Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo UL spodbuja prenos teorije v prakso

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 20.01.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018
Se spomnite, ko ste kot dijak izbirali svoj poklic oziroma smer študija? Med študijem pa želite teorijo prenesti v prakso in čim prej nekaj premakniti in narediti nekaj novega in konkretnega?

Ne boste verjeli, študentom Fakultete za gradbeništvo in geodezijo to odlično uspeva. Njihova avla je pred kratkim zaživela v novi podobi, zasnovali pa sta jo zmagovalni ekipi odprtega javnega natečaja za ureditev avle fakultete Uredimo avlo UL FGG. Teorijo so prenesli v prakso, pri snovanju svojih načrtov pa so morali slediti danim izhodiščem in kriterijem.

Na fakulteti pa tudi aktivno pripravljajo zanimive eksperimente, s katerimi se bodo predstavili dijakom na informativnem dnevu.
Študentje UL FGG gradijo svojo prihodnost, s končanim študijem pa jih čaka konstruktivno sodelovanje pri spremembah, katerim je podvržen svet. Dejstvo je, da gradbeništvo, okoljsko gradbeništvo in geodezija skozi celotno zgodovino človeštva premikajo meje znanega, prihodnost pa prinaša trajnostne izzive na zemlji in nove v vesolju.

Bodoče diplomante, magistre in doktorje fakultete čaka torej zanimiva prihodnost z družbeno odgovornimi poklici inženirjev.
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane