Dan odprih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 25.11.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Več kot 170 podjetij bo 27. novembra ob 16. uri odprlo svoja vrata odprla devetošolcem in njihovim staršem ter jim predstavilo delovne procese in pogoje dela v svojem delovnem okolju.

Pobudnik akcije "Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše" je Gospodarska zbornica Slovenije, kot partnerja pa sta se pridružila tudi Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) in Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ).

Poklicno odločanje mladine na prehodu iz osnovne šole v srednješolsko izobraževanje je težka naloga za otroke in njihove starše. V Sloveniji v osnovni šoli otroci niso deležni zadostne poklicne vzgoje in karierne orientacije, zato slabo poznajo poklice, še posebej tiste, ki so njihovim očem bolj skriti in za katere primanjkuje kadrov, kljub visoki brezposelnosti. Že tradicionalno je odločanje za poklicno izobraževanje oziroma naravoslovno tehnične poklice nizko.

Tako je dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše je ena od aktivnosti, s katero želijo mladim in njihovim staršem pomagati pri prvem koraku na njihovi poti k izbiri poklica - zbiranju informacij.

Prijava učencev in staršev za obisk podjetja je obvezna, več pa na spletni strani GZS.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane