Color band
Vsak, ki bo ali ki je že opravil poklicno maturo ima možnost opravljati še maturo iz 5. predmeta. Izvaja se na tistih srednjih šolah, ki izvajajo splošno maturo.
Z opravljenim izpitom iz 5. predmeta imajo vsi, ki so opravili poklicno maturo možnost vpisa v večino univerzitetnih študijskih programov. Brez 5. predmeta pa le v visokošolske študijske programe.

Kot 5. predmet si vsak lahko izbere lahko katerikoli predmet s splošne mature, ki ga ne opravlja na poklicni maturi in ki je pogoj za vpis v vsaj en dodiplomski univerzitetni študijski program.

Pomembno je tudi, da si vsak izbere tisti predmet, ki je določen kot pogoj za vpis s poklicno maturo v študijski program, v katerega se želi vpisati. Informacije o zahtevanih predmetih za posamezni študijski program so na voljo v vsakoletnem razpisu za vpis v dodiplomske študijske programe.

Opravljanje mature iz 5. predmeta je možno:
  • Vzporedno z opravljanjem poklicne mature
  • Po končani poklicni maturi

Brezplačno je za tiste, ki imajo status dijaka, torej v istem šolskem letu redno obiskujejo ali 4. letnik srednje šole ali maturitetni tečaj.

Za opravljanje mature iz 5. predmeta se kandidat prijavi v roku, kot je določen za prijavo k splošni maturi, na šolo, ki izvaja splošno maturo in na kateri bo opravljal izpit. Rok za prijavo je enak kot tisti za prijavo k poklicni maturi.

Vse informacije o prijavi in opravljanju izpita - o obveznih vajah, seminarski nalogi, pisnih in ustnih izpitih - dobijo kandidati na izbrani šoli.
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Nemščina Slovenščina Zgodovina Gospodarsko poslovanje Dijaški domovi Meje za ocene na splošni maturi

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov