Dijaki & EU - Dijaška nacionalna konferenca 2014

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 02.04.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018
Dijaška nacionalna konferenca 2014 se bo odvijala od petka, 4. aprila 2014, do nedelje, 6. aprila 2014 v Hostlu Celica v Ljubljani. V treh dneh se bo odvilo obilo zanimivih predavanj, delavnic in pogovorov z zanimivimi gosti. Organizirata jo Dijaška organizacija Slovenije in Dijaška skupnost Maribor.

Potekala bo v času 12 dnevne kampanije, ki bo dijakom preko različnih medijev približala nastanek ter zgodovino Evropske Unije, simbole in članice države ter številne ostale zanimivosti, predvsem pa bo pri dijakih krepila in vzpodbujala aktivno EU državljanstvo ter evropsko identiteto. Spoznali bodo tudi možnosti in priložnosti, ki jih mladim ponuja Evropska Unija od mednarodnih izmenjav, sofinanciranj mladinskih projektov, študija in dela v tujini ter imeli možnost razširjati svoja obzorja.

Pri Dijaški organizaciji Slovenije ob 10. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko Unijo ugotavljajo, da je splošno poznavanje EU in Evropska identiteta predvsem pri mladih oziroma dijakih na zelo nizki ravni. Relativno nepoznane in neizkoriščene so tudi številne možnosti in priložnosti, ki jim jih EU ponuja. Zato so se odločili, da bodo s takšnimi aktivnostmi to poskušali spremeniti.

Več na Dijaska.org
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane