matevz123
Novinec

Kul meter: 1
Sporočila: 1

|
Zdravo!
Mene zelo zanima kako zgleda ustna matura za angleščino! A lahko kdo razloži... ( vem, da prvo dobiš neko slikico ali pa neko temo, drugo nek problem, tretje pa moreš povzeti Look back in anger ali pa Great Gatsby) Zato me tudi posebej zanima vsebina Great Gatsbyja!!! Ali ima kdo slučajno to knjigo prevedeno v slovenščino po poglavjih v kakšni krajši obliki?!
Hvala za odgovor!
|
|
|
|
|
nincika
Četrtovček

Kul meter: 4
Spol: 
Sporočila: 157

|
am jah prvo uprasanje je slikca ja, drugo je tema, tretja pa dobis en odlomk pa bl pomembno je da ga znas umestit v celotno delo, pa povedat zakaj je tako pomembn;) ker zihr naus dobu enga glupga odlomka pa kaj ti bo obnova v slvoenscin? na netu mas lepo u anglescin use napisan, saj besede zves une kjh pac u knig uporabljajo, like old school itd;) drgac ti nau jasn kwaj fora tega;>
|
|
|
|
|
Lianna
Novinec

Kul meter: -1
Spol: 
Sporočila: 6
|
Ojla. A imate vi pri angleščini samo 2 knjigi ali tudi 5 pesmic? Mi ni nič jasno, ker vsi pravijo da pri osnovnem nivoju sta samo knjigi, mi smo pa neki dni nazaj na pripravah pesmice delali, čeprov smo bli sami takšni ki imamo osnovni nivo.
|
Li
|
|
|
linbo
Novinec

Kul meter: 0
Sporočila: 3
|
2 knjigi sta
|
|
|
|
|
Ninaaaa
Pruček

Spol: 
Sporočila: 16
|
knjigi in 5 pesemc je... 
na žalost
|
|
|
|
|
|
|
rozhica
Pruček

Kul meter: 3
Sporočila: 17
|
če je slučajno kdo še buden - višji nivo: dobiš temo + literaturo al temo ali literaturo? to mi ni čist jasno
|
|
|
|
|
innuendo
Drugarček

Spol: 
Sporočila: 74

|
pa meni ni jasno še marsikaj! zakaj bom na ustnem pomešana v razred, kjer imajo sošolci samo osnovni nivo. ali ne bi morali imeti tisti z višjim nivojem posebej listkov? potemtakem lahko sklepam, da lahko kdorkoli iz osnovnega nivoja dobi pesem samo zaradi mene ali kaj? ali da jaz ne bom dobila pesmi? ali da bojo odprli svež paket listov zaradi mene?
ah, kakokorkoli bo že, verjetno bo ok, poročala bom pa tudi
|
|
|
|
|
|
|
Ninaaaa
Pruček

Spol: 
|
Poslal: innuendo Datum objave: Danes ob 01:03:02 pa meni ni jasno še marsikaj! zakaj bom na ustnem pomešana v razred, kjer imajo sošolci samo osnovni nivo. ali ne bi morali imeti tisti z višjim nivojem posebej listkov? potemtakem lahko sklepam, da lahko kdorkoli iz osnovnega nivoja dobi pesem samo zaradi mene ali kaj? ali da jaz ne bom dobila pesmi? ali da bojo odprli svež paket listov zaradi mene?
pesmce so tud na osnovnem nivoju...razlika med višjim in osnovnim je pri ustnem samo pri zadnjem vprašanju...na višjem nivoju naj bi o literaturi in pesmcah govoru bloj podrobno in ne samo obnove...
|
|
|
|
|
Dcoach
Pruček

Sporočila: 11
|
Pr nas pa 100% na osnovnem nivoju NI pesmic:
1. Tema 2. Slika 3. Odlomek
|
|
|
|
|
pujsika
Pruček

Sporočila: 28
|
kake so pa kaj slikce bi lahk kdo povedu, kdor je pač že mel
|
|
|
|
|
Dcoach
Pruček

|
ma za slikce ne se bat...
recimo pr nas je bla na sliki ena črna punčka iz afrike: tuki lahk govoriš: - rasizem - dobrodelne organizacije - zdravje - zdrava prehrana
itd......
|
|
|
|
|
MarqueZ
Novinec

Spol: 
Sporočila: 4

|
A ma kdo mogoče te teme, ki naj bi jih znali v .psf al pa .txt? Zelo bi mu bil hvaležen!!! Tnx...
|
|
|
|
|
rozhica
Pruček

Kul meter: 3
Sporočila: 17
|
evo, mela dans, dobila pa prvo tri slikce, na kterih so bli en človek za računalnikom, ena ženska v pivovarni union pa dva zdravnika v operacijski. tehnologija torej. drugo je bla tema - global warming, fuj fej, namreč niti v slovenščini ne znam kej dost povedat. nekak sem zavila na polution in to, ampak me je malo postrani gledala. tretje je bil pa odlomek iz lbia - alison in helena se pogovarjata. zarad global warminga računam na mal manj točk, sicer pa v redu... ni težko sploh.
|
|
|
|
|
pheenka
Četrtovček

Sporočila: 194

|
pa folk no, pesmic na osnovnem nivoju NI
..mi smo to delal sam na pripravah za višjega, pr pouku se jih nismo prtaknil...
ustni je pa sestavljen iz: - slika (govoriš o temi k ti jo slika ponuja) - tema (dan naslov, večinoma se jih obravnava pr pouku) - knjiga (oz. na višjem loh tut pesmca)
Ninaaa, ni nujn d bojo sam zarad tebe odpiral, pr ns je tko, da majo listke za osnovni na enem koncu klasa, za višji pa na drugem, pa te sam pospremjo k določeni mizi d zbereš
|
|
|
|
« Zadnjič spremenjeno: 20.06.2006 ob 13:20 Avtor: pheenka »
|
|
|
|
|
Ninaaaa
Pruček

Spol: 
|
pa folk no, pesmic na osnovnem nivoju NI ..mi smo to delal sam na pripravah za višjega, pr pouku se jih nismo prtaknil... ustni je pa sestavljen iz: - slika (govoriš o temi k ti jo slika ponuja) - tema (dan naslov, večinoma se jih obravnava pr pouku) - knjiga (oz. na višjem loh tut pesmca) Ninaaa, ni nujn d bojo sam zarad tebe odpiral, pr ns je tko, da majo listke za osnovni na enem koncu klasa, za višji pa na drugem, pa te sam pospremjo k določeni mizi d zbereš  jst sem mela dons anglo, na osnovnem nivoju 
in sem dubla eno slepo punčko k je v šoli in bere, pol drugo vprašanje je blo future plans in pa tretje odlomek iz lba
pa pesmce so zihr tud na osnovnem nivoju ker je dons moja kolegica dubla fire and ice
|
|
|
|
|
Dcoach
Pruček

|
Bwahahahah slova se mi je usrala, zdej pa še angla:
- tema: FILM (your favourite film, actors, plot...) - slika: NEKO PARKIRIŠČE (pa sm govoru: "too musch traffic, air pollution"...) - odlomek: LBIA (sam da preberte obnovo in "characters", pa znaš vse povedat)

ustna matura
|
|
|
|
« Zadnjič spremenjeno: 20.06.2006 ob 15:32 Avtor: Dcoach »
|
|
|
|
|
pviran3
Novinec

|
Oj, kje dobit obnovo od look back in anger pa opise oseb?
Mi lahko kdo pošlje na mail?
peter.virant3@email.si
Hvala
|
|
|
|
|
|
|
pviran3
Novinec

|
Tisto ni nič.
Je samo vzorec, potem je treba pa kupit. 
Za gatsbya je polno robe, za look back in anger pa skoraj nič.
Sicer mam danes že zagovor. Molite
|
|
|
|
|
nincika
Četrtovček

Spol: 
Sporočila: 157

|
halo;) rabim eno pomoč... kaj bi vi povedali od students and a gap year in od the school experiment?
|
|
|
|
|
sonrisa
Novinec

Sporočila: 9
|
js sm mela dons dubla sm sliko na kateri so bli grafiti Scotland GG-odlomek s pogreba
aja pr ns so pesmce na osnovnem nivoju, ker je ena pred mano mela Daffodils
|
|
|
|
|
pheenka
Četrtovček

Sporočila: 194

|
js pa - slika: drugs, alcohol, adictions - nadnaravni pojavi, vraževerje... - pesmca: ice&fire
kr ql, čeprov bi loh mau bl povezan govorila mnja, bo že
|
|
|
|
|
LosHarold
Pruček

Spol: 
Sporočila: 31

|
Pesmce, WTF?? Jz prvič slišim za kj tacga, nam niso nič rekl.
|
|
|
|
|