Gaudeamus Igitur ali kako se veselijo maturantje?

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 09.04.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Nočno življenje Ljubljane je z mesecem marcem oživelo z zabavami maturantov, ki praznujejo zaključek srednješolskega obdobja. Zabave ali kot jih imenujejo maturantje "afterji" se bodo do meseca maja nadaljevale vse do jutranjih ur. K zmanjšanju zapletov, povezanih z alkoholom, bodo prispevale tudi ekipe Izberi sam informatorjev.

Maturantski plesi so v Ameriki že dvestoletna tradicija, ki mnogim veliko pomeni in se nanjo dobro pripravijo. Tudi pri nas maturantje namenjajo veliko pozornosti izbiri prave obleke, čevljev, soplesalk/cev in načrtovanju zabave, ki sledi po uradnem zaključku slovesne prireditve.

"Afterje" običajno organizirajo maturantje sami in potekajo na prostem in v klubih. Začnejo se pozno, vendar z veliko energije in veselja, ki spremlja maturante. Zabave potekajo vse do jutranjih ur, prav tako pa pogosto tudi uporaba alkoholnih pijač. Da bi bila zabava čim manj tvegana, so in bodo na "afterjih" maturantskih plesov prisotni tudi Izberi sam informatorji in informatorke, ki mlade informirajo o zmanjševanju škode zaradi alkohola in jih spodbujajo k odgovornim odločitvam. Informacije so prav tako namenjene temu, da se mladi po zabavi varno odpeljejo domov.

Ekipa Izberi sam bo pri sebi imela tudi After taxi kupone, ki mladim omogočajo subvencioniran taksi prevoz v času, ko javni prevozi niso pogosti ali pa jih sploh ni. Izberi sam informatorji in informatorke tako skupaj z maturanti skrbijo za manj tvegano zabavo.

IzberiSam.org

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane