Color band
› 4. LiT natečaj: Razglas | Rezultati
Mateja Kovšca - Ko pozabimo živeti
Včasih pustimo, da gredo drobceni trenutki življenja mimo nas. Ampak te majhne stvari, ki jim včasih pustimo drveti mimo nas, nas osrečujejo. Zdi se mi, da je življenje mnogo prekratko, da se mu ne bi prepustili in poskusili biti srečni.
Danes sem v svojem srcu začutila tisto svojo otroško nagajivost, ko sem kot majhen otrok skakala po lužah... Vrnila sem se v ta čas in se z neverjetno otroško razposajenostjo podala na sprehod po lužah… Brez škornjev, v čisto običajnih oblačilih. Lotila sem se tudi drugih ljudi. Preizkušala sem njihovo otroškost v odraslosti. Nekateri so ji zlahka podlegli in se sprehodili z menoj naprej. Drugi preprosto niso razumeli, da so to tisti trenutki, ki nam pričarajo nasmešek na obrazu, če se le podamo v čas nazaj... v čas otroštva… v čas v katerem nismo poznali zagrenjenih ljudi, ko smo v očeh imeli iskrico in smo jo prenašali v naš nasmeh. V čas, ko so nam iz oči tekle debele krokodilje solze, zaradi padcev, ko smo prvič skušali shoditi… A ni nas izučilo. Vedno znova smo se pobirali s tal, vztrajali in na koncu vendarle shodili.

Nam je bilo mogoče mar, da smo se zaradi nenehnih padcev včasih poškodovali? Verjetno ne. Nekatere stvari so nam bile preprosto zabavne in smo zaradi njih neprisiljeno potrpeli. Nam je bilo mogoče mar, da smo zaradi peska in blata v katerih smo delali potičke, imeli umazane obleke? Ne… Živeli smo iz dneva v dan, brez da bi mislili na to kar se je zgodilo ali kaj se nam v prihodnosti utegne obrniti… Vsak dan nam je prinašal novo skrivnost, novo spoznanje, novo doživetje...

Ne smemo pustiti, da nam dan za dnevom uide samo zaradi tega, ker mogoče upamo da nam bo običajen dan prinesel boljšo prihodnost. Izkusiti moramo dan v polnem pomenu dneva brez misli na to, kakšne posledice bo prinesel. Začeti moramo živeti v svobodnem duhu svojih misli, brez podleganja oviram, ki nam jih nastavljajo omejeni ljudje.
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Grščina Nemščina Fizika

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov