj pa imaš za IP?
|
|
|
|
|
|
|
Room2012
Maturant

Spol: 
|
beyb, daš mogoče MSN?
|
|
|
|
|
|
|
mančk*
Novinec

Sporočila: 1
|
oila  tkole bom rekla... jest hodm na jeseniško gimnazijo in morm priznt da na začetku k sm ke pršla je blo dost šokantn...velik je drugač u sredn šol kot pa v osnovn šol. na začetku sm mela nekej težav ker pač z neučenjem ne moreš zdelat gimnazije. je pa tut od usazga posameznika odvisn...kok se more učit. tko da če mate možnost usi tisti k hočte jt na gimnazijo..pejte. pomoje vm ne bo žou... kar se tiče pa učenja se pa itak morš na usaki šoli učit (nekateri ) Majo pa pač gimnazije tut slabe stvari. Pač kar se tiče učenja...treba se je več učit...kar pa sicer men zdj ni več tak problem k morš pač nekak si u glav nek urnik narest da maš čs sploh use za šolo narest... učash tut zmanka časa... ampak toj že druga zgodba... tko da predlagam res gimnazijo  lp
|
|
|
|
|
|
|
Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.
Osnovnošolski oddelek
Srednješolski oddelek
Razno
Stiki:
Administracija × klik
Oglaševanje × klik
Strani gostuje
|