Pošlji datoteke Donatorji Forum Top 100  

Iskanje datotek:
  Jeziki
Angleščina
Francoščina
Grščina
Italijanščina
Latinščina
Madžarščina
Nemščina
Ruščina
Slovenščina
Španščina

Naravoslovje
Biologija
Fizika
Kemija
Matematika

Družboslovje
Filozofija
Geografija
Psihologija
Sociologija
Zgodovina

Drugo
Ekonomija
Glasba
Računalništvo in
informatika
Umetnost
Strokovni predmeti
Šport
Tehnika
Ostalo

Najnovejših 100
Na začetek

Statistika:
  Št. datotek:  12384

Pikslar
Pikslar

Kiberpipa
Kiberpipa

Resnična resničnost
Resnična resničnost

mojucitelj.net
mojucitelj.net

Dijaski.net skupnost Šola in njene temne sile Prigode, metode in zablode Plonkanje
Stran: [1] 2 Natisni
Avtor Tema: Plonkanje  (Število ogledov: 5357 )
Hundey
Moderator

Kul meter: 34
Spol: Moški
Sporočila: 604

Poslano: 07.10.2004 ob 19:03 Odgovori

Mene pa zanima na kake načine vse plonkate, pa da vas prfoks ni dobu.

Men se najbolj dopade, da si lepo napišem na mizo, seveda sedim ob steni. Mize so pa tko al tko popisane in prfoks sploh ne opazi.  Grin

Da bi mel pa plonk listke mi pa ni preveč ok, sej se prehitro opazi in pol si lohk pokvariš oceno.  Sad
bedluck
Novinec
*

Kul meter: 1
Spol: Ženski
Sporočila: 1

Poslano: 07.10.2004 ob 19:27 Odgovori

aves Hundey, eni pa ne plonkamo  Grin, sam zgleda da bomo mogl zacet!
« Zadnjič spremenjeno: 08.10.2004 ob 19:40 Avtor: Hundey »

i'm in looooooooooove! pa kupujem baseball kij, so give me a note, if u r selling one!
mojo-jojo
Novinec
*

Sporočila: 7

Poslano: 08.10.2004 ob 11:47 Odgovori

Se boljsi scenarij je, da imas mizo, ki je na strani, kjer je prfoks prekrita z desko, poleg tega je fajn ce ima se kaksno policko spodaj, da lahko gor odlagas svoje zadevice  Tongue

Mozilla Firefox - vzemi splet v svoje roke.
incognito
Administrator

Kul meter: 14
Sporočila: 190

Poslano: 09.10.2004 ob 13:42 Odgovori

Že dalj časa se odločam, da bi napisal kaj na to tematiko in danes sem si resnično vzel nekaj časa, tako da kar začnimo. Najbolj pogost in običajen način plonkanja je, da se listek z občutljivo vsebino skrije na kar najbolj vidno in izpostavljeno mesto - pod test.

Postopek izdelave, najprej naredimo plonk ceglc. Če ga imate na računalu, izberite kar najmanjše fonte, ki jih še vidite (6, 7, 8 ) in voila, čaka vas samo se malce striženja. Če pa ga imate namen narediti sami, torej napisati ročno vam svetujem slednje. Izberite si velikost celotne zadeve in ob tem mislite prvo na to, da vas ne dobijo. Namreč, kaj vam pomaga a3 plonk na katerem piše popolnoma vse, če ga pa nimate kam dati, ne da bi s tem zbudili pozornost 5/4 razreda?

Plonke lahko pišete na roke, priporočljivo s svinčnikom. Morda se bo kdo vprašal zakaj? Preprost poizkus, vzemite 2 bela papirja, na enega narisite 2 črti, eno s kulijem ter drugo s svinčnikom. Potem pa ta list prekrijte z drugim (kot simulacija testa) in poglejte kaj bolj proseva skozi. Odgovor, vsaj v mojem primeru ni bil težak.

Pa pojdimo dalje. Torej, že pred testom se splača pomisliti, kje boste zadrzevali listič v času pred aktivacijo. Lokacij je več. Rokav dolgega puloverja, stranski hlačni zep, polica pod mizo, skratka izbira je popolnoma vaša. Ko se profesor sprehodi do vas in vam da test pa se zacne akcija. Kako spraviti plonk iz žepa pod test je stvar vsakega posameznika, zelo je v modi izvedba takoj ko profesor izroči teste.

Navadno se predavatelji ustalijo na enem mestu v razredu/predavalinici od koder bolj in manj intenzivno pregledujejo situacijo. Bodite kar čimbolj sproščeni in mirni. Panika in živčnost samo pritegneta pozornost.

'Have fun and don't get caught!', je bilo in je vodilo phreak-erjev. Strinjam se z njimi, ravnotako se pa tudi strinjam, da plonkanje ni izgovor za neznanje!

Gotta go, nekdo more skuhat kosilo, LP
« Zadnjič spremenjeno: 29.04.2007 ob 13:31 Avtor: incognito »

Think before you think!
D3U5
Četrtovček

Kul meter: 23
Sporočila: 173

Poslano: 14.10.2004 ob 16:56 Odgovori

Ful dobr post. Definitivno je najbolse mesto pod testom. Pri testih, ki so na A3 polah pa gre stvar se lazje. Skrij ga V test. Sam ne ga pozabt na konc hitr u pest stisn, d ti ga prfox ne pobere skupi s testom. Aja, pa se en hint: Plonklce na računalniku obarvite rahlo sivo, saj se od daleč, sploh ne loči od teksta na testu. Če gre pa prfox mimo, pa čisto mirno obrnite stran na testu in tako skrite plonkič Smiley

Hint: Plonkič oblepite s selotejpom, kr pol manj šumi k ga prestavlate.

Drgač pa če vam grozi d vas je odkril, zlooo hitr vzemte plonkl vn iz(pod) testa in ga vržte med noge na stol. Mi je tut že ratal.

Cheating if very fun... Untill you get caught

[b]Deus has Spoken![/b]
incognito
Administrator

Kul meter: 14
Sporočila: 190

Poslano: 15.10.2004 ob 19:28 Odgovori

Pišeš kot človek z veliko izkušnjami  Wink Wink Ne bom niti spraševal, hehe.

Jop, salotejp čez je definitivno vreden svojega truda.  Sicer pa, jst sem še vedno mnenja, da plonkaš res samo takrat, ko nimaš druge izbire, in mislim da tekom SŠ in OŠ jo skoraj vedno imaš, če je le motivacija (katero pa priznam, da če je zunaj sonček, pa kakšne fletne deklice, precej težko ohranit  Smiley).

Think before you think!
D3U5
Četrtovček

Kul meter: 23
Sporočila: 173

Poslano: 19.10.2004 ob 17:24 Odgovori

Seveda d je plonkanje samo izhod v sili, ampak, ce ze mors plonkat, vsaj plonkaj tako, da te ne dobijo prfoXi, kr pol pa ponavadi ni lepo... Vsaj v vecini primerov se ne konca prevec roznato  Tongue

Anyway, izkusnje... Huh, kapavem. do zdej sm plonku sam pr Nemscini, k si nikakor ne morm zapomnit Der, Die, Das... itd. Grrrr... In me se niso dobil.

Obstajajo pa tut bol radikalne poteze. Ce sedis z enim sosolcem k obvlada predmet, in ce mate to sreco, da so testi relativno podobni (A in B skupina... Yeah right) lahko probate naslednji manever...

Test resi normalno, ampak tisto kar ne ves pusti prazno. (pa ne se takoj na zacetku podpisat), preduro se pa dogovorta s sosolcem s katerim sedis pr kontrolki, da bota pisala s kar se da podobno pisavo/barvo. Ko je se cca 10min do konca testa, poglejta kam profesor gleda in ce vaju ne gleda, je to cas za manever. End od vaju (prej se zmenita seveda) dvigne svoj test mal nad mizo, drugi pa porine svojga pod tvojim, ti test spustis proti sosolcu tk d mate zdej drug od druzga test. Pejta skoz pa se resta/popravta drug drugemu kar manjka/ni prav (vse s svincnikom pa zlo narahlo) pol si pa teste nazaj zamenita in pejta s svojo pisavo se enkrat cez svincnik. Voila!

S kolegom sma enkrat tak biologijo oba dobila 5, ceprav sm jz znal sam pol testa on pa ostalo polovico  Cheesy

P.S. Upam d bo kej pomagal!

[b]Deus has Spoken![/b]
tink
Drugarček
**

Kul meter: 12
Sporočila: 94

Poslano: 02.11.2004 ob 21:20 Odgovori

Wow, sami eksperti tukaj Grin

Jaz sem enostavno prelena, da bi se mi dalo narediti plonkce - v glavnem še te samo za fiziko (ja, tam sem jih vedno imela v kalkulatorju - mam takega, ki ima temo siv prosojen pokrov in napišem gor s srebrnim kulijem - če me dobi, samo hitro zbrišem. Mi ga je že večkrat vzela, pa nikoli nič opazla :.
Pri matematiki si včasih kakšne furmule napišem na mizo, to je pa več ali manj vse..
Mam ponavadi toliko volje, da se približno pol snovi naučim, nekaj ugibam, drugo pa mi kdo pomaga.. Sicer pa tudi jaz delim svoje znanje z drugimi, kadar ga le imam..

Here comes the sun.. :)
BabaGump
Pruček
*

Kul meter: 3
Sporočila: 39

Poslano: 20.11.2004 ob 21:30 Odgovori

Glede fizike, matematike je stvar tudi razumevanja stvari, ker če imaš formulo napisano, pa ne veš kako bi kaj iz nje zračunal je tudi brezveze.

če že imate švingle, si jih prej vsaj preberite, da boste vedli, kje kaj leži.

pri nas smo imeli pri psihologiji in socilogiji tak način, da je dala npr. 60 vprašanj z točnim odgovorom ter rekla, da bo dala nor. 10 vprašanj iz tega kupa. zato smo si vse vprašanje točno prepisali na švingle(font;5,6) pol pa samo gor na test napisali. vedela je, da švinglamo, ker je rekla, da nas ne sme dobit. oz. bi nas lahko dobla, samo ker nimamo tega na maturi, je rekla, da ne sme biti preveč očitno. keri pa so imeli na maturi, pa so mogli res bolj neopazno švinglati.

samo pri nemščini še nisem švinglal. zato ker je pri nas prof. Rajh avtoriteta, in če bi te zalotla, ne vem kaj bi blo. čeprav eni nekaj švinglajo, samo se mi zdi, da tako ali tako 75%kar je na švinglu vem, zakaj bi torej tvegal.

zadnje čase si preprosti dam listek na koleno, pol pa če gre mimo  jih pač umaknem.

Najbolj tehnično težko izvedljiv in varnostno fullproof pa je bvil takšen. imel sem štrik , ki je bil privezan na švingelj na eni roki, preko rame, preko hrbta, do druge rame in do roke. na eni strani je bil švingelj narejen tako, da je imel švinglej luknjo, skozi sem zavezal švingelj, na drugi strani pa sem imel štrik, za katerega sem moral samo potegnit, če bi kaj blo.  samo problem je bil, če si preveč potegnil, ali pa si zgubil drugo stran štrika in pol si imel švingelj na sebi, samo do njega nisi mogel, brez, da bi bil opažen. to bi rešil tako, tako, da bi švinglej bil privezan na uro naprimer, na drugi strani pa na tiste obročke za pas na kavbojkah, tak ti ne morejo uit.

samo sem prelen, da bi še to delal.

smoke in peace
Hellspawn
Pruček
*

Kul meter: 8
Sporočila: 41

Poslano: 24.11.2004 ob 19:21 Odgovori

Nevem jz mam občutek da nekatere profesorje briga če plonkaš al ne al so pa zelo slepi.
Najbolj deluje če si napišeš na mizo, al pa plonkic ki si ga lahko zbases v kuli
Lego
Novinec
*

Sporočila: 3

Poslano: 29.11.2004 ob 21:29 Odgovori

Men se je še zmeri najbl obnesla metoda dveh kulijev v roki in rolca plonka na njih.. dolžina do 8m je še šla v roko  Smiley

Sicer mam pa feeling, da se iza katedra itak vse vid, problem je sam v tem kolk se komu (prfoksom) da ukvarjat s tem...

G.
« Zadnjič spremenjeno: 29.11.2004 ob 21:29 Avtor: Lego »
weeda
Moderator

Kul meter: 20
Sporočila: 147

Poslano: 30.11.2004 ob 19:39 Odgovori

Citat od: Lego
Sicer mam pa feeling, da se iza katedra itak vse vid, problem je sam v tem kolk se komu (prfoksom) da ukvarjat s tem...
Ja, se strinjam, pa tut odvisno je od tega kdo SI! Če te foks ne prenaša in te živga ne more vidt, pol si lahko prepričan, da te bo ***u u glavo, kokr bo le lahk, če si pa njegov lublenček, se bo pa delu, k da ni nč vidu Smiley
Trust me....I know!

LP Grin

Živi zdravo z naravo
Lego
Novinec
*

Sporočila: 3

Poslano: 30.11.2004 ob 22:31 Odgovori

Citat od: weeda
Ja, se strinjam, pa tut odvisno je od tega kdo SI! Če te foks ne prenaša in te živga ne more vidt, pol si lahko prepričan, da te bo ***u u glavo, kokr bo le lahk, če si pa njegov lublenček, se bo pa delu, k da ni nč vidu Smiley
Trust me....I know!

LP Grin

Mah nism čist zihr da to tko gre, čeprov me prfoksi nikol niso mel posebej radi, nism mel s tem problemov.. Undecided.

G.
LaNoche
Pruček
*

Kul meter: 10
Sporočila: 32

Poslano: 15.12.2004 ob 19:17 Odgovori

no js vem še neki metod kako se plonka:)

npr. nalepš plonkič na podplat od copata...fino je če je pisava črna če mač podplat črn in čim bl na gost napisan d se barvna zarlika ne vid. če je podplat svetlo siv pa list na kterm je plonk sive barve.

pol punce....kratka kiklca pa une kožne najlonke al pa bele loh svetlo modre..uglavnm ne temne..in lonkič u najlonke pa tok visok d je pod kliko pa tok nizko z se ti ni treba slečt d vidš:)

pol če noste uno ročno uro k je mal bl tko...velka(rečmo baby-g) pol si plonke nalepš na pašček od ure pa pod uro. in k začneš pisat uro šis flegma odložiš na rob mize (d te ne bo motla:) )in k pride trenutek potrebe se nrdiš d razmišlaš in uro valaš po rokah umes pa kar se da uspešno bereš:)

če maš zravn sebe pred al pa pred sabo soseda k ma isti tip kontrolne in je kontra za obkrožvat se lahko brcata u stol al pa s prsti tolšeta po mizi. zmenta se pred kontro kaj nrdita d poveta kere naloge ne veš in kaj so posamezne črke torej pravilni odgovori (primer: ne znam rešt naloge3 - torej sosedo brcnem u stol 3x[sevede tko d sene vid Smiley]in pol je odogovor te naloge b [podane so možnosti a, b, c, d] in ona na mizo postav dva prsta ene roke [najbl učinkovit je če to nrdi na kontro in zravn še mal u strol pogleda-zadeva je vidt tko k d se neki ne more spomnt amapk točno ve d se je to učila])

No upam d vm bo to kj pomagal. vm pa še neki povem...če si napišeš plonkič se že neki naučiš...in moja mami k je prfoksa pred uro lahko oddajo plonkiče in če rečmo kermu zmanka ena točka do višje ocene al pa pov pa d je oddav plonkič pa d je dobr...mu da tisto piko zravn Smiley

stay cool:) papa

Vedno vaša...LaNoche:)
Hundey
Moderator

Kul meter: 34
Sporočila: 604

Poslano: 15.12.2004 ob 21:06 Odgovori

S pisanjem plonkiča se res veliko naučiš. Sam kaj ko ga lahko tudi dobiš in ne napišeš sam, potem je druga zgodba.

