Color band
Vsak, ki bo ali ki je že opravil poklicno maturo ima možnost opravljati še maturo iz 5. predmeta. Izvaja se na tistih srednjih šolah, ki izvajajo splošno maturo.
Z opravljenim izpitom iz 5. predmeta imajo vsi, ki so opravili poklicno maturo možnost vpisa v večino univerzitetnih študijskih programov. Brez 5. predmeta pa le v visokošolske študijske programe.

Kot 5. predmet si vsak lahko izbere lahko katerikoli predmet s splošne mature, ki ga ne opravlja na poklicni maturi in ki je pogoj za vpis v vsaj en dodiplomski univerzitetni študijski program.

Pomembno je tudi, da si vsak izbere tisti predmet, ki je določen kot pogoj za vpis s poklicno maturo v študijski program, v katerega se želi vpisati. Informacije o zahtevanih predmetih za posamezni študijski program so na voljo v vsakoletnem razpisu za vpis v dodiplomske študijske programe.

Opravljanje mature iz 5. predmeta je možno:
  • Vzporedno z opravljanjem poklicne mature
  • Po končani poklicni maturi

Brezplačno je za tiste, ki imajo status dijaka, torej v istem šolskem letu redno obiskujejo ali 4. letnik srednje šole ali maturitetni tečaj.

Za opravljanje mature iz 5. predmeta se kandidat prijavi v roku, kot je določen za prijavo k splošni maturi, na šolo, ki izvaja splošno maturo in na kateri bo opravljal izpit. Rok za prijavo je enak kot tisti za prijavo k poklicni maturi.

Vse informacije o prijavi in opravljanju izpita - o obveznih vajah, seminarski nalogi, pisnih in ustnih izpitih - dobijo kandidati na izbrani šoli.
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Francoščina Španščina Pravo 3. LiT natečaj

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov