DREJA
Novinec

Kul meter: -3
Sporočila: 8
|
zdravo!
Mene pa zanima če mogoče kdo ve, kako se štejejo točke če upoštevaš, da se ti šteje dvakratna matura. Zanima me kako se potem štejejo točke dosežene na maturi?
Ja mislim tko da se ti 3 in 4 letnik ne upoštevata ampak se ti šteje dvakratna matura! Sam ne vem kako se potem seštevajo točke..... ki jih rabiš za vpis na fakulteto!!
hvala že vnaprej!
lep dan vsem skupaj
|
|
|
|
« Zadnjič spremenjeno: 10.06.2006 ob 16:57 Avtor: DREJA »
|
|
|
|
|
BoRzA
Drugarček

Kul meter: 5
Sporočila: 87
|
dvakratni maturi?hm?
|
|
|
|
|
Hundey
Moderator

Kul meter: 34
Spol: 
Sporočila: 604

|
Kaj je dvakratna matura?
|
|
|
|
|
BoRzA
Drugarček

|
Ja, predvidevam da misli izbolševanje ocene? Pri izboljševanju je tako, da se ti iz obeh matur upoštevajo boljše ocene.
|
|
|
|
|
BoRDaH
Pruček

Kul meter: 3
Sporočila: 27
|
kaj pa v primeru da en predmet pr izboljšavi dobiš 1?
|
|
|
|
|
DREJA
Novinec

|
Haloo! Spet jest.... ne dvakratna matura je to, da se ti namesto uspeha 3 in 4 letnika šteje 2krat matura. to se pravi da je od mature vse odvisno in uspeha v tretjem in četrtem letniku ne prideta v upoštev.... Tako da se, če so omejitve na fakultetah šteje samo 2-krat matura in ne uspeh v 3 in 4 letniku.... a zdej razumete?
|
|
|
|
|
BaRbIe
Drugarček

Kul meter: 3
Spol: 
Sporočila: 57

|
na kateri fakulteti pa te je tak, da se ti šteje samo 2xmatura??? prvič čujem
|
|
|
|
|
BoRzA
Drugarček

|
Aha 
Ja, se prav pri nas,ki se nam šteje tudi uspeh v 3. in 4. letniku je tako, da je matura vredna 60%, uspeh v 3. in4. letniku pa 40%.Torej se teb šteje samo matura, se pravi 100%.
Sj na nobeni fakulteti ni tko, da se ti šteje dvakrat matura.Tud to se mi zdi smešn izraz no, u bistvu je pr takih primerih matura vrednih celih 100% in ne sam 60%, sm pa že mal pozabu ja, pr komu se lahk to zgodi. Dreja nam lahko malo poveš o dosedanjem tvojem izobraževanju?
|
|
|
|
« Zadnjič spremenjeno: 11.06.2006 ob 09:48 Avtor: BoRzA »
|
|
|
|
|
DREJA
Novinec

|
Zdravo!
Ja jaz sem najprej naredila srednjo poklicno šolo, ki sem jo končala s poklicno maturo...hotela sem na fakulteto, kamor lahko prideš le z splošno maturo, zato sem opravljala maturitetni tečaj na gimnaziji, ki sem ga uspešno končala. Ker nisem imela ravno najboljšega izku****a točk iz poklicne mature in 3 ter 4 letnika poklicne srednje šole, sem se po posvetovanju odločila, da lahko upoštevam samo splošno maturo iz gimnazije, ki se šteje 100%. Izvedela sem, da lahko tudi splošna matura, ki sem jo opravila na gimnaziji pripomore k mojemu bolšemu seštevku točk. Zato sem imela možnost, da se mi za vpis na fakulteto šteje 2-krat samo splošna matura,kot sem že prej omenila. In sedaj mene zanima kako se to štejejo točke ......
lep dan
|
|
|
|
|
BoRzA
Drugarček

|
Ja, torej točke se ti seštevajo tako kot če bi štela samo maturo se pravi 100% matura.
Tukaj je link kjer lahko zveš koliko točk ti na koncu znese,če dosežeš npr. toliko pa toliko točk:
http://www.vpis.uni-lj.si/izracun_tock/pojasnilo_izracuna.htm (tabela je čisto na dnu) Če se ne znajdeš dobro ti dam en primer:naprimer da boš na maturi dosegla 14točk(gledaš čisto levo na lestvici).14 točk je vrednih 55 točk. Recimo če boš dosegla 22pik(kar pomen da boš recimo naredila tri predmete s oceno 4 in dva z oceno 5) boš imela skupaj 87,5 točk.
ok?
|
|
|
|
« Zadnjič spremenjeno: 12.06.2006 ob 11:40 Avtor: BoRzA »
|
|
|
|
|
|
|
nincika
Četrtovček

Kul meter: 4
Spol: 
Sporočila: 157

|
drugače sem bila pa jaz obveščena da se ti za uspeh 3 in 4 letnika šteje uspeh na maturitetnem tečaju?
|
|
|
|
|
Tesika
Novinec

Kul meter: 0
Spol: 
Sporočila: 9

|
Ocene z maturitetnega tečaja se ti sploh nikamor ne štejejo.... Razen če maš popravca pač ne morš na maturo dokler ne nardiš.... Tko da je vseen če maš 5 al pa 2, sam da ni 1.
|
|
|
|
|
nincika
Četrtovček

Kul meter: 4
Spol: 
Sporočila: 157

|
****a no usak drgac pove;) no sej itak nima kej veliek veze;)
|
|
|
|
|