Meni je pa še vedno najboljši plonkič tisti na mizo napisan pod puščico ali pa nekje pod roko.  Cool Nikoli ga niso opazil, pa še zelo težko ga je tudi od blizu opazit, ker so mize skoraj vedno čist popisane.
garfield
Novinec
*

Sporočila: 6

Poslano: 20.12.2004 ob 22:17 Odgovori

Sam tok k že govorite o plonkanju. probite dt plonk v kulij. Jz in moji sošolci že od kr smo na gim plonkamo tko in zaenkrat je metoda zelo uspešna. je pa res da boš mogu/a met barven kuli naprimr zelene barve, ker čez prozornga se papir vid, razn če maš folijo not. tko da tm k mate pod mojim nickom kak plonk poglejte kak zgleda, pa če vm je ql uporabte to metodo. aja pa pisava je 3 ali 4 zato si kupte kak kuli k se vid čez od bliz. če pa še kj rabte pa povejte.

Garfield Evil Evil

Vaš dobrodušni muc
NaDsTrEsK
Novinec
*

Kul meter: 0
Sporočila: 4

Poslano: 24.12.2004 ob 17:51 Odgovori

okej, tole ne spada glih k obicajnim nacinom plonkanja... ampak je enkt pr nas cel klass druzno to izvedu Cheesy
pisal smo fizo, in cela tabla je bla cist umazana in popisana (reditel je manku, noben drug se pa tut ni pomuvu, da bi zbrisu..) in smo med tiste cickarije napisal gor lepo formulce, in celo uro bral dol... fox sploh ni opazu Grin tist k je pol prvi koncal, je reku ce loh tablo hitr zbrise, in fox se zacne smejat..pomoje je postudiru nakonc Tongue Roll Eyes
garfield
Novinec
*

Sporočila: 6

Poslano: 24.12.2004 ob 20:26 Odgovori

ja sej se morš sam mal znajdt pa lahko vse tok ukol prsta vrtiš kokr ti paše. skratka nadalno iznajdlivost prepuščam vam, jz vem kako bom plonku ke r to deluje in srečn božič usem. Evil

Vaš dobrodušni muc
tjasha
Novinec
*

Kul meter: -1
Sporočila: 2

Poslano: 01.01.2005 ob 18:51 Odgovori

no, se en nacin plonkanja....
ediksu odlepis nalepko (samo mors pazit da se ti ne vtrga) pol pa na ediks svinglce nalepis, cez pa das nalepko, (ki jo prej zalepis v nekaksen valj,) tak da se lahko suce. v glavnem ful placa za svinglce..
pa ce svinglate, napisite si svoje svinglce. tocno ves ki je kaj napisano med pisanjem pa se ponavlas snov...
Jinx
Pruček
*

Kul meter: 3
Sporočila: 19

Poslano: 20.06.2006 ob 19:58 Odgovori

če res ne gre drugač pa če so kontrolke iste, je najboljš kako sošolko podkupit, da vam kontro na mini listke napiše - najboljš vsako nalogo posebej - in pošlje po razredu. Največ koristi za vse, pa priporočeno take stvari, za kere moraš met podlago (pa je nimaš), ampak je tud nikdar ne boš rabil.

sm se na ta način zredila že za kako kilo... Vlke milke s celimi lešniki  Cool

Lesen gefährdet die Dummheit.
pheenka
Četrtovček

Kul meter: 4
Sporočila: 194

Poslano: 20.06.2006 ob 20:42 Odgovori

Citat od: onliner
Če ga imate na računalu, izberite kar najmanjše fonte, ki jih še vidite (6, 7, 8 ) in voila, čaka vas samo se malce striženja.

font 8? js sm mela skoz font 3  Grin je pa res, d si plonkov nikol nism kam limala, ampak sm jih mela zmer na miz ob roki, tko da niso bli v vidnem kotu prfoksa Smiley sliš se tvegan, ampak so me dubl v štirih letih sam enkrat (pa nism malkrat plonkala  Grin )
premalopameten
Pruček
*

Sporočila: 22

Poslano: 08.08.2006 ob 13:32 Odgovori

Ena moja sosolka ko je prvic plonkala je mela listek z kulijem napisan pa kr na mizo tk da jo je ucitlca gledala 15 minut pol pa reče "mateja, a znaš celo prepisovat,a?"js si najrajs nardim ciisto mejhen listek da ga lahk spravm v silcek pa ga tk naravnem da se vidi k mam unga je je tk mejhna posodica. Potem pa ko ne znam, zlomim konico svincika ter grem silit. Unga na posodico mam zravn pa gledam odgovore, medtem ko pa mam enga drugega v zepu, s tistim pa silim al pa kr svincnike vcasih zamenjam. Po mojem kr dobra metoda.
« Zadnjič spremenjeno: 08.08.2006 ob 13:33 Avtor: premalopameten »
beyb
Maturant

Sporočila: 253

Poslano: 26.11.2006 ob 19:21 Odgovori

definitivno ne s plonkiči
Uporablam metodo plonkanja od pametnih sošolcev...
Postopk gre pa tko da morš met naravnan čas kdaj prfoksa pogleda..reicimo prfoksa pogleda po razredu se delaš pridnga prfoksa piše u dnevnik pogledaš h sosedu k sedi za tabo al pa zravn tebe(edin te 2 varjante sta možne) z enim učom si pa na prfoksi.Če vidš da dviga glavo si u delčku sekunde spet nad svojim testom..zato morš met razvite vratne mišice Cheesy
No seveda so me že videl ampak zmer rečejo obrn se naprej js pa ja ja gospa profesor in pol spet naprej...so me tut že po 5kat na test opozoril...pa point je da ti pr takmu plonkanju nikol ne bojo dal šuta.
No loh te presedjo naprej ampak č maš tako srečo k js u prvi klopi sedi sošolka k za snov še bolš k una od katere si prej prepisvou Cheesy
In to je bla angleščina k je pr men slaba in mam 2 pol takrat sm a 4 pisala in pol prfoksa reče no povej nam kako si se pa za ta test učila vsa ponosna ;)Js sm pa sedela 1 m od nje pa se s  sošolko k je sedela pou metra od nje pogovarjala z mimiko ust al pa ročnimi znakci Tongue

*let us enjoy our love as long as we may
dbobik
Novinec
*

Kul meter: -3
Sporočila: 1

Poslano: 10.12.2006 ob 22:41 Odgovori

FAJNE NAČINE PLONKANJA UPORABLJATE Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
plonkar007
Novinec
*

Sporočila: 8

Poslano: 13.12.2006 ob 16:07 Odgovori

kaj pa da plonkic nalepis na notranjo stran markerja(pokrovcka) to delam ze nekaj casa in me se niso dubil
Stran: [1] 2 Natisni 
Hitra navigacija:  

Prijava uporabnika
Ime:
Geslo:

Nov uporabnik?
Napiši novico
Pozabljeno geslo

Pošlji nam datoteke
Pomagaj nam nadgraditi arhiv datotek! Pošlji nam nekaj svojih datotek in se uvrsti na listo donatorjev tudi ti! Rade volje bomo sprejeli kar nam pošlješ! × klik.

Osnovnošolski oddelek
    Srednješolski oddelek
    Razno

Anketa
Ste zadovoljni s toplimi malicami v srednjih šolah?
Da
Da in ne
Ne
Pri nas je (še) ni
Nisem dijak

Predlogi za novo anketo!

Stiki:
 • Administracija × klik
 • Oglaševanje × klik

Strani gostuje

Dijaski.net  2000-2007 - Vse pravice pridržane
ISSN 1581-923